COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 491
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 735
Аз писах по-напред, че в други географски ширини за такъв изказ без хигиена и дезинфекция ги "пръждосват"
"Слабички са всички думи, които ми хрумват по адрес на човека, който живее в апартамента на кръстника си и не му стигаше заплатата като депутат да си храни семейството. И най-малкото следва да има извинение от страна на Горанов – всъщност то не е достатъчно, следва да има мерки в подкрепа на тези хора! Ако не може да измисли как, да си ходи – ще се намери кой да измисли!"
https://www.actualno.com/amp/topnews/goranov-i-marginalite-koito … utm_content=03_25

# 12 736
В края на краищата някой успя ли да разбере как се случи това медицинско чудо, Домусчиев да се излекува от корона вирус за 5 дни?
Изобщо не е бил болен.
 Лъжат.

Бил е, има изследвания, че организмът се чисти от вируса бързо/4-6дни/ с това лекарство, с което е лекуван.

# 12 737
Вие май четете както ви е удобно.Някъде да съм написала, че искам да ходя по ресторанти, кафета и фризьори. Аз също смятам, че те трябва да останат затворени. Не следя новини, затова попитах остават ли мерките. И дали е удължен срока след 13 април.Simple Smile

# 12 738
  • Пловдив
Жената в Пловдив е медицинска сестра от неврохирургиите. Имала е контакт с много хора - колеги и пациенти. Това е лош сценарий.
Следват карантини и тестване на контактните, а и затоврено отделение с хора с тежки заболявания.

# 12 739
  • В планината / На морето
Скрит текст:
Франция: +2,446(22,302) случая
+240(1,100) смъртни случая

NEW: France reports 2,446 new cases of coronavirus and 240 new deaths, raising total to 22,302 cases and 1,100 dead https://t.co/47MXF0XUJ0
Франция, Германия и Испания са с по-малко нови случаи и по-малко смъртни случаи от вчера. Да видим, дано! За Италия вече казахме, че са по-скоро (и дано) в плато, а не в прогресия. US ъпдейтват често, а и там сега е ден, затова е рано да се каже още.

Не е вярно.
Вярно е. Поне съотношението вчера спрямо онзи ден. Да видим днес как ще е, дано не е по-зле...
Абе не е вярно , Испания и тя е изпреварила Китай по брой на заразени и умряли.
Къде четеш ?

# 12 740
  • Буркина Фасо
Вие май четете както ви е удобно.Някъде да съм написала, че искам да ходя по ресторанти, кафета и фризьори. Аз също смятам, че те трябва да останат затворени. Не следя новини, затова попитах остават ли мерките. И дали е удължен срока след 13 април.Simple Smile
това ще го разберем на 12-ти април.  никой не знае какво ще се случи утре, ти питаш за след 13 април ...

# 12 741
По повод разликата в половете, за което стана дума преди няколко страници.
(Съжалявам, но много бързо се пише, дори не мога да цитирам толкова назад вече.)
Ето интересна обновяваща се графика от Венето - един от широко тестваните региони в Италия.
Съжалявам, че не намерих начин как да се преведе, но се надявам, че по картинките се разбира достатъчно.
Конкретно за половете:
Приети в болница със симптоми: 34% жени, 66% мъже.
На интензивна терапия (TI): 20% жени, 80% мъже.
Починали: 34% жени, 66% мъже.

https://infogram.com/1pmrwe3vmewkrpf379lk2ldx97izlgyeqm9

# 12 742
Сега чета, че принц Албърт и принц Чарлз са заразени от този вирус. И Харви Уейнстейн също.
Интересното е, че Камила била с отрицателен тест. Толкова за силно заразния вирус, който покосява наред който срещне.
От статистиките ясно личи как вирусът покосява различно мъже и жени. И като заразени, и като смъртност. Мъжете се заразяват повече и сред починалите са поне двойно повече.
Мъжете като цяло са по-склонни към нездравословни навици - повече пушат, повече пият алкохол, повече не обръщат внимание на здравето си, повече страдат от сърдечно-съдови заболявания от жените и живеят по-малко. Не съм учудена, което не обяснява защо при близък контакт не се заразяват всички около носителя както повечето от списващите в темата смятат - че само с поглед едва ли не могат да се заразят.

# 12 743
  • В планината / На морето
Принц Чарлз и той с корона

# 12 744
Аз пък прочетох, че е бил в Лондон и се е върнал в София, където е бил под домашна карантина, но вместо това е заминал за Разлог, а от там вече се е радхождал по планините и е писал във фейсбук.
Този наглец заслужава максималното наказание, най-малкото и заради това, че е подбуждал и други хора да нарушават карантината.

# 12 745
  • Варна
Този наглец дано да го осъдят на целите 5 г. зад решетките и на максимална глоба!
Щял да съди държавата в Страсбург...
Че и полицейска кола се е разходила по половин България.
Само не ми е ясно как е стигнал над Банско - през блокадата на града ли е минал?
Не е минал през града. Ходил е до хижа Яворов, значи е минал по разклонението преди Банско и Разлог покрай голф игрището.

Това писах и аз вчера. Без да коментирам личността Каролев, човекът има хотел в Разлог. Един вид, работата му е там. С декларация излиза от София, проверена от полицията. Не ходи в Банско, а в Разлог. Снимал е гората до хотела. Връща се в София, пак е проверен. И на база писаното във фейса го арестуват. Това показва недомислиците в блокадата.

Каролев преди няколко дни се върна от Англия и може би затова трябва да е в 14 дневна карантина, т.е изобщо не е трябвало да напуска София, причината не е , че е бил в Банско и наоколо.

LillyM , точно така .

# 12 746
  • София
Скрит текст:
Франция: +2,446(22,302) случая
+240(1,100) смъртни случая

NEW: France reports 2,446 new cases of coronavirus and 240 new deaths, raising total to 22,302 cases and 1,100 dead https://t.co/47MXF0XUJ0
Франция, Германия и Испания са с по-малко нови случаи и по-малко смъртни случаи от вчера. Да видим, дано! За Италия вече казахме, че са по-скоро (и дано) в плато, а не в прогресия. US ъпдейтват често, а и там сега е ден, затова е рано да се каже още.

Не е вярно.
Вярно е. Поне съотношението вчера спрямо онзи ден. Да видим днес как ще е, дано не е по-зле...
Абе не е вярно , Испания и тя е изпреварила Китай по брой на заразени и умряли.
Къде четеш ?
Със сигурност ЩЕ, но още не са. Гледам в брояча на стр 1 в темата. Има данни от днешния и вчерашния ден.
Испания днес все още не съм гледал какво са докладвали.

# 12 747
Това писах и аз вчера. Без да коментирам личността Каролев, човекът има хотел в Разлог. Един вид, работата му е там. С декларация излиза от София, проверена от полицията. Не ходи в Банско, а в Разлог. Снимал е гората до хотела. Връща се в София, пак е проверен. И на база писаното във фейса го арестуват. Това показва недомислиците в блокадата.
В клипа е снимал хижа Яворов и къщичката на спасителите. Знаеш ли къде е хижа Яворов и къде е Разлог? Ето тук се вижда клипа. Не се връща в София, а е арестуван и го водят в София с полиция . https://nova.bg/news/view/2020/03/24/282581/%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D … 0%B0%D1%82%D0%B0/

# 12 748
Скрит текст:
В края на краищата някой успя ли да разбере как се случи това медицинско чудо, Домусчиев да се излекува от корона вирус за 5 дни?
Изобщо не е бил болен.
 Лъжат.

Бил е, има изследвания, че организмът се чисти от вируса бързо/4-6дни/ с това лекарство, с което е лекуван.

Добре де, вчера от медицинския съвет казаха, че този препарат е с много странични ефекти и трябва да се внимава и преценява на кои пациенти да се дава. Аз до колкото разбрах се дава на хора в много тежко състояние, при които вредата да не се дава лекарството ще по-голяма от тази, ако  се даде. Домусчиев такъв пациент ли е бил? Или наистина препарата помага, но само нашия щаб го отрича.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 14:39 от АфРоДиЗиаЧкА

# 12 749
Скрит текст:
Този наглец дано да го осъдят на целите 5 г. зад решетките и на максимална глоба!
Щял да съди държавата в Страсбург...
Че и полицейска кола се е разходила по половин България.
Само не ми е ясно как е стигнал над Банско - през блокадата на града ли е минал?
Не е минал през града. Ходил е до хижа Яворов, значи е минал по разклонението преди Банско и Разлог покрай голф игрището.
Това вече е нещо различно. Значи журналята пак са сгафили - Яворов се води май над Разлог, знам къде е пътя. Докато над Банско са Бъндерица и Вихрен.
Замечтах се за планина...

Нищо различно не е. В карантина ли e? В карантина е! Какво повече да се обясняваме. От къде бил минал.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 15:14 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт