Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 61

• 36 883
  • 748
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Момичета, дайте съвет, много се чудя. Дясна  гърда оперирана преди 3,5 г., квадрантекомия. Сега изглежда Ок на ЯМР. Лява - с една по-голямо образувание - неясно какво е, и няколко по-малки фокуси. Моят хирург иска да направи биопсия с гефрир на операционната маса и ако се налага, маха лявата гърда, но не иска да пипа дясната - била здрава. Направих консултация с друг хирург от онкологията, той мисли, че е по-добре да се махнат и двете гърди и да се сложат импланти, защото на времето и в дясната е имало други фокуси, смята, че е по-безрисково така.
Аз не искам да имам мастектомия на едната гърда и да се чудя кога пак ще ме удари в първата...
Не съм фен на импланти, но не виждам какъв избор имам, без гърди не искам да бъда...
Кой беше правил 2 в 1 операция - какви са ползите и рисковете?
Лейди, спомням си, че ти направи такава операция, но имаше проблеми след лъчетерапията? Само че хирурга от Онкологията твърди, че ако се махнат гърдите и сложат импланти, няма да се прави лъче...
Ако има значение - хирург ми е проф. Байчев, направих консултация с др. Полихронов. По принцип доц. Романски ми е правил реконструкция на сегашната проблемна гърда - повдигане и намаляване да изравняване на двете, сега ще ходя и при него за консултация дали ще се включи. Мисля, че всички са добри лекари.

# 301
Олив, аз не мога да ти помогна, но понеже те прочетох и искам да ти кажа - най-доброто решение за теб дано откриеш! Прегръдки.
Тинти - Варна, звучиш много слако. Дай Боже така да е.
Ще остискаш до пролетта Марита и след спирането на този херцетин да се вкараш в пътя без странични стимули, ти можеш. И аз изпадам в своите звездни състояния, гарнирани с безсъние.Но се справям за сега и занапред мисля да е така.

# 302
  • В царството на игрите:)
Момичета, дайте съвет, много се чудя. Дясна  гърда оперирана преди 3,5 г., квадрантекомия. Сега изглежда Ок на ЯМР. Лява - с една по-голямо образувание - неясно какво е, и няколко по-малки фокуси. Моят хирург иска да направи биопсия с гефрир на операционната маса и ако се налага, маха лявата гърда, но не иска да пипа дясната - била здрава. Направих консултация с друг хирург от онкологията, той мисли, че е по-добре да се махнат и двете гърди и да се сложат импланти, защото на времето и в дясната е имало други фокуси, смята, че е по-безрисково така.
Аз не искам да имам мастектомия на едната гърда и да се чудя кога пак ще ме удари в първата...
Не съм фен на импланти, но не виждам какъв избор имам, без гърди не искам да бъда...
Кой беше правил 2 в 1 операция - какви са ползите и рисковете?
Лейди, спомням си, че ти направи такава операция, но имаше проблеми след лъчетерапията? Само че хирурга от Онкологията твърди, че ако се махнат гърдите и сложат импланти, няма да се прави лъче...
Ако има значение - хирург ми е проф. Байчев, направих консултация с др. Полихронов. По принцип доц. Романски ми е правил реконструкция на сегашната проблемна гърда - повдигане и намаляване да изравняване на двете, сега ще ходя и при него за консултация дали ще се включи. Мисля, че всички са добри лекари.
В случая, така, както го описваш, бих махнала и двете гърди, въпреки, че съм против /по принцип/ на превантивната хирургия, но преди да взема решение бих се посъветвала и с Романски как да постъпя с оглед по - лесната реконструкция после. А щом си доволна от проф. Байчев, не търси друг хирург.

# 303
  • София /Абсурдистан
Здравейте! Отпразнувах. Отново благодаря на всички за милите пожелания! Имам подаръци, запълнили цялата повърхност на дивана и цветя, запълнили цялата повърхност на масата  Simple Smile Като се върна от работа, ще подреждам  Simple Smile
Марита, от Херцептина не се спи, това му е в страничните ефекти. Първата седмица след вливка сън не очаквай да има, като в същата нощ може и да не мигнеш изобщо, както и никакви сънотворни не помогат. Лично изпитано. Изобщо, докато си на Хецептин, не се спи. И аз не спах.
Аз бях в с операция 2в1. Боли свирепо. Обаче после гърдите стават еднакви. И при мен махнаха и вътрешността на здравата. Запознах се с достатъчно хора с поява на чудовището след няколко години и на здравото място. Статистически, махането и на здравото място намалява вероятността от нова поява само с 10%, ама нищо. То се е видяло.
Ей ме на купона https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2771186642940030&set … ype=3&theater
 Simple Smile

# 304
  • В царството на игрите:)
Лейди, страницата не може да бъде намерена Simple Smile

# 305
Олив аз имам до момента същото като теб, квадрактомия. Звучи все едно не е ясно точно какви са тези образувания в гърдата. Това да махнеш само едната никак не ми звучи ок. Аз също съм против радикалната масектомия, но ако има възюожност първо с тази биобсия да се види какво е точно и тогава да го мислиш. Ама пък яко е сигурно че е онова пакостниче, махай и двете и слагай импланти. До колкото аз разбрах с импланти няма лъче, ,защото няма на какво да се прави нали е махнато..

Марита, мента глок и валерян не те съветвам, пила съм за паниките едно, че не помага и второ с по дългото пиене такова главоболие прави че ти е бедна фантазията при все всичките ти оплаквания..

Аз снощи бях на партито, уж за час си казвах пък стоях до 4 Grinning Беше мнооого забавно, пих винце спуках се от танци и сега главата ме боли, ама нищо.
Добре съм, киселините поотминаха, косата си е тук, я суших и изправях( нали не може) Абе за сега съм си супер и физически и психически, чак не ми се вярва! Ама сега имам една максима, като е добър деня на макс ще си го живея, като е лош ще го изтърпя! Ще мине..и вие много ме мотивирате как въпреки всичко живота си продължава и с всичко се свиква. Докато не съм в дупката ще се радвам на слънцето и това е!

# 306
Тони, много ми харесваш напоследък, повтарям.
Лейди, и аз не те виждам от тук, но се радвам за купона и подаръците, които показват колко си специална.

# 307
  • София /Абсурдистан
http://i-fotki.info/26/c542d7f5c77bebe385665aebaabc7f404d4642358802502.jpg.html
Тук ще се вижда. Сигурно не си ми в списъка с приятелите, затова не виждаш. Аз съм заключила профила само за приятели, за да няма злоупотреби.
Ако някого не съм добавила от сбирката ни, моля да ми пусне покана за приятелство и ще го добавя. https://www.facebook.com/Nina.Creative.Art

# 308
Тони, много ми харесваш напоследък, повтарям.
Лейди, и аз не те виждам от тук, но се радвам за купона и подаръците, които показват колко си специална.
Благодаря Бела Heart

Лейди супер си, най вече си обичана което е смисъла ня всичко. С цици без цици, с коса, без ако някой те обича начи си струва.
Днес ми е позитивно и е много яко, отдавна не се бях чувствала така, май излизането си има своя лечебен момент.. Бях се затворила в къщи, трепереща от страх, ревяща.. И за какво? Дано не падна пак там, ама сигурно ще стане. Сега обаче знам какво е като излезнеш някак повече го цениш.

Ето снимка от снощи, ква съм убава Grinning

Последна редакция: чт, 12 дек 2019, 11:58 от Антония Д

# 309
Здравейте момичета! Почвам ЛЛ и исках да Ви попитам за задържане на въздуха /става въпрос за лявата гърда/, следите ли си дишането на някакъв уред? Моя позната сине правила в Турция и каза, че гледа на монитор дишането си и трябва да следи да е в зелената зона на съответния уред. А да и мажете ли се с нещо преди, след ЛЛ.

Благодаря предварително!

# 310
  • София
Олив ,аз правих такава операция 2 в 1 - махнаха 2-те жлези и сложиха импланти.Оперирах се при Василев и съм много доволна.Правих 20 лъчетерапии,не съм имала никакъв проблем.

За дишането - те слагат един уред,който го следи ,а лаборантите казват ,кога да дишаш и кога не.Ако не издържиш ,апарата усеща и спира облъчването.Множе да тренираш да задържаш въздух.

# 311
Благодаря zori_g_n!

# 312
  • София
Добър ден! Излезе хистологията на майка ми. Точно като мен, Хер отрицателен, хормони положителен. Имаме среща с Ганчева във вторник. А Василев е отпуск до 13 януари Sad

# 313
Добър ден! Излезе хистологията на майка ми. Точно като мен, Хер отрицателен, хормони положителен. Имаме среща с Ганчева във вторник. А Василев е отпуск до 13 януари Sad
Съжелявам Тинти.. Поне ти познаваш пътя и майка ти ще има абселютната подкрепа на някой който знае с точност какво е.

# 314
  • София
Благодаря на всички за мненията. Ще пиша на тези, които са си правили, да ми разкажат подробности на лични.
Тинтири, съжалявам за майка ти! В същото време, поне знаеш какво следва.
За пореден път си уверявам, че стреса е от огромно значение.
Не помня кой пусна книгата Антирак - купих я, много полезна, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт