COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 750
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 640
Именно, не е честно да се прибират постоянно. Нека журналистите да попитат колко от заразените са на хора завърнали се от чужбина.
Лично за мен нормално е да сме в извънаредно до 12 април, като КППтата останат до 6 май и се забрани пътуването. също до 12.04 да се позволи , който се прибрал, прибрал.

# 20 641
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Сега пък 2--4 часа във въздуха. Уж днес от СЗО, цитирани от маса БГ ммедии - не можело по въздуха да се заразиш...., нито чрез храната
Това са данни от преди не повече от седмица от вирусната лаборатория тук в Испания ( тя е с 3 ниво на опасност, в Ухан е 4 ниво най-високото, изследващо най-смъртоносните вируси). Не им вярвай на българските новини.

Не са български новини, нито СЗО-ски. Твърдението идва от Центърът по вирусология в Бон.

https://dariknews.bg/novini/sviat/covid-19-ne-ostava-po-plodovet … -i-metali-2219618
Антигона, така кажи - тва е инфо на Скопиския канал 5 !!! Изключително надежден източник, мдаа. Вчера потребителка от Германия се включи, че Бон още не са готови с изследването. На Македония вече знаели Grinning

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 01:12 от Не се сърди, човече

# 20 642
Чешкият Здравен министър е заснел видео(накрая), в което призовава повече страни да приемат носенето на маски.
https://tv.idnes.cz/domaci/rousky-cesko-mask4all-vyzva-koronavir … 5951_idnestv_smls
на английски е
Твърдят, че успешно са преминали през пика:
Скрит текст:

# 20 643
  • Мадрид / София
Не е така. Големите пари ги държат Германия, Швейцария и Франция ако не се лъжа. Испания и Италия са извергнати ( разбирай трудно им се отпускат средства) от Г7.

Е нали и аз това казвам?
Казваш, че Италия шикалкави за да иска пари. Поне така го разбрах, но в случая не е така. Между другото гледах едно интервю на една българка в Ломбадия, Италия. Хич не им е до смях и песни. Не им е леко и на тях.

# 20 644
и още наши сънародници от Испания на 4 април се връщат
нямам против хората да се приберат, но вече нещата стават....
трябваше да има някаква дата крайна и който си идва да тръгва,
 това вече ми идва много на мен
нищо лично, ама...
https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/590713?fbclid=IwAR3ZloP6h … N-UxNoB3jZGHiW0Ro
И това няма да е единствения полет Wink

# 20 645
  • Варна
Бихте ли ми обяснили лаически, как ще изчезне вируса?
Нека останем дружно още година у дома, за да не съсипем здравната система.
Бях скептик, но вече виждам полит. манипулация и лъжи за реалността.
Спортни зали със стотици легла, а в болниците- смешни бройки за заразени лица.

# 20 646
  • София
Нормално, хората се изморяват, демотивират, стават все по-тревожни заради неизвестността, плюс непосредствената "невидима заплаха". И не е от глезотия, ограниченията си казват думата. А по-страшно от непосредствената опасност е това, че всеки момент си нащрек, зощото не знаеш откъде и в коя минута ще се появи. То е като едно време, когато бяхме ученици - учителката отваря тефтера - всички мълчат напрегнато, забили нос в чина - това е тревога. Не знаеш кой е жертвата, а може би си ти, може и да не си, но се молиш който ще да е, ама да не си ти. После казва Иван - за Иван е страх от врага, обаче тревожността спада при него. Спада и при останалите.

# 20 647
  • БГ
Именно, не е честно да се прибират постоянно. Нека журналистите да попитат колко от заразените са на хора завърнали се от чужбина.
Лично за мен нормално е да сме в извънаредно до 12 април, като КППтата останат до 6 май и се забрани пътуването. също до 12.04 да се позволи , който се прибрал, прибрал.

И как ще останат КППтата до 6 май, ако се отмени ИП. Вие мислите ли какви ги говорите, хора..

# 20 648
Някъде да съм писала, че е надежден източник или достоверна информация? Понеже съм сигурна, че не съм.

# 20 649
И аз дълбоко вярвам, че в Италия става дума за пари и политически игри. Опрощаване на дългове и помощи всякакви, които пак да изядат и облекат.
Не е така. Големите пари ги държат Германия, Швейцария и Франция ако не се лъжа. Испания и Италия са извергнати ( разбирай трудно им се отпускат средства) от Г7.
Че те ако са низвергнати, ние какво да кажем?

# 20 650
  • София
Зависи къде си бил. Вируса започва от ноември в Ухан и през февруари вече е в Европа.
😂 ти ли го пренесе, а? Я си кажи! Хаха
По това време още не е толкова разпространен, така че е бил свързан с друг вирусец.

Няма как да се знае със сигурност, че по това време вирусът още не е бил разпространен. Наивно е за мен да се смята, че вирус, който го има в Китай от ноември месец, е дошъл при нас (и в Европа като цяло) чак февруари.
Китайци пътуваха ежедневно до Европа, както и еврпейци до Китай и обратно.

# 20 651
  • тук-там
и още наши сънародници от Испания на 4 април се връщат
нямам против хората да се приберат, но вече нещата стават....
трябваше да има някаква дата крайна и който си идва да тръгва,
 това вече ми идва много на мен
нищо лично, ама...
https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/590713?fbclid=IwAR3ZloP6h … N-UxNoB3jZGHiW0Ro

Баш си е лично! А тепърва ако знаете колко ще се приземят.... Досега бяха нелегалните. Сега ще започнат и легалните - сервитьорки, чистачки и всякакви, които са съкратени, но не са спестили и лев, за да останат там...
Ще останат, докато си кандидатстват за помощите и ще допълзят.

# 20 652
  • Бургас
Преди минути гледах клип на моя позната във ФБ. Явно са го дали и в новините. Не зная дали сте го коментирали тук, но ме хваща страх. За София иде реч.
Дано татко и оздравее. От сърце и го желая.
В потрес съм от реакциите на ЛЛ и болницата.
Човека е позитивен за коронавирус, установено е с тест в частна лаборатория. Правена му е снимка в ИСУЛ. С пневмония е. Възрастен е.
Какво стана с тестваме всеки съмнителен?
На колко места е воден този човек, поради 0 реакция и действие по план? Ами докато стигнат до диагноза ще са минали през Х болници, отделения, лаборатории. Това ли им е плана за действие?

# 20 653
  • Мадрид / София
Австрия прие наредба задължително да се носят маски и ръкавици при излизане навън за пазаруване. Не ще да е случайно.
В Бг се отменя часове след приемането на такова нареждане - по-голяма глупост - може би Великден в църквата всички на куп.

# 20 654
Тая седмица никой няма право да е съмнителен, с приоритет са депутатите и обслужващите ги...да чака

Общи условия

Активация на акаунт