Виртуални консултации с проф. д-р Огнян Бранков (детски хирург)

• 212 955
  • 2 332
  •   1
Отговори
# 2 325
Пропуснала съм да напиша "в левия скротум, без връзка с тестиса" - отделно е от тестиса, отдолу под самия тестис. Ехографа е правен от проф. Балев, гр. Варна, както и сме се консултирали с детски хирург. Ще се свържем с Вас, благодаря!

# 2 326
  • София
Професор Балев е изключителен специалист. Предполагам, че сте се свързала с д-р Румен Христов, той заслужава голямо доверие.
Препоръчвам изследване на туморни маркери (AFP, β-hCG)  за изключване на злокачествен процес.

# 2 327
Здравейте, проф. Бранков!
Ще бъда благадарна за мнението Ви.
Бебето ми е на 9 месеца. Беше на 3, когато забелязах зачервен участък от вътрешната страна на устната и към венеца. Педиатърката твърдеше, че е от зъби или се е наранил. Сега на последната консултация и дерматолог погледна, ,тъй като мястото е все така зачервено, заключи че е жлеза, предполагам възпалена, защото е червена. Не ми дадоха обяснения освен, че ще наблюдаваме и при бебетата се израстват тези неща. Но ми е все пак притеснено и го мисля, може би защото нямам много информация.
Прилагам и снимка, макар че не се вижда много и добре, но не успявам да заснема.
Благодарая Ви!

# 2 328
  • София
Не ми прилича на хемангиом. Мислено ли е за афта? Нужно е локално третиране.
Опитайте с Афтекс гел и Дактарин гел, като ги редувате по веднаж дневно.

# 2 329
Благодаря Ви за отговора!
Третирано е само с Генгигел, 10ина дни, без ефект.Ще пробвам с тези мазила. Колко дни да прилагам? Ако няма ефект, препоръчвате ли да направим консултация, при вас или друг специалист?

Не ми прилича на хемангиом. Мислено ли е за афта? Нужно е локално третиране.
Опитайте с Афтекс гел и Дактарин гел, като ги редувате по веднаж дневно.

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 19:57 от InYan238

# 2 330
Здравейте, проф. Бранков!
Дъщеря ми е на 2, 5 години с малък хемангиом в областта на челото. Известно време мазахме с пропранолол гел, но вече от година не го ползваме. Хемангиомът избледнява постепенно сам.
Днес забелязах, че областта около и под него е леко синя и надута. Изглежда сякаш се е ударила и има синя подутина точно на мястото на хемангиома. Не я боли при допир. Не се е удряла.  Възможно ли е да се дължи на някакво възпаление на самия хемангиом? Да се консултираме ли спешно с лекар или малко да изчакаме? (Уточнявам, че преди няколко дни детето изкара коксаки вирус, който лекувахме с противувирусно и антиалергично.)

# 2 331
  • София
Това се получава, защото има остатъчни патологични съдове. При травма или обща вирусна инфекция те се издуват. Препоръчвам Ви още два месеца да го мажете с гела пропранолол.

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 11:53 от Рaдост

# 2 332
Това се получава, защото има остатъчни патологични съдове. Пре травма или обща вирусна инфекция те се издуват. Препоръчвам ви още два месеца да го мажете с гела пропранолол.

Много Ви благодаря за бързия отговор ☺

Общи условия

Активация на акаунт