COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 894
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 240
  • София
Италианците в период на няколко седмици мислеха, като нас, нищо няма да ми стане ако изляза за малко, нищо няма да ми стане, ако.... Последната седмица е много по-различно положението, точно заради неглижирането на ситуацията, както от хората, така и от правителството. Към днешна дата в Италия починалите са, колкото в малък град с размерите на Мездра,  Луковит, Тетевен, Етрополе, Елхово и т.н. Това са твърде много хора. Ние не можем да си позволим да изгубим толкова много хора, нито ще понесем още по-големи икономически рестрикции, които са налице вече там. И ако всички си мирнат на задниците, без да мрънкат и да се оплакват и спазват правилата, няма да стигнем този сценарии.  Защото със сигурност при нас нещата ще са още по-трагични, тъй като нашето здравеопазване не съществува....

# 15 241
Италианците в период на няколко седмици мислеха, като нас, нищо няма да ми стане ако изляза за малко, нищо няма да ми стане, ако.... Последната седмица е много по-различно положението, точно заради неглижирането на ситуацията, както от хората, така и от правителството. Към днешна дата в Италия починалите са, колкото в малък град с размерите на Мездра,  Луковит, Тетевен, Етрополе, Елхово и т.н. Това са твърде много хора. Ние не можем да си позволим да изгубим толкова много хора, нито ще понесем още по-големи икономически рестрикции, които са налице вече там. И ако всички си мирнат на задниците, без да мрънкат и да се оплакват и спазват правилата, няма да стигнем този сценарии.  Защото със сигурност при нас нещата ще са още по-трагични, тъй като нашето здравеопазване не съществува....
И като ни хлопнат и на нас пълна карантина, ще видят как не само без катерушки и парк може, ами и без изобщо да си подаваме носа навън. Но сега не оценяват, че не сме чак толкова ограничени предвид ситуацията.

# 15 242
# 15 243
  • София
този сервитьор директно от затвореното Банско ли са го закарали в болницата?

# 15 244
  • София
Италианците в период на няколко седмици мислеха, като нас, нищо няма да ми стане ако изляза за малко, нищо няма да ми стане, ако.... Последната седмица е много по-различно положението, точно заради неглижирането на ситуацията, както от хората, така и от правителството. Към днешна дата в Италия починалите са, колкото в малък град с размерите на Мездра,  Луковит, Тетевен, Етрополе, Елхово и т.н. Това са твърде много хора. Ние не можем да си позволим да изгубим толкова много хора, нито ще понесем още по-големи икономически рестрикции, които са налице вече там. И ако всички си мирнат на задниците, без да мрънкат и да се оплакват и спазват правилата, няма да стигнем този сценарии.  Защото със сигурност при нас нещата ще са още по-трагични, тъй като нашето здравеопазване не съществува....
И като ни хлопнат и на нас пълна карантина, ще видят как не само без катерушки и парк може, ами и без изобщо да си подаваме носа навън.
Очаквам го.... Около Великден най-късно. Защото българина разбира се, че няма да спази правилата да не се събира за празниците и ще иде на гости, при тези приятели, при онея роднини и т.н. Та е добър вариант да се пресече това нещо сега, защото иначе покрай Великден ще стане мазило.

# 15 245
  • София
Д-р Волфганг Водарг, пулмолог, е бивш председател на Департамента по здравеопазването към Съвета на Европа. През 2009 г. Водарг разкри как е подготвен фалшивият доклад за пандемията от свински грип.

https://www.facebook.com/fcucktv/videos/211110686832920/

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 18:13 от АРТЕМИС

# 15 246
Скрит текст:
Защо не ги попитате просто хората - от кога са в страната и дали знаят за карантината, ако са влезли през последните две седмици?
Съседът се е опитал да ги разпита, но те не са му отговорили. С тях имало един българин, но се е скрил, за да не отговаря на въпроси. Само като се замисля, тези може са  и бежанци или не дай си боже терористи. Съседи са говорили със собственичката на апартамента( жената живее в чужбина и някаква приятелка й настанява наемателите,основно чужденци) и тя е казала,че това е положението- хората били американски граждани ( нищо,че са с бурки) и не могли да си отидат в САЩ заради положението там сега.

С човешки разговор можеш да отидеш, да го притиснеш българина и да му кажеш: Виш сега, ако ще от Зимбабве да са тези хора, в момента живеят в нашия блок, в момента има извънредно положение.

Или си стоят вкъщи и само един излиза и то само по спешност и то до магазина и то с маска и то с ръкавици или отиваме да докладваме в полицията и общината, че не са регистрирани, че са де нанесли.

А това с бурки ли са, араби ли са, американци, китайци ... сори но е малко р***систко или поне най-малкото етноцентристко. Фокусирайте се върху това, което е вашия интерес, а не върху дрехите или цвета на новите съседи.

А приятелката на собственичката ви е излъгала - американци могат да си отидат в страната.Често ли се сменят наемателите чужденци?
Известно време беше спокойно откъм наематели, но сега си го обяснявам с това, че не смеят да ходят по хотелите. Те все пак ще си тръгнат скоро,но аз все пак смятам,че при това извънредно положение, такива наематели са си риск за целия блок... Не съм вманиячена на тема дезинфекция,но сега мисля да излизам до магазина с мокра кърпичка в ръка и да бърша копчета на акансьор,дръжки на врати😀

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 18:24 от bubanka

# 15 247
Аз не знам защо не забраниха това безцелно разхождане навън. Дали наистина го правят нарочно и после ще кажат - предупредихме ви, вие сте си виновни?
Точно така. Ако идеята беше да се спре, нали знаете в Китай какво беше едно от първите неща, които спряха? Градския транспорт. Самостоятелните разходки в парка изглежда са по-опасни.

# 15 248
  • София
Ако се спре всичко, тотално и изведнъж ще стане тотален крах на икономиката на държавата. В Ухан се случва, когато вече не могат да се справят със ситуацията и трябва по някакъв начин да реагират - месец след началото на COVID. Затова и се препоръчва, ако нямаш спешна работа и нямаш специални излизания, да не излизаш, за да може тези, които ходят на работа и поддържат икономиката да могат да го правят. Защото ще дойде един ден, в който за съжаление, цялата страна ще е под тотален пълен блокаж и тогава вече ще е много тежко  и жестоко за всички ни. И ако Китай не загуби почти нищо в икономически план, то в България ще останем без нищо.

# 15 249
Скрит текст:
Не, зависи от Брюксел и Световната здравна организация. Нашите изпълняват чужди директиви. Когото световните лидери решат ще спре.
Нито СЗО, нито Брюксел имат такива правомощия. А отговорът на европейските държави беше очеизвадно некоординиран и всеки си наложи собствени мерки и по различно време. Някои закъсняха много и сега горят, надявам се, че България не е една от тях.
Иначе разбирам психологическият комфорт да смяташ, че някой там много високо държи нещата под контрол и диктува, но това, което реално диктува нещата в момента се нарича SARS-CoV-2.
Не, не е комфорт. Лично генерала каза,  че следват тези директиви. Б. Б. потвърди за общата европ. стратегия. Генералът имаше доблестта да спомене, че здравеопазването ни не е на ниво, за да имаме нац. модел. Нали не се надявате да открием ваксина или вид тестове. Науката не се субсидира у нас, а се неглижира.
Вместо да преразказвате това, което вие сте разбрали, дайте линк към европейска директива, особено такава, която казва колко време ще трае ИП и т.н. ще е супер интересно да се види. И после дайте обяснения защо Швеция например не я спазва тази обща европейска стратегия, защо държавите въведоха мерки по различно време, защо Бойко все се хвали как ние първи сме реагирали, докато другите са били лежерни и т.н. А СЗО не издават директиви, само препоръки, с които не всеки винаги се съобразява.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 18:18 от LillyM

# 15 250
https://www.praguemorning.cz/80-of-rapid-covid-19-tests-the-czec … -china-are-wrong/ Дали е достоверна тази новина, 80% фалшиви резултати на бързите тестове е Чехия, платили са 1.83 мил. евро за тях.

# 15 251
Скрит текст:
Който е изпаднал в тотален страх може спокойно да се запаси за 3-4 седмици с консерви и да не излиза никъде. Как иначе ще наставлява хората? И колко хора ще се съобразят. Всеки разбира мерките различно.

Не е вярно, че тези, които спазват мерките за карантина вкъщи са изпаднали в тотален страх.
Скрит текст:
Може тези, които стоят вкъщи да са видяли какво се е случило с Китай и с Италия и сега испания и Америка, и да не искат тях лично да ги сполети това.

Колкото повече хора се съобразят с мерките за ИП, които ги повтарят от телевизора като папагали по два пъти на ден, толкова по-вероятно е да ни се поразмине и да не станем следващата Италия, следващите Щати, следващите неразумни юроди на света.

Страх не, но най-вероятно лека дезориентация. Освен ако наистина не сте в карантина? Защото повечето сме в социална изолация. Доскоро беше така, вече се нарича физическа.

Приятелка в близко курортно градче ми пише. Местните негодуват във фейса. Не че имали нещо против софиянци Wink, ама били дошли много от тях да си карат там
изолацията. И представяте ли си, разхождали се с децата си по улиците. Призовават властите да вземат мерки. Изтрещял народ. Добре че не са ги замервали с камъни по улиците.

Да напомня. Не сме "в карантина" и излизането на улиците не е забранено. Защо е така - не знам и не съм го измислила аз.

# 15 252
Ами тук /UK/ не тестват с такива, защото не знаят дали са достоверни (поне така казват) и че по-лошо от липсата на тест е такъв който дава голям процент грешни резултати.

# 15 253
  • София
https://www.praguemorning.cz/80-of-rapid-covid-19-tests-the-czec … -china-are-wrong/ Дали е достоверна тази новина, 80% фалшиви резултати на бързите тестове е Чехия, платили са 1.83 мил. евро за тях.
Най-вероятно е вярна. Генерал Мутафчийски го обяснява това от една седмица. Но трябваше да ви го кажат от Чехия за да повярвате нали?

# 15 254
Аз не знам защо не забраниха това безцелно разхождане навън. Дали наистина го правят нарочно и после ще кажат - предупредихме ви, вие сте си виновни?
Точно така. Ако идеята беше да се спре, нали знаете в Китай какво беше едно от първите неща, които спряха? Градския транспорт. Самостоятелните разходки в парка изглежда са по-опасни.

В Китай едва ли се спрели градския транспорт, спрели са го в Ухан или в Хубей, или там, където има огнища. Когато СЗО говореха, че трябва да се взима пример от Китай, уточняваха, че имат предвид точно това - че държавата Китай е действала гъвкаво,  прилагала е различни мерки на различни места, съобразно конкретната ситуацията и "спрели транспорта" значи спиране на конкретно място, не в цялата страна.

Общи условия

Активация на акаунт