COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 325
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 305
  • Варна
В Китай имат страх и респект от властта. Тук няма законност и уважение към институциите. Всеки е цар с претенции. След карантината границите трябва да останат затворени. Английските пияндета ще търсят летни забавления.

# 7 306
  • В заешката дупка
На мен някои от мерките в Швеция не ми се вижда толкова ненормални. Поне в сравнение с Исландия. Още преди ми направи впечатление. Тук също си работят. Кафета, ресторанти, магазини, училища, ДГ. Границите не са затворени. Но си има реорганизация, има си мерки за намаляване на рисковете от инфекция навсякъде. Трудно ми е да го повярвам, че в Швеция няма такива, признавам си. И в Исландия също много се разчита на личната отговорност, иначе: да се мие редовно, дезинфекция, спазване на дистанция. Тъй де, ще видим докъде ще я докараме... Всеки път на пресконференцията казват, че нещата могат да се променят.

# 7 307
Е нали е ясно, че това са въпроси които утре ще се допълват и изясняват.
Но си е притеснително когато човек е изолирал възрастните, уж да ги предпази пък то.......
Пазете възрастните , е пазим ги е сега....

# 7 308
Вземат се нереципрочни мерки.

Мерките няма как да са реципрочни, защото са превантивни. Ако се чака положението да се влоши първо и тогава да се реагира, тогава вече е късно.
Това е и трагедията на превантивните мерки, когато те са най-ефективни, са и най-малко популярни. Когато нещастието се стовари, тогава стават супер популярни, но вече са по-малко ефективни.

Ситуацията е кофти, но връщането към т.н. нормален начин на живот докато вирусът тиктака е по същество отричане на реалността. От другата страна вече не ни очаква това, което беше досега, поне не и докато по някакъв начин не се справим с вируса.

# 7 309
  • Далечният изток
Скрит текст:
...............................
Хора, целият свят е в колапс, ама някои хора още си мислят за конспирации и как Бойко ще лапне едни пари от Европа.....
Вие сериозно ли?????!!!!
Аз пък си мисля, за първи път, че нашите управляващи вземат адекватни мерки. Наистина не съм и предполагала, но мерките са адекватни, възможно е да са малко закъснели, но адекватни към момента. Ситуацията се променя не с дни, .......................
Вие честно не сте добре, хора, явно поколението след промените е толкова разглезено и изтървано отвсякъде, че няма на къде.... Абе ще стоиш вкъщи 14-20 дена, бе, всички ще стоим, то за всеки един от нас се отнася... Само глезотии, капризи............., е айде помислете вече, че тази планета не се върти единствено около вас!
Дали сериозно се мисли, да, мисли се, защото Б.Б. каза на едно от заседанията , че до момента са на минус 3 милиарда, милиарда...?!? как ти се струва това изказване, хайде да преброим дните на така неприятно-сложната ситуация и да започнем да смятаме...Тук все още има хора завършили икономика и могат да направят сметката.... дали е истина и къде са отишли тези 3 милиарда питам, след като се оказа, че не сме подготвени за екстремални условия, липса на толкова неща, вкл. и в Държ резерв ги няма..има вода, която се проверява дали е качествена и се поставя нова табелка - качествена е и така до следващия път,  та за какво говорим.??
Не, поколението не е променено, не е разглезено, не е изтървано, но някои от това поколение могат да мислят и премислят и да правят съответните констатации, че нещо не са в ред нещата.
Да, всички ще стоим вкъщи, ясно е, защото ни е страх, независимо , че не ни е приятна, но сме й дисциплинирани и ще проявим тази дисциплина, бъди сигурна, а тези които не желаят.... това си е само техен проблем.
Проблемът НЕ е на тези, които не желаят, напротив, това става общ, обществен проблем, и докато не го разберем, няма да има оправия....

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 01:03 от Не се сърди, човече

# 7 310
  • София
След като има толкова филмчета, интервюта, снимки и репортажи от Италия, ума не ми го побира как хората искат да излизат навън, да се разхождат по градинки и паркове и да се вайкат, че са затворени по домовете си. Не могат да си представят, че тук може да стане същото. И са прави, ако кривата тръгне екстремно нагоре тук няма да е същото, а би било по-лошо, защото броят на лекарите ни е малък, нито имаме достатъчно апарати за обдишване, нито имаме реанимации като в Италия, за сметка на това имаме гета с роми...

# 7 311
Аз също ще се опитам утре да не следя информация, че да си проветря мозъка.
Правя каквото трябва, друго на този етап не зависи от мен.
Дано богатите даряват и машини и лекарства и колкото се може повече.
Превантивни мерки иначе в Италия каква апаратура, какво чудо и медиците са потресени и направо съсипани хората.А колко са видяли.Клипчетата са много добро предупреждение към всички нас.Да се стягаме и да не мрънкаме.

# 7 312
След като има толкова филмчета, интервюта, снимки и репортажи от Италия, ума не ми го побира как хората искат да излизат навън, да се разхождат по градинки и паркове и да се вайкат, че са затворени по домовете си. Не могат да си представят, че тук може да стане същото. И са прави, ако кривата тръгне екстремно нагоре тук няма да е същото, а би било по-лошо, защото броят на лекарите ни е малък, нито имаме достатъчно апарати за обдишване, нито имаме реанимации като в Италия, за сметка на това имаме гета с роми...
Тия същите, за които питаш, нито гледат филмчета и репортажи от Италия, нито се информират от достоверни източници.
Доста млади са на принципа "Тоя вирус е измислица..", "То ходи само по старите и болните".. А възрастните са на "През какво ли не сме минали, един вирус ли ще ни уплаши".
На ромите не знам изобщо дали им пука какво се случва.

# 7 313
Кой ще отиде да се скара на непослушните депутати, това ме интересува мен. Защо не спазват дистанция? Те колко са...240 потенциални заразители.  . Снимка от БГНЕС

# 7 314
  • На остров
Чека и според мен е така.
Никой не знае какво ще се случи и кое е правилното решение.
Всички шведи, които аз познавам си седят вкъщи и излизат само до магазина веднъж седмично, това за местата където не може да си поръчаш он лайн.
В моята община няма такива струпвания, за които Пюр споменава.
Вероятно ще се затворят училища и градини с изключение за децата на жизненоважни обществени сектори.
Децата до 10 г са около 1 милион и затова според мен го обмислят по какъв начин е най добре стане и как да се обезпечат родителите, които ще са си вкъщи.

# 7 315
Направи ми впечатление че Чехия няма заразени??Странно ...за чехите нищо не се пише...

Ето ги Чехите:
Заразени 833, оздравяли 4, мъртви 0:
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/koronavirus.K466979

В карантина, затворени граници, навън само с маска. Спазва се. Затвориха училищата на 10.03.
Граждани над 65 пазаруват с предимство в ранните часове, след като е било дезинфекцирано.

# 7 316
Абе, на САЩ кривата е почти под прав ъгъл?!

Скрит текст:

# 7 317
  • Варна
А в Италия има ли сравнително големи градове които не са сериозно засегнати, или навсякъде е еднакво. Знаете ли...

# 7 318
  • инфантилно и разглезено хлапе
Момичета,не съм чела последните страници,но видях че Филип Плейн си е пуснал,че си е купил тест.Имате ли.идея това от китовете тук ли е или от бързите.
Скрит текст:

Серологичните тестове не са достоверни, защото могат да дадат фалшиво-положителен резултат.Дори китайците не ги приемат за критерий...
Съответно броят на "болните" от корона-вирус в България, с които тъпаците от медиите създават умишлено истерия и паника у населението също не е достоверен.
Серологичен тест не може да е доказателство за текуща инфекция с корона-вирус. Крайно време е някой учен-специалист да излезе да съобщи тази "новина" на тъпите журналя.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 18:34 от bubanka

# 7 319
  • София
Моменто, не е така. Виж дори само в тази тема колко потребители омаловажават сериозността на положението. Хем точно тук има достатъчно инфо вече трети месец. Надникнах и във фейсбук, там уж интелигентни хора, гледат, четат, но пак си пеят едно и също. Все вярвах, че хората са изгубили критичното си мислене и инстинкт за самосъхранение, но че е в такъв мащаб в цяла Европа не очаквах. Явно всичко, като се започне от образованието, мине се през телевизията с безкрайни риалити, манията да правим повече пари, да имаме свободата да избираме е довела всъщност до едни лесно манипулируеми и повърхностни хора...

Общи условия

Активация на акаунт