Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 738
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 15 300
==
Във фейсбука кипи. Как така прекалява тези медии, това е ужасно, животът кипи. Сякаш всичко ще свърши ако не идеш в събота на дискотека. Човекът си иска свободията.
Има проблем. И той трябва да се реши. Може да се реши. Но виждам много хора, които го отричат. Други се подиграват. Чудя се страх или глупост е това.
==
Деградаия на разума . И то е започнало от меяии родители. Други и да се опитват опитите им са напразни за вразумяване.

Това е нещо  като както изтребих последните 2 години китайската пеперуда дето ми опоска чимшира . Оставям лампата да свети , те се налепят  около лампата  и тогава с мухозола събарям всичко.
Иначе през деня  ми омаляха ръцете да пръскам и те се крият в чимшира .
Разум като на китайска пеперуда на лампа .
И  хич не ми ги хвалете тия китайци .
Тия и като общество и акто  хора са  носители на вируси .

Така е, всички знаят, че китайците ядат наистина каквото завърнат - гущери, змии, прилепи, кучета и т.н. И всъщност заради това именно и тръгна епидемията.

Но тук по-скоро се хвалеше тяхната държавна система, техният обществен строй. Поне така си мислех. Но като загатнах и ние да си направим такава (наистина много хубава - според мнозинството) обществена система и обществен строй, като китайците - изведнъж се оказа, че тия, дето най-много ги хвалят, всъщност смятат, че трябва да сме "ку-ку", за да искаме да станем като китайците.

Това, изглежда, е някакъв особен вид... не знам как да го нарека - може би "гео-политическа шизофрения"?  Simple Smile

# 15 301
Някои хора във фейсбук днес твърдяха, че вирус няма изобщо. Това било политическа манипулация.

# 15 302
Започнах да ънфрендвам познати във фейсбук, които разпространяват онази идиотска блогърска глупост в спойлера по-долу.
Нямам нужда от малоумни познати, които предизвикват съдбата. Дори ще е добре да ги тръшне короната, тъкмо ще се прочитстим от безхаберници.

Скрит текст:
В момента 82 000 души са болни от коронавирус, от които 77 000 в Китай.
Това означава, че ако не сте в Китай или не сте го посетили наскоро, това трябва да премахне 94% от Вашата загриженост.

🧪 Ако наистина сте заразени с коронавирус, това все още не е причина за паника, защото:
81% от случаите протичат в лека форма
14% от случаите са умерени.
Само 5% от случаите са критични

Това означава, че дори и да се заразите с вируса, най-вероятно ще се възстановите от него.

Някои хора казват : "но това е по-лошо от ТОРС!". Смъртността от атипична пневмония е 10%, докато COVID-19 -3,4%

Освен това, ако погледнете възрастта на тези, които умират от този вирус, смъртността за хората под 50-годишна възраст е само 0,2%

Това означава, че ако сте на възраст под 50 години и не живеете в Китай, е по-вероятно да спечелите лотарията (за което имате шанс 1:45 000 000)

Да вземем един от най-лошите дни досега, 10 февруари, когато 108 души в Китай починаха от коронавирус.

🗺 На същия ден:
26 283 души са починали от рак
24 641 души са починали от сърдечни заболявания
👉 4300 души са починали от диабет
Самоубийството е отнело 28 пъти повече животи от вируса.

Комарите убиват 2740 души всеки ден,
👨 Хората убиват 1300 души всеки ден,
Змиите убиват 137 души всеки ден,
Акулите убиват 2 души годишно.

Нека да живеем живота си и да не слушаме глупостите, които се разпространяват в социалните мрежи, принуждавайки всички да купуват глупости без причина.
Ей затова си затрих отдавна фейсбук профила. Нямам нерви и време за такива простотии!

# 15 303
  • Bulgaria
Какво мислите за видеото, което се върти из фейсбук? Става въпрос за млад мъж, който е настанен без симптоми в болница в Бяла Слатина, за да го изследват за коронавирус.

https://www.facebook.com/iskarski/videos/2826457020775484/

# 15 304
  • Варна
"Екстра" реакция има в Милано. От масовата паника, хиляди се изнасят от града в др. области. Така ще заразят всички райони.

# 15 305
Някои хора във фейсбук днес твърдяха, че вирус няма изобщо. Това било политическа манипулация.
Завиждам им за спокойствието и позитивната нагласа...

# 15 306
  • Terra incognita
Италианците по начало са много екстровертни и бъбриви. Трудно е да тикнеш такива хора вкъщи, които до вчера са пълнели пиаците след работен ден. За тях аперитивът след работа е религия.
Много хора се страхуват, но и много подценяват положението. Ситуацията е много тежка.
Не спират да повтарят, че това не е обикновен грип.

# 15 307
  • София

]Аз не ги ънфрендвам,обаче ги попитах това.
 Добре де,ако Вие сте в тези 5% критични?Вие родители,баби и дядовци над 50г нямате ли,или не ви е грижа за тях?Ако вие ги заразите и те са в тези 3.4% смъртност?И те ще са някакъв процент в статистиката,но..на никой няма да му пука .Много ще ми е интересно да ми отговорите.
Е,отговор не получих.

Е, имаш късмет. Аз казаха, че трябва да се затвори потока от хора и да се спре всичко, което не е жизненоважно, за да се ограничи разпространението на вируса и ми казаха, че ще предизвикам 3та световна война...

# 15 308
САЩ и Франция са с повече починали, отколкото излекувани. Много лошо! Верно, малки са цифрите, но съотношението хич не е оптимистично...  Аз се дразня на нашите спецове тук, не спряха да опяват по медиите, колко леко минавало, че даже и безсимптомно. СЗО ясно каза, че няма безсимптомно протичане.

# 15 309
Какво мислите за видеото, което се върти из фейсбук? Става въпрос за млад мъж, който е настанен без симптоми в болница в Бяла Слатина, за да го изследват за коронавирус.

https://www.facebook.com/iskarski/videos/2826457020775484/
Като го гледам човека и стаята мисля, че почвам да разбирам  защо говореха че някой хора щели да се крият че са болни. Rolling Eyes

# 15 310
След това видео,още повече ще се крият ..и да не си болен,затворен в тая смрад..ще се разболееш🤭

# 15 311
СЗО ясно каза, че няма безсимптомно протичане.

Може ли линк?

# 15 312
Боже, тази тъпотия, която се върти из нета, я цитираха в капките! Тъпаци!

# 15 313
Затвориха я Италия, спете спокойно.

Нищо не са затворили! Мъжът ми утре заминава за Италия. За Модена. Днес шефът му е говорил с Италия, фабриките си работят......Има поне 10 човека от фирмата им са в Италия от неделя!

# 15 314
Сериозно се замислям каква е причината за лекото боледуване при децата. При тях също има хронични заболявания и съпътстващи такива. Има някаква причина за това да карат без сериозни усложнения и смъртност.

Няколко хипотези: все още имат голяма тимусна жлеза, която има роля за имунната система и е специфична до около 10г. възраст.

Освен това са непушачи, по-кратко излагани на градско замърсяване. По-малко алергизирани в сравнение с възрастни, при които вече има някакво хронично раздразнение.

Не всички деца де, някои имат вирусна астма и при тях е супер опасно. Не съм лекар и не играя такъв по ТВ, просто предположения.

Хора, вирусна астма няма. Има алергична и неалергична. Астмата може да се обостри от вирус, но това не я прави вирусна. Вече няколко пъти чета за вирустна астма, затова го написах.

Общи условия

Активация на акаунт