Историята на Джули- Кошмарът в действителност-СТОП на домашното насилие

• 11 004
  • 263
  •   1
Отговори
# 135
не са й в къщата, но виждайки как добре се държи с тях и другите не вярват и муха да убие, мозъка явно блокира ли не знам, но смята че щом се държи с другите добре, значи тя е сбъркала в поведението си и затова има бой.

П.с как се спират известия , че не ми се чете тема, която има за цел да помогне , а жените отново нападат легналия колко е глупав и явно си го заслужава и я устройва .....  дали , бе хора? Дали я устройва? Нея или друга жена в това положение ?
Няма как да убедите и окуражите вече стресиран зверски човек по този начин (така мисля аз).

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 14:06 от sparkling eyes

# 136
Скрит текст:
не са й в къщата, но виждайки как добре се държи с тях и другите не вярват и муха да убие, мозъка явно блокира ли не знам, но
смята че щом се държи с другите добре, значи тя е сбъркала в поведението си и затова има бой.
В този ред на мисли, смята ли, че ако детето й сбърка нещо, то тя е в правото си да го пребива?
Каквото и да е сбъркал човек-мъж/жена/дете, никой няма право да "възпитава" с бой.
Това трябва да разберат тези жени....НИКОЙ няма право да им посяга, дори да са стъпили накриво.
Дори тя да е сбъркала в нещо, мъж, който се пробва да я превъзпитава с бой, е боклук.

# 137
  • София
Повечето насилници са много добри манипулатори и непрекъснато готвят жертвата, че е много лоша, невъзпитана, луда и трябва да бъде напляскана!

# 138
Жетрва си един път , след това е въпрос на личен избор .

# 139

Авторката не може да бъде спасена реално от никой.Тя и не е.
Повярвай,че жените сме силни същества и няма нужда мъж да ни спасява.Аз също нямам мъж да ме спаси.Хващаш се за косата и се дърпаш сама щом се налага!

Въобще не съм съгласен и реалността го показва. Точно жените жертва на тормоз имат нужда от външна помощ, защото повечето просто не могат сами да сложат край на ужаса. В нейният случай аз съм много разочарован от въпросният мъж Z. Ако той беше адекватен и смел, още когато е разбрал за какво става на въпрос, щеше да я защити като истински МЪЖ и да не случат последващите страшни неща.

Всичко е минало и сега най-важното е тя да си извлече поуките и да възпита тези важни ценности е нейните деца, за да не се случи да преживеят и те същото. Хора не очаквайте, че децата сами ще се научат от интеренет и училището. Родителите имат огромна роля и е много важно децата да се научат да споделят и да им имат пълно доверие.

# 140
Повечето насилници са много добри манипулатори и непрекъснато готвят жертвата, че е много лоша, невъзпитана, луда ....
Няма значение каква съм!
Никой няма право да ме бие!
Като не му харесвам, да ме зарязва.

Така би трябвало да разсъждават ВСИЧКИ жени.

# 141
Псевдо морал? Май вие нямате представа къде се намирате и какво говорите! Твърде съвършени и застраховани жени има тук ! Респект и поклон!  
Само критики, а дори не е от значение в момента скалъпена ли е темата, защото има реално страшно много,за съжаление , жени в това положение.
Как не разбирате , че ги свивате в черупката им така?
Баси, имам приятелка в това положение , с две деца и на почивки ходят, и тя има едни надежди,защото външните хора считат мъжа й за съвършен, толкова добър и грижовен, а тя е започнала да се обвинява , че тя нещо е сгафила за да го изнерви и  вкъщата й да става страшно... случайно разбрах и я питах директно , за щастие тя не скри и казва че започва да действа, споделяйки виждам че добива смелост (или поне така звучи ). Не знам реално , не живее в моя град.  Надявам се! Не знам как да й помогна от разстояние освен с подкрепа и кураж! Мисля я, от няколко дни не ми отговаря обаче и съм бясна на такива като вас , които с лека ръка хокат другите!

Става въпрос за зряла жена, не за дете! От един момент нататък човек е отговорен за изборите, които прави. Намирала се е в страна, в която домашното насилие се приема изключително сериозно, поне спрямо жените, та може и в другата крайност да залита, т.е. да минават и фалшиви обвинения. Обаче нашата си трае и търпи, прави деца, защото главата  й е пълна със сантиментални глупости, каквито лее и тук. Трябвало е да си тръгне още при скандалите за глупости, или когато онзи е започнал да си разменя голи снимки с някаква кифла в интернет, или когато й е посегнал за първи път, или когато я е ударил пред други хора (които не са се обадили в полицията) -  а тя си хваща любовник, после признава за него и тръгва на романтична почивка с мъжа си!
Всичките защитнички на нейната глупост се държите така, сякаш й казваме да се връща при насилника, а всъщност й казваме, че е трябвало много по-рано да си тръгне. И се надяваме някои четящи тук, които са с нейния акъл, да си избият от главите романтичната идея, че могат да променят един насилник, и да се вслушват в предупрежденията на свои близки - нещо, което авторката не е направила. Гордо им се е противопоставила, пък накрая пак е опряла до помощта на хората, които са я предупреждавали. И изобщо не се замисля за това какво е причинила на родителите си. Майката сигурно постоянно се е тревожела в България и може би не й е било лесно да живее сама, без мъжа си и детето си, а бащата е работел и е гледал децата, докато "героинята" е разигравала драми с единия възлюбен и е въртяла любов с другия, който бил прекрасен, но така и не се сетил да подаде сигнал за домашно насилие, а само я е успокоявал с мили думи и е правил секс с нея.

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 14:26 от winni_

# 142
Stallion001 написах го визирайки Z.Съгласна съм с казаното от теб, но някак ми се струва, че авторката я влекат опасните игри.Притеснява ме, че тя вярва на Z и на връзката с него, макар от разстояние, за мен той е съучастник на Х. Също и поведението й на камикадзе.Реалните потърпевши не са ли родителите й и децата?

# 143
sparkling eyes, а замисляла ли си се, че на приятелката ти й харесва точно тази ситуация - някой да я милва по главицата и да я пита всеки ден как е? Защо подценяваш нуждата от внимание и съжаление на хора, на които им харесва да са жертви?
Жертва си един път... два пъти... след това ставаш съучастник в тези извращения.

# 144
  • София
Между другото, когато прочетох гръмкото заглавие на темата, си помислих, че въпросната Джули наистина е направила нещо глобално за домашното насилие.

А тя даже не е задействала институциите в Англия. Ехе, аз да имах такива институции на разположение!!!

# 145
Извод : Не бъдете като Джули!
Agent нали това още в началото го изяснихме, надявам се и авторката да е достигнала до този извод.

# 146
sparkling eyes, а замисляла ли си се, че на приятелката ти й харесва точно тази ситуация - някой да я милва по главицата и да я пита всеки ден как е? Защо подценяваш нуждата от внимание и съжаление на хора, на които им харесва да са жертви?
Жертва си един път... два пъти... след това ставаш съучастник в тези извращения.
Ей това,категорично се отхвърля и се заклеймява като липса на съчувствие,емпатия и съпричастност.

Между другото, когато прочетох гръмкото заглавие на темата, си помислих, че въпросната Джули наистина е направила нещо глобално за домашното насилие.

А тя даже не е задействала институциите в Англия. Ехе, аз да имах такива институции на разположение!!!
И аз!
Помислих си: "Това ще да е от нова организация за борба с насилието",без майтап

# 147
  • София
Мен много ме вълнува темата и чета и гледам всичко, което ми попадне. В България има 2 /две/ защитени жилища с капацитет към 20 човека и те са пълни, естествено.
Така че е много патетично да ми се жалва за защита, жена, живяла в Англия.

# 148
Мен много ме вълнува темата и чета и гледам всичко, което ми попадне. В България има 2 /две/ защитени жилища с капацитет към 20 човека и те са пълни, естествено.
Така че е много патетично да ми се жалва за защита, жена, живяла в Англия.

Тук поне това е престъпление, а има държави, където официално се смята за нормално да биеш жена  и е напълно законно. Вярно е, че има общности и тук, където домашното насилие се смята за нормално (нямам предвид само малцинства, а и българи по селата), но има и всякакви кампании, които да противодействат на това възпитание и насърчават към търсене на помощ. А в Англия има много мюсюлманки, които не говорят езика и сигурно нито знаят, че домашното насилие е престъпление, нито могат да се свържат с полицията и да се оплачат. На фона на тези неща жалването на авторката изглежда като гавра с наистина безпомощните жертви.

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 15:22 от winni_

# 149
Съчувствие, емпатия и съпричастност мога да имам само към хора, които искат сами да си помогнат и полагат нужната грижа и любов към себе си.
Хора, на които всички врати са отворени, но избират да стоят и да се наричат жертви... не мога, съжалявам. Може да звучи жестоко за по-чувствителните дами тук, но ги моля да се замислят, не познават ли някой, който вечно си търси драмата, белята, проблемите, все си намира за какво да се оплаква и си търси слушатели... Е, в тези случаи ситуацията е абсолютно същата, само че е по-екстремна.

Общи условия

Активация на акаунт