Историята на Джули- Кошмарът в действителност-СТОП на домашното насилие

• 11 018
  • 263
  •   1
Отговори
# 120
Именно, и с опит се изгражда характер и поведение. А ти очакваш да се е родила научена как да реагира. И не е търпяла 30 години, а 3, ако не бъркам. Оттук нататък ще знае.

# 121
Боже, това набиване на канче е все от жени!
После защо жертвите ги е срам и мълчат, че иначе какво ще кажат хората !??!?

Дори пързалка да е, има много жени в това положение, нека да прочетат и си вдъхнат кураж! А то... според мен не само няма да имат кураж за действия , ами още повече ще търпят такива издевателства към тях от срам и страх!

# 122
  • София
Авторката отдавна спря да отговаря.

# 123
Щом родителите не са виновни, тогава е тип характер, който при такива обстоятелства свежда глава, търпи, съмнява се в себе си и др. Защо я съдите и се хвалите, че не може да ви се случи?
Може и няма застраховани, но колко от нас като изядат тукат ще тръгнат със същия човек на почивка?

# 124
Боже, това набиване на канче е все от жени!
После защо жертвите ги е срам и мълчат, че иначе какво ще кажат хората !??!?
" Жертвите" не ходят на романтични почивки с насилниците,показалката размахай пред огледалото,че аман от псевдо морал.

Именно, и с опит се изгражда характер и поведение. А ти очакваш да се е родила научена как да реагира. И не е търпяла 30 години, а 3, ако не бъркам. Оттук нататък ще знае.
Какви 3 години като са много повече?

След първото дете е трябвало да почне да гради характер,не съм очаквала да е научена,разбира се,ама айде едно дете,разбираемо,грешка,младост,любов..Ами след това?Второто?Колко време след него е търпяла?М?И съм убедена,че ако Х не си беше изтървал чак толкоз нервите и не я беше пребил,а си беше продължил с регулярни шамари,сега вместо тази тема щеше да има и бебе 3

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 13:35 от Какво?

# 125
Тук спирам да пиша, защото трябва авторката да отговори защо аджеба не си е тръгнала след първия шамар или бой.

В моето детство не са ме били мен, но ми разказваха доста истории с примери за боя като перфектното средство да вкараш някого в пътя, например, или да си решиш проблема. Не е изключено авторката, нищо, че е млада, да е усвоила такива внушения. Знам ли?

# 126
  • Варна
Тук спирам да пиша, защото трябва авторката да отговори защо аджеба не си е тръгнала след първия шамар или бой.

Ясно защо. Първо, защото е била гузна пред родителите си, че те са излезли прави ама тя е тропала с краче да върти любов с примата и в крайна сметка го е постигнала. Нали се сещаш, че няма как да им го признае. Второ, защото като множеството жени в такова положение я е било срам. Трето, защото е хранила някаква смътна надежда този да се промени и не е била готова да признае, че мераците й за семейство с този точно не стават. Куп още причини има. До една не напълно рационални, но.... всеки знае себе си.

# 127
Псевдо морал? Май вие нямате представа къде се намирате и какво говорите! Твърде съвършени и застраховани жени има тук ! Респект и поклон!  
Само критики, а дори не е от значение в момента скалъпена ли е темата, защото има реално страшно много,за съжаление , жени в това положение.
Как не разбирате , че ги свивате в черупката им така?
Баси, имам приятелка в това положение , с две деца и на почивки ходят, и тя има едни надежди,защото външните хора считат мъжа й за съвършен, толкова добър и грижовен, а тя е започнала да се обвинява , че тя нещо е сгафила за да го изнерви и  вкъщата й да става страшно... случайно разбрах и я питах директно , за щастие тя не скри и казва че започва да действа, споделяйки виждам че добива смелост (или поне така звучи ). Не знам реално , не живее в моя град.  Надявам се! Не знам как да й помогна от разстояние освен с подкрепа и кураж! Мисля я, от няколко дни не ми отговаря обаче и съм бясна на такива като вас , които с лека ръка хокат другите!

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 13:56 от sparkling eyes

# 128
Просто нямам думи. Всичко това, което си преживяла не е човешко. Браво, че си се осъзнала, макар и късно, но си успяла да се измъкнеш от този кошмар.

# 129
В моето детство не са ме били мен, но ми разказваха доста истории с примери за боя като перфектното средство да вкараш някого в пътя, например, или да си решиш проблема. Не е изключено авторката, нищо, че е млада, да е усвоила такива внушения. Знам ли?
В 21 век, когато от "всеки ъгъл" ти тръбят и набиват в главата, че НЕ трябва да търпиш тормоз, бой, насилие, е наивно да стоиш с гамен, щото нали, били ти внушили, че е нормално.
А и авторката не пише от село Горно Нанадолнище, живяла е в Англия, за Бога!Не е като да е с фередже в някое забутано село, без достъп до инфо, нет, полиция и т.н.
Всяка жена, получила първия шамар от мъж, без значение баща, гадже, съпруг, приятел, е редно да вземе мерки.Не да стои и да чака още, или да ходи по почивки с насилника си.

# 130
Не знам вдъхва ли кураж на други жени тази история. Авторката е спасена от баща си. Въобще начинът й на справяне е все да разчита на някой мъж да я спасява. Аз примерно ако изпадна в такава ситуация нямам мъж, на който да разчитам. Та малко обезкуражава тази история и ме натъжи.

# 131
Псевдо морал? Май вие нямате представа къде се намирате и какво говорите! Твърде съвършени и застраховани жени има тук ! Респект и поклон! 
Само критики, а дори не е от значение в момента скалъпена ли е темата, защото има реално страшно много,за съжаление , жени в това положение.
Баси, имам приятелка в това положение , с две деца и на почивки ходят, и тя има едни надежди,защото външните хора считат мъжа й за съвършен, толкова добър и грижовен, а тя е започнала да се обвинява , че тя нещо е сгафила за да го изнерви и  вкъщата й да става страшно... случайно разбрах и я питах директно , за щастие тя не скри и казва че започва да действа, споделяйки виждам че добива смелост (или поне така звучи ). Не знам реално , не живее в моя град. Надявам се! Мисля я, от няколко дни не ми отговаря обаче и съм бясна на такива като вас , които с лека ръка хокат другите!
Като те гледам как си заразмахвала тоя показалец,май ти нямаш реална представа къде се намираш и кви ги говориш..

Не ми е жал за приятелката ти,колкото и да я млатят,явно я устройва.Обаче,както винаги..Жалко за децата,жалко

# 132
Баси, имам приятелка в това положение , с две деца и на почивки ходят, и тя има едни надежди,защото външните хора считат мъжа й за съвършен, толкова добър и грижовен, а тя е започнала да се обвинява , че тя нещо е сгафила за да го изнерви и  вкъщата й да става страшно... случайно разбрах и я питах директно , за щастие тя не скри и казва че започва да действа, споделяйки виждам че добива смелост (или поне така звучи ). Не знам реално , не живее в моя град. Надявам се! Мисля я, от няколко дни не ми отговаря обаче и съм бясна на такива като вас , които с лека ръка хокат другите!
Като те гледам как си заразмахвала тоя показалец,май ти нямаш реална представа къде се намираш и кви ги говориш..

Не ми е жал за приятелката ти,колкото и да я млатят,явно я устройва.Обаче,както винаги..Жалко за децата,жалко

В 21 век, когато от "всеки ъгъл" ти тръбят и набиват в главата, че НЕ трябва да търпиш тормоз, бой, насилие, е наивно да стоиш с гамен, щото нали, били ти внушили, че е нормално.
А и авторката не пише от село Горно Нанадолнище, живяла е в Англия, за Бога!Не е като да е с фередже в някое забутано село, без достъп до инфо, нет, полиция и т.н.
Всяка жена, получила първия шамар от мъж, без значение баща, гадже, съпруг, приятел, е редно да вземе мерки.Не да стои и да чака още, или да ходи по почивки с насилника си.
Абе моля те,на проточиш ли сопол,значи си безсърдечна,изкажеш ли критика,набиваш канче,пък си жена..
Ми квото сме жени,само от някаква криворазбрана солидарност,трябва да и кажа браво,за туй,че в собствения си мазохизъм замесва и деца и родители и приятели?Ми не,няма браво тук.От мен имат само порицание.

# 133
Не знам вдъхва ли кураж на други жени тази история. Авторката е спасена от баща си. Въобще начинът й на справяне е все да разчита на някой мъж да я спасява. Аз примерно ако изпадна в такава ситуация нямам мъж, на който да разчитам. Та малко обезкуражава тази история и ме натъжи.
Авторката не може да бъде спасена реално от никой.Тя и не е.
Повярвай,че жените сме силни същества и няма нужда мъж да ни спасява.Аз също нямам мъж да ме спаси.Хващаш се за косата и се дърпаш сама щом се налага!

# 134
Скрит текст:
Баси, имам позната в това положение , с две деца и на почивки ходят, и тя има едни надежди,защото външните хора считат мъжа й за съвършен, толкова добър и грижовен, а тя е започнала да се обвинява , че тя нещо е сгафила за да го изнерви и  вкъщата й да става страшно...
Скрит текст:
случайно разбрах и я питах директно , за щастие тя не скри и казва че започва да действа, споделяйки виждам че добива смелост (или поне така звучи ). Не знам реално , не живее в моя град.  Надявам се! Не знам как да й помогна от разстояние освен с подкрепа и кураж! Мисля я, от няколко дни не ми отговаря обаче и съм бясна на такива като вас , които с лека ръка хокат другите!
Добре, какво значение има какво мислят хората, ако тя яде бой за "Добро утро!Добър ден!Добър вечер!"?
Те не са й в къщата, не търпят те шамарите/юмруците, не техните деца виждат как баща им млати майка им.....
Не тя, децата са за съжаление....някой има ли представа какво става в детското сърце, гледайки как бият майка му???!!!

Общи условия

Активация на акаунт