COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 935
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 330
  • София
За първи път чувам, че прясната храна съсипва здравето. Но след като ни убедиха, че за респираторно заболяване е най-добре да не се излиза на чист въздух, очаквам да обяснят и че яденето на боб и консерви е най-здравословната диета на света.
Все повече се убеждавам, че след извънредното положение тази нация ще изпълзи от бърлогите в съсипано здравословно състояние, което ще задръсти болниците (и психиатриите) като COVID-19 по две. Но какво са високото кръвно и стеатозата - едно нищо пред коронавируса.

# 15 331
  • на пъпа на Златията
Нали е инфо тема
https://www.marica.bg/tema-v-razvitie/covid-19/pokartitelno-pogr … i#anchor-comments
Който  е стресиран да не отваря . 500 погребения за един ден .
Интересно ми е обаче  как ги изкарват , само с маски и  ръкавици без защитни облекла . Талянците са маани , маани .
Баце поне за една седмица ще  обурудва мед. работници със защитни облекла . 

# 15 332
Коронавирусът зарази британския премиер Борис Джонсън, неговия здравен секретар и главният му медицински съветник.

# 15 333
  • Bulgaria
Sunshine_Reggea, вие с приятелят ви сте се самоизолирали? Излизате само до магазин, но продължавате да развивате разни теории, че самоизолацията е излизшна? Защо така си противоречите? След като смятате за безопасно и полезно излезте, разходете се, все още не е забранено.

# 15 334
Очаквам го.... Около Великден най-късно. Защото българина разбира се, че няма да спази правилата да не се събира за празниците и ще иде на гости, при тези приятели, при онея роднини и т.н. Та е добър вариант да се пресече това нещо сега, защото иначе покрай Великден ще стане мазило.

Помнете ми думата - Великден е на 19.04, точно 2 - 3 седмици след това ще стане кошмар в България. Това ще рече межзу 03 - 17.05.
Моля дефинирай "кошмар".
За някои кошмар е като им свърши кеша, за други и зараза с ковид няма да е кошмар.

Кошмарът ще е са всички

За тези, които ще са болни или близките им ще са болни, но болниците ще са препълнени и няма да има място и апарати за обдишване
За тези, които ще имат починали роднини, с които няма да могат да се сбогуват
За тези, които работят на първа линия и буквално денонощно ще са на работа, няма да имат сили и възможност да се справят с всички болни, които ще прииждат в болницата
За тези, които макар и здрави, ще са останали без работа
За тези, които макар и останали на работа, ще са принудени да ползват неплатен отпуск и парите няма да им стигат
За тези, които сега откачат затворени по домовете си с по 1 - 2 - 3 деца, защото тогава съвсем ще превъртят

Кошмарът буквално ще е за всички. Всеки ще се тормози от нещо, което за него самия в този момент ще бъде най-важното

# 15 335
  • Варна
Нови случаи и активни случаи са различни неща. Активните са с по-малък ръст, защото има оздравели и починали, но това не значи, че италианците " включват в новите случаи починали и оздравели". Това е грешно и нелогично, а се повтаря ден след ден...

# 15 336
Чухте ли за първата непълнолетна жертва - момиче на 16 год. от Франция? Само си кашляла леко една седмица, накрая два отрицателни теста, един положителен и чао.... Бахти подмолния вирус мръсен!

# 15 337
Чухте ли за първата непълнолетна жертва - момиче на 16 год. от Франция? Само си кашляла леко една седмица, накрая два отрицателни теста, един положителен и чао.... Бахти подмолния вирус мръсен!

Да, красиво момиче, без придружаващи заболявания. Да почива в мир!

http://www.leparisien.fr/essonne-91/morsang-sur-orge-91390/julie … -2020-8288850.php

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 20:07 от Анонимен

# 15 338
Много интересна статия. Кой ли ще е прав, след няколко месеца?
https://www.globalresearch.ca/12-experts-questioning-coronavirus-panic/5707532

Вярно, че това са интересни мнения и най-вероятно така стоят нещата, но такива не са на почит в тази тема.

Защо ли вярвам повече на специалистите? https://www.youtube.com/watch?v=5b9a7kD-qFM

# 15 339
Имперският колеж в Лондон изчисли: Коронавирусът може да убие 1,8 млн. души по света.

manager.bg/covid-19/imperskiyat-kolezh-v-london-izchisli-koronav … DFbl0FtVOi8b8f3sg
Цитирам:
"Авторите на изследването отиват още по-далеч и казват, че според съставените от тях модели е бил разигран и сценарий, при който се проверява и ефекта какво би станало, ако не бъдат взети никакви мерки срещу епидемията по света. Тук изчисленията показват, че броят на жертвите може да достигне 40,6 милиона"

Моята прогноза на база всичко което съм изчел в 2-те теми колко ще са жертвите от Коронавируса по света ако не се вземат никакви мерки срещу него се разминава съвсем малко с Имперският колеж, те казват 40 000 000, аз казах 50 000 000 въпреки че направих уточнение че може и още да нараснат ако стане твърде бързо разпространението и рухнат здравните с-ми по света и няма респиратори за всички.
ако се доверим на Мангъров че епидемията ще спре при 70% заразени то в световен план ако не пречим да Короната да ни покаже таланта си и се "насладим" на изпълнението без де се месим в световен план в кратки срокове (1, 2 години) жертвите ще са 50 000 000 души.

Цитат
Ужас! А точно вчера четох, че някое от светилата вирусолози се изказал, че вируса забавял темп в Европа, като това се наблюдавало вече и в Италия. А днес шок - прибл. 1000 починали за ден! Испания и тя следва същият път като Италия с 569 за днешния ден. Чакаха, много чакаха и точно като българите гледаха много несериозно на ситуацията, излизайки си и разнасяйки гадния вирус...
В Италия са близо 1 000 за един ден. Но това не бива да плаши никого. Наистина се забелязва забавяне на темпа на вируса в Италия, защо не се отразява на починалите а те са толкова много се опитах да обясня в този пост.
Скрит текст:
Значи убийте ме, не можах да разбера Италия как си отчита случаите....Само ми кажете, днес ако има 700 починали, как ще намаляват. Така се надявах те да са трайно надолу вече.....
Според мен те вече оставиха пика зад себе си. Това май е 3-ти ден без черни рекорди, което говори че вече са във фаза на плато. Днес имат само над 5 000 нови случая. 3-ти ден без рекорд говори затова. Да, бройката починали е притеснителна но не тя е водеща защото по принцип те вървят изоставащо от хода на разпространение. В момента умират хора заразени преди няколко седмици до над месец. В момента Италия според мен вече е във фаза на Плато и ще поддържа няколко дни до седмица 4 000, 5 000 и след това ще тръгне да пада защото мерките дават резултат, просто той идва със закъснение. Въпросът е че това падане ще продължи много дълго защото в Италия положението е катастрафално в сравнение с Китай не само на глава от население но дори и като абсолютно бройка. В Китай пика беше някъде около над 3 500 и след това имаше фаза на плато около 2 000, 3000 и след това почнаха да падат но доста дълго време им отне да стигнат до 2-цифрени резултати, на Италия ще отнеме още повече време да стигне до 2цифрени случаи на ден, защото допуснаха вируса да стигне до повече хора при тях (над 1 000 000 на практика са всички заразени и симптомни и безсимптомни) отколкото допуснаха Китай. А бройката починали понеже върви със закъснение ще пада с по бавни темпове. Защото математическите модели показват че при 1-ият смъртен случай вируса вече е достигнал до 800 човека (безсимптомни, симптомни всякакви) заради изпреварващият ход на разпространение и дългото време което отнема на вируса да убие в сравнение с това да се разпространи, но когато епидемията бъде спряна се компенсира този изпреварващ ход който поддържа по ниска смъртност статистически и смъртността
(само статистически) се повишава на база случаи/починали в края на епидемията. Защото случаите намаляват с по бързо темпо когато мерките дадат резултат но починалите по бавно намаляват (затова са толкова много починалите въпреки че пикът вече е минал) защото са се заразили преди доста време когато разпространението е било по активно. (иначе не се повишава на практика тя си е около 1% като се вземат безсимптомните).

Ами тук /UK/ не тестват с такива, защото не знаят дали са достоверни (поне така казват) и че по-лошо от липсата на тест е такъв който дава голям процент грешни резултати.

Ще го цитирам през пет страници за всички фенки на глупостите мангърови... Най сетне и в друга държава го казаха...
Grinning Аз това го обяснях на фенките на Мангъров, че неточен тест е по зле от без тест, защото в темата има както фенки на Мутафчийски, така и на Мангъров. А то всъщност истинският проблем на бързият тест е че не е бърз, защото резултатите му трябва да се проверяват заради неточността и той спира да бъде бърз. Заради това държавите една по една се отказват от него и разработват нов надежден бърз тест, който се очаква да бъде готов скоро, което и Борисов го каза след видео-конференцията на ЕС.
Цитат
Някъде назад попитах в Банско как така не дойде вече тоя Апокалипсис, никой не ми отговори. Апокалипсиси да има...
Аз ти отговорих какво става, ама не си прочела. Колкото и да плюещ щаба точно мерките които наложи в момента държат България със само 3-ма мъртви от тая болест. Така че айде малко се поспрете да го плюете щаба. Ако вие смятате че ще се справите по добре посочете грешките на щаба довели до 3 смъртни случая до този момент ако смятате че са много. Аз не смятам че са много с оглед световната ситуация и смятам че се справят много добре и то без да налагат драконовски мерки, защото всъщност те са много либерални, всеки може да излиза, по всяко време, никой не е затворен вкъщи. Вие от какво сте недоволна, че мъртвите са само 3-ма, и ситуацията се преекспонира, или сте от агитката просто грип, и затова трябва просто да се плюе щаба и да се пита къде е апокалипсиса заради който затвориха Банско. Ето отговорът ми който не си го прочела.

Скрит текст:
Цитат
Най-добре ще е тестовете, да се пуснат в Банско, ще обхванат голям процент от населението на града, а нали уж е и най-засегнат и под карантина.
При Банско се смята че има повече вирусоносители отколкото преболедували. Мангъров иска да направи епидемиологична оценка колко са прекарали заболяването в цялата страна, а не в Банско. Затова иска 5 000 000 теста а не само за да изследва Банско. На него му е ясно че при толкова много случаи свързани с Банско, там има огнище а не стаден имунитет (като казвам огнище не значи че цяло Банско е заразено, вероятно става дума за между 20 и 30 човека което на глава от населението (12 000) е страшно много, това значи приравнено към България около 10 000, 15 000 (при 7 000 000) ние в момента сме на над 200 и и по мат. модели на около 1 300 - 1600, което значи че в Банско при 20, 30 човека положението е 10 пъти по зле от останалата страна. Което го прави огнище. Че положението там е 10 пъти по зле, говорят случаите заразени в Банско.

За да се направи епидемиологичната оценка на цялата страна която иска Мангъров трябва да се подберат високо рискови хора от цялата страна за да се направи стат. извадка, а не само от Банско. Според мен Банско трябва да се изследва с тестове за активно болни, но за съжаление тия 20, 30 ще можем да ги открием чак като пристигнат 1 000 000 теста. А и трябва да се помисли за увеличение на капацитета за пср тестове, да се увеличават лабораториите които ги правят оттам и капацитета. Иначе ако съм прав че в Банско положението е
само 10 пъти по зле от останалата България, сега разбирате всъщност колко са навременни мерките които взе правителството за да ограничи заразата и колко навременно е всъщност затварянето на Банско, защото ако съм прав че 75% са безсимптомни, това значи че в Банско благодарение на мерките могат да си останат с тия 20, 30 човека от които само 5, 6 човека в момента имат симптоми, и като си спомним че 80% от симптомните са с леки симптоми се получава отговора на въпроса къде са заразените в Банско.

Grinning Разбира се агитката просто грип не може да разбере това което казвам, ако Каролев пишеше във форума щеше да се изцепи какви са тия държавни репресии и ограничаване на свободата на гражданите на Банско заради 5 кихащи болни, какви са тия безумия. Може и да греша, и положението в Банско вместо 10 пъти по зле да е 100 пъти по зле на глава от населението в сравнение с останалата България, но ако беше така щяхме да го разберем, щеше да има тежки случаи приети в болница.

Сега се замислям колко е прав някой който каза по рано днес, че всъщност мерките по света поддържат числата ниски, и това никога няма да го разбере агитката просто грип, която винаги ще дава за пример колко хора са починали от катастрофи, изобщо колко милиони, милиони хора умират годишно по света от всичко а света обезумя и полудя заради някакви си 21 000 починали. Всъщност те са толкова малко защото светът не се отнася към тази болест като към просто грип. И затова са толкова малко, защото ако се отнесе към нея като към просто грип, тогава вече и най големият фанатик в агитката просто грип, ще разбере че не е грип.

Виж колко са починалите днес в Италия и Испания и се опитай да схванеш какво казвам и защо защитавам щаба за действията му, а не питам къде е апокалипсиса заради който затвориха Банско.

# 15 340
В Благоевград имало трима интубирани. Къде има данни за броя на регистрираните положителни там? Не знам защо ми се струва, че там има доста заразени.
Най-вероятно това са тежките случаи от Банско.

# 15 341
  • София
Sunshine_Reggea, вие с приятелят ви сте се самоизолирали? Излизате само до магазин, но продължавате да развивате разни теории, че самоизолацията е излизшна? Защо така си противоречите? След като смятате за безопасно и полезно излезте, разходете се, все още не е забранено.

Абсолютно никъде не съм казала, че самоизолацията е излишна. Това, което непрекъснато се опитвам да обясня, е, че в самоизолация/ карантина/ локдаун не се живее вечно и дори не се живее 3-4 месеца, камо ли 12-18. Дори СЗО вече каза - карантината е временна мярка, мислете му по-нататък.
Няма вирус който "спира", "изчезва", "маха се" или каквито думи циркулират из тази тема. Особено упорит вирус от рода на коронавирусите. Коронавирусите абсолютно всяка година сриват и сриват дори и млади и здрави хора. А този е още по-упорит и не го мори жегата. Той няма да се "махне", дори и да си седите у вас до догодина по това време. Той няма да "изчезне", защото това не е духът от бутилката. Затова започва да се мисли - крачка напред, после две и така, за да не се скапе обществото. Забележете - НЕ икономиката, обществото да не се скапе.

"При Банско се смята че има повече вирусоносители отколкото преболедували." - това медицинско чудо сигурно ще са заинтригувани да го чуят в така тиражираните Италия и Испания...

# 15 342
  • Петрич
Аз отдавна спрях да гледам Италия, която е една много различна от нас държава с много различни хигиенни навици, демография и начин на живот. Интересува ме в България какво става. В Банско какво става? Как пък в тоя град, където, пак казвам, е безподобна кочина и клоака, не чух един да е вдигнал температура, камо ли да капят като круши. Мистерия банскалийска някаква...
Ние (аз и приятелят ми) от две седмици излизаме само до магазина със стриктен списък за пазаруване. Много исках да използвам услугите на онлайн супермаркетите, за да елиминирам и това излизане, но, уви, не става. На мен дори би ми било приятно държавата да ми организира някой, който да ми мъкне пакети с храна до вратата, но това също не става, а и в Италия няма как да стане. Толкова за модела Ухан.
А като слушам нашият щаб как определя като "тежко състояние" двустранната бронхопневмония и плаши гаргите с нея, вече се отчайвам.
Най-адекватните мерки, за щастие, вече се чуха днес на обяд - минава пикът и се почва масово тестване. А който иска - да си седи зазидан, няма драма.
Подкрепям.От това което чета за нашата страна,оставам със впечатлението, че дневно се правят около 100
теста.За мен лично е смешно,да не говорим за това че за тестове в провинцията не се говори изобщо.А българите ,върнали се от чужбина,не са само софиянци -нали.Така че ние в дълбоката провинция тепърва ще започнем да капем и да стигнем Белгия .България не е само София,Пловдив Варна ,и тн.Ние също сме българи и е крайно време управляващите да се сетят и за нас.Според мен ако се тестваме повсевместно всички ,болните си остават под карантина,а другите се връщат на работа .И без това сме вързали , а до май и ще цъфнем.

# 15 343
Скрит текст:
Очаквам го.... Около Великден най-късно. Защото българина разбира се, че няма да спази правилата да не се събира за празниците и ще иде на гости, при тези приятели, при онея роднини и т.н. Та е добър вариант да се пресече това нещо сега, защото иначе покрай Великден ще стане мазило.

Помнете ми думата - Великден е на 19.04, точно 2 - 3 седмици след това ще стане кошмар в България. Това ще рече межзу 03 - 17.05.
Моля дефинирай "кошмар".
За някои кошмар е като им свърши кеша, за други и зараза с ковид няма да е кошмар.

Кошмарът ще е са всички

За тези, които ще са болни или близките им ще са болни, но болниците ще са препълнени и няма да има място и апарати за обдишване
За тези, които ще имат починали роднини, с които няма да могат да се сбогуват
За тези, които работят на първа линия и буквално денонощно ще са на работа, няма да имат сили и възможност да се справят с всички болни, които ще прииждат в болницата
За тези, които макар и здрави, ще са останали без работа
За тези, които макар и останали на работа, ще са принудени да ползват неплатен отпуск и парите няма да им стигат
За тези, които сега откачат затворени по домовете си с по 1 - 2 - 3 деца, защото тогава съвсем ще превъртят

Кошмарът буквално ще е за всички. Всеки ще се тормози от нещо, което за него самия в този момент ще бъде най-важното
Всеки ще се самоизолира и това няма да се случи в този формат. Ще сме достигнали пика и ще разхлабят мерките. Ще живне икономиката, ще спасим много животи и ще се гордеем с това. Живеем в исторически времена. От нас зависи изхода от ситуацията като нация. Ще се адаптираме и ще се справим. Аз съм оптимист.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 20:28 от bubanka

# 15 344
  • Bulgaria
Изписаха пациент с коронавирус от болницата в Благоевград.

https://www.blagoevgrad.eu/izpisaha-patsient-s-koronavirus-ot-bo … 9BhFhGovkBKABn4SM

Общи условия

Активация на акаунт