COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 416
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 540
Сертифицираните маски би трябвало наистина да предпазват, затова е сертификата. Ама божа работа. Ако имат филтър, сигурно предпазват. Имат ли
Зависи сертификата за какво е, може да е сертификат за какво ли не.

# 18 541
  • София
Прав си Тесла, обаче трябва да намерим начин да се случи и ние и държавата, всички ще имаме полза от това, за да приключи всичко по-бързо. В този смисъл не смятам, че се прави с цел масови глоби за възрастни хора.
Аз не отричам ползите, напротив от епидемиологична гледна точка е чудесно решение. Само че то се взема когато държавата помисли за всичко, осигури маска за всеки и т.н., ако не може да осигури маска на бай Иван и безплатно, защото по силата на закон ти не можеш да определяш на хората как да си харчат парите, това е също друг аргумент с който подобни глоби също ще падат в съда. Как глобавяш човек че отказал да даде 5, 10 ,20 лв. за маски. Това е въпрос на личен избор как ще си похарчиш парите. След като си си платил данъците, държавата е длъжна с парите от твоите данъци да осигури маските и тогава да ги обяви за задължителни, така се прави. Просто държавата не си върши работата, иска хората да е свършат. И затова действа така.

Държавата е решила, че без гащи навън не можеш да ходиш. Независимо дали искаш да си харчиш парите или не, дали си си платил данъците или не, появиш ли се по гол задник в града ще бъдеш арестуван - докато се реши дали ще прекараш време в дрънголника или в лудницата. С глоба едва ли ще се разминеш. С маските пак е по-лесно.

# 18 542
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Личните лекари не приемат за преглед, специалисти също, как човек да се прегледа преди да е стигнал до тежко състояние, не зависимо от какъв вирус е?!? Поликлиниките са празни, за какво седят там, само да взимат парите. По телефона не е преглед, толкова хора умират, защото никой не ги е лекувал извън болниците
Личните лекари ХОДЯТ на работа и преглеждат. Междувременно имат допълнителни задължения и отговорности като да говорят нон стоп по тъпия телефон.
Е как преглеждат, не отваря вратата отказва, само по телефона, бях единствен човек в 7ДКЦ.Чаках да свърши разговор, молих я и т. Н. Просто това не е нормално...
Преди малко написах, не знам защо ме изтриха, но пак ще ти го кажа-това, че твоя ОПЛ не става не значи, че трябва да квалифицираш всички ОПЛ-та под един знаменател и да пишеш "личните лекарИ". Че и специалистите и те....ами не е вярно. Днес бях на очен, преглежда. С направление, издадено от ОПЛ, който си е в кабинета.
Като имате оплаквания срещу конкретен лекар, подавайте писмено жалби в ЗК, в МЗ, към Дирекция "Медицински одит", където се сетите. Но не квалифицирайте наред, защото не е редно.
Не е вярно това, което пишеш. Това е една жена у форума рече, може ли с официални данни от направени  проверки и установено, че такива са фактите. Правена ли е въобще проверка в някоя поликлиника, колко то джипитата са си по работните места и изпълняват задълженията си, за да твърдиш, че всичко е ок.
Кога и къде твърдя, че всичко е ок? Не е вярно това, което пишеш.
Казвам само, че не трябва да се квалифицират всички заради един или двама, дванадесет или тридесет и трима. Преди мен и други изразиха същата позиция.
Но предполагам ти имаш данни, че ОПЛ-тата не си изпълняват задълженията? Не в "някоя поликлиника", а навсякъде? Защото аз само и единствено това казах - че не трябва да мерим всички с един аршин.
Колко пъти да ви се обяснява, че личният лекар е най-добре запознат със здравния ви статус и че тези дето мрънкате най-много сте първи на опашката още в 7 ежедневно? Докога? То верно едно и също се мели 🤦‍♀️
Тотални глупости (това за личния лекар), извини ме. Моят личен лекар няма ни най-малка идея за здравния ми статус. Повечето хора, които познавам са също така. Някои са били при личния за последно преди години.
Което си е техен проблем, не на системата. Като не става, сменяш. Знам, няма с кой, прочетох. Но как пък всичките не стават, нито един?

Аршинът на болния е  един - или му е помогнато или не и да за пациента е лично. А проблема със здравеопазването е системен, а не е на пациента, след като сега седим вкъщи под карантината, за да пазим, тази система да не се срине - нали това е слогана. И пазим нещо, което трудно ползваме, а може  ида не се доредим да ползваме, но за което стриктно си плащаме всеки месец. За това на кой да пиша - вероятно на арменския поп.

# 18 543
Снежана, и 1000 маски да си ушием, освен психологически да ви носи успокоение, този факт вероятно друго няма да постигне. Но ето, има заповед, ще носим маски. Що се отнася до мен, аз съм съвсем наясно, че маската не пази мен, а другите около мен. И бидейки наясно съм готова да си купя маски по 2-3 лева броя и да излизам по-рядко, само и само да ги сменям. Белким съм помогнала. Съгласна съм, ама няма маски, разбирате ли? Маски няма. Има подобия на маски, дето ефект от тях има ли, е под въпрос.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 01:58 от prolet_inchen

# 18 544
Извън това, че вероятно няма да се глобява на първо време не мисля, че би отпаднала подобна глоба в съда. И гражданска те задължаваш да имаш т.е ти определят как да си харчиш парите, същото е.
Не е същото защото не те задължават да си купиш кола. Иначе ако няма да глобяват хората защото това действително е огромна недомислица по начина по който искат да го правят то какъв е смисълът от това. Почваш да раздаваш маските пред магазина, и тогава ги правиш задължителни, и тогава никой няма да оспорва нищо.  
Цитат
Така, че липсата и цените не са аргумент за оспорване на глобата.
Е как да не са аргументи. Ми ако нямаш пари. Ако си безработен. Глобавят те защото нямаш пари дефакто да си купиш маска. Т.е. това е дискриминация. Държавата наказва бедните. Според мен напълно са прави хората които негодуват срещу това недоносче което напрактика представлява заповедта без дата от кога стават задължителни. Аргументи бол.

Айде стига. Все ще намериш парче плат, може и някоя стара тениска.
 Заповедта влиза незабавно в сила. В другата тема съм цитирала всичко.
https://bg-mam.ma/p/1186228/40467989

# 18 545
И какво стана сега в Италия. Ще трябва да сменят стратегията, защото излолацията в къщи не дава резултат. Установяват, че новата вълна на заразяването явно се е състояло по домовете. Жертвите пак най много в Ломбардия. Новите случаи основно отново там.
От къде почерпи тази информация? Аз съвсем друго виждам. Новите случаи за цяла Италия са към 4000, толкова малко не са били в близките 10 дена - бяха над 5000, че и над 6000 имаше 2-3 дена. За новите случаи в Ломбардия, не мога да коментирам, защото на сайта им е изнесена статистика за 29.03 последно.

# 18 546
Като гледам картинката от предната страница за защитата на маските - наистина държавата трябва да се погрижи да се доставят правилните маски и да има за всички. Не знаех, че шитите не предпазват никак от вируси. Няма смисъл от мерки само заради самите тях, трябва да има и ефект, иначе нищо не правим.

# 18 547
Какво парче плат, бе, вие нормални ли сте? Ако една хирургична маска пази 50%, тези от плат "пазят" 10%. Защо си давате парите за глупости и пълните гушите на разни квартални шивачки?

# 18 548
В интерес на истината, има и шити, които предпазват, но те имат филтри по средата и са сертифицирани. Тези от плат от левчето... не знам

# 18 549
Сертифицираните с филтри и клапи са съвсем друго нещо. Тука обясняват да сме си били шили и да купуваме от фейсбук боклуците. Егати цирка.

# 18 550
Диорела, не ми трябва парче плат, аз маски си имам, просто разсъждавам как действа държавата, изключително неправилно. Освен че отвори огромна ниша за корупция, защото сега всеки ще е готов да кихне каквото сума поиска чичко полицай за да избегне 5 000 лв глоба, се сетих за нещо друго което май е основната причина, маските да са задължителни без държавата да ги осигурява. Сега ще могат цените на маските да се надуят до небето и едни хора да се нагушат с много пари, защото сега маски ще се купуват и на цени 30, 40 лв. и нагоре, защото алтернативата е 5 000 лв. глоба. А защо държавата да пълни гушите на прекупвачи, вместо тя да ги раздава пред магазина и тогава да ги направи задължителни, тогава никой няма да негодува и оспорва задължителното носене на маска. Ама май целта е да се дере народа.

# 18 551
  • София
Уви, изобщо няма да се изненадам ако Испания задмине Италия по всички негативни показатели, защото там се забавиха много повече отколкото в Италия.
Франция също тепърва ще берат плодовете на престъпника Макрон, който допусна едни излишни избори (които не доведоха до нищо), които ще костват живота на хиляди французи. И там закъсняха ужасно.
Когато пандемията се овладее ако имат очи и морал, 90% от управляващите в Европа трябва да си подадат оставките. Ако бяхме в древна Япония знаете какво трябваше да се направи...
Същото очаквам и от президента на УЕФА, който е един от най-големите престъпници.

# 18 552

Каква индивидуална карантнина по домовете, карантина означава да работят само хранителните магазини и аптеките, и вече писах, и други писаха - по един човек от семейство излиза и пазрува, посещава аптека също. Нека Тарти и момичета от чужбина да кажат как точно е при тях, но ситуацията е съвсем реална и не е за подценяване.
[/quote]

Германия : Положението в момента е спиране на социалните контакти. Може да се разхождаш с членове на семейството или с един човек, който е извън семейството. Спорт навън е разрешен. И числата на новозаразените спадат в последните дни, макар че сега четох, че имаме заразени старчески домове и ще е мазало.
За мен специално мерките в България са преувеличени, забраната за разходка особено за децата, които живеят в блокове, е равна на убийство почти. Това просто противоречи на всякаква биология и физиология на човека. Последиците от обездвижване и липса на свеж въздух мисля, че са ясни...
Обаче короната наистина не си поплюва и засяга и млади, и то такива и без предишни заболявания, в някои случаи е наистина доста а типична. Пример: пациент с диария и отпадналост се приема в болницата (без други симптоми), оказва се, че има двустранна ковид пневмония, интубиран в момента.
Аз лично съм приела, че среща с короната ще имам много скоро и не се тормозя много.

# 18 553

Gabito1504, в България няма забрана за разходки на деца.

# 18 554
Скрит текст:
Когато човека не се оправя след дни се дава антибиотик, очевидно е станала инфекция, има ли значение кой вирус е започва се антибиотик.
АБ не действа срещу всяка инфекция, а само срещу бактериалната.
При него такава няма, затова АБ не работи, независимо на кой етап от лечението се започне.
Ако действаше, нямаше да сме изправени пред този проблем.
И кой видя че не действа като по телефон казват на човека на 10ден вече примерно пии парацетамол, да не говорим че кой изобщо е тестван и т. Н. Това са някакви безумия, а хората явно в целия свят нямат достъп до лекар. Извинявайте но аз виждам огромен проблем, встрани от Ковид
Огромен проблем има и той е точно Ковид. Ако всеки ЛЛ започне да приема всеки пациент със симптоми на коронавирус, за няколко седмици няма да има вече кой да преглежда останалите пациенти. Затова се отсяват поне тук в Ирландия още по телефона и съмнителните се слагат в листа за чакащи за тест. В случая с военния, ако ЛЛ го беше прегледал, трябваше той също да остане под карантина за две седмици, защото е бил контактен или още по-лошо той също да се разболее. Да, безумно е, но това е единственият начин да не окапят медицинските работници. Тук при откриване на един от първите случаи, в една от болниците заради един-единствен заразен пациент бяха карантинирани за 14 дни 31 медицински работника, които са имали контакт с него. Колко болници могат да си го позволят? По последни данни, тук в Ирландия от 2475 заразени 578 са здравни работници. На фона на всичко това 15 000 чакат за тест лекувайки се с парацетамол в къщи. Затова са и ограничителните мерки и призивите да стоим в къщи. Не за да правим кефа на някого, а за да не излизат нещата извън контрол.

Общи условия

Активация на акаунт