COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 917
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 075
Скрит текст:
Мери Ан, ние обсъдихме вече карантината назад - де факто, народът е посъветван да спазва ДОБРОВОЛНА карантина, в т.ч. социална дистанция, стоене по домовете, затворени заведения, магазини и пр. Аз не виждам на база на кой ЗАКОН ще принудят народа да стои в ЗАДЪЛЖИТЕЛНА карантина. Предполагам, че ако се наложи някаква мярка - глоба, то тя бързо бързо ще падне в съда, защото няма как да принудиш здрав човек задължително да си стои вкъщи.
Описаното от теб е извънредно положение. Именно защото не е карантина, то хората не си стояха масово по домовете /не всички/, магазини работят, фризьорски салони, козметични, пазари с щандове стоки, плодове, зеленчуци, предприятия...това не е карантина, това дори не е близо до карантина. Банско беше под задължителна карантина. Италия е, Испания е. Тук пишат съфорумки, постоянно. Явно не ги четеш, те са здрави засега, но са си в къщи, Тарти и семейството ѝ вече над 16 дни. Защото военните са на улицата, спират, не пускат, връщат, глобяват. Улиците са пусти, съвсем пусти. Работят само хранителни магазини и аптеки, по един от семейство може да излиза, нищо друго и никъде не се движи. Това е карантина.
Наистина не разбирам не можеш ли да направиш разлика между ИП, карантина, задължителна и доброволна?
Ето ти заповедта на министъра за Банско.https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ss-zapoved-na-zd … -teritoriyata-na/ Това е задължителна карантина. От 17.03. Ето как може да принудиш здрав човек да си стои вкъщи. Не ти е нужен закон, с колкото и големи букви да го пишеш.

Нали се сещаш, че ако някои решат да заведат дела, тази заповед ще се сгромоляса с гръм и трясък. Освен това има и една съществена разлика - едно е да затвориш град, айде, криво ляво може да мине, но да се затвори цялата държава под задължителна карантина, това е абсолютно противозаконно и дори Борисов го знае - преди малко гледах новините, в които предадоха, че той е казал, че трябва да се внимава с тия декларации, които се искат за придвижване на хората по улиците. Да, трябва и то много трябва да се внимава!

Има си и една пословица - пътят към Ада е изпълнен с добри намерения. Демокрацията е над всичко.

# 18 076
  • Буркина Фасо
Аз имам един въпрос. Например аз в момента имам симптоми, личната ми предписва някакво лечение, но не ми правят тест. През това време ходя на работа. Личната ще ми даде ли болничен? Аз ако нямам тест няма как да знам от какво съм болна и съответно колегите ми също. А на семейството им кой ще им даде болничен, тъй като би трябвало и те да се самоизолират?
болна ли си или не ?

# 18 077
Италия днес
4,057 нови инфектирани, вчера бяха
5,200.

812 починали

Надежда. Обаче тежките случаи умират и това си е.  И там повечето от интензивното преминават в отвъдното.
Смъртните случаи, като графика, изостават с 2-3 седмици спрямо заразените..

Смъртните случаи за съжаление, аз не виждам скоро да намалеят, при толкова активно болни и толкова тежки. Към днешна дата, в интензивно са 3900.
Днес има 1590 броя излекувани, най-много до сега.

# 18 078
  • на пистата
Сега чета, че военен от Карлово е интубиран в Пловдив, бил се виждал с близък,  върнал се от Англия. Има ли общо с позитивната жена от Карлово, чийто син също е военен?
Нищо общо нямат.Обаче първо писаха че и имал контакт с един заразен доктор в Пълмед..можех и да е истина,защото са го откарали от Карлово в Пълмед.А по принцип от тук ги препращат към Свети Георги

# 18 079
Италия:
Четвъртък: +6,153
Петък: +5,959
Събота: +5,974
Неделя: +5,217
Понеделник: +4,050

Hands Thumbsup

Иначе хора, за съжаление, ще продължат да умират дори след като случаите паднат рязко. Една друга лоша характеристика на заболяването е, че трае много дълго време. В Ухан все още има болни.

# 18 080
Отивам в аптеката и питам за маски -  6 лв. парчето стрували. Казах им да си ги заврат някъде и си излязох...
Е, чак пък завиране . Какво очаквате да са без пари ли ?

Аз взех за по 5 лв , 4-пластови, многократни с джоб, има ли смисъл от тях или съм се прекарала . Ще я нося максимум 2-3 часа на ден, на работа съм от сряда ,  но там ще съм сама в офиса (без да влизат други хора )
така че няма смисъл да я нося .

Масово виждам коли и вътре сами шофьори с маски - недоумявам защо ?!?!
Сами от себе си ли се пазят ?

Ако се налага да изляза с колата, слагам маската вкъщи, НЕ я свалям в колата, свалям я чак обратно вкъщи. 
Изобщо многократно се каза: маските не бива да висят по брадите, да се свалят и слагат постоянно и да се пъхат по джобовете.

# 18 081
Аха, знаеш ли колко “позитиви” ще останат след сегашната диктатура (ако изобщо има след). Хората ще свикнат с идеята колко е похвално да следиш и докладваш за “нарушители”, седнали на пейка под балкона ти. И други такива “правилни” неща.
Аха, след извънредното положение обществото ни ще се разпадне ако гражданите като видят някой да извършва нарушение/престъпление продължат да сигнализират до органите на реда.

# 18 082
  • Bulgaria
Аз имам един въпрос. Например аз в момента имам симптоми, личната ми предписва някакво лечение, но не ми правят тест. През това време ходя на работа. Личната ще ми даде ли болничен? Аз ако нямам тест няма как да знам от какво съм болна и съответно колегите ми също. А на семейството им кой ще им даде болничен, тъй като би трябвало и те да се самоизолират?
болна ли си или не ?

С тази асимптоматична пневмония честно казано не знам.

# 18 083
Каквото и да направят ще има недоволни. Единственото, което ще помогне е да се даде на народа пари. Друго не виждам.

# 18 084
  • На остров
Положението в Швеция става от кризисно, катастрофално. Дано се вразумят!

Какво точно имаш в предвид, че е катастрофално в Швеция  ?

# 18 085
  • София
ужас, не можело от причастие да се зарази човек! С една и съща лъжичка, пък дори и дезинфекцирана. тези хора прекалиха.

# 18 086

Тия пари въобще събираеми ли са всъщност или си пишат някви актове, дето ще паднат по давност в един момент ей така, да взимат страх?

ПС. Наистина не знам как седят нещата, никога не съм имала акт, дори при шофиране

# 18 087
Делта Азимут, нали коментирахме какво е  ИП и кои права се ограничават съвсем легално при него? Правото на придвижване може да се ограничи и се ограничава. Няма никакъв проблем правен със заповедите на министъра на здравеопазването. В ИП сме - НС го гласува. Припомни си какво означава то.

# 18 088
  • Там,където се събуждам щастлива.
Скрит текст:

Надежда. Обаче тежките случаи умират и това си е.  И там повечето от интензивното преминават в отвъдното.
50 % умират в интензивното в Италия.
Тези които са имали късмет да получат интензивно легло, останалите в къщи.
 Не знам какво да мисля за статистиката на Италия. Една справка дава ,че за 2019 средно на ден са умирали
taly population in 2019: 579,244 deaths ,което прави 1587 прибилизително на ден за миналата година

Днес в цяла Италия с корони и без корони общо са починали 1272

Значи ли че по други причини са спрели да умират хора.

https://countrymeters.info/en/Italy

Тази статистика в линка е много полезна и може би трябва да я отваряме по-често. Днес няма починал в България от вируса (ако не бъркам), обаче има 237 починали българи. В същото време са се родили 137 деца.
Някой дали анализира тези данни? Прави стратегия? Или само маски и смс -и за излизане до болен родител е в главата на управляващите.

Не казвам, че няма вирус. Има. Заразно е. Няма лекарство. И няма ваксина. Мерките трябва да са да не изпуши системата. Да. Обаче, нашите да почнат да мислят за народа. След вируса.

# 18 089
  • Mediterraneo
Освен това има и една съществена разлика - едно е да затвориш град, айде, криво ляво може да мине, но да се затвори цялата държава под задължителна карантина, това е абсолютно противозаконно ...

Сериозно ли? Напълно?

Общи условия

Активация на акаунт