COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 587
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 250
  • София
Домашен арест?

# 5 251
Аз досега от всичко прочетено останах с впечатлението,.че никой не е презастрахован.Аз съм на 27год.Официални заболявания нямам.Но от три години съм по пътя на ин витрото.Имунната ми система е срината.Декември бях на системи за отслабване на имунната система,.приемах 6 месеца дехидрокортизон.Така че,който може да си го позволи,да си стои вкъщи.Не знам какъв ви е проблема.Пазарувам и се прибирам.До близкият магазин и то когато няма хора.Никого не срещам и с никого не говоря.Най-малкото не искам да вляза в болница,да съм далеч от семейството ми и да се боря за живота си.

# 5 252
Е, ок. Онзи от нощес в Пирогов , дето го търсили на централна гара.
Ми ако не спазваш домашния арест. То е ясно, че става дума за една част от населението с ниска култура.
Нали следващата мярка е задържане под стража.
Къде ще ги държат, къде ?

# 5 253
  • София
Ако наистина имат намерение да ги задържат, сигурно има как да се отдели място в някое районно управление или нещо такова. Така си мисля. Но пък не знам доколко наистина ще задържат някого.

# 5 254
  • Пловдив
Ми ако не спазваш домашния арест. То е ясно, че става дума за една част от населението с ниска култура.

Аз смятам, че една солена глоба е достатъчна. И то да е събираема, а не в хиляди левове, които никой никога няма да плати.
Във Франция започва от 35 евро, на момента. В Италия също глобяват.

# 5 255
Ако наистина имат намерение да ги задържат, сигурно има как да се отдели място в някое районно управление или нещо такова. Така си мисля. Но пък не знам доколко наистина ще задържат някого.

То е опасно и да ги арестуват. Нали са потенциални вирусоносители.
Не зная мислено ли е върху това.
Ще има доста подобни случаи.

# 5 256

В казармите от едно време. Да, няма да имат никакви условия, освен евентуално покрив над главите си, ама такива хора, това заслужават, колкото и грозно да звучи.

# 5 257
# 5 258
  • Пловдив
Скрит текст:

В казармите от едно време. Да, няма да имат никакви условия, освен евентуално покрив над главите си, ама такива хора, това заслужават, колкото и грозно да звучи.

Е да, но ще се появи Бълграският Хелзински комитет и ще ревнат колко е нехуманно.
А и не е само само до покрив над главата. Много други неща трябва да се осигурят.

# 5 259
Нашата карантина няма да е като китайската и резултатите няма да са същите .
И след три месеца ще си циркулира вируса , вероятно ще го забавят но толкова . Без ваксина при нас няма да стане .
Докато ваксината стигне до масата, ще има  COVID-20, за който не е предназначена.

# 5 260
като гледам колко много самолета са над Европа в този момент ...
живота продължава.Smiley

В Милано вчера ми каза познат шофьор е разтоварвал на няколко адреса, навсякъде вика си работи няма проблем. Днес друга позната спомена че парка е пълен с хора .

# 5 261
Скрит текст:
Някой срещал ли е линк, в който се обяснява как протича болестта при заразяване чрез очите?
Аз имах зверски секрет и сълзене на очите през Февруари. Очен лекар Не откри проблем с очите. Отшумя полека. Много странно протече.
Аз нямах възпаление, но усилено ми сълзяха две седмици. Реших, че е грип, защото ме болеше и глава много.

Може да сме го хванали.

И на мен преди 15-на дни за около 3-4 дни ми сълзяха и пареха доста очите. За пръв път ми се случва такова парене, по принцип като слагам спирала се случва да ми се насълзят, но я слагам много рядко.
Да, и при мен. Без сълзене обаче. Силно парене.

# 5 262
Тези от Пловдив, които ги даваха сутринта по Нова май не са били на ски, а по работа. На мен, честно казано ми стана много криво за тези хора. Идващите от чужбина ги извозват, а тях не могат. Да не говорим, че ако започнат да слагат наред градове под карантина, доста хора биха могли да се озоват в тяхното положение, и то не защото са ходили да си бичат кефа.

# 5 263
  • Русе
Какъв е точно проблемът с масовото производство на тестове. След многото трудното производство на маски - нужни или не, щот всеки казва различно, невъзможното производство на апарати за обдишване в нужния мащаб, толкова ли е невъзможно това производство на тестове.Някъде обяснили ли са. Ако има достатъчно тестове,ще има  и диференцирани и по-ефективни мерки спрямо заразени, потенциално заразени като близки . И всяка община има неизползвани сгради, които ако не веднага след спешно преоборудване с най-необходимете удобства биха могли да служат за карантина. Нещо не ми се връзват мерките нито с обявения риск, нито със съвременните възможности.

# 5 264

Никого няма да арестуват.  Слушам от телевизора еди какви си мерки се вземали, излизам за 20 мин. навън и виждам че никакви мерки и никакви ограничения не са в състояние да удържат самодоволния глупак да щъка по улиците и да заразява хората. Плюс това идват избори, а политиката е мръсна работа, никой няма да тръгне с рогата напред срещу верния електорат.  Не знам дали заради моето обаждане, но ей сега се появи патрулката, видях през прозореца, че обикалят по улицата, спряха двама човека и ги предупредиха. Единият полицай беше с маска, смъкна я под брадата си и звучно се изсекна с палец и показалец на земята, после пак си сложи маската.  Поувствах се отчаяна и обречена.

Общи условия

Активация на акаунт