Помощ при компютърни проблеми или повреди на домакински уреди

• 117 070
  • 687
  •   1
Отговори
# 210
Благодаря много, г-н Игнатов! 
Честит празник!

# 211
  • София
Здравейте !
Знаете ли какво трябва да се направи ,за да не може телефона да хваща wifi от  лаптопа?Имаме  един лаптоп ,който е свързан с рутер  и от него от нет 1 ми казват как да го изключвам като сменихме паролата и от wireless  - disable - save  обаче от втория лаптоп пак се  хваща въпреки ,че е disable.Знаете ли друг начин  как може да изчезне wifi и телефона да няма wifi  ?Нямаме връзка със съседи .Целта е телефонът да няма wifi .

# 212
  • София
Ахааа, разбрах. Искаш да спреш нета на телефона на дъщерята. Ми така кажи! Всъщност не знам как. Прави се през телефона. Зависи от модела на телефона. Питай в темата за телефони.

# 213
Здравейте carlinka05 ,
По принцип , всеки един смартфон , има функция за изключване на Wifi. Моят телефон е марка Самсунг и като му изключа Wifi не лови от никъде , нищо. Няма начин да се изключили функцията правилно от менюто на телефона и  той пак да прихваща мрежа.
Просто проверете по внимателно как точно да изключите връзката. Ако не се справите , дайте ми точния модел и марка на телефона и ще се опитам да намеря подходящо филмче из нета.

# 214
  • IC 1101,Abell 2029
И аз както Rockstar преполагам че трябва да се спре нета на дъщерята/сина.За спиране и пускане на Wifi на телефона нали си има опция в телефона за това.Въпреки че в конкретният случай ако става въпрос за дъщерята/сина не виждам смисъл от такова нещо,защото те могат сигурно да си я включат сами.Може би трябва самият телефон да няма Wifi-модул,т.е. да е някой стар модел вероятно.А защо не попитате нет 1 как да се спре Wifi на телефона?

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 11:17 от alex_bg

# 215
И аз мисля, че това е драмата - да се спре интернета от рутъра. Мисля, че филтрация по mac адрес може да свърши тази работа, ама не знам как става точно. Трябва да се рови в настройките на рутъра.

# 216
Ако това е проблем , просто може да се смени паролата на рутера.
Всеки рутер има много мъничък отвор. С клечка на зъби се натиска за няколко секунди и така се рестартира до заводските настройки, след това може да се въведе нова парола. Така телефона ще засича мрежата но няма да има достъп до нея заради липсата на парола.

# 217
Трябва да принтирам материали за курсовата ми работа. Принтера ми има мастило,има хартия и е свързан правилно.Тръгва да печата(издава бръмчащ звук както нормално),листа хартия тръгва,но излиза абсолютно празен.Не се печата абсолютно нищо.Изкарах отчет за състоянието на принтера и го показва абсолютно нормално.Какъв му е проблема?Не се разбирам с техниката,помогнете!

# 218
Здравейте ,
Тук трябва малко повече информация.
Текст или снимки се опитвате да разпечатате? Преди да натиснете "принт" има опция "принт превю"  , там показва ли ви ,че ще разпечата всичко нормално.
Като цяло ако до сега не е правил проблем принтера , то по всяка вероятност това което се случва е неподходящ формат на материал за печат.
Когато отидете на "преглед за печат" имате опция "fit to page" да помести дадената снимка или текст автоматично в рамките на листа.

# 219
  • София
Иван Игнатов точно    с помощта на този мъничък отвор  с  нет 1 сменихме  името и паролата и пак  намира начин  да се включи през лаптопа .Натиска mobile hotspot и така се включва .
Защо при сменена парола  , когато на лапотопа където е рутера  от номера 192 ................ е disable  save  и уж така се изключва wifi  ,на нейния лаптоп си хваща wifi  все едно нищо не съм направила .

Всичко ,което нет 1 са ме посъветвали съм го направила и те не знаят вече какво да направят затова питам  тук как да се отърва от този wifi   тайно.

Настройките на телефона е безсмислено да ги пипам, защото тя пак ще си ги включи.

# 220
Защото си пуска WiFi от телефона. И защото е друго поколение.
Извинявам се за спама.

# 221
  • София
На лаптопа ползва мобилния интернет от телефона си. Затова с рутера не сте решили проблема. Вариантите ви са: давате най-обикновен телефон, не смартфон, за да няма hot spot; или избирате  абонаментен план без мобилен интернет. То такова чудо вече не знам дали има, но все може да ви предложат вариант без мобилен интернет. Предплатена карта или друго подобно. Не знам дали от лаптопа не може да се наложи някакво ограничение за свързването през hot spot.

# 222
Нямам какво да добавя. Щом не и е спрян интернета на телефона. А това може да се направи пак с парола , но ми трябва модела и марката, за да намеря "parent control" и да ви дам подходящо филмче.

# 223
Снощи мъжа ми го подкара тоя проклет принтер... сигурно един час се мъчих сама,а той се прибра и за 3 минути реши проблема.Благодаря , Иван Игнатов ! Hug

# 224
Simple Smile Simple Smile Simple Smile А бе страшни сме ние мъжете Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт