COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 416
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 980
Момичета, има ли стана, в която да няма новорегистрирани случаи или кривата да е тръгнала надолу? В Италия все още ли със същия темп има новорегиструрани случаи? И също, за по новините не казват нищо за лекаството, за кеоот се говори вчера, че уж действа, против малария беше, мисля? Изивнявайте, ако е коментирано, сега тепърва ще чета назад какво сте писали!
Пуснах ги преди малко, дано не е нарушение, че ги пускам пак. Виж третия и четвъртия сайт от този линк. Дават и карти и графики и се проследява накъде върви. Първият линк е картата на Хопкинс, която всички гледат.
http://www.cidrap.umn.edu/covid-19/maps-visuals

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 19:19 от Cygnus

# 4 981
Момичета във Варна колко са ?

# 4 982
Момичета във Варна колко са ?
3

# 4 983
Скрит текст:
Здравейте, искам да питам забраната за излизане ако влезе в сила обсъдиха ли се изключенията? Работя от вкъщи, но имам малко дете и идва жена вкъщи да го гледа.голям проблем ще е ако не може

Вчера се обсъждаше тази мярка да засяга само пенсионерите, тъй като са в рисковата група. Та в този смисъл, ако жената, която гледа детето е от тази категория, най-вероятно ще се наложи да си го гледаш сама.

Не е обсъдено нищо, но в другите европейски страни с ограничено излизане, може да се ходи на работа.

Да, но дали нейната гледачка може да докаже, че отива на работа? Ако е без трудов договор, надали ще я пуснах да си щъка ей така из града.
Детегледачката не е пенсионерка, но няма трудов договор. Внася си сама осигуровки като самоосигуряващо лище

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 19:04 от bubanka

# 4 984
  • София
Много благодаря за помощта! Simple Smile

# 4 985
Мъжът във Варна си е пуснал видео:
https://youtu.be/blTx0pTm2QM

# 4 986
Знам какво представлява карантината. Но нямам идея как да я спазя в моите условия. Освен просто само да не излизам, което е лесно.

Какви са твоите условия? Идеята на карантината е да се намали до минимум общуването с други хора. Когато хората не се срещат, вирусът няма как да се разпространи. Когато живееш с някой, общуваш само с него. Да си стоиш у дома е много добра тактика, макар че можеш да излизаш навън, но да спазваш разстояние до другите хора, да внимаваш какво докосваш навън, да си миеш ръцете постоянно и добре със сапун. Не е толкова лесно изобщо да не излизаш много дни наред, просто не се срещай с други хора навън и избягвай струпвания на хора и потенциално опасни места.

# 4 987
Мангъров - вероятно пикът у нас ще е след 3-4 седмици.
При инкубационен период 2 седмици, как могат да прогнозират пик след 3-4? Та тези хора на практика още не са се заразили, тепърва би трябвало да го направят. Това означава, че не вижда смисъл от мерките ли?

# 4 988
Не разбирам ,в Италия как е възможно от толкова стриктни мерки да има толкова много нови случаи?
Този Мангъров доста неадекватни препоръки ми се струва дава.

# 4 989
Мъжът във Варна си е пуснал видео:
https://youtu.be/blTx0pTm2QM
Вчера го публикувах, видяно е.

# 4 990
Извинявам се ,че се повтарям ,много сте писали ,сега влязох.Просто сега го видях.

# 4 991
  • София
И една добра новина на фона на лошите новини от сутринта - в Ухан отбелязват ден първи без нито един нов случай на коронавирус. Китайски вирусолог казва, че 14 последователни дни без заразени и се смята, че са се преборили. Оптимисти са май...

# 4 992
  • София
Имам въпрос за очилата. Нямам слънчеви очила, имам си едни, които са ми за четене. Ако изляза с тях навън, ако е вярно, че вирусът прониква през лигавицата на окото, то как ще ги дезинфекцирам, все пак цял ден ще ги нося. С дезинфектант за ръце става ли? Нямам спирт с висок градус, имам водка. Доколко наистина е опасно ходенето без очила в ГТ най вече и какво да правя с ежедневните си така, че да ги почистя?
Aко вируса навлезе през очите ще предизвика конюнктивит като начало. По-малко от 1% имали конюнктивит (мисля около 0.8% по китайски данни). Това може да си го тълкувате като че пътя през очите е с незначителна роля в сравнение с този през устата и да не се грижите толкова- опасността в ГТ без очила е 99 пъти по-малка от тази да сте без маска. Навън на открито тя е съвсем нищожна.

# 4 993
Не разбирам ,в Италия как е възможно от толкова стриктни мерки да има толкова много нови случаи?
Този Мангъров доста неадекватни препоръки ми се струва дава.
Заразили са се семейно, вероятно.

# 4 994
  • Варна
Мангъров поясни, че маски и ръкавици не предпазват. Нужна е стриктна хигиена. Хипохондриците може да ползват и карнавални маски. Покриват по- добре лицето.
Новите лекарства трябва да се тестват. Понякога страничните им ефекти са по- вредни от болестта.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 09:36 от Viviana91

Общи условия

Активация на акаунт