Свекървата, мъжът и жената

• 34 348
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 525
Не ми говори али-бали, а кажи къде е помощта в прекъсването на кърменето и в буденето на пеленачето.
Дано свекървата на авторката е по-разбрана от теб. Ти от дума не разбираш. Днес не съм раждала, утре не съм гледала 3 годишно, вдругиден не съм имала тийн. Ама кажи де, аз съм ясна, обаче за майка ти не разбрах - не е ли знаела как се гледат деца, че ще й тропкаш за леглото?

# 526
  • София
Каква е причината все на нея да се хвърля вината и все от нея да се иска да мисли за дете и семейство? Не са ли именно идиотските стереотипи, че по презумпция жената за всичко е виновна и носи отговорност? Така не излиза ли, че дефакто е сама въпреки наличието на онзи?

Никой не хвърля вина върху нея- наистина не правиш разлика между "вина" и "отговорност"!
Тя отговаря за собствените си действия, думи и решения.
Тя пише тук, затова й се дават предложения какво да направи.
Той не пише тук и няма начин да му се търси отговорност за каквото и да било- НЕ Е ТУК, НЕ КОНТАКТУВА С ФОРУМА.
По- ясно от това, за енти път, няма как да го напиша!

Ако нещо би могло да се промени в отношенията им, ще е следствие промяната в нейното държание.
Ако продължава да се държи както досега- резултатът ще е същия.......
А, отговорността да промени държанието си е само нейна.

Бърди, наистина не четеш какво пиша и предлагам, а най- парадоксалното е че аз изкарвам авторката жертва, а не че тя се държи като жертва и тук яко поддържат това й чувство, затова я съветват да бяга........
Написах го отдавна- да иска да излезат на квартира или в апартамента, е хубаво, но да може да го направят е друго нещо.
Не могат, защото той не работи, а само с майчинството е доникъде.
Ако сега е почнал работа, може, но едва ли биха си оправили отношенията ако непрекъснато му набива канчето как се били месели майка му и сестра му и как той не се пуска от полата на мама си.
Човек може да отстоява себе си и без да засяга другия и да го предизвиква да се отбранява, ако иска да постигне съгласие и да си прокара вижданията.

Последна редакция: ср, 11 дек 2019, 12:29 от absurT

# 527
Пробив може да се постигне и с промяна в НЕГОВОТО държание.

Съжалявам, но това си е патология - да чакаме майката на новородено да сглоби компромисите, да лавира, да търпи, като междувременно си бута 24-часовата бебешка заетост...та ТОЙ да склони.

То това си е жив тест - ако тя трябва да направи 10 неща, за да се мръдне малко ТОЙ и неговото его - за какво ти е тоя мъж, то ще е воденичен камък цял живот, да го коткаш и кандърдисваш.

Мъж не се ли самозадвижи и да улесни другия - попикано мушкато.

За протокола, репликата с полата на мама съм я казвала много пъти на бившия си, защото имаше моменти да е крайно хванат и това да пречи на развитието на новото семейство.

# 528
  • Насред хаоса
Ако нещо би могло да се промени в отношенията им, ще е следствие промяната в нейното държание.
Едно си баба знае, едно си бае. Удобно, пак да се прехвърли отговорността на нея. Нито тя е причина за сегашната ситуация, нито е длъжна да козирува и да живее по начин, който не й харесва. Хайде няма нужда пак да товарим човек с чужди грешки и задължения.
Да, ТОЙ трябва да се промени - и като държание, и като мислене. Толкоз. Резултатът ще е същият, ако ТОЙ продължи с това си поведение на незрял и негоден лигоч с претенции.

# 529
За съжаление мъжът на авторката няма да се промени. Човек, който кълне майката на детето си, родила му го преди месец, е всичко друго, но не и някой, с когото да крепиш семейство.
Жанет, не се връщай в тяхната къща, всичко друго опитай, но тази грешка не прави! Съветът ми е най-добронамерен.

# 530
  • София
Тереза, стига си подскачала, става смешно вече. Тук, за разлика от Гал, повечето имаме деца. И сме на същото мнение. Но ти си захапала нея, защото не била раждала. Що не ядеш другите?
Аз смятам, че не всяка жена която има деца е и добра майка. Срещам много такива примери. За съжаление.....
Например, първо мисли на нея как и е най- добре. И не прави компромиси....
Хахаха! И кое е най- добре за бебето от казуса? Да има изперкала и вечно нервна майка, мачкана и тормозена всеки ден от осеменителя си и цялата му рода? Да не знае това дете кой етаж е неговият дом? Ако направи майката компромис със себе си и отиде в дядовата ръкавичка, какво ще му покаже на това дете - че е най-нормалното никой да не ти зачита мнението и винаги някой друг да е прав по презумция? Защо бащата не направи компромис и да излезе от изпод на майка си полата и да отидат заедно да живеят в свободния апартамент, а ще й вика "Чума да те ласне"??? Тези и подобни реплики ли са най-подходящите за оправяне на отношения според теб? Той не иска да си върне семейството, а да си върне на мама играчката - демек бебето, без да му пука със или без безгласната дететгледачка (майката на бебето).
Иначе съм съгласна с болднатото - ако беше мислила за бебето щеше да поживее няколко месеца у свекърва си (щом в началото й се е виждало, че няма нищо лошо) без да се обебя в детската стая на детето й и да прецени може ли или не може да живее в този дом. Ама нейното е било от вратата за краката, забременява в първия месец на запознанството им (щот в 21 век контрацептиви са нещо нечувано) без да мисли после кое и как. В крайна сметка мунчо е под полата на майка си, ама и тя е под полата на нейната майка. Жалко за детето.

# 531
Скрит текст:
Каква е причината все на нея да се хвърля вината и все от нея да се иска да мисли за дете и семейство? Не са ли именно идиотските стереотипи, че по презумпция жената за всичко е виновна и носи отговорност? Така не излиза ли, че дефакто е сама въпреки наличието на онзи?

Никой не хвърля вина върху нея- наистина не правиш разлика между "вина" и "отговорност"!
Тя отговаря за собствените си действия, думи и решения.
Тя пише тук, затова й се дават предложения какво да направи.
Той не пише тук и няма начин да му се търси отговорност за каквото и да било- НЕ Е ТУК, НЕ КОНТАКТУВА С ФОРУМА.
По- ясно от това, за енти път, няма как да го напиша!

Скрит текст:
Бърди, наистина не четеш какво пиша и предлагам, а най- парадоксалното е че аз изкарвам авторката жертва, а не че тя се държи като жертва и тук яко поддържат това й чувство, затова я съветват да бяга........
Написах го отдавна- да иска да излезат на квартира или в апартамента, е хубаво, но да може да го направят е друго нещо.
Не могат, защото той не работи, а само с майчинството е доникъде.
Ако сега е почнал работа, може, но едва ли биха си оправили отношенията ако непрекъснато му набива канчето как се били месели майка му и сестра му и как той не се пуска от полата на мама си.
Човек може да отстоява себе си и без да засяга другия и да го предизвиква да се отбранява, ако иска да постигне съгласие и да си прокара вижданията.
Аз донякъде съм съгласна с теб, най--малкото, предвид факта, че за скапването на едни отношения вина имат всички участници в тях.
Обаче, какво визираш с болднатото?
Каква промяна очакваш от нея?Освен да се примири и да се върне в дома, в който не желае?
Тя е опитала да се нагоди, казала е на мъжа си какво я дразни, какво не й харесва, какво я натоварва...неговата реакция е повече от недопустима.
Е, какво да направи тя, за да си оправят отношенията?
Колкото и да въртим и сучем, основните действия от тук насетне трябва да бъдат инициирани и извършени от мъжа й.ТОЙ трябва да започне работа, ТОЙ трябва да се ангажира с новото си семейство, а не да стои ЗАД майка си, ТОЙ трябва да предприеме нужното, за да имат отделен дом....не виждам какво тя би могла да промени, дори в себе си, че да се оправят нещата.

# 532
Скрит текст:
Тереза, наистина разбрахме, че ти клякаш на всичко и на всички. И това е твоят начин. ТВОЯТ.
Ако спреш да си опозиция, излезеш от стереотипите, начукани ти в канчето и вкараш малко лична и критична мисъл, може да разшириш взор. Ти съдиш по презумпция, не по право.

Ако искаш пък, стои си опозиция. Просто обосновавай мненията си, не се дръж като някоя махленска тетка.
Да, ама разбира се. Нали се разбрахме вече ? Няма да правя повече така.
Разбирам иронията от висотата на собствените ти самозаблуди...само ще кажа, че майка ми /светла й памет/ живя идентичен на твоя живот:
-шефа ще я овика-че какво толкова, това му е работата
-мъжа ще я овика-че какво толкова, всички мъже да такива
-съседката ще я направи на "кайма"-е, че тя си е зла
-и т.н., и т.н., точно на твоя принцип.Няма да отговори, няма да се опълчи, все мълчеше....на другите да им е добре.
Е, отиде си на 59 години, от рак.Без почти да е боледувала от друго през живота си.
Пиша го, защото за мен, ракът е именно "психична болест", следствие на постоянно подтискане на емоции, гняв, яд....тези чувства те изяждат отвътре, когато не са адекватно отреагирани.
-------------------------------------------------------------------------
Авторката все повече ми звучи като разумна млада жена.Ще се справи, каквото и да й поднесе "любимият"...
Да, може би ти напомням за майка ти, Светла и памет. Съжалявам за загубата ти.
Не се знае кой от какво ще си иде. Може и да има някаква връзка с рака подтискането на емоции. Може и да няма. Кой знае, гадна болест.
Да сме живи и здрави, че да си гледаме децата !

# 533
  • София
Промяна в нейното отношение има - приела е да събеседват, съгласна е и да се съберат да живеят заедно в свободния апартамент, а насреща получава арогантно и грубо отношение с пожелание "чумата да я треснела" Scream Толкоз с промяната в отношението им един към друг!

# 534
  • София
Скрит текст:
Едно си баба знае, едно си бае. Удобно, пак да се прехвърли отговорността на нея. Нито тя е причина за сегашната ситуация, нито е длъжна да козирува и да живее по начин, който не й харесва. Хайде няма нужда пак да товарим човек с чужди грешки и задължения.
Да, ТОЙ трябва да се промени - и като държание, и като мислене. Толкоз. Резултатът ще е същият, ако ТОЙ продължи с това си поведение на незрял и негоден лигоч с претенции.

Да, каквото и както да го напиша, отговорът е "А, вие защо биете негрите?" Mr. Green
Франсоаз*, не я съветвам да се връща, ако е напуснала заради вмешателство.
Само че, тя написа, че не затова е отишла при техните, а защото се скарали с мъжа й, че искал някъде да отиде, а тя не била съгласна.
Дрехите й са там.
След скандала с мама му и нейната мама, най- добрия вариант е да отидат в апартамента, на неутрален терен, стига да могат да си го позволят.
Само че, ако тя му изсипе на главата всичките обвинения, които тук се набиват в нейната, ясно е че няма нищо да се получи.
Първосигналните изцепки- даваш му ултиматум, не работят нито при мъже, нито при жени в днешно време.

# 535
Скрит текст:
Тереза, стига си подскачала, става смешно вече. Тук, за разлика от Гал, повечето имаме деца. И сме на същото мнение. Но ти си захапала нея, защото не била раждала. Що не ядеш другите?
Аз смятам, че не всяка жена която има деца е и добра майка. Срещам много такива примери. За съжаление.....
Например, първо мисли на нея как и е най- добре. И не прави компромиси....
Хахаха! И кое е най- добре за бебето от казуса? Да има изперкала и вечно нервна майка, мачкана и тормозена всеки ден от осеменителя си и цялата му рода? Да не знае това дете кой етаж е неговият дом? Ако направи майката компромис със себе си и отиде в дядовата ръкавичка, какво ще му покаже на това дете - че е най-нормалното никой да не ти зачита мнението и винаги някой друг да е прав по презумция?
Защо бащата не направи компромис и да излезе от изпод на майка си полата и да отидат заедно да живеят в свободния апартамент, а ще й вика "Чума да те ласне"???
Скрит текст:
Тези и подобни реплики ли са най-подходящите за оправяне на отношения според теб? Той не иска да си върне семейството, а да си върне на мама играчката - демек бебето, без да му пука със или без безгласната дететгледачка (майката на бебето).
Иначе съм съгласна с болднатото - ако беше мислила за бебето щеше да поживее няколко месеца у свекърва си (щом в началото й се е виждало, че няма нищо лошо) без да се обебя в детската стая на детето й и да прецени може ли или не може да живее в този дом. Ама нейното е било от вратата за краката, забременява в първия месец на запознанството им (щот в 21 век контрацептиви са нещо нечувано) без да мисли после кое и как. В крайна сметка мунчо е под полата на майка си, ама и тя е под полата на нейната майка. Жалко за детето.

Каквото е слушал вкъщи мунчо, това и повтаря. Хич не си мисля, че маминка говори само хубави неща за снахата. А той е тоя, който трябва да се промени в посока работа, жилище за неговото семейство, грижи и помощ за отглеждане на детето. Но докато си живее в детската стая под крилцето на мама не виждам как ще му се получи. А мама му, ако му мисли доброто, трябва да намери сили да преглътне неприязънта си към снахата, да се откаже от опеката над синковеца и да остави двамата да си градят живота, нито са малолетни, нито малоумни. Ако живееха отделно, вероятността да си запазят семейството би била по-голяма.

# 536
  • София
Ха, Лабрекс, аз също си помислих, че това е реплика на майка му, но след това реших, че на 27 не би трябвало да е като на 7, но знам ли...

# 537
Абсурт, ще ми отговориш ли на въпросите, или се сети, че 1во сама изкара майка си некадърна, 2ро сама си поизмисли някои неща?
И аз мога като тебе да задавам един и същи въпрос по няколко пъти. Още ми е смешно как, докато се пънеш да се докажеш права, взе та цитира точно първото мнение на авторката, точно с отговора на зададения от теб 10 пъти въпрос и дори не се усети навреме как се изложи.

# 538
  • София
В София има много фамилни кооперации, от време оно дори, в които са живели също семейства от една фамилия.
Затова, да се определя като живеене в детската стая горния етаж, не е коректно.
Всичко зависи от хората- отстояването на периметъра, също.
Дали ще успеят да се еманципират от роднините, като отидат в апартамента, никой не знае.
Хора заминават зад океана и пак се оплакват от вмешателство.
Цитат на: --Gal--
Абсурт, ще ми отговориш ли на въпросите, или се сети, че 1во сама изкара майка си некадърна, 2ро сама си поизмисли някои неща?
И аз мога като тебе да задавам един и същи въпрос по няколко пъти. Още ми е смешно как, докато се пънеш да се докажеш права, взе та цитира точно първото мнение на авторката, точно с отговора на зададения от теб 10 пъти въпрос и дори не се усети навреме как се изложи.

Ще ти отговоря, разбира се, въпреки че въпросът е тъп, но ти е простен щом не си гледала малко дете.
Малко дете се обезопасява, когато не се държи на ръце.
Дали е бебе или по- голямо, без значение.
Най- сигурно е в креватче с високи стени/мрежи.
Така, колкото и да се върти, да подскача и играе, няма да падне.
Ще се учудиш, но бебетата и малките деца не седят в ръцете на отглеждащия ги 24/7, а се оставят и да спят, и да се забавляват в креватче или кошарка.
По тази причина е добре да има креватче и в къщата на бабата, ако тя има желание да го погледа някой и друг час или да остане да спи там.

Накратко, наличието на креватче няма нищо общо с кадърността на бабата.
Така стана ли ти по- ясно за какво иде реч?

Последна редакция: ср, 11 дек 2019, 13:04 от absurT

# 539
  • Насред хаоса
Краси, аз си го превеждам така - да се кротне тя и да се върне, да не недоволства от нищо, за да почне всичко отначало с нова сила. Важното е, че свека ще е доволна, а т. нар. мъж също, защото никой няма да го рита по задника да се държи като мъж. Нали така повеляват стереотипите - тя да си мълчи и да изпълнява, като същевременно е отговорна за всичко, включително и за поведението на мъжа. Авторката не е важна, важно е да се угоди на техни величества. Само че Сирената ясно каза какво ще стане, ако се върне и я подкрепям напълно.
Самият факт, че изобщо не споменава за промяна в държанието на мъжа, ми говори повече от ясно, че за това момиче не се мисли, тя е без значение.

Да, каквото и както да го напиша, отговорът е "А, вие защо биете негрите?" Mr. Green
Каквото и както да напишем една камара народ тук, не си правиш труда да го четеш, иначе щеше да знаеш, че не иде реч защо бием негрите, а за съвсем друго нещо. Което не отговаря на въпроса защо само тя трябва да си променя държанието.
Защо слагаш каруцата пред коня? Къде видя тя да е поставяла ултиматуми отначало, още повече казани й тук, след като е пуснала темата СЛЕД изнасянето си? И след като не е, откъде накъде трябва да си променя държанието, докато оня я кълне на чума? Напротив, държала се е прекалено меко, затова всички са й се качили на главата.

Общи условия

Активация на акаунт