Спите ли в различни стаи?

• 6 835
  • 80
  •   1
Отговори
# 45
Uncommon подсети ме за една случка по повод сърденето. Бяхме се скарали с половинката, а аз на работа до 1ч. вечерта. Прибрах се и си взех душ. После взех и завивките и се изнесох да спя на дивана в другата стая.

На сутринта дойде да погледне добре ли съм и дали съм се прибрала от смяната.

На същия ден поговорихме и всичко мина.

Та, по въпроса на авторката бих казала, че спането в отделни стаи е личен избор, просто не е моя. Ние спим в едно легло от както се запознахме и сме неразделни, освен в гореспоменатия случай или когато съм извън града и гостувам на родителите си.

# 46
Щом единия пречи на другия да се наспи,по-добре в отделни стаи,отколкото и двамата нервни и неотпочинали.

# 47
Мъжът ми хърка рядко. 3 минути, докато заспива и се унесе дълбоко, както и когато пийне повечко. Обаче баща ми, та и майка ми са дъскорезници. Честно, не зная как се свиква с това. То сън не те лови, изнервяш се. Ако бях в подобна ситуация, гоня в другата стая и хич не го мисля.

# 48
Бившият ми хъркаше много, по цяла нощ се въртях и не спях. Беше ужасно. Беше много слаб, нито е пиел, нито нищо. Ходи по едно време в болница и му правиха нещо на носа, пункция ли, ще излъжа. И нещата се оправиха. Хъркането е голям бич, няма спор.

# 49
Преди да се появят децата спяхме в различни стаи.Първоначално бяхме в една стая и след няколко часово въртене от моя страна се местех в другата стая.В един момент просто всеки си имаше стая за сън.И не ни пречеше по никакъв начин.Така си изкарахме почти 7 години.Сега покрай децата спим всички в една стая,за да си помагаме нощем.Отделим ли децата да спят сами и ние ще се отделим.Харесва ми да спя сама в стаята и не си развалям комфорта.

# 50
Не, защото спалнята не е само за сън и креватни занимания, а знак за истинска близост между двама ни. Така сме се разбрали от ден първи. Държим много на това. Не ме притеснява хъркането, лично пространство си имаме и двамата. Единствено, когато си работя в другата стая през нощта или съм болна, бих спала в хола.

# 51
  • Между гори и планини
Явно имате големи жилища щом всеки може да си има стая за сън. Ние имаме само 2 спални - нашата и детската. Абсурд е да се спи често на кухненския ъгъл, или дивана в хола. Колкото и да са удобни за гости, не са за дълго пребиваване на тях.
Е, като бяхме грипозни и тримата, всеки беше се позиционирал в различни краища на къщата, да не си кашляме един на друг.
Иначе за завивките, моя мъж мрънка, че отмъквам юргана, има си негова завивка, а спи почти отвит и с нея.

# 52
Спим в една стая и едно легло, най-вече за да ме топли той и да се гушкаме сутрин. ММ хърка като дъскорезница, ама ако съм заспала, а аз почти винаги си лягам преди него, не може да ме трогне хич.
Моето мнение е, че всяко семейство трябва да види кое работи за него, няма "нормално". За нас спането в едно легло работи, но и да не работеше, спането в отделни стаи пак нямаше да ни пречи на интимността. Ама като се замисля, как ще пречи като аз си лягам в 12, а той най-рано в 2 сутринта Laughing  Smiley

# 53
  • Down south
Явно имам "Déjà vu", за разлика от други. Тази тема не я ли обсъждахме преди месец-два?
За нас работи модела с отделните спални и бани, водещ до по-добър сън, спокойни нощи и приятен живот.
Доволни.
Amen!

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 14:11 от Daylily

# 54
Аз също не мога да заспя и се стряскам когато ми хъркат до ухото,мисля ,че трябва да уважиш решението му и се постави на негово място.
Ако не правите секс е друго,но спането в различни стаи е приемливо.

# 55
Първо, нямам друга спалня свободна, второ - никой не хърка, трето - кой ще ме топли нощем? 😀
За мен е жизненоважно да го чувам как диша, да го усещам, да го гушкам и т.н. Това няма как да стане, ако е в друга стая. Никой никъде не е ходил да се наспива като сме имали бебе. И двамата си бяхме на линия.
Едно време имаше един, дето спеше по диваните, и да ви кажа бързичко си замина. Отчуждението беше тотално.

# 56
За мен е жизненоважно да го чувам как диша,
Аз го чувам как диша, дори и от съседната стая, когато включи дъскорезницата.
В началото като спяхме заедно съм се будила поне 1 път на нощ, а понякога и 3-4-5 пъти. Най гадно е сутринта, все едно ставаш в 6 сутринта, вместо да поспиш до 7 когато е време за ставане. Определено липсата на сън ми се отрази.
Мисля, че ако трябва да спя до него, да не се наспивам с дни, да го ръчкам, да се будя това би довело до повече отчуждение, отколкото спането в отделни стаи.

# 57
Мъжът ми хърка всяка вечер,ама зверски....та се не трае,ама си спим заедно,че и завивка краде.
Ама се е случвало 5-6 пъти да спим отделно,защото понякога просто не се наспивам добре и ставам раздразнена.
Ето някои трикове,които помагат при мен.
Зза да спре да хърка поне за известно време го карам да се обърне на другата страна и като го гушна млъква за няколко часа.
Понякога му казвам,че ще се задуши и той се събужда 😱 от страх за животеца си 😀.
Друг път пък просто му казвам,че ще му дам пари,за да млъкне(сякаш усеща,че блъфирам) и пак си хърка.

# 58
Аз изобщо не знам, в коя стая спя! Една вечер в спалнята следващата в детската, а трета на дивана. Нощтно време, като се събудя често нямам идея къде съм.
Опитваме се да а научим децата да спят заедно иииии, както е видно, не ни се получава.
ММ хърка много и често го гоня от спалнята. Спим задължително с отделни завивки, не ме интересуват романтичните идеи на някой в главата.

# 59
Зза да спре да хърка поне за известно време го карам да се обърне на другата страна.
Въртяла съм го като пумпъл, пак си хърка... Виж за подкуп не съм се сетила...

Общи условия

Активация на акаунт