COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 561
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 495
Е тази журналистка дето се жалва във Фейсбук не мога да я разбера. Не искала да влиза в болница и да натоварва здравната система, но искала да знае ако има корона вирус да вземе мерки. И какви точно мерки визира, дето да се различават от нормалните, които взима човек като е болен? Решила просто и тя да попищи малко в интернета...

На предните страници пък четох, че хора със симптоми продължават да ходят направо в болницата и съм озадачена.. как може да си толкова тъп. Айде в началото да речем да си разбрал-недоразбрал.. ама като вече се повтори един милион пъти да не се ходи...
Ами права е журналистката.
Ако държавата, чрез нейните институции, смята, че някой е възможно да е болен от коронавирус, да осигури тест, рентген и противовирусни лекарства. Също така - фургони, палатки пред големите болници, за бърз тест и преглед и преценка на всеки болен накъде да бъде насочен.
А ако държавата смята, че този някой няма достатъчно основателна причина да бъде тестван, то защо той да няма  право да търси медицинска помощ (ЛЛ, болница ) по стандартния начин и процедури.

Иначе съм твърдо за леките случаи да са вкъщи, но с тест, проследяване и лекарства.

# 9 496
  • тук и там
Нов клип от Италия. Не го препоръчвам за хора със слаба психика и високо кръвно

Това го даваха снощи по местната телевизия(Белгия).Според мен всички трябва да ги изгледат за да добият поне малка представа срещу какво ни предстои да се изправим ако не вземем мерки и не спазваме соц.дистанция..

# 9 497
  • MI
Това на което отговори и ти, оплесках цитатите.

# 9 498
  • Другата България
Скрит текст:
Нагледно безумията на здравната система в България, която "бори" вируса с молитви вкъщи да не се влошим.

Съжалявам, че журналистката е болна вкъщи, но във всички държави е така! Ако се разболееш, се лекуваш вкъщи. Докато не настъпи сериозно влошаване , не отиваш в болница.
Вие как си представяте всички с появили се симптоми да се изсипят в болница. Убедена съм, че дори не бихме могли да си представим броя на хората, които в момента имат симптомите на Ковид-19, но още не са до влошено състояние, за прием в болница.
Това е сигурен начин да убием още повече хора. Представете си само времето, което ще отнемат на лекаря, а той е можел в този момент да помогне на реално нуждаещ се.
Безсмислено е да се обяснява повече точно на този потребител. От дни пита и повтаря само едно и също, писа се, обясни се, той си знае неговото. И то при положение, че ОПЛ работят и никой не го е спрял да тича и да се преглежда. Както и да си направи платен тест. Ама не, друго си е да е безплатно, че на частно трябва да се дадат едни пари...
Скрит текст:
Добре, де. Няма ли нещо, което да се взима вкъщи, докато боледуваш, за да подпомогнеш все пак имунната си система ,докато се бори с вируса?
Не може просто така да си стоиш и да пиеш парацетамол. А ако нямаш температура, всъщност нищо, само чай. Това е тъпо. Трябва да има НЕЩО. Което да помага. Сигурна съм, че има, но какво е то?

Пп Помните ли, че Том Ханкс и жена му се заразиха и вече са здрави. Той е на 63 и диабетик, тя е на 55, онкоболна. С какво ги оправиха? Или просто излъгаха?

Не, няма какво да вземаш! Или поне досега не казват нищо. А тях с какво са ги оправили само те си знаят.
И да, всички селебритита до момента ги настаниха в болница веднага, ама веднага! Не ги чакаха да стигнат до задух и едва да мърдат.
Поименно може ли да ги изредиш? "Всички", предполагам са повече от един? Ако говориш за България.

# 9 499
  • София
Е тази журналистка дето се жалва във Фейсбук не мога да я разбера. Не искала да влиза в болница и да натоварва здравната система, но искала да знае ако има корона вирус да вземе мерки. И какви точно мерки визира, дето да се различават от нормалните, които взима човек като е болен? Решила просто и тя да попищи малко в интернета...

На предните страници пък четох, че хора със симптоми продължават да ходят направо в болницата и съм озадачена.. как може да си толкова тъп. Айде в началото да речем да си разбрал-недоразбрал.. ама като вече се повтори един милион пъти да не се ходи...

Ходят не защото не са разбрали, а защото не им пука, че може да заразят някого.
Гледат само собствения си гъз.

# 9 500

Не знам дали е вярно, нека някой в Испания да каже. Близка на колежка е казала, че вече настигат Италия по заразени, има сериозен недостиг на леглова база и респиратори и вече се налага да се прави избор от лекарите за това кой да включат на респиратор и кой не. "Откачат" се по-възрастните за сметка на по-младите. Така ли е?

Да така е. В Мадрид възрастните над 60-65 год. нямат шанс. Дават им анестезия и преместват апарата не някой по млад.
Вървим по стъпките на Италия. Надминахме 28 000 заразени.

# 9 501
  • София
не им зная имената, но ето ги на, нашенци най-малкото - веднага влязоха в болница, някои барабар с лекарствата си. Домусчиев твърди, че бил чакал, ама колко да е чакал, във всеки случай не е чакал да му кажат от 112 какво да прави. От чужденците също започнаха да се лекуват. не помня някой да е казал, че си стои вкъщи и чака да хване задух.

# 9 502
Добре де, ако наистина има хора като журналистката, които искат да се тестват, имат симптоми, на всичко отгоре и са пътували скоро, а държавата нехае за тях, за каква бройка от сто седемдесет и нещо заболели говорим, те може да са стотици пъти повече, а РЗИ да не иска да узнае. Аз съм в потрес, честно. Да я пращат да си прави тест на частно....Излиза, че ни подават ежедневно едни режисирани и контролирани бройки на заболелите, за каква крива и за какъв пик говорим, като те много добре знаят, че това не са реалните цифри. Сега си представете същата тази жена да хукне по болниците като се панира или и стане още по-зле....

# 9 503
  • Варна

Ами права е журналистката.
Ако държавата, чрез нейните институции, смята, че някой е възможно да е болен от коронавирус, да осигури тест, рентген и противовирусни лекарства. Също така - фургони, палатки пред големите болници, за бърз тест и преглед и преценка на всеки болен накъде да бъде насочен.
А ако държавата смята, че този някой няма достатъчно основателна причина да бъде тестван, то защо той да няма  право да търси медицинска помощ (ЛЛ, болница ) по стандартния начин и процедури.

Иначе съм твърдо за леките случаи да са вкъщи, но с тест, проследяване и лекарства.
Няма такава държава.

# 9 504
Гледам Нова. Вчера щабът каза, че в Карнобат са пръскали срещу комари. Бай кмет току що каза, че са пръскали с дезинфектанти.... ми... няма оправия. Няма.

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 03:40 от Syros

# 9 505
Кмета на Карнобат ме кефи, браво!

# 9 506
  • София
Тази графика стана най-известната към момента. Ето една интерпретация, преди малко ми попадна в една чужда група. Wink

# 9 507
Явно леките симптоми са по-тежки, отколкото разправят. Било като много, много, гадна настинка или грип. Това получавам като информация от моя колежка в Америка, която има 8 роднини, заразени вече от двама пътешествали. Симптомите на всичките се появили само няколко дни след контакт с тия двамата.

Което от своя страна е положително, защото това означава, че заразеният бързо се хваща и не обикаля по улиците безсимптомен да сее "невидими вирусни бомби" .

# 9 508
ген. Мутафчийски говори за нови 2 случая за които са му съобщили докато е чакал пред студиото. 1-ният е в тежко състояние на 67 г. от София.

# 9 509
  • Другата България

Не знам дали е вярно, нека някой в Испания да каже. Близка на колежка е казала, че вече настигат Италия по заразени, има сериозен недостиг на леглова база и респиратори и вече се налага да се прави избор от лекарите за това кой да включат на респиратор и кой не. "Откачат" се по-възрастните за сметка на по-младите. Така ли е?
Да така е. В Мадрид възрастните над 60-65 год. нямат шанс. Дават им анестезия и преместват апарата не някой по млад.
Вървим по стъпките на Италия. Надминахме 28 000 заразени.
Това е ...не знам. Рядко няма какво да кажа, но сега няма.....
не им зная имената, но ето ги на, нашенци най-малкото - веднага влязоха в болница, някои барабар с лекарствата си. Домусчиев твърди, че бил чакал, ама колко да е чакал, във всеки случай не е чакал да му кажат от 112 какво да прави. От чужденците също започнаха да се лекуват. не помня някой да е казал, че си стои вкъщи и чака да хване задух.
Разбира се, че не ги знаеш. Защото е един - Домусчиев. Няма други. И отново - "нашенци, влезли барабар с лекарствата". Кои? Пишеш нещо, предполага се, че трябва да е аргументирано.
Добре де, ако наистина има хора като журналистката, които искат да се тестват, имат симптоми, на всичко отгоре и са пътували скоро, а държавата нехае за тях, за каква бройка от сто седемдесет и нещо заболели говорим, те може да са стотици пъти повече, а РЗИ да не иска да узнае. Аз съм в потрес, честно. Да я пращат да си прави тест на частно....Излиза, че ни подават ежедневно едни режисирани и контролирани бройки на заболелите, за каква крива и за какъв пик говорим, като те много добре знаят, че това не са реалните цифри. Сега си представете същата тази жена да хукне по болниците като се панира или и стане още по-зле....
Има, много хора. Много хора наистина искат да се тестват, защото предполагат, че симптомите им са на коронавирус. Няма как да се тестват всички, няма толкова тестове. Все още те се правят само в болница. А да настаниш всички желаещи в инфекциозно заради желанията им, заемайки легла на реално болни е безумно.

Общи условия

Активация на акаунт