Свекървата, мъжът и жената

• 34 279
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 975
Аз като остарея голямо жилище не ми трябва. Ползвам само компютър и 4 четрикрилни гардероба дрехи и около 50 чифта обувки, други вещи нямам. Но виж за едно младо семейство с 2 деца им трябва много пространство. Това са купища дрехи, играчки.
Отделно ме мързи да чистя и поддържам голямо жилище - мисля да се прибирам само да спя и да се преобличам. Така, че аз проблем с боксониера нямам - стига да мога да си съхранявам дрехите и обувките, но едно две деца имат нужда от място и пространство да играят. Даже това моето е егоизъм и мързел - за чии да плащам отопление на голямо жилище, като тия пари мога да ги дам за екскурзии. Но това си е мое мнение. На мен ми се живее, не ми се занимава с битовизми. Битовизмите са за младите и обвързани хора.

Е, ти сега толкова динамичен живот ли водиш (не ми изглежда така), или мислиш, като станеш за пенсия, да започнеш със стоенето вкъщи само за спане и преобличане? И ще трябва още една боксониера да си купиш за дрехите и обувките. Ситуацията при теб е, че си отишла наготово в чужда къща, не си се занимавала с обзавеждане, ремонти и превръщане в дом. Вероятно дрехите и обувките са единствените неща в чуждата къща, в които си инвестирала, и така. Аз пък не мисля, че на тази възраст ще се нуждая от много дрехи и обувки.

П.п. Свекървата на майката на малката топчица май на село трябваше да се изнесе.

# 976
  • София
Скрит текст:
Да ви кажа, малко хора не са ме питали защо моите родители не си сменят жилището с нас. Казвам, че имам брат, което е само част от причините.
На майка ми лайтмотива е, че е осигурила на зет си достатъчно и при неговото отношение и родители - няма какво да дава повече. И е права до известна степен. Обаче стане ли дума да се разделяме - тя започва да драматизира за нещастното дете и какво толкова ми било.
Зет й се фръцка, че жилището не било негово и той тепърва няма как да тегли заем за по-голямо жилище. Мерак му е къща извън София, обаче сам не може да си я позволи.
Наясно съм, че покупко-продажба на жилище не се прави всеки ден, но какво по-нормално двама души на възраст да сменят голямо жилище с по-малко. Ако искат - да си харчат остатъка или да трупа лихви, колкото и мижави да са, или да го вложат в нещо по-доходно. А често положението е - пари газят, жадни ходят.

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 14:33 от Cuckoo

# 977
На въпроса как така - ами така, много хора са отгледани с мисълта, че им се полага всичко, че само трябва да протегнат ръка и да вземат исканото без нищо друго да има значение, освен собственият им егоизъм.
Е да де, тоя егоизъм не е от нищото. Но кой знае защо всеки съжалява старите, въобще не се замисля, че това си е тяхно отроче от-до.

# 978
  • Най-красивата страна
Аз пък бих си сменила жилището.
Какво ще правим двамата с мъжа ми в 120 кв.апартамент?
Или в двуетажна къща..
Идеално е за семейство с деца.
Естествено,че бихме преотстъпили по-голямото жилище на дъщеря ни.
За двама души холокухня и спалня са достатъчни.

# 979
Аз като остарея голямо жилище не ми трябва. Ползвам само компютър и 4 четрикрилни гардероба дрехи и около 50 чифта обувки, други вещи нямам. Но виж за едно младо семейство с 2 деца им трябва много пространство. Това са купища дрехи, играчки.
Отделно ме мързи да чистя и поддържам голямо жилище - мисля да се прибирам само да спя и да се преобличам. Така, че аз проблем с боксониера нямам - стига да мога да си съхранявам дрехите и обувките, но едно две деца имат нужда от място и пространство да играят. Даже това моето е егоизъм и мързел - за чии да плащам отопление на голямо жилище, като тия пари мога да ги дам за екскурзии. Но това си е мое мнение. На мен ми се живее, не ми се занимава с битовизми. Битовизмите са за младите и обвързани хора.
ОК, живей както ти харесва. Защо обаче си решила, че това трябва да е модел, който да следват останалите?

# 980
На въпроса как така - ами така, много хора са отгледани с мисълта, че им се полага всичко, че само трябва да протегнат ръка и да вземат исканото без нищо друго да има значение, освен собственият им егоизъм.
Е да де, тоя егоизъм не е от нищото. Но кой знае защо всеки съжалява старите, въобще не се замисля, че това си е тяхно отроче от-до.

Гените и възпитанието едно на ръка, но има и такива неща като личностни качества, морал, това-онова Simple Smile

Иначе и аз съм на мнение, че тиквата ражда тикви, маймунката - маймунки, и че едва ли родителите са възпитавали децата кой знае колко по-различно - обикновено децата вземат за модел семейството, в което са израснали, другото - да го вземат за анти модел, е по-рядко.

# 981
Уиш, аз както и останалите само споделям мнение по темата. Не задължавам никой.
Куку, не сега далеч не ми е такъв живота, въпреки, че полека - лека започвам да излизам и да се забавлявам повече от преди. Когато обаче чавеетата си създадат собствени семейства и няма нужда да обгрижвам никой, мисля да се отдам на карирера и забавления. Сега за болести и старост аз не мисля. Виждам се като Стоянка Мутафова до последния дъх на сцената.

# 982
  • София
Уиш, не всеки разполага с жилища като теб. Не зная дали си живяла в дядовата ръкавичка, но ако не си - не съди преживелите го, че разсъждават по-прагматично.

# 983
Уиш, аз както и останалите само споделям мнение по темата. Не задължавам никой.
Не задължаваш. Само се чудиш как така.
И аз не разбирам колко е трудно да си купиш една боксониера / след като чедото ти не иска или не може да се изнесе от родния дом/ и да си живееш с един любовник / щото очевидно собствения ти мъж или е умрял или не можеш да го понасяш, след като трябва да живееш живота на децата си.

Куку, аз разсъждавам именно прагматично. Ако съм платила за едно жилище и с труда си съм го направила дом, как пък няма да се изнеса от него, защото детето ми не може или не иска да си мръдне гъзеца. И определено правя разлика между прагматизъм и готованска наглост.

# 984
Е ако не си отгледала успешно дете, което да си купи жилище и да се задоми, в повечето случай отглеждаш стари ергени, защото нормално момиче, което да иска да отиде на живее при свекървата и да роди дете в дядовата ръкавичка няма. Може някое бедно и изстрадало момиче и да се навие на този вариант, но тогава е мъка за всички или поне за мен би биол мъка.
Така, че за мен лично, е за предпочитане да си купя малко жилище и да оставя голямото на младите, отколкото синът и снахата да живеят при мен или недай си боже да синовете ми да са стари ергени. Понеже познавам много такива, за моите деца искам да са семейни или поне отделно от мама. Аз самотата и живеенето с мама, както и развдът заради мама, го виждам като порок, почти от същата степен като битовия алкохолизъм. Но това си е лично виждане, не го налагам на никой.
Съгласна съм, че с предишния цитат /който Уиш посочи/ съм пресолила манджата, но явно съм била емоционална.

# 985
Честно казано, аз предпочитам да дам на децата си малки жилища. И точно такива съм купила и на двете си деца. Именно, малки. Аргументът ми е следният, да му подам ръка и да му помогна да има покрив над главата си, но да не му давам всичко и да не правя всичко вместо него, а да остане нещо, към което детето да се стреми и да постигне само.

# 986
Уиш, аз също съм купила малки, защото не съм могла да си позволя по-големи, но ако искат моето и това бих дала.

# 987
  • София
Уиш, аз също съм купила малки, защото не съм могла да си позволя по-големи, но ако искат моето и това бих дала.
Е, ти ще се изкараш майка Тереза......
Ами, ако и двамата ти поискат голямото жилище, какво правиш?
А, да, то голямото не е твое, всъщност.

# 988
Не би трябвало, Крис. Все нещо и сами трябва да постигнат. А и не е хубаво децата да се учат, че майка им е създадена специално за тяхно удобство .

# 989
А и не е хубаво децата да се учат, че майка им е създадена специално за тяхно удобство .
А, как хубаво го каза.

Общи условия

Активация на акаунт