COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 998 096
  • 22 670
  •   3
Отговори
# 7 860
  • Варна
Кои "казват"? Щото други казват, че е летял през Бергамо транзит. Както и че майката на булката го е известила, че е дала положителен тест и той затова се е тествал. Та... казват...

# 7 861
  • Варна
Но този 1 ще зарази всички вкъщи плюс евентуално тези, с които е контактувал навън.

# 7 862
  • На остров
Вал да съгласна съм, но ето в Швеция не се е разразила по същият начин епидемията.

# 7 863
След като свърши всичко да подкрепим българското.
Не само българското. Ами след като се оказа, че целият свят изпада в ступор, ако Китай хлопне кепенците, и ЕС трябва да се замисли за някаква много сериозна стратегия. Както Тръмп го прави в САЩ още преди кризата. Преди беше основно аутсорсингът проблем - закриваш производство тук, отваряш там, където е по-евтина работната ръка, но пък като закриеш производството намаляват и приходите на местното население, на което разчиташ да ти купува продукта. Вече не е само аутсорсинг. Китай е вече основен производител на ред суровини, технологии, части и продукти, а не само работилница на ишлеме. Не го харесвам в много отношения Тръмп, но за това точно е прав. Мисля че е време да се вземат мерки срещу тази глобална зависимост от Китай.

# 7 864
Казват, че от Италия отишъл болен там. Приятел е бил поканен, но са му отменили полета.

Много неща могат да казват. Изключително трудно е, да не кажа невъзможно, да проследят в неговия случай кой кого е заразил. А и за да е отишъл там вече болен, то някой го е заразил в Италия, той не си е бил с ковид така по рождение.

# 7 865
При излекувани от коронавирус пациенти китайски учени са открили необичайни матови петна по белите дробове. Според експертите, това може да се разглежда като признак за трайно увреждане, причинено от заразата с Ковид-19.

https://www.dw.com/bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B4%D0%B0%D0%B … %D0%B5/a-52856398

Да не забравяме, че някои вируси имат канцерогенни свойства.. все още не знаем какво се случва след COVID, така че това "..споко, ще го преболедуваме.." съвсем не ме успокоява..

# 7 866
Стига с тези маски. Защо трябва да носите маска, ако сте на улицата и не доближавате никого?
Маска се носи в затворено помещение, в което има други хора.
Да си сложиш маска в магазина или офиса, разбирам. Но защо на улицата?
Като я сваляш и слагаш значително нараства рискът да пренесеш върху лицето и ръцете си това, което е попаднало върху нея докато си била в магазина.

Ахаа ...  и ако я нямаше маската, "това" къде щеше да е попаднало?

# 7 867
Мием си ръцете след всяко ходене до магазина. Спазваме разстояние. Плодове и  зеленчуци мия веднага. Но не мога да измия всичко, например опаковки със салам и кашкавал или тарелки с месо. А после отново ги пипам за да направя сандвичи примерно. И при условие,  че вируса живее върху разни повърхности от 2 до 4 дни какъв е смисъла от толкова дезинфекция?

Опаковките аз ги минавам с мокра кърпичка. Все пак ги дезинфекцира. Шишета също -олио, напитки разни. Даже кутиите с разни хранителни продукти. На тоалетната хартия и носните кърпички махам горната опаковка, преди да прибера в шкаф. Много е трудоемко и досадно, обаче няма какво друго да се прави. Днес се обади леля ми от София, тя е на 86 години, а мъжът й на 94 след инсулт. Братовчедка ми им пазарува, после дезинфекцирала всички покупки, найлоновата чанта и им носи с ръкавици, подава от вратата и веднага се връща.Направо ще полудеем всички, така ми се струва. Ние чакаме мъжа ми да влезе отвън и да си остави якето на закачалката, после някой влиза в банята и му пуска водата да си измие лицето и ръцете с топла вода и сапун. Като в някакъв психотрилър сме. Аз говоря с мъжа си само с маска на лицето, изолирала съм се сама в стая, защото съм хронично болна. Прочетох, че и други са затворили възрастните си родители сами в стая и влизат при тях с маска и ръкавици.

А някои са навън всеки ден и си плюнчат пръстите в магазина.

# 7 868
Но този 1 ще зарази всички вкъщи плюс евентуално тези, с които е контактувал навън.

Не е задължително. Единият случай в в Италия беше на мъж с положителна проба за ковид, но бременната му приятелка беше с отрицателна. Впоследствие с отрицателна и си остана. Не е единичен случай.

# 7 869
  • Варна
Но ако и останалите вкъщи излизат, те ще изпозаразят три пъти повече хора, всеки от които още няколко пъти по толкова.
Боже, не вярвам, че все още е нужно да се обяснява каква е целта на социалната изолация!

# 7 870
  • Там,където се събуждам щастлива.
След всичко прочетено стигнах до извода да се молим да не настъпи някой ден война, че хората не знаят как да се приспособяват при по-различни обстоятелства. Войните траят с години, а това ще е 1-2-3 месеца, колкото да не изпуши здравната система. Мрън, мрън трябва да има.

Това положение показва и колко погрешно развитие има у нас. Голяма част от сегашните затворени в апартаментаи, щяха при едно нормално управление да си живеят в родната къща с двор и да имат препитание там (или наблизо), а не да се бутат в голям град.

А да се стигне до някои мерки сме си виновни ние. Казаха да се ограничим. Хукнахме все едно е ваканция. Какво искаме?

# 7 871
Като не знаем, не всявайте паника излишно. Може и нищо да не се случва след COVID.....

# 7 872
Вал да съгласна съм, но ето в Швеция не се е разразила по същият начин епидемията.
Това как го знаете?
Швеция не тества почти. Дано не съм права, но в един момент като започнат масирано да умират хора, ще се види кое как е в действителност. Те и Великобритания и Щатите си мислеха, че не се е развило така при тях, но като започнаха да тестват и олеле майко.

# 7 873
Пропускам страници. Може и да сте писали: според снощните промени, приети от НС мобилните оператори и интернет доставчици вече са длъжни да ни докладват на властите до колко спазваме наредбите и карантината. Да ни е честито!
чудесно!  Трябва да разпишат и тълковен речник на понятията, понеже с лека ръка ИП, самоизолация, карантина. ....си ги слагат в едно изречение като синоними.
Ама той Цонев си ни го каза де. ...някои закони ще ги  (властимащите) нарушаваме. Ето, узакониха беззаконието!

# 7 874
  • Bulgaria

Не е задължително. Единият случай в в Италия беше на мъж с положителна проба за ковид, но бременната му приятелка беше с отрицателна. Впоследствие с отрицателна и си остана. Не е единичен случай.

Нали и жената на Домусчиев е така? Имала пневмония, но тестовете ѝ са отрицателни?

Общи условия

Активация на акаунт