Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 958 456
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 4 665
  • на пистата
FFP2 Добра ли е.Аз си поръчах тези на 3лв броя да си имам за грипния сезин.Щот ще ме хледат като извънземна ако сложа от маските на мйжа ми 🤣🤣
Като те гледат тъкмо ще се позамислят дали няма да е добре и те да си сложат маски. Тези FFP2 са добре, но другите са по-добри. Аз също имам полулицева и смятам нея да ползвам. Не знам с какви филтри са на мъжа ти.

Тези надявам се също вършат работа?
https://cleanday.eu/basic-blue.ht
Има много хубави маски от неопрен,не знам дали вършат работа.Бих купила една с готина картинка на сина ми,той носи зимата в грипния сезон маска.

# 4 666
Четох на Никола поста и се сетих как някой каза, че в Бг ще се пие ракия и ще се вика "да не дава Господ"... Grinning

Казах ви за супермаркетите и пак казвам - зареждайте се.
https://twitter.com/mogan_angela/status/1231656486411087872?s=19
Нещата стават бързо. Каквото и да стане, пак ще се изяде.
Ето тук за Италия статия има и снимки за положението в засегнатите градове.
http://bulgaros.ovh/%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b0%d1%85-%d0%bf%d1%83% … heIJzR06-fZRG84Hc
Наистина продуктите бързо са изчерпани и магазините затворени.
От сутринта до вечерта минах през пълна промяна и съм вече паника и аз, а уж не ми пукаше.
Сега се притеснявам за маските, не че ще ги носят сигурно, ама трябва да имам. Може и някакви пакети храна да купя, сега и това ме осени. По-трудното е с лекарствата, че имам човек на месечен прием по Здравна каса и се изписват, не знам тях как бих осигурила. Другите ще купя , ама тези са с някаква отстъпка поне и ...не знам дали да купувам поне за месец на редовна цена, а не са евтини.

# 4 667
FFP2 Добра ли е.Аз си поръчах тези на 3лв броя да си имам за грипния сезин.Щот ще ме хледат като извънземна ако сложа от маските на мйжа ми 🤣🤣
Като те гледат тъкмо ще се позамислят дали няма да е добре и те да си сложат маски. Тези FFP2 са добре, но другите са по-добри. Аз също имам полулицева и смятам нея да ползвам. Не знам с какви филтри са на мъжа ти.

всъщност и аз се интересувам дали вършат работа

# 4 668
Няма данни за тези какво спират, а и тази цена е твърде висока за такива маски. Гледах ги в Ремедиум и цената беше доста по-ниска.

# 4 669
  • Street of Dreams
И ние имаме маски от ММ, но само като го гледам и се задушавам. Аз лично предпочитам в кризистна ситуация никъде да не излизам и маска няма да ми трябва.

Този човек писа, че си търси къща за гости някъде в нищото. Мисли, че скоро могат да затворят границата, но няма намерение да се връща в Германия, защото не вярва, че е подготвена за кризисни ситуации... То коя ли страна е подготвена?

# 4 670
  • София
raptor, корабът защо го използвате за пример? Той едва ли е представителна извадка на едно общество, а е по-скоро селектирана такава. Ето третата жертва на вируса в Италия е онкоболна жена. Колко онкоболни на лечение според вас тръгват на пътешествия с круизи? Заради такива сметки, включващи предимно туристи, бизнесмени и т.н. досега се твърдеше, че смъртността извън Китай била не знам си каква. Вече вирусът като стъпи и започна да се разпространява на местна почна се видя друга картина.
Koраба не е представителна извадка, но тия дето имат достъп до данните за пътниците по възрасти и т.н. няма да имат проблеми да въведат корекции и да направят изчисления отнесени към реалното разпределение на цели държави по възраст. За онкоболните на лечение и най-обикновен грип е много смъртоносен така или иначе.

# 4 671
  • на пистата
И ние имаме маски от ММ, но само като го гледам и се задушавам. Аз лично предпочитам в кризистна ситуация никъде да не излизам и маска няма да ми трябва.
Какво е ММ?
Ако говорите за полу маските на 3М с филтрите,напротив,много са удобни.Миналата година ползвах едната да пръскам със Саво една стена,изпръсках цяло шише и стоях половин час в стаята,не усетих никаква миризма.И ми беше много удобна маската.
И аз бих си стояла вкъщи при извънредно положение.

# 4 672
Да ви питам ,извинявам се за глупавият въпрос , но има  ли данни  дали водата  носи зараза?

# 4 673

Мисля че тези са добър вариант и са Н99з

# 4 674
Включвам се в темата да следя какво се случва. Беше ми някак далечен този вирус, но чета тази вечер какво става в Италия и тръпки ме побиват. Ей къде е, на 1 ч. път със самолет. На ден има поне 3 полета от Милано...

# 4 675
Починалия в Банско освен аутопсия, тест за корона вирус правен ли му е?
Все пак говорим за увредени бели дробове?
Почти съм сигурна, че не са го взели със специална линейка и костюми..

# 4 676
Сега правят.
Много е притеснителна тази внезапна смърт и увредени дробове.

# 4 677
Ами ако е такова целият хотел трябва да е заразен.

Последна редакция: пн, 24 фев 2020, 08:42 от macapisa

# 4 678
Цитат
Koраба не е представителна извадка, но тия дето имат достъп до данните за пътниците по възрасти и т.н. няма да имат проблеми да въведат корекции и да направят изчисления отнесени към реалното разпределение на цели държави по възраст. За онкоболните на лечение и най-обикновен грип е много смъртоносен така или иначе.

Ама защо трябва да бъдат изключвани от статистиката онкоболните за да се каже че смъртността е по ниска. Ми ако в статистиката вкараме само децата, тогава ще кажем че смъртността е 0.0%. Аз пак повтарям това че едни възрастни хора са събрани в болница и там са се заразили и са допринесли за повишение на смъртността в Хонк Конг от Сарс не я прави неистинска смъртността, защото се е случило и се случва навсякъде по света. Затова се гледат твърдите данни а не прогнозни, няма значение че външни фактори са допринесли за повишение на смъртността, това не я прави неистинска. Това е все едно да кажеш (дай Боже) когато открием лекарство и смъртността падне до 0,03% да кажеш, не гледайте твърдите данни а гледайте някакви прогнозни защото смъртността е паднала до 0,03% заради външен фактор (лекарство). Външните фактори които повишават или понижават смъртността са част от реалността, затова се гледат твърдите данни.

# 4 679
Естествено, че температура и влажност могат да влияят на разпространението на вируса. Примери за това бол. А и този е реално по същество смъртоносна настинка, така че е възможно да е сезонен и въпреки това нищо не е сигурно. Аз обаче доколкото разбирам температурата има по-голямо влияние от влажността.

Проблемът е, че за ковид19 все още знаем много малко. А данните къде се е разпространил досега мисля, че вече на всички стана ясно, че могат за часове да се обърнат с главата надолу, т.е. можем да анализираме само на база това къде вече се разпространява, но не и на база там, където не се разпространява, защото това второто не знаем дали е вярно.

Много е вероятно, че Т. и В. влияят на вирулентостта (способността да разболява), а не на разпространението му. Това може да обясни бързото му разпространение по света и въпреки това не навсякъде възникват огнища, стабилни огнища. Разбира се и др. фактори са важни, говорили сме ги мн. пъти: гъстота на популацията, имунитет, превантивни мерки и т.н

Общи условия

Активация на акаунт