Виртуални консултации с проф. д-р Огнян Бранков (детски хирург)

• 214 046
  • 2 336
  •   1
Отговори
# 1 320
Може да опитвате всякакви варианти, правете го по-разредено - изобщо майките сами налучкват как да действат.
Благодаря ви!

# 1 321
Здравейте проф. Бранков. Синът ми е почти на 4 г., но до момента не е забелван. Състоянието на пишлето е такова, че почти не се вижда главичката. Кожичката се отваря съвсем малко и по-нататък спираме, за да не го нараним. До момента не сме имали проблеми възпаление, болки, секрети и пр. Напоследък детето си натиска пишлето, когато има "ерекция" и го натиска да спадне, но не се оплаква от болка или сърбеж. Личният ни лекар каза да не пипаме нищо, че всичко ще се оправи с времето. Какво е Вашето мнение необходима ли ни е консултация със специалист хирург или уролог и как да постъпим. Предварително благодаря и Ви желая да сте живи и здрави.

# 1 322
  • София
Здравейте,
елате при мен в детския център на Токуда. Може би има проблем с препуциума.
Записване на 02 403 4948 или 4000

# 1 323
Здравейте,
елате при мен в детския център на Токуда. Може би има проблем с препуциума.
Записване на 02 403 4948 или 4000
Благодаря, ще запишем час. Ние сме от провинцията и утре ще пътуваме до София. Но днес ще опитаме да вземем направление и тогава ще се обадим за записване на час. Хубав ден.

# 1 324
  • София
Освен с направление аз имам и платени прегледи. Те са във вторник и четвъртък.

# 1 325
Здравейте, д- р Бранков
Около 10 дни след раждането на моето дете му се появи това образувание на пръстчето. Искам да попитам това хемангиом ли е? И как можем да го лекуваме за да изчезне? Благодаря предварително!

# 1 326
  • София
Да, това е хемангиом. Обърнете се към дерматолог или педиатър да изпише сиропа "Хемангиол", който се покрива от Здравната каса.

# 1 327
Здравейте, д- р Бранков! Синът ми е на 9 г., с обилен препуциум, фимоза и парафимоза, съгласно амбулаторния лист след преглед с уролог. Успяхме да забелим преди 2-3 години само главичката, след което кожата се стегна за седмица и повече не успяхме да я издърпаме. При пишкане се издува като балон. Назначена е дата за обрязване, но аз искам да се допитам до Вас дали има възможност с такава диагноза да се избегне оперативна намеса? Мехлем за отпускане на кожа дали би повлиял, за да не се стигне до операция? Според лекаря, извършил прегледа няма да има ефект, но ме интересува и Вашето мнение.

# 1 328
Д-р Бранков, здравейте.
Имам въпрос, касаещ сина ми. На 2 г и 10 м. е, не съм го забелвала. Допреди махането на памперса, беше стигнал до момент в който главичката се показваше цялата без проблеми, докато той си разучава частите на тялото под душа.
Да, обаче от както махнахме памперсите, ми прави впечатление, че отворчето отново е смалено и вече главичката не се показва, така както преди. Не дава и да го пипаме за почистване.
На какво може да се дължи това повторно свиване, предвид че не е насилствено забелван и няма предпоставки за разкъсвания, които после да са сраснали?

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 10:04 от Фея Таралежка

# 1 329
Здравейте,  проф. Бранков! Имам глупав въпрос, но и нужда от мнение. Синът ми е на 1г. 11месеца, незабелван. Все още е с памперс, но съм под постоянни атаки от близки и роднини защо не съм го забелила още. Аз все така смятам, че не би следвало да пипам, където не ми е работа, но мога ли да го доведа за консултация при Вас просто да го погледнете, за да знам със сигурност, че няма нужда да насилвам нещата?

# 1 330
Здравейте, професор Бранков! Имам бебе на 11 месеца , което отбих на 9 месеца , като тогава то отказа да продължи да пие и АМ . От тогава изпражненията й се промениха изцяло и станаха като на голям човек , съответно от храната , която приема- попара, каши, зелечнчукови пюерата и т.н . Имаше й запек, който се състоеше в озхождане на твърди изпражнения, но пък не е пропуснала ден.  От две седмици на два пъти след изхождане по дупето й има бистра кръв - не много , като акото си е оформено голямо , но меко. Плаче докато ака… Фисура ли е и какво да предприема като лечение? Благодаря Ви

# 1 331
  • София
Здравейте, д- р Бранков! Синът ми е на 9 г., с обилен препуциум, фимоза и парафимоза, съгласно амбулаторния лист след преглед с уролог. Успяхме да забелим преди 2-3 години само главичката, след което кожата се стегна за седмица и повече не успяхме да я издърпаме. При пишкане се издува като балон. Назначена е дата за обрязване, .....

Здравейте, на тази възраст често промените са необратими и само обрязването е решение. Дали може да се опита с крем (например Елоком) мога да Ви кажа, като прегледам детето.

Последна редакция: вт, 12 сеп 2023, 09:38 от Рaдост

# 1 332
  • София
Здравейте,  проф. Бранков! Имам глупав въпрос, но и нужда от мнение. Синът ми е на 1г. 11месеца, незабелван. Все още е с памперс, но съм под постоянни атаки от близки и роднини защо не съм го забелила още. Аз все така смятам, че не би следвало да пипам, където не ми е работа, но мога ли да го доведа за консултация при Вас просто да го погледнете, за да знам със сигурност, че няма нужда да насилвам нещата?

Запишете се за преглед в Детския център на Токуда на 02 403 4000 или 4948

# 1 333
  • София
Д-р Бранков, здравейте.
Имам въпрос, касаещ сина ми. На 2 г и 10 м. е, не съм го забелвала. Допреди махането на памперса, беше стигнал до момент в който главичката се показваше цялата без проблеми, докато той си разучава частите на тялото под душа.
Да, обаче от както махнахме памперсите, ми прави впечатление, че отворчето отново е смалено и вече главичката не се показва, така както преди. Не дава и да го пипаме за почистване.
На какво може да се дължи това повторно свиване, предвид че не е насилствено забелван и няма предпоставки за разкъсвания, които после да са сраснали?

На тази възраст естественото забелване трябва вече да е напреднало. Но това, което описвате, говори за патологична фимоза, което основно се дължи на запарване от памперсите, а по-късно и на неволно замърсяване. Получава се хронично възпаление на препуциума, който се свива и остава трайно слепнат към главичката.

# 1 334
Д-р Бранков, здравейте.

На тази възраст естественото забелване трябва вече да е напреднало. Но това, което описвате, говори за патологична фимоза, което основно се дължи на запарване от памперсите, а по-късно и на неволно замърсяване. Получава се хронично възпаление на препуциума, който се свива и остава трайно слепнат към главичката.
В такъв случай как следва да се процедира? Кожата продължава да изглежда отпусната, отворът е достатъчно голям, за да се види главичката, но не и да я открие, както допреди две-три седмици.

Общи условия

Активация на акаунт