Работа, CV-та, HR-и, съвети - 69

• 25 148
  • 760
  •   1
Отговори
# 390
Аз съм се занимавала години наред с частен бизнес. Ами уморих се, реших, че не е моето, сега предпочитам да работя за някого и като си тръгна вечер или през отпуските да не мисля за работа. Не че не съм работила във фирми, където телефонът ми прегряваше от обаждания, но за себе си така съм преценила. Не може всички да сме бизнесмени. Обаче като решиш да се занимаваш с бизнес и да си работодател, трябва да си готов да приемеш всички последствия и отговорности, които произтичат от това. А не в Слънчев бряг да ми казват разни пишман работодатели: "Лято е, сезон е, как така ще искат почивен ден?!"

# 391
  • Бургас
Защо не пробвате през някакви европроекти? Има разни програми, които отпускат средства за стартиране на собствен бизнес. Може да ползвате услугите на някой посредник да ви напише бизнес план, ако вие не можете.

За стартиращи бизнеси крайния срок беше 2018г., освен това изискванията бяха за услуги в селските райони.

# 392
Започнах новата работа буквално в последните работни дни от годината.
Сериозна фирма на пръв поглед една от водещите в областта си.
Договора... Какво да кажа.. Като писан от 2ро курсник, но иначе за целта има наета външна счетоводна фирма.
Разни дреболии, които ми вадят очите и не подхождат на високите претенции,но това е положението.

Към работодателя тук, който интересно за мен, какво прави в подобен форум... Освен да се изтъкне на думи колко е по, по, най... Но никъде не се споменава име на организация.. За мен е несериозно.
Така всеки може да влезе тук и да каже... Аз съм върха, управлявам 200човека и всичко в моята фирма е невероятно.

# 393
... ако е истина не разбирам защо висиш в бг мама?
И аз това се чудя. Понеже го засичам и в други теми Нико, тук си е направо скромен.

# 394
Всеки се чуди какво прави работодател във форум за работа 🙄🙄🙄🙄😱😱😱

# 395
Чудя се защо човек с толкова възможности, който не спира да се хвали с колите, апартаментите и къщите си, а вече и с успешния си бизнес, виси всеки ден в bg-mamma. Явно си има някакви липси човека. Няма нищо общо с темата.

# 396
Едва ли е редно да си прави самореклама, но мисля, че е не само положително, но и далновидно работодател да чете мнения на служители и търсещите работа. Често шефовете са залъгвани от преките си подчинени и не са запознати с действителността на по-ниските етажи.
Когато ръководиш голяма компания (поне за мащабите на България), е трудно да си близо до проблемите или идеите на всеки.
Шефът на бившата ми работа (>250 служители) се стараеше да поздравява лично всеки (по име), както и провеждаше персонален разговор с всеки новоназначен, след като мине първият му месец във фирмата (ако оцелее дотогава, хаха). Често обаче оставаше встрани от истинските проблеми (не говоря за интриги и персонални недоразумения), тъй като обратна връзка получава само от ръководителите на съответните отдели, които винаги ще се постараят да лустросат нещата. Затова въпреки всички облекчения и социални придобивки, недотам успешният мениджмънт по отдели резултира в постоянно текучество.

# 397
Всеки се чуди какво прави работодател във форум за работа 🙄🙄🙄🙄😱😱😱

Откога бг-мамма е форум за работа? 
Още повече, че мненията му са само хвалби, от които едва ли някой в темата има нужда. Не виждам нищо градивно в тях, освен тупане в гърдите.
И не на последно място, на мен ми е странно как “успешен бизнесмен”, за какъвто се представя, има време да пише тъпотии по форумите.

# 398
В тема за работа. Ок. Хепи нау?

# 399
  • София
Във фирмата на мм напуска главната счетоводителка. Корабът се пропуква сериозно.

# 400
Във фирмата на мм напуска главната счетоводителка. Корабът се пропуква сериозно.

Откога е такава драма ако напусне главния счетоводител?

# 401
  • София

Абе не е само тя. Тръгнала е една серия, да видим до къде ще стигне.

# 402

Абе не е само тя. Тръгнала е една серия, да видим до къде ще стигне.

Вероятно кофти управление, лошо отношение и ниско заплащане.

# 403
  • София
Или изискване от Биг Бос за дедесарски врътки, за някакви полузаконни прехвърляния и подобни.
Нали главния ще го отнесе, ако органите  се разровят.

# 404
  • София
Нова година - нова работа! Ще почвам!
Хич не знам как ще е, ще съм почти сама в офиса, ще трябва да правя всичко.

Поздравления и успех!

На останалите, желая много късмет през новата година 🥂

Общи условия

Активация на акаунт