COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 838
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 11 040
Мисля, че журналистите също нарочно съобразяват въпросите си...
Разбира се, че ги съобразяват, иначе нямаше да бъдат допускани. Твърдо вярвам, че генерал-майорът не дава цялата информация, много добре е преценено кога да се даде първия случай (не преди 3 март, да не разливам празници, да оставим туризма поне трети март да изкара, нали), в полунощ на осми, когато всички барове и ресторанти са консумирани). Това го има поне месец преди осми март, най-вероятно. Представям си в Италия колко по-рано го е имало, но те пък неглижираха до последния възможен момент, май?
Естествено. С цялото ми уважение и симпатии към Генерала, няма как да забравя, че щаба е пряко подчинен на Министерски съвет. Останалото няма смисъл да дискутираме.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 09:05 от Sysly

# 11 041
  • София
Иване, винаги умират хора, светът не е спирал, но никой тук не иска да се гътне от короната.

# 11 042
Като гледам Италия може би скоро ще задмине Китай по брой заболели, тя има близо 64хил. заразени, докато Китай са ок.81,1хил. Ама и САЩ много бързо се заразяват, кога бяха 2500, кога станаха 35хил.

# 11 043
- началните училища и детските градини не са затворени (според Тенгеле няма доказателства, че инфекцията може да се разпространи от тези заведения)

Подобно казва и нашият главен епидемиолог. Или по-точно, че заразата сред децата е малка тук в Исландия. Днес на пресконференцията се позова и на тукашната статистика. От 268 теста направени на деца до 10 г възраст  през здравната система, 3 са с вируса. От 433 теста направени на деца чрез фирмата deCode на случаен принцип, нито едно не е подсказало положителен резултат.

Така че в Исландия детските градини и училищата продължават да са отворени. Но с реорганизации и мерки за намаляване на риска от инфекция, както споменах по-рано. Няма проблем и да спреш детето си от ДГ и училище ако желаеш.  

Мерките до момента. Масови спортни занимания, басейни - това е затворено. Магазини, кафета, ресторанти - не. Не могат да се събират повеч от 20 души на едно място. Можеш да излизаш без проблем където искаш. Трябва да се пази дистанция от 2 метра.

Това за тестваните деца звучи успокоително, макар че моето дете е вече на 14 години, а гледам че тези тествани деца са до 10 годишна възраст. Та би ми било интересно ако в Исландия тестват по-големи деца в 7, 8, 9 клас да споделиш информация. Това за 20 души звучи добре, тук е над 500 души и общо взето го смятам за безмислена мярка. Исландия също тества много, а Швеция с тестовете е в другата крайност. Тук някой не спазва дистанция от 2 метра, особено по опашките в магазините си се редят по нормалния начин.

# 11 044
Първият тест на Меркел е отрицателен

Първият тест, направен на германския канцлер Ангела Меркел за коронавирус, е негативен, съобщи говорителят ù, Щефан Зайберт, предаде Ройтерс.

Предстоят допълнителни тестове за проверка на резултата. Меркел обяви вчера, че се поставя в доброволна изолация след като била уведомена, че лекар, който ù е поставил ваксина в края на миналата седмица е дал положителна проба за заразата.

"Канцлерът е в добро здраве в момента. Просто работи от домашния си офис, както много други хора, които трябваше да си наложат самоизолация в домовете си“, коментира днес Олаф Шолц, който е заместник-канцлер и финансов министър на Германия.

„Тя е активна: имахме среща на кабинета заедно тази сутрин“, обясни още той.

По-рано днес германското правителство даде зелена светлина за пакет от стимули за над 750 млрд. евро, който да смекчи негативните последици върху икономиката от нарастващото разпространение на коронавируса.

Здравните власти в Германия заявиха, че кривата на новите случаи на Covid-19 в страната  може би се насочва към изравняване и се очаква до сряда да се изясни дали наистина е така.

https://www.manager.bg/svyat/prviyat-test-na-merkel-za-koronavirus-e-otricatelen

# 11 045

Направо слушах и не вярвах, че вече легла няма.
Аз си кашлям 2 седмици и гълтам парацетамол и нурофен от 3 дни- Не мисля и да се обаждам на ЛЛ. То се видяло, че няма за какво. Как ще ми отпуснат от аптеката лекарства примерно и това не разбирам по телефона.
Най-много ме учуди, като каза Мутафчийски, че двама се влошили и били  поканени да отидат в болницата и те отишли и били приети веднага.
Е, как така ги канят и те отиват. С кола, с линейка, с какво? Кой ги е закарал тези хора в тежко състояние.
Значи да чакам покана, ама кой ще ме кара. С такси ли?
Много ми харесваше Мутафчийски , ама нещо почвам да се чудя на някои неща.
Нищо ти няма, не се надявай на легло.Simple Smile
То вчера беше лято 20 градуса, днес чух че в София сняг до кръста. Еми ще кашляш, ще кашляш па ще ти мине.
Чай, мед, и другото не го казвам, ти го знаеш.Mask

# 11 046
Скрит текст:
А света затворен, хората в паника, отчаяни, вървим към разпад на икономиката, пазарите тотално сринати.

Добре де- две седмици извънредно положение и май съвсем си сдал багажа??? Какво толкова ти стана- загуби работа, загуби милиони на пазарите??? Толкова не можеш да издържиш месец два???

Нищо не ми е станало, даже си смених работата с по-добра. Просто си разсъждавам какви са мотивите зад тази истерия , какво лошо има   ?

# 11 047
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Никой не казва всичко по брифингите,не е само генерала.И Тръмп с екипа му са по същия начин - говорят спокойно,без паника,без негативизъм,всичко е под контрол,уредели сме това,това и онова.От вас се иска да се дистанцирате от хората,да работите от вкъщи,да ни помогнете да победим невидимия враг..
Едно и също всеки ден.Не ги виня,какво се очаква да кажат всъщност?!

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 00:20 от Adoralova

# 11 048
  • София
Скрит текст:
А света затворен, хората в паника, отчаяни, вървим към разпад на икономиката, пазарите тотално сринати.

Добре де- две седмици извънредно положение и май съвсем си сдал багажа??? Какво толкова ти стана- загуби работа, загуби милиони на пазарите??? Толкова не можеш да издържиш месец два???

Нищо не ми е станало, даже си смених работата с по-добра. Просто си разсъждавам какви са мотивите зад тази истерия , какво лошо има   ?
Moтивите са че нямаме информация!!! А като я нямаме тази пандемия в определени (и възможни) сценарии има потенциал да предизвика нито повече нито по-малко от апокалипсис. Като  нямаме информация дали няма да доведе до необратими последствия ако се пусне да се развива диво, е по-добре да се придържаме към варианта в който знаем какви са загубите- варианта с блокаж за три месеца- какво ще загубим можем да оценим много по-лесно- имаме информация.
 Искаш ли да ти измисля пример как болест с по-ниска смъртност от грипа би могла да срине цивилизацията и да доведе до милиарди жертви???

# 11 049
  • София

По-рано днес германското правителство даде зелена светлина за пакет от стимули за над 750 млрд. евро, който да смекчи негативните последици върху икономиката от нарастващото разпространение на коронавируса.

https://www.manager.bg/svyat/prviyat-test-na-merkel-za-koronavirus-e-otricatelen
Само за сведение - германците са 80млн, ние сме 8млн - т.е. ако бяхме достатъчно умни просто да ги копираме, Тиквата щеше да нелее не 1/10 от 750млрд авро, а 1/100. Обаче като капацитета ти е да кажеш - "продавайте си колите" и да закриеш нотариусите, може да си представите какво ни чака...
Нека ми баннат мнението, че използвам зеленчуци в постта си...

# 11 050
  • София
Е, как ще сме в началото като от данните на Израел за завърналите се от България туристи (ако не се лъжа и от Банско) с голямо основание може да се предположи, че още през февруари е имало зараза у нас? Според мен щабът го е знаел и за това затвори с лека ръка Банско.

# 11 051
Японците обаче според мен са доста дисциплинирани в социалната дистанция, там отдавна си ходят масово с маски например.
Естествено, може и при тях нещо да тлее, което тепърва да избухне, а това че не тестват повече по принцип не е много добър знак.
Но ковид19 е победим и това вече няколко държави го демонстрираха както и рецептата за това, не мисля, че трябва да откриваме топлата вода.
Никъде в цяла Азия, в големите градове не е лесно да се спазва социална дистанция, това което ние тук разбираме в Европа. Там такова нещо няма в големите градове включително и в Япония. Ходенето с маски са го усвоили от предишни епидемии и проблемите със завишените нива на ФПЧ   фикс идеята да са бели и да не виждат слънце.
Дисциплинирани са в спазването на карантината, а не по принцип в спазването на социална дистанция.

# 11 052
Ама много по-нормално е някой да излиза и да успокоява хората, отколкото генерал да тропа нервно с крак. По-добре психолози да изкарват по 2 пъти на ден.

# 11 053
Направо слушах и не вярвах, че вече легла няма.
Аз си кашлям 2 седмици и гълтам парацетамол и нурофен от 3 дни- Не мисля и да се обаждам на ЛЛ. То се видяло, че няма за какво. Как ще ми отпуснат от аптеката лекарства примерно и това не разбирам по телефона.
Някой каза, че пращат рецепта по вайбър и от аптеката дават. Ако е така би било добре.

# 11 054
  • на пъпа на Златията
Днес случайно хванах хванах интересно на руските новини - минали са първа фаза за техен тест за короната, показаха и апаратчето, на което се прави, развеждаха някакви отговорни лица из лабораторията, правиха демонстрация. Твърдят, че могат да тестват доста проби наведнъж (не казаха колко) и да изкарат резултатите след 90 минути. Обаче още не е пуснат официално. Ще гледам централните им новини по-късно, ако имат разширен репортаж.
Изпратили са 3 или 5 самолета с материали, също и лекари за Италия да им помагат.

Не зная дали чух вярно, но в Украйна спряли метрото, оставили само наземния ГТ.

Делта, явно имаше предвид отделенията, в които се лекуват пациенти с короната. Не може цялата болница да е само за корона, нали има и други заболявания.

Русия изпрати след зов за помощ от Италия, 9 транспортни самолета с различни материали като помощ и военна техника, с която се дезинфекцират заразени райони, като 1 машина за 1 час обеззаразява 5 км. Също 8 бригади военни лекари и съответния персонал. Посрещнаха ги с големи благодарност, защото от ЕС не получиха никаква помощ, само Китай им изпрати и продължава да изпраща.
Други страни, които им предложиха помощ са все страни под санкции - Куба и Венецуела, а Сащ, които имат военни бази там и над 30 000 военни, никаква помощ не им оказват.

Да видим ние как ще се оправим ако пламнем.
В Киев наистина спряха метрото още преди около седмица. Там здравният им, или премиерът ли, не помня точно, казал, че да се оправял всеки сам, не можели нищо да направят.

Китайците трянва да  работят 100 години докато  станат цивилизован народ и да изплатят бедите  на света.

Вижте , ние се славим като добри войници .
Винаги сме воювали  срещу  от 3  до 10  по голям враг и винаги сме побеждавали с малко жертви . Това е световно известно . и признато .
Това е война .
Дано  си спомним тактиките на воюване и  да се измъкнем от тая кал с малко жертви .

Общи условия

Активация на акаунт