Имате ли нужда от промяна на дома? Консултирайте се с Диана Кръндева!

• 244 428
  • 3 040
  •   1
Отговори
# 2 835
  • София
Аз също. За мен оптималното е паркет + плочки с десен на дърво, максимално близки до паркета. Другото винаги ми е било малко кичозно.

# 2 836
  • София
На мен пък много ми допадат тези шестоъгълни плочки, но и мен ме притеснява дали в един момент няма да ми омръзне тази визия. И особено ако тоя момент е сравнително скоро:-) Та може би нещо по-класическо бих избрала в крайна сметка.

# 2 837
Аз пък обичам пространствата да са отделени визуално. Пред камината в къщи нямаше как да продължи ламината, но нарочно търсех нещо различно, за да се отдели. Зад камината е кухнята, там е теракот, като този на гърба и плота в кухнята.

# 2 838
  • SF
На мене ми харесват, особено показаните от Диана примери, но са повече за заведения, широки пространства, незаети от много мебели. Вкъщи няма достатъчно място, а и кой майстор ще ме разбере. Също се притеснявам от комбинацията, която ще измисля сама. На мостри в магазините изглеждат супер, но като ги занеса вкъщи, да не се окажат крайно неподходящи и непресметнати. Такива комбинации могат да редят само хора с опит. Или с възможности да преправят, за корекции, а ако умеят и със собствените си ръце да пренареждат, докато не се получи, още по-добре!

# 2 839
 А аз бях почнала да търся за банята комбинации от 3 вида шарки да слагам, пък тя е средна големина, чертах, търсих програми, с които да визуализирам, търсих плочки, но накрая, обрат! Купих една от изложените от дизайнерите бани и я направих същата. И добре се получи, не съжалявам.
За кухня също така подходих, имаше много цветове за избор и комбинации с плотовете и гръб. Разходих се, и избрах цветовете на една сглобена кухня, този плот нямаше да го избера от цялата гама, предложени ми цветове. Но гледах готовата кухня от различни ъгли и от далече, и накрая оцених този, който е подбрал цветовата комбинация.
При паркети, гледах един  сайт,  имат апликация, където можеш да визуализираш подовете, като сложиш някой от техните паркети, които продават.

# 2 840
  • SF
Сподели го този сайт, моля!

# 2 841
В страницата на Берг има такава опция.

# 2 842
  • Los Angeles CA
Диана, Благодаря за разбирането!
Алчността и безхаберието на властите, е  нещото което доведе до трагедията в ЛА.  Мислете  ми са за обикновените хора, каквито и да са те,  винаги са жертва на корумпирани политици. Природата ще се възстанови, ще повали дъжд, ще пекне слънце и земята ще се изчисти полека, полека.
Човешкият живот не е много дълъг и като се  загубят спомените и това, което цял живот е градено и надграждано е голяма драма и изпитание.
Извинявай за тези редове, които излизат от темата.
Питане, сухи цветя за декорация или свежи предпочитате?[

# 2 843
Категорично свежи.
Обаче в селската къща държа принудително и едни сухи, че там не пребиваваме постоянно, дълго време имаше (не е изключено и да продължи) воден режим и градинските ми цветя не издържат - понякога се прибирам в сезон на цветя, а заварвам трагедия в градината. Ако обитавам постоянно обаче едно жилище, винаги предпочитам свежи. Саксийни нямам, че сигурно лошотията ми ги мори или друго, ама се отказах и да пробвам вече, някъде другаде все ще оживеят, спасявам ги  Simple Smile

# 2 844
  • Мадрид / София
Истински цветя предпочитам, ама сина например си харесва изкуствени. Та както ви харесва.

# 2 845
Предпочитам естествени цветя. Но от изкуствени, до изкуствени цветя има много разлика.

# 2 846
По темата с цветята- обичам естествени, но й аз във ваканционната къща съм с изкуствени( дървени лалета) за пролетна декорация.
Та един въпрос и от мен търся еднорог- красив диван със функция сън- малък размер в разпънато и събрано положение, удобен. Ще е за малко жилище в курорт, което се дава краткосрочно и трябва да е лесно за поддръжка.

# 2 847
  • София
Диана, Благодаря за разбирането!
Алчността и безхаберието на властите, е  нещото което доведе до трагедията в ЛА.  Мислете  ми са за обикновените хора, каквито и да са те,  винаги са жертва на корумпирани политици. Природата ще се възстанови, ще повали дъжд, ще пекне слънце и земята ще се изчисти полека, полека.
Човешкият живот не е много дълъг и като се  загубят спомените и това, което цял живот е градено и надграждано е голяма драма и изпитание.
Извинявай за тези редове, които излизат от темата.
Питане, сухи цветя за декорация или свежи предпочитате?[

Няма как да не се съглася с Вас! Природата си знае работата, но...
И колко естествено се вписва въпросът Ви в това.
И пак отговорът е - зависи от функцията на пространството:
- за офиси и обществени сгради е добре да се прибегне до изкуствени цветя/храсти, нищо че напоследък има прекрасни живи зелени стени, мъхове и т.н. Но за тях важи правилото, нищо че е модерно, ако нямаш желание за поддръжка, по-добре недей. Защото лошият им вид е много показателен за мисленето.
- в дома е въпрос на личен избор, разбира се, но е най-добре цветята да са естествени, но посадени, не рязани. Разберете ме правилно, чудесно е да получиш букет, но той е временно явление. Друго нещо - много цъфтящи видове имат силен аромат или активни съставки, които често предизвикват алергични реакции. Затова - зелени и устойчиви видове, ако искате постоянна декорация. Не съм голям специалист, но от личен опит знам, че трябва внимателно да изберем мястото им, спрямо светлината и изложението на прозорците.
Друго важно за мен е стилът на жилището, ако сте любители на еклектиката или екзотиката, няма лошо да се използват и изкуствени цветя, клони. Напоследък има доста качествени образци и на достъпни цени.
- вилата, селската къща или къщата с двор е друго нещо. Там градината трябва да бъде основната въвеждаща красота. И защото тя се отблагодарява за грижите, внимателно подбраните цветя от нея са чудесна декорация.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 10:45 от Рaдост

# 2 848
JustMila , https://aiko-bg.com/product-05953120235

Ако търсиш още по-малко има едни доста компромисни във виденов, но за твоята цел са ок. Най-малкото което съм виждала, и което не е фотьойл.
https://videnov.bg/raztegatelno-kanape-adisn-xxs-26

# 2 849
По въпроса за паркетите, в един магазин си купих мостри от различни паркети. И си ги разглеждам вече много дни, стоят различно на слънце, на вечерно осветление, а ако се завъртят мострите на 90 градуса, пак в друга светлина ги виждам, изпъкват шарките, особено, ако са вдлъбнати.  После мога да върна в магазина парчетата и ми връщат парите. Едно е на рафта, а друго е мострата да ти е в къщи, местя я до различни мебели, и преценявам цвета.
В стария ламинат имам някои наранявания и купихме един набор от различни цветове парафин и един инструмент за нагряване. Запълних някои за проба, от далече не се вижда, че има проблем, отблизо се вижда, и парафинът събира прах. Не е ок.
Гледала съм клип и как 2 майстори сменят без проблеми само повредената  дъска от паркета, без да го пренареждат, много е лесно, някак си го 'кликват', но за съжаление нямам резервни дъски.
Някой знае ли друг метод за запълване малки дупчици, очуквания, наранен ламинат?

Общи условия

Активация на акаунт