Свекървата, мъжът и жената

• 34 330
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 555
че сдобряване не се постига, като се репчиш на другия, че е смотан и се крие под полата на майка си
А защо реши, че тонът е репчене?
От време оно хората, които са на родителска издръжка, когато връстниците им работят, са смятани за лепнати за мамината фуста. Пак от време оно същите хора се обиждат и смятат, че някой им се кара и репчи. Ами съжалявам, понякога работата става напечена и не е за снежинки.

# 556
  • Насред хаоса
че сдобряване не се постига, като се репчиш на другия, че е смотан и се крие под полата на майка си
А защо реши, че тонът е репчене?
От време оно хората, които са на родителска издръжка, когато връстниците им работят, са смятани за лепнати за мамината фуста. Пак от време оно същите хора се обиждат и смятат, че някой им се кара и репчи. Ами съжалявам, понякога работата става напечена и не е за снежинки.
Плюс това да добавя, че набързо определиха авторката като лигава мамина Богданка, защото е взела решението и има къде да отиде, но удобно "забравиха" за мамин Богданчо, който за разлика от Богданка хич не се е и отделял от мама. И за когото важат всички ония неща, написани за Богданка, че и отгоре.
Тя не се е карала, не бързайте да окайвате Богданчо. Само му е поставила наболели въпроси за решение. Също така никой не е писал да иде да му каже, че е под полата на мама, макар че си е точно така. Сдобряване не се постига и като, след като си осрал положението и си докарал нещата дотук, понеже нямаш топки, да имаш дебелоочието да обвиниш другия за пълните ти гащи и да идеш да се държиш грубиянски и да кълнеш тази, с която уж искаш да се сдобриш, да я ласне чума.

# 557
  • София
Говоренето трябва да е твърдо и категорично, ако ще отсрещната страна да го приеме за репчене.
С такъв мухъл неземен, дето ме кълне, че дете съм му родила, трябва категоричност. А, е мръднала на йота, я са я навряли до живот в попара от "мама каза", "каква майка си" и т.н.
Винаги, винаги в една двойка се правят отстъпки и от двете страни. Ще ги прави и жената, но не по този казус.

# 558
Възможно е мунчото също да има регистрация в Бг мама и в съседна тема да пише: “ Срещнах се с жена за забавления и тя па взе, че забременя на 2рата седмица. Аз бях принуден да ходя в чужбина да изкарам някой лев за нея и детето, връщам се и като един “истински мъж” постъпих отговорно и вдигнахме сватба и я приехме в дома ни, а тя неблагодарницата си взе детето и сега не ни дава да го виждаме”... и много други.. а в тази тема вие какво ще напишете.. неща от сорта на: “за каква се мисли тази, че да взима детето, да не е само нейно”.. “не може да си стои на д-то”.. “ не помислила добре и разперила крака, какво очаква от мъжа” и тн и тн..
Относно къщата с двата етажа.. имам чувството, че всички тук живея в големия град на апартаментче.. вие за провинция чували ли сте? и че хората там живеят в многоетажни къщи, няколко поколения, а не в тесни двустайни апартаментчета..

# 559

Та не му правите голяма услуга на момичето с тази категорична и безрезервна подкрепа. То явно поначало е малко, незряло и доста разглезено - една безотговорна мамина-таткова глезана Богдана...

Напротив, жена, която слуша от БНД-то реплики от рода "чумата да те тръшне" и подобни, заслужава безрезервна подкрепа и окуражаване да прекъсне тормоза и да даде на детето си по-добър живот..
По принцип, без връзка с тукашната лирическа героиня.

# 560
  • София
Една сурия народ лелее за апартаментче 40 кв в панелен блок.
Свободата, свободата Санчо е в панела...

# 561
131824, ако мъжът напише къде и с кого живеят, веднага ще ни стане ясно защо жената си е тръгнала. То е близко до акъла.
По-добре в тесничка гарсониеричка само тримата, отколкото в палат със свекъри и зълва, мерси.

# 562
  • София
Никого не бих посъветвала да се събира с мъж, който го кълне и обижда. За какво? За да става свидетел детето на тия простотии? Освен това рядко се минава с кълнене, след него може да последва и посягане, е така, задето противоречи.

Коя тук ще посъветва дъщеря си да се прибере при такъв? Нещо се съмнявам.

Каквото повикало- такова се обадило.
Бойните съфорумки нахъсаха авторката да му каже, че не се пуска от полата на мама. Какво очакваш в отговор?
Та, те по манталитет са си лика-прилика...
Аз първо бих посъветвала дъщеря ми да не забременява от първия срещнат, после да контактува интелигентно, а не да се чуди как да уязви и да очаква цветя и рози.

# 563
Ох, АбсурТ, тя авторката, ако беше уязвявала, още щеше да си седи на етажа и да им стъжнява дните, ама не е тя тая, дето уязвява. А за мъж, и то на 27, който кълне като бабичка......думи нямам, още повече майката на собственото му дете.

# 564
20052018, нещата винаги имат две гледни точки. Изчетох всички коментари. Аз не мога да преценя дори коя е правилната страна. Тук са написани извадки от една цяла история, която само жената си знае, а вие написахте 500 коментара предположения, защото? Тя ви разказва някаква извадка, а вие си измисляте и украсявате и още и още, кой какъв бил, кой какво направил.. че чак забравих каква беше историята на момичето. До колкото си спомням тя нямаше против сама да си гледа детето, което е решила съзнателно да задържи, случило се от грешка втората седмица.. чак и до сватба опрели.. била влюбена, моля ти се. а той дали е влюбен в нея, а? и после ще ми ходи на преговори.. явно тя не знае какво иска. Последно - сама да го гледа или и той да участва?

# 565
  • София
Скрит текст:
Никого не бих посъветвала да се събира с мъж, който го кълне и обижда. За какво? За да става свидетел детето на тия простотии? Освен това рядко се минава с кълнене, след него може да последва и посягане, е така, задето противоречи.

Коя тук ще посъветва дъщеря си да се прибере при такъв? Нещо се съмнявам.

Каквото повикало- такова се обадило.
Бойните съфорумки нахъсаха авторката да му каже, че не се пуска от полата на мама. Какво очакваш в отговор?
Та, те по манталитет са си лика-прилика...
Аз първо бих посъветвала дъщеря ми да не забременява от първия срещнат, после да контактува интелигентно, а не да се чуди как да уязви и да очаква цветя и рози.
То и на авторката родителите са й говорили разни неща, ама тя им е тропнала с краче и отишла да си го слага без предпазни мерки от първия път.  Та, не се заричай много.

# 566
Едно време ни изпитваха на "повод и причина за Първата световна". Та в случая поводът може да е тривиално скарване, но причината е по-дълбока. Мога да кажа със сигурност, че на собствен семеен терен, в апартаментче, доста конфликти се разрешават по-конструктивно. Защото основните причини за проблеми ги няма.

Относно къщата с двата етажа.. имам чувството, че всички тук живея в големия град на апартаментче.. вие за провинция чували ли сте? и че хората там живеят в многоетажни къщи, няколко поколения, а не в тесни двустайни апартаментчета.."

Като гледам пазара на имоти и колко хора се опитват да продават реновирани етажи, явно тая тенденция намалява и някои поколения се опитват да се измъкнат на неутрален терен.

# 567
  • София
Но, ако авторката има акъл, ще даде шанс и на себе си, и на мъжа си, и на детето им.

Тя точно това прави авторката. Единственият шанс, който това семейство има, е да живее отделно.
Въпросът е дали мъжът има акъл, да аде шанс и на себе си, и на женас си, и на детето им.

[Написах го отдавна- да иска да излезат на квартира или в апартамента, е хубаво, но да може да го направят е друго нещо.
Не могат, защото той не работи, а само с майчинството е доникъде.

Да, написа го и го повтори много пъти. Авторката също толкова пъти написа и повтори, че с парите се оправят и ще се справят. Сега, аз някак си смятам, че тя има по-добра представа от техните финанси, отколкото ти.
Свекърите плащали ток и вода, ама са го правили, защото така искат и така са си решили (и най-вероятно сметката за къщата е една, а не разделена), а не защото някой ги е молил и защото авторката са нямали. Тя самата каза, че нееднократно е казвала на мъжа си да си ги делят. Това ама хич не ми звучи на нямане.

И сега на всичките усилия, които авторката полага да създаде едно здраво, хубаво семейство, се противопоставя мъжа й, с едничкия довод, искам при мама. Кажи ми точно как да намеря вината в авторката?

# 568
Скрит текст:
20052018, нещата винаги имат две гледни точки. Изчетох всички коментари. Аз не мога да преценя дори коя е правилната страна. Тук са написани извадки от една цяла история, която само жената си знае, а вие написахте 500 коментара предположения, защото? Тя ви разказва някаква извадка, а вие си измисляте и украсявате и още и още, кой какъв бил, кой какво направил.. че чак забравих каква беше историята на момичето. До колкото си спомням тя нямаше против сама да си гледа детето, което е решила съзнателно да задържи, случило се от грешка втората седмица.. чак и до сватба опрели.. била влюбена, моля ти се. а той дали е влюбен в нея, а? и после ще ми ходи на преговори.. явно тя не знае какво иска.
Последно - сама да го гледа или и той да участва?
Ами, той формално се е "съгласил" да участва, като е предложил брак и са се оженили.
Ако тотално не искаше, щеше да я остави да си се оправя сама...
Макар че, никога няма да разбера защо един мъж се "връзва", ако не е имал чувства, не е искал семейство и дете.Няма закон, който да го задължи да се жени.Или да живее с жената, която би родила детето му.
Да, отговорността за появата на дете е на двамата, но ако не искаш/не ти стиска да имаш семейство, ами, бягай. МАйката ще намери начин да се справи.

# 569
Възможно е мунчото също да има регистрация в Бг мама и в съседна тема да пише: “ Срещнах се с жена за забавления и тя па взе, че забременя на 2рата седмица. Аз бях принуден да ходя в чужбина да изкарам някой лев за нея и детето, връщам се и като един “истински мъж” постъпих отговорно и вдигнахме сватба и я приехме в дома ни, а тя неблагодарницата си взе детето и сега не ни дава да го виждаме”... и много други.. а в тази тема вие какво ще напишете.. неща от сорта на: “за каква се мисли тази, че да взима детето, да не е само нейно”.. “не може да си стои на д-то”.. “ не помислила добре и разперила крака, какво очаква от мъжа” и тн и тн..
Относно къщата с двата етажа.. имам чувството, че всички тук живея в големия град на апартаментче.. вие за провинция чували ли сте? и че хората там живеят в многоетажни къщи, няколко поколения, а не в тесни двустайни апартаментчета..
Чували сме за къщи, нашата къща е даже на 3 етажа и отделно гаражите. И какво от това?
А мъжът след чужбина не е работил с месеци, така че не е точно както го описваш.

Общи условия

Активация на акаунт