Имате ли нужда от промяна на дома? Консултирайте се с Диана Кръндева!

• 248 508
  • 3 064
  •   1
Отговори
# 630
Така е и аз се натоварвам само като си помисля, че ме чака избиране Grinning
Много ми се иска да е нещо в кафявата гама, но се чудя дали няма да стане грозно, ако го направя абсолютно същия с цвета на вратите и посе и плота....а не мога да си го представя и в различните гами на дърво, дали би седяло добре. Помещението е малко и съответно да не стане едно претрупване на "дървесини", които реално не си отиват......

Аз съм в същия филм с настилките..
Ако мога да препоръчам - вземи мостри на ламинатите и ги гледай вкъщи. На различната светлина изглеждат по различен начин. Харесанот от мен в магазина, отхвърлих тотално вкъщи.

# 631
Еднакви врати и под

Еднакъв под и кухненски плот .

# 632
Здравейте отново Simple Smile Според вас какъв цвят ламинат мога да сложа за да се върже с този цвят на интериорните врати ?  Също ще сменям и кухнята и най-вероятно ще търся цвят на плота в същия като с този на ратите (бяла кухня с плот дъб). Казвам дъб, защото най-много на него ми прилича, но малко повече "жълтее". Та проблемът ми е с ламината....какъв да бъде за да не се бият цветовете ?
ще отиват ламинати, в които има нещо жълтичко поне.
Примери:
Скрит текст:

# 633
Аз гледам да съобразя и дървесната шарка - не съм особен фен на много изявена такава и на малко помещение пък смятам, че съвсем изглежда натоварващо. Харесах един избелен дъб, но като го видях нареден в по-голяма площ ми дойде в повече.
Та имайте и това предвид.

# 634
  • Пловдив
Освен различната от домашна светлина в магазина изложеното пано е малко.В стята започват едни повтаряеми ефекти които съм нарекла петнисти,и ако помещението е по-просторно наистина идва в повече.

# 635
За тези, които нямат много място в антрето, ето такава ниша може да е решение. Разбира се в нишата може да се вгради гардероб, но мястото се запушва, а така изглежда по-просторно.

Относно ламината според мен цветът на врата е толкова специфичен, че единственото решение, ако целта е да е като вратата, е наистина да се намери ламинат със същия оттенък. Но аз предпочитам предложението за съобразяване с цвета на стената. Така врата ще стане акцент, който може да се подкрепи с други детайли в жълто-охра цветовата гама. Това, което бих отбелязала като труден момент е, че врата е в топъл цвят, а стената - студен. Така цветовете се ''бият'', но понеже стената е по-голяма площ от вратата, ми се струва по-удачно подът да е съобразен с нея.

# 636
Търся съвет за обзавеждане на маломерен тристаен апартамент, който да се приспособи за живеене на две ученички и един възрастен с тях:
Моля за съвет как да успея да побера две легла и две бюра в едната спалня с гардероб, и спалня с гардероб и място за писане в другата спалня!
Смятате ли, че в дневната има място за етажерки/ чекмеджета/ секция освен трапезарна маса и диван? Къде ще е добре да ги сложа?

# 637
Голямата спалня на двете ученички. Гардеробното за склад ли е?
Холът е голям, според мен ще има място за етажерка, но няма много варианти. Дългата стена до вратата не мисля, че е подходяща, защото ще запуши цялата стая като се отвори вратата. Мисля, че там е естественото място на холната гарнитура и то не съвсем до вратата, а по-близо до отсрещния прозорец.
В червено съм сложила местата, които мисля, че са подходящи за етажерка.
Ето тук няколко, които ми хрумват.

# 638
В гардеробното предния собственик си държеше пералня и сушилня, легени, прахосмукачка, моп, препарати. А отгоре- дрехите, които са извън сезон.

# 639
  • София
Търся съвет за обзавеждане на маломерен тристаен апартамент, който да се приспособи за живеене на две ученички и един възрастен с тях:

Здравейте,
Не е толкова страшно. Моят съвет е да използвате гардеробната за гардероб, а да не се подвеждате да я превръщате в мокро помещение или склад. Ако си създадете навик там да са по-едрите дрехи и обувки,  в стаите да имате скрин за бельо и шкафове, ще усетите колко е удобно. Сложете пералнята до мивката...
Използвайте стените за да си направите удобни и функционални композиции от шкафове и бюра, а леглата разположете както съм показала.
Имате прекрасна ниша в хола, която би ви стигнала за книги и необходими неща. С така необходимият трапезарен шкаф леко удължете кухнята.
За рафтове и декорации имате така имате доста стени. Не забравяйте и че антрето може да ви позволи доста...
Успех!

# 640
О, много практично, ако има условия за пералня там. Звучи ми като добро оползотворяване на мястото тогава.

За хола имам следните предложения за мебелировка. В червено са етажерките, за които стана въпрос. Лилаво е холната гарнитура, синьо е масата за хранене. Като гледам чертежа и кухнята, ако кухненската част на дългата стена е 240см (4 пъти 60 см, което е стандарт - шкаф, фурна, шкаф, хладилник), остават 3 метра за маса и столове на същата стена. Препоръчвам разтегателна маса, която да разпъвате в посока хола при нужда, а иначе да е прибрана с 3 стола. Така ще остане място за висока етажерка до прозореца.
В хола нишата, която е 125 е най-добре да се запълни с висока библиотека от този тип на ИКЕА.  Тя е 120 см, което ще е добро оползотворяване на мястото и там могат да се наредят книги или други неща.  https://www.ikea.bg/products/storage-furniture/bookcases-shelvin … l-staklo/39281787

Аз не съм много съгласна с госпожа Кръндева за местеното на пералнята. Първо ще отнеме място от и без това малката кухня и второ е свързано с повече разходи за създаване на ВиК инсталацията, която е необходима, ако при строежа на жилището не е предвидена такава. Ако вече има изградена такава инсталация в гардеробното помещение, то това е най-лесното и евтино решение. Иначе е добра идея за скринове в стаите, но ако идеята е гардеробната да се ползва като склад и перално, понеже склад липсва в това жилище, то по-добре малък гардероб в спалнята, където дрехите да са налични.

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 10:14 от Fenris

# 641
аз предлагам всеки да има своя самостоятелна територия за живеене. Допълнително е нужно само една малка стеничка в хола да се изгради.
Пералнята - в гардероба, явно има тръби  и трябва да се използват,  и да се изградят рафтове нагоре, една от плъзгащите се врати да бъде огледална, и мястото пред гардероба да бъде място за обличане на семейството, не склад за зимни/летни дрехи, а да се ползва активно)

# 642
Единственият недостатък на това предложение е, че холът става изключително малък и без светлина освен светлината, която идва през кухнята. Дължината на цялата стена е 4.76. Ако се раздели на 2, става по малко над 2 метра за помещение. Това не е достатъчно за хол, дори и да се сложи детско легло от другата страна на стената. От вратата ще се сяда директно на дивана. Разстоянието между дивана и телевизора ще е по-малко от 2 метра. Ще седиш буквално залепен за телевизора в миниатюрно помещение с много ограничен достъп на дневна светлина. Единственото по-просторно помещение ще остане кухнята. Проблемът със светлината би се пооправил, ако стената не се издига чак до тавана, но пак остава неудобството на много малкия размер. Холната част ще е грубо 2 на 3 метра голяма. Това е съвсем малко по-голямо от банята в жилището. Холът е мястото, където човек е през деня. Помещението трябва да е достатъчно голямо и осветено.

Добавям: Ако целта е всеки да си има негова стая, то двете деца взимат по една от спалните, а възрастният спи на разтегателен диван в хола.

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 08:15 от Fenris

# 643
аз предлагам всеки да има своя самостоятелна територия за живеене. Допълнително е нужно само една малка стеничка в хола да се изгради.
Пералнята - в гардероба, явно има тръби  и трябва да се използват,  и да се изградят рафтове нагоре, една от плъзгащите се врати да бъде огледална, и мястото пред гардероба да бъде място за обличане на семейството, не склад за зимни/летни дрехи, а да се ползва активно)

Много благодаря за всички предложения! Хареса ми и варианта за още една малка спалня, за да са всички самостоятелни. Ще оразмеря на място, за да преценя как да постъпим. Защото до момента всяко от момичетата учи и спи самостоятелно в отделна стая в предното ни жилище.

# 644
Ако си съгласна да разпъваш диван всяка вечер и да го събираш сутрин, могат момичетата да вземат двете спални, а ти да си в хола. Имаш място и за малка маса за писане в хола. Той ще бъде твоята стая един вид.

Общи условия

Активация на акаунт