Виртуални консултации с проф. д-р Огнян Бранков (детски хирург)

• 208 386
  • 2 300
  •   3
Отговори
# 2 070
  • София
Това е задръжка на тестиса с придружаваща голяма херния. Трябва да дойдете да говорим за операция.

# 2 071
Здравейте, професор Бранков! За дете на 9 г. с обущарски гърди може ли да направим консултация с Вас? Има ли изследвания/прегледи, които би било добре да направим предварително, преди евентуална консултация, ако приемате такива пациенти? Детето се оплаква понякога от болка във вдлъбнатината на гръдния кош, твърди че от свеж въздух минава. Дали трябва да направим преглед при пулмолог също и възможно ли е да са киселини (имам такива съмнения)? Благодаря Ви!

# 2 072
  • София
По принцип трябва да се направи ехокардиография и спирометрия. Иначе оценката се прави при прегледа..

# 2 073
Здравейте, проф. д-р Бранков,

Искам да попитам какво мислите за Постбиотик Bibiotic, който е за 0-3 години? Има ли нещо от което да се притеснявам да го давам на бебето на възраст 7 месеца?

# 2 074
  • София
Знам само, че постбиотиците са последният писък на модата. Тяхното описание звучи много добре.
Въпросът е: има ли нужда бебето да приема такъв препарат? Иначе да, може.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 12:27 от Рaдост

# 2 075
Знам само, че постбиотиците са последния писък на модата. Тяхното описание звучи много добре.
Въпросът е: има ли нужда бебето да приема такъв препарат? Иначе да, може.

Има голям проблем със стомаха, рефлукс, киселини и от състава, който четох, най-много “пасва” за гореизброените неща.

# 2 076
  • София
Въпросът с проявите и третирането на бебешкия рефлукс е много по-сложен, за да го свързвате само с един въпрос относно постбиотика. Нуждаете се от един обстоен разговор с детски гастроентеролог.

# 2 077
Здравейте ,проф .Бранков. Синът ми е на 6 год.и половина с диагноза изобилен препуциум,фимоза и парафимоза.Има препоръка за циркумцизия или пластика.Специалистът при когото го заведох,детски уролог от Пирогов,препоръча циркумцизия. Въпросът ми е за пластиката, естетически не е красива ли? И защо не я препоръчват?

# 2 078
  • София
Частичната пластика не винаги е резултатна и е естетически некрасива, независимо от метода на нейното извършване.

# 2 079
  • София
Здравейте Проф. Бранков,
Имам следния въпрос с молба да ме насочите: Синът ми на 15г. има атером под мишницата, който се беше възпалил и лекувахме с Банеоцин маз. Възпалението мина, но атерома расте и дерматолога ни препоръча хирургичното му отстраняване. Вие извършвате ли такова и ако не, може ли да ме насочите към добър специалист ваш колега, който да работи по пътека, тъй като имаме направление.
Предполагам е банална интервенция, но все пак бих искала да е при добър хирург.

# 2 080
Здравейте, проф. Бранков! Дъщеря ми (на 2год.) е ваш пациент, проследявате я през 6 месеца за пъпна херния (били сме 2 пъти при вас) и към момента не сте насочил към друго. Следващото ни посещение трябва да е след 5 месеца, но сега изникна нов проблем при нея. Оказа се, че има пролапс на ректума. Първия път (на 16.02) червото се прибра само за няколко минути, но втория път (след 1 седмица) не знаехме, че не трябва да седи дълго на гърнето, а тя не искаше да става и провисна повече. Отидохме към Пирогов, но в спешния кабинет отново се оказа, че се е прибрало само (беше отвън близо 1 час). През един ден от втория път се случи и третия, който е последния към момента и го прибрахме веднага у дома. От тогава минаха 10 дни и не е излизало повече. В Пирогов съветват за склерозация в планов порядък. Моля за съвет, тъй като явно това рядко се случва и съм объркана - има ли шанс да го израсте, не е ли малка за такава процедура и има ли гаранция и противопоказания за нея? Приблизително през какво време да се случва излизането на червото според Вас би наложило да се извърши манипулацията? Няма ли някакъв алтернативен вариант да закрепим мускулатурата (физиотерапия), това би ли помогнало да се оправи проблемът без манипулации? Гастроентеролог ни насочи към потен тест - какво е вашето мнение? Много, много ще съм благодарна за отговор и насоки !

# 2 081
Здравейте, проф. Бранков!
Бебето ми момченце е на 5 месеца и две седмици.На 28-ми февруари забелязах на лявата му ръка между рамото и лакътя образование като топче голямо колкото едно левче,твърдо.При натиск не го боли ръката, движи я протяга се да вземе играчка, весел и игрив е.
Въпроса ми е какво може да е това?

# 2 082
  • София
Здравейте Проф. Бранков,
Имам следния въпрос с молба да ме насочите: Синът ми на 15г. има атером под мишницата, който се беше възпалил и лекувахме с Банеоцин маз. Възпалението мина, но атерома расте и дерматолога ни препоръча хирургичното му отстраняване. ......
Дали е атером или е от котешко одраскване - фелиноза. Такива случаи само по ЗК оперират в детска хирургия на "Пирогов".

# 2 083
  • София
Здравейте, проф. Бранков! Дъщеря ми (на 2год.) е ваш пациент, проследявате я през 6 месеца за пъпна херния (били сме 2 пъти при вас) и към момента не сте насочил към друго. Следващото ни посещение трябва да е след 5 месеца, но сега изникна нов проблем при нея. Оказа се, че има пролапс на ректума. .......Няма ли някакъв алтернативен вариант да закрепим мускулатурата (физиотерапия), това би ли помогнало да се оправи проблемът без манипулации? Гастроентеролог ни насочи към потен тест - какво е вашето мнение? Много, много ще съм благодарна за отговор и насоки !

Виждам, че засега има тенденция към спонтанно прибиране, има различни техники, които се прилагат. А дълго застояване на гърнето е много вредно, може би има запек. Има варианти за консервативно лечение, но трябва да дойдете и да ви обясня подробно какво се прави.

# 2 084
  • София
Здравейте, проф. Бранков!
Бебето ми момченце е на 5 месеца и две седмици.На 28-ми февруари забелязах на лявата му ръка между рамото и лакътя образование като топче голямо колкото едно левче,твърдо.При натиск не го боли ръката, движи я протяга се да вземе играчка, весел и игрив е.
Въпроса ми е какво може да е това?

Не е възможно да ви отговоря.

Общи условия

Активация на акаунт