Прием в ясли и детски градини в Пловдив - 7

• 53 045
  • 443
  •   2
Отговори
# 435
  • Пловдив
Бях го записала на дейности в първа група нищо не научи и вече на каквото ходи е извън градината /по-скъпо, отделяш време, но знаеш защо/. Отделно без значение коя фирма предпочитат родителите все Данивер печели.
Аз лично вече и не резглеждам офертите, когато изпращат.

# 436
  • Пловдив
И при нас все е Данивер, хаха Simple Smile Нямаме особен избор.

Моето от първа група ( сега е трета), ходи на народни танци и йога. Много и харесаха още от началото.

# 437
  • Пловдив
Те като цяло май са из целия град, въпреки скандалите покрай тях преди години.

# 438
Много сте ми полезни с последните мнения. Моето дете сега е първа група и се бях нахвърлила да го записвам на 3 дейности, но сега преосмислям решението си. На нас ни предлагат: Английски език, модерни и народни танци, футбол и роботика. Мисля евентуално на футбол да го запиша, понеже обича да рита топка, но още малко ще премисля нещата. Така и така от 15 септември ми е присъвтвал само два дни...

# 439
Да, още една особеност в първа група - отсъствията са по-чести. В общи линии на няколко пъти в прав текст ни казаха, че биха били пари на вятъра.
Което, разбира се, не значи, че е лоша идея да пробвате 🍀

# 440
  • Пловдив
Разбирам ги някои майки, като са расли във време преди 20г, когато беше свръх необходимо с тоалетната хартия под мишница на градина и сега напират като първа необходимост
Вече не е така, въпреки че са безплатни градините, имат финансиране във времена на усвояване на програми

Естествено, че няма себеуважаващ се директор или учител да седне да проси консумативи

Играчки и пособия имат, само си разчистват къщите някои родители и мъкнат торби с разни дрънкулки, без никому да са нужни

Да изместят темата със салфетките....
На какви допълнителни занимания включихте децата и на каква възраст?
За първа група предлагат танци, футбол, английски при мен.
Мисля да им сложа английски, предполагам под формата на игра и песнички
Нещо  от танците, ако желаят

Иначе, извадиха късмет и случиха на педагози - с най - добрите отзиви в градината
Сутрин задължително имат занимания - изрязват, рисуват с различни материали
Под формата на игра сортират фигури по вид и цвят, и ги броят

Следобяд имат време за игра, или им четат приказки с обяснения по картинки

Попълнихме порт фолио - снимка, семейство, любимо яде, приказка, филм.... Там ще им събират заниманията през годината и накрая ще ги раздадат
Годината започна обещаващо
Не ми харесва вашия тон, всяка майка решава как да постъпи, разбирам че Вие сте на 20 години може би и сте родили на 17,.защото явно не сте живели преди 20 години? Споделих моето мнение, че няма нищо толкова страшно да се носят неща или да се събират дребни суми , да се дават играчки, които са в нормален вид и годни за ползване и не с идея да заринеш с ненужни вещи някого,  градините и яслите не са кошче за ненужни вещи. Вие превръщате нещо толкова елементарно в световен въпрос, гледайте отгоре на нещата. Или просто не се жалвайте по форуми, че са ви искали 2-3 лева. И не е принципен въпросът, защото предполагам че това ще е контрапункта. Не е нужно да ми отговаряте, но запазете уважението към останалите. В случая тонът беше неуместен. Успех пожелавам!
За занимания - според мен не е нужно да се прекалява още първа група. Английски език не виждам смисъл да се изучава, нека усъвършенстват българския. Моето дете го записах на народни танци, защото има интерес към тях и на плуване, има басейн в градината и ще се възползвам. Футбол и английски ще видя кога ще вместя, твърде рано е в първа група. При нас също има портфолио, хареса ми изключително много тази идея, попълних го с желание.

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 23:56 от alice_ in_ wonderland1

# 441
  • Пловдив
Абе те и мокрите кърпи са консуматив, но си го носим.
Когато някой носи играчки, спестява от бюджета на градината и той се пренасочва в други покупки, което няма нищо лошо.

Като цяло по един и същи начин минава деня в градините, имат си "норматив", ситуациите винаги са сутрин.
Портфолиото го предават на родителите в 4 група.

# 442
alica,  по - спокойно го давайте, въобще не съм отговаряла на твой пост
Не се жалвам, виждам и други гледни точки споделяйки
Като не ви се нрави подминавайте

За допълнителните занимания, направо ме отказахте. Единствено ако едната от педагозите не решат тя да води някакви занимания по английски в групата. Защото има опит и знания да преподава език на деца
Въобще не бях се замисляла, че вадят децата от групата да отиват на други занимания и им се разпокъсва престоя да обикалят, вероятно се отегчават да ги лашкат насам - натам

# 443
  • Пловдив
Те в салона са обикновено /бойните, танци, футбол и подобни там ги провеждат/. Вероятно език /ментална аритметика ги събират в някоя от групите, а децата, които не ходят ги събират в друга /от 1 до 4 всички на заниманията са на едно/.
Не излизат извън сградата на градината /това няма как да се случи, без декларация от родител/.

Общи условия

Активация на акаунт