COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 634
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 295
От другата седмица сме отпуска, но не казаха каква. Нямаме от предишна година. Как се процедира - полагаща се до момента платена и останалата неплатена ли ще е?
Имаш 20 дни платена (по закон мин.) - можеш и цялата да си я пуснеш. До края на годината няма да имаш право след тия 20 дни.
Неплатена 30 за стаж. Ако имате деца до 8г. можете да ползвате пак неплатена докато навършат 8.

# 5 296
  • MI
Сега вземете се разберете с танкове и военни ли ни пазят да не излизаме в Милано, или всичко работи - от кафенета до фризьорски салони. Joy И все някой супер запознат приятел/познат го твърди, но явно живеят в паралелни реалности, та са им толкова различни 'изповедите'.

# 5 297
Приятно впечатление ми направи днес  ,че дезинфекцираха външните кошчета за боклук.Колко е нужно и ефикасно- не зная, но не съм виждала такова чудо никога./Варна,център/

На работа ходя по график, сградата мирише на болница/ нищо общо с болнично заведение/, но не мога да разбера, защо е необходимо от една страна ограничителни мерки за работа и училище, а от друга- народът да се развява цял ден по улиците.

Времето се стопли и след първоначалното стъписване , почнаха да отварят магазини за дрехи, обувки, шалчета , джунджурийки .Млади майки с колички, пенсионерите седят по пейките,вкл.и по масите на едно кафене , което не работи, но е с неприбрани маси и си се забавляват. Детето ми-цял ден пред компа, ще му изтекат очите не за да играе,а защото има от 8ч до13ч. уроци онлайн и после- домашни пак за писане и предаване чрез електроники

Някак, половинчато ми е всичко това.Знам,че до съзнание опира,ама като го няма-по-добре по-драстичнимерки за кратко,отколкото едни да се чудят как да структурират работа и уроци,други да го обръщат на купон ивсичко да продължава така незнайно колко.

# 5 298
Ген. Мутафчийски: Ако прехвърлим 100 заразени, променяме мерките и модела си на работа.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/mutafchijski-ako-prehvarlim-100- … si-na-rabota.html

Значи, скоро да очакваме нови мерки.

# 5 299
Тези от Пловдив, които ги даваха сутринта по Нова май не са били на ски, а по работа. На мен, честно казано ми стана много криво за тези хора. Идващите от чужбина ги извозват, а тях не могат. Да не говорим, че ако започнат да слагат наред градове под карантина, доста хора биха могли да се озоват в тяхното положение, и то не защото са ходили да си бичат кефа.
Тази жена дето говори от Банско и е говорител там, е отишла да си вземе оборота уж от магазина каза.
Друг пък бил имал ремарке със ски оборудване и го било страх да не им го откраднат. Там са с приятелката си и кучето.
Щели да спят в колата .
Предоставили са им място, но дори не са отишли да го видят, не било в някакъв хотел, ами общежитие или нещо такова.
Има май и хора с деца и да ги питам къде са тръгнали, защото това е безобразие пълно.
Мутафчийски беше възмутен, че при такива мерки са ги пуснали на бариерата и дори давала интервю тази.

Най-много ме потресе за потвърдена позитивна жена от Банско се прибрала преди седмица  в Бургас. Била готвачка в хотел в Банско. Имала връзка с 25 човека . Това не ви ли притеснява, като стенете за скиорите в Банско.
НЕ МИ Е ЖАЛ за българите в Банско. Това не са местни, те си се прибраха, както и другите. Това са туристи и като тази дето отишла да си вземе оборота. Безобразие пълно. Глоба за тях. Че и отказват дори да отидат да видят какво им се предлага по Нова с Николаев имаше, дори той се възмути. Натискат да ги пуснат.
Ако това направят ще ми падне в очите цялата тази организация и ще си плюят на всички мерки.

# 5 300
Е, ок. Онзи от нощес в Пирогов , дето го търсили на централна гара.
Ми ако не спазваш домашния арест. То е ясно, че става дума за една част от населението с ниска култура.
Нали следващата мярка е задържане под стража.
Къде ще ги държат, къде ?

В казармите от едно време. Да, няма да имат никакви условия, освен евентуално покрив над главите си, ама такива хора, това заслужават, колкото и грозно да звучи.
То пък щото са останали казарми от едно време...
Никого няма да задържат, поне не ако нарушенията са масови. Къде ще ги държат тези хора, кой ще ги пази, кой ще ги храни, елементарни хигиенни условия, ако саамо някои са заразени с корона, а другите с други вируси, а ако се влошат какво става? Трябва стройна органицазия, за да се случи подобно задържане и принудителна изолация, а надали има такава, така че само дрънканици са това.

# 5 301
За поредните неразбрали:

Тестове има достатъчно, няма да свършат. Защо в България не се тества, питайте генерала, дето толкова го харесвате в темата.

И за останалите неразбрали защо трябва да си седим по къщите:

В момента нямаме идея, колко са хората заразени с коронавирус в България или където и да е. Потвърдените случаи са се заразили преди десет дни. Тогава ако си спомняте бяха официално само 2.  Случаите след 10 дни се заразяват в момента. В парка, в магазина, на невинното кафе с приятелка, на работа.
Може да е всеки един от вас!

На някой да не му е ясно защо трябва да си седи вкъщи?

# 5 302
Аз досега от всичко прочетено останах с впечатлението,.че никой не е презастрахован.Аз съм на 27год.Официални заболявания нямам.Но от три години съм по пътя на ин витрото.Имунната ми система е срината.Декември бях на системи за отслабване на имунната система,.приемах 6 месеца дехидрокортизон.Така че,който може да си го позволи,да си стои вкъщи.Не знам какъв ви е проблема.Пазарувам и се прибирам.До близкият магазин и то когато няма хора.Никого не срещам и с никого не говоря.Най-малкото не искам да вляза в болница,да съм далеч от семейството ми и да се боря за живота си.

Проблем в момента няма, да. Но ще се появи в момента, в който свършат парите. Това ще стане доста бързо за някои хора, а глад глава не слуша. Надявам се на здравия разум на хората, да разберат, че Короната не е животозастрашаваща за здрави организми, следователно, дори и да я прихванем, няма да умрем от нея. След този месец извънредно положение, животът трябва да си продължи постарому, с изключение на това, че няма да се уморя да повтарям на отговорните лица:

1. Вземете мерки за домовете за възрастни хора - облечете персонала в защитни облекла, да чистят, дезинфекцират здраво.
2. Приберете възрастните родители, баби и дядовци, от улицата. Задължително!

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 14:05 от DeltaAzimut

# 5 303
  • 1st floor
От другата седмица сме отпуска, но не казаха каква. Нямаме от предишна година. Как се процедира - полагаща се до момента платена и останалата неплатена ли ще е?
При нас сега се опуква платената, после явно ще сме неплатена.
Цялата за тази година или само полагаемата до момента?

# 5 304
  • София
За поредните неразбрали:

Тестове има достатъчно, няма да свършат. Защо в България не се тества, питайте генерала, дето толкова го харесвате в темата.
Ами то някой от тях си каза - няма молекулярни биолози .... ми да няма- сети се Мара да се побара. Самите лекари са едни високомерни и си мислят, че биолози, медицински физици и т.н. са нещо като втора ръка ...

# 5 305
В София животът ври и кипи. Жалко, че ще разберем колко е сериозно всичко по трудния начин.

# 5 306
Отивам до кварталния магазин, вътре наистина само 10-15 човека, служителите с маски и ръкавици, но няколко субекта на опашката - някакъв 20 годишен квартална утрепка, 50 годишен хърбав чичак с лице олицетворение на непукизма и 80 годишна куцаща баба наврени плътно в мен на опашката въпреки свободното пространство.

Полицая, стоящ на входа направи забележка на чичака, а той вика "аз не вярвам в тия работи".
Не народ, а мърша.

# 5 307
  • софия
https://www.bbc.com/news/uk-england-london-51929558

Възхищавам се на Лондон - и без локдаун хората са опразнили улиците.

# 5 308
Цялата за тази година или само полагаемата до момента?
А колко дни можеш да излезеш в неплатен ?
Ако това продължи Поне 3 месеца както споменават , в крайна сметка ние заплати няма да видим За този период  , така ли да разбирам ?

Аз в момента си хабя 11 дни , няколко от миналата и до момента каквото се е натрупало .
Като свършат ще искам да ходя на работа, така или иначе съм сама там, дано моя Директор  позволи .
Но без заплата аз не виждам как ще оцелея, странични доходи нямам , нито скътани пaри ,  а плащам квартира . И заем Към Алианц  .

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 20:26 от bubanka

# 5 309
https://www.bbc.com/news/uk-england-london-51929558

Възхищавам се на Лондон - и без локдаун хората са опразнили улиците.

Те като видяха каква е масова истерия навсякъде и взеха, че се уплашиха. Китайците го направиха всичкото това, с тяхното хвалене колко бързо можели били да построят болница. Е, сега всички ще платим за техните хвалби, включително и те самите - като народа изпразни касичките и няма пари да купува китайски боклуци.

Общи условия

Активация на акаунт