Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 8 фев. 2020, 21:51 ч.

Родители и чувство за провал

 • 4 393
 • 95
 •   1
Отговори
 • Мнения: 23
Чудя се дали тук има други хора, които се чувстват като мен - и ако има, как се справяте.

Родителите ми никога не са имали кой знае колко висок стандарт на живот, винаги е било от заплата до заплата, на заеми и прочее, но са се грижили да съм щастливо дете. Винаги са се стараели да не ми липсва нищо - може да не е било най-доброто или скъпото, но са ми го осигурявали с цената на много лишения.

Никога не са искали нищо от мен и не са ме карали да се чувствам виновна. Въпреки това от малка искам да сме "по-добре". Когато бях на 20, бях убедена, че ще мога да направя животът им по-лек и хубав в бъдеще. Че ще успея да сбъдна мечтата им да си имат къщичка на село, например. Че ще успея да развия собствен бизнес и да ги взема да работят при мен, за да си почиват повече и т.н...

Вече съм на 30. Аз самата живея на квартира, нямам кой знае какви спестявания, а бизнесът ми едвам издържа себе си. Родителите ми остаряват и боледуват все повече, а все още работят до откат. Домът плаче за ремонт, но нито те могат да си го позволят, нито аз. Камо ли къща! Чувствам се като провал, защото за тези отлетели 10 години не успях да постигна нищо значимо във финансов аспект и не успях да им дам това, което никога не са имали (че и аз самата съм на горе-долу същото ниво). Явно ще ми отнеме още време - а се страхувам, че то ще свърши...

# 1
 • Мнения: 1 644
Радвай се на времето прекарано с родителите, защото не знаем още колко време ще са с нас. Оценявай всеки ден прекаран с тях като подарък. Парите, колкото , толкова.

# 2
 • BG
 • Мнения: 362
Може би трябва да смениш бизнеса или не си достатъчно креативна. Друго не ми идва наум.

# 3
 • Мнения: 1 475
Повечето хора не си стъпват на краката на 20 години.
Ако бизнесът крета, то по-добре да го зарежеш и да си намериш работа.

# 4
 • Мнения: 498
Понякога не винаги става така, както на нас ни се иска.
Може би има неща, които не ги правиш както трябва, за развиване на бизнес си иска доста умение. Много хора тръгват с голяма кошница, но с много малко знания, и по лошото не са отворени да се учат от други, много по умни знаещи и успешни.

Много хора наистина имат проблем с егото. Повече ме притеснява обаче здравословното състояние на родителите ти. Знай, че понякога един партньор, подходящият партньор може да помогне да изкачим върхове и да постигнем големи успехи.Както има една приказка - "Зад всеки успял мъж стои една силна жена" , за мен същото може да важи и за успешните жени.

Доколкото разбирам ти се бориш сама в живота и нямаш партньор ? Може ли да споделиш нещо за бизнеса си, да ти дам и някои идеи евентуално ?

# 5
 • Мнения: 34 001
И аз така мисля за бизнеса.
Не на всеки му потръгва.
Помисли за по-платена работа.

# 6
 • Мнения: 9 942
Не, не се чувствам като теб, но и не живея в бъдещето. Понякога човешките мечти се оказват продънено дюшеме, а хората - трайно и крайно неудовлетворени от живота си.

# 7
 • Мнения: 689
Трябва да си избиеш от главата този комплекс. Не дължиш нищо никому. Не всички хора са бизнесмени, не всички имат усет за пари. Не си виновна пред родителите си, защото те не са те научили на финансова култура, хъс за печелене на пари и амбиции за по-добър живот.

На 30 години, животът не си минава, времето не ти е свършило. Има една банална, но вярна (както в повечето случаи) приказка: “На 20 трябва да си млад, на 30 щастлив, на 40 богат”.

Самата ти мечта за къща на село е лесна за постигане - технически и материално. Просто не разбирам защо ти е мечта. На 20 не си била млада (ментално), на 30 не си щастлива... Силно се надявам до 40 да си богата, щом е толкова важно за теб.

Единственото, което ме гневи в случая е, че си мислиш, че си длъжна на родителите си, да имаш бизнес и да ги наемеш. Нормално е обратното. Нищо не им дължиш! За психолог е работата. Не бизнес съвети.

# 8
 • Мнения: 464
Родителите ти едва ли се надяват на подобна материална помощ от теб, а са щастливи и им е достатъчно само да си добре.
Защо вместо това не се съсредоточиш да създадеш по-добър стандарт за твоето бъдещо поколение?

Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 23:58 от Came lita

# 9
 • Мнения: 34 001
Чак пък за психолог!
Млада е, има време да се преориентира.

# 10
 • Мнения: 10 697
Авторке, много е хубаво, че си привързана към родителите си и искаш да им помогнеш. Но не бива да се чувстваш виновна, че сега ме можеш и със сигурност родителите ти искат ти да си добре.
Ако бизнесът ти трайно не върви, помисли си за по добре платена работа. На 30 години все още имаш шанс за всичко.

Можеш да показваш на родителите си обичта си всеки ден и без да е свързана с нещо материално, вниманието ти е безценно за тях.

# 11
 • Мнения: 498
Ами то е все тая дали го прави заради родителите и или за себе си.
Важното е, че тя не постига успех в бизнеса с който се е захванала и ако искаш тази тема да ти е полезна с нещо, вместо да четеш само общи приказки, сподели подробности за бизнеса, пък може и да получиш някой ценен съвет или насоки. Понякога дори една книга, различни обучителни курсове могат да помогнат много.

В повечето случаи, само едната диплома не върши никаква работа, според конкретният бизнес !

# 12
 • Мнения: 5 161
Имаш време, това мога да ти кажа.
Присъединявам се към съветите да преосмислиш бизнес-начинанието си, вероятно си уцелила нещо, което не ти е сила.
Личното ми мнение е, че приоритет на човек трябва да бъде да се погрижи за бъдещето. В случая - съпруг, дете. Миналото минава и заминава, родителите са в него. Тъжно, вероятно и звучи грубо, но такъв е животът - няма да стават по-млади, а от друга страна ти си тяхно дете, а не те - твои деца.
За какъв ремонт плаче домът им? Някои неща могат да се оправят на парче с част от тазмесечната заплата.

# 13
 • Мнения: 498
Много хора обаче допускат една много голяма грешка. Те смятат, че могат да помогнат на родителите си само с материални неща, повярвайте това е ОГРОМНА заблуда. Повечето хора имат здравословни проблеми, заради лош начин на живот, лош хранене, вредни навици и всякакви неща, които те правят заради незнание .

Проблема е, че и самите деца не винаги имат и те нужните знания. Вярно и, че не е лесно да се променят навиците на закостенели хора, било хранителни или по отношение на двигателна култура. И аз имам проблем с моите родители в това отношение, всякаш и при тях егото си казва думата и някой по млад да им дава съвети е равно на > влезнало през едно уше и излезнало през другото.

Но пък човек ако има знанията е длъжен поне да опита да им помогне. За теб навярно здравословните проблеми за родителите ти са нещо нормално, просто както казват някои хора "било писалка" Disappointed
Други хора вярват, че човек колкото по остарява толкова и по болнав ще бъде, те даже си го проектират в мозъка и го вярват, че това е неизбежно, а това наистина влияе.   

А какво да кажем за тази 90 годишна жена, които никога не е спирала да тренира, кажете ми, че те я във това състояние, защото е било "писалка" Rolling Eyes
Със сигурност и храната и не включва само захар, олио и брашно. Да да знам, сега ще се появи някой, който ще ми каже: те българите така ядат, защото са бедни. Rolling Eyes

# 14
 • Мнения: 1 690
Има нещо сбъркано в мечтите ти. Да, добрите и нормалните хора се грижат за родителите си, но приоритет си ти и твоето семейството. Намери си платена работа, създай семейство. Ако ли родителите ти, волно или неволно са ти създали това чувство за вина и че си им задължена, имат голям грях към теб. Не си им задължена, ако имаш възможност можеш да им помогнеш. И толкова.

Общи условия

Активация на акаунт