Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 436
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 980
Какво е качил Ваня Джаферович, вече не се вижда?

# 19 981
Току-що по БТВ:
Новите случаи са на заразени над 40 години, от тях едно семейство върнало се от ски в Австрия.

А ясно ли е кога са били на ски и в кой регион?
Не.
Повече информация тук:
https://pik.bg/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%80%D0%B5%D0%B4% … 8-news912554.html
Поредната дезинформация, сайтът не го коментирам. В случая обаче пише, че профилът на всички заразени-30 човека, е такъв, но и това не вярно, защото има и деца. Описват всички заразени, където казват, че има и млада двойка, върнала се от ски в Австрия. Което го казаха вчера. Никъде не пише, че от новите случаи има такива хора.
Защо не четете, слушате, осмисляте, а всеки пляска тук поредната глупост за събиране на лайкове и трупане на постове?? И се вярва на всичко, а то е фейк в повечето случаи.
Чете се с разбиране! И тук ли лъжат:
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/oshte-7-potvardeni-sluchaya-na-ko … virus-v-balgariya

"Сред новите 7 случая с COVID-19 има семейство, пътували в Австрия на ски. Заразена е пациентка на 40 години, която е контрактна. Трети новозаразен е пациент, контактен във ВМА. Още един контактен също е на лечение във ВМА, той е свързан с лекарката, която даде положителна проба по-рано. Това е 62-годишен пациент, пътувал на конференция в Брюксел. Всички заболели са над 40-годишна възраст. Няма млади хора", обяви ген. Венцислав Мутафчийски."

# 19 982
Това за 70% тръгна май от един немски вирусолог. Идеята беше, че ако нищо не се прави за ограничаване на разпространяването, броят на заразените може да стигне тези цифри. Това е математически модел, т.нар. Worst case scenario. После все пак решиха, че не могат да го оставят да си върлува и предприеха мерки, така че се надяваме на по-добри резултати.
Имайте предвид, че сегашния брой заразени отразява реално ситуацията една седмица назад и то без невидимите случаи, които няма как да засекат.

Вчера четох страшно интересна статия(научна), за математически модел за Австрия, според който намаляването на социалната активност много забавя разпространението, ако някой има интерес и чете немски, мога да го пусна.

Започват да оборудват едно от халетата на панаира в полеви лазарет...очакват да влезем в пика след десет дни.  Нещо ми се изпари оптимизма. Цифрите в Италия са просто плашещи...

# 19 983
то затова предвидливите купуват.

а и е по-добре от сега, когато ще трябва да чакаш 5-6 часа за да те пуснат в магазина и вече няма да ти дават по 10 броя от нещо да си купиш.

просто постъпиха умно, превантивно, предвидливо.
Аз трайни храни, продукти за базови нужди и лекарства/витамин и т.н. от седмици назад си взех, сега вече само свежа храна. Кварталните магазини изглеждат напълно незасегнати, ама може да зависи от мястото.

# 19 984
  • На топло
В Африка има много малко заразени и в Русия също. Много странно...?

# 19 985
  • Пловдив
Утре трябваше да ходя да се подстригвам..е, няма.Минали са от РПУто и са ги затворили.

# 19 986
Nikola Tesla, предлагам да спреш с комунистическите манипулации в темата за вируса. Всички четем, а някои от нас - и опозиционни издания.

Цитат
Единодушно и с внушително мнозинство от 201 гласа народните представители взеха решение за обявяване на извънредно положение в страната заради разрастващата се епидемия от коронавируса. Срокът на действие на извънредните мерки е един месец, а предложението за въвеждането на извънредното положение дойде от премиера Бойко Борисов в полунощ. Опозицията в лицето на БСП и ДПС обяви, че подкрепя властта, но настоява за гаранции, че животът на българите няма да се влоши, че няма да бъде създаден хаос и напрежение и че няма да се злоупотреби с основни права на гражданите.

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/parlamentut-reshi-i … lozhenie-za-mesec

В България има Конституция и Парламент. Интересно за какво друго може да се ползва ИП, обявено и прието от Парламента единствено заради епидемията.

Ето ги ограниченията

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/borisov-namekna-za- … d-vuvezhdaneto-im

Показвам само, за да няма заблудени хора, а не да предизвиквам дискусия в нарушение на правилата.

Няма истерия - има извънредни мерки, за да не станем като Италия. Утре ако болните станат 5000 какво правим? Кой и къде ще ги лекува или като италианците ще даваме приоритет на по - младите, поради липса на легла и персонал за лечение на всички. България е преживяла войни, ще преживее и епидемията, въпросът е на каква цена. Колко сме дисциплинирани и издръжливи. Защото се научихме за всичко да мрънкаме.

Nikola Tesla e тук от началото на темата, още от развитието в Китай. Нещата, които пише може да видите като се върнете 1000 и... страници назад.

Не знам има ли паника, но в магазина, в който пазарувам всеки ден след работа, днес нямаше почти нищо. Даже и това се обсъждаше, какво ще стане, ако вирусът влезе тук (докато беше в Китай) ...и се оказаха прави Simple Smile

# 19 987
Здравейте някой назад беше пуснал линк със симптомите но не го намирам.
Накратко може ли симптом да е примерно само задух без температура и общо неразположение?

# 19 988
  • София
На Русия пък хептен нямам вяра да са толкова малко. С граница с Китай и близки връзки с режима там... да бе.

# 19 989
за 2 мола в София знам със сигурност, че затвориха: The Mall и Bulgaria Mall!
за другите не знам.

Билла, аптека и още няколко обекта ще бъдат отворени в The Mall

# 19 990
Аз съм против запасяването с десет кила сирене, шест стека олио и един палет брашно, но не мога да разбера възрастен човек, който остава без никакво брашно и други основни продукти. Откакто живея сама, не съм оставала без такива, имайки едно наум, че е е хубаво човек да има нещо настрани. Последния месец вместо на 10-12 дни пазаруваме на седем, за да не остава хладилника съвсем празен.
Всички събития в културния център, където работя, са отложени до 31-ви март.

# 19 991
От два дни излизам от нас с напоена със спирт кухненска хартия и забърсвам дръжката на асансьора, копчетата и бравата. Освен за моя сигурност, все допринася нещо и за общото благо на блока. Даже мислех да сложа бележка на съседите, който има желание (и спирт) да се включи. Единствено още не съм намерила вариант как двегодишното да не пипа на излизане и влизане във входа. Верояно ще я нося на ръце.

И на работа пръскам общите части - кафемашина, дръжка на хладилник и т.н. със спирт по два пъти на ден. Колегите пък минават със салфетка с дезинфектант. Кой, както може си успокоява нервите.

# 19 992
Здравейте някой назад беше пуснал линк със симптомите но не го намирам.
Накратко може ли симптом да е примерно само задух без температура и общо неразположение?

Тази и много друга информация стои в началният пост на темата от седмици. Да не кажа месец.

# 19 993
Ей сега ще извадят хората от застоялата в склада стока, без значение дали е нужна или не, българинът, който е свикнал да няма, ще гледа да има.

# 19 994
  • Terra incognita
За мен е неадекватно да се отменят ЖК и важни скрининги. Бременността трябва да се следи както трябва, има много рискови бременни и много патологични такива. Ако се пропусне нещо важно и сериозно, което изисква навременна реакция?

Общи условия

Активация на акаунт