Отговори
# 2 460
Със служебния КЕП дали ще мога да вляза? Някой опитвал ли е?

# 2 461
  • София
Аз опитах и не успях да вляза с фирмен КЕП на мое име. С личния стана.

# 2 462
Синът ми вчера се ваксинира към 9:00 с АЗ, засега го боли ръката, снощи вдигна температура 37.9, през нощта се изпоти доста и го втрисаше и сутринта имаше температура 38.1, но сега се чувства ок, пие си ефералган.

# 2 463
  • София
Вчера към 18 ч. се регистрирах в системата за имунизация, влизам с код и ЕГН и регистрация си има, но потвърждение на имейл още не съм получила. Чудя се дали изобщо ще ме отразят, когато наближи датата ми (най-ранен свободен час имаше за 22.03.) или да си направя нова регистрация?

# 2 464
Вчера към 18 ч. се регистрирах в системата за имунизация, влизам с код и ЕГН и регистрация си има, но потвърждение на имейл още не съм получила. Чудя се дали изобщо ще ме отразят, когато наближи датата ми (най-ранен свободен час имаше за 22.03.) или да си направя нова регистрация?
а код откъде получихте? Нямам нито смс нито мейл

# 2 465
  • София
а код откъде получихте? Нямам нито смс нито мейл
Кодът е в линка, който изписва след регистрацията.

# 2 466
.....
Майка ми е ваксинирана с АЗ.
Баща ми другата седмица с Пфайзер/Модерна (приоритетна група и изрично искане от лекар за иРНК ваксина).
.....
Каква е причината лекарят да настоява за иРНК ваксина?

Онкологично заболяване в ремисия, което предполага избягването на всяка цена на всякакви инфекции на долни дихателни пътища. Тоест за него разликата от 70% при АЗ и 95% при Модерна/Пфайзер е съществена.

По тази причина го карат и всяка година да си слага противогрипна ваксина - нещо, което никога не сме правили преди.

# 2 467
Онкологично заболяване в ремисия, което предполага избягването на всяка цена на всякакви инфекции на долни дихателни пътища. Тоест за него разликата от 70% при АЗ и 95% при Модерна/Пфайзер е съществена.
Това беше в началото, %-тите вече са 82% при АЗ, като при първа доза дава по-добра защита от другите 2.
Скрит текст:
"В клинични изпитания бе доказано, че след първата доза британската ваксина има ефективност от поне 76%, а ако втората доза се постави 12 или повече седмици по-късно, тази ефективност се повишава дори до 82 на сто.
...
Изследването, чиито резултати предстои да бъдат потвърдени от независим орган, твърди, че след първа инжекция ваксината на AstraZeneca показва 94% ефективност, а тази на Pfizer - 85%. Това означава, че рискът от тежка форма на Ковид-19 намалява с 94%, респективно с 85%."
Източик
Много е труден изборът за хората със сериозни заболявния като не се знае кога ще има налични... Някои избират каквото има и се надяват да са в тези %-ти. Ние като ходихме имаше един дядо с операция от рак на ларинкса. Боцна се с АЗ, за друга щеше да чака още месец и половина, два, през което време да е без никаква защита.

# 2 468
В крайна сметка се регистрирах за 21, веднага получих код. Регистрирах и родителите ми за 23 (на друго място), те вече се отчаяха. Дано да успеят по други линии да се ваксинират по-рано.

# 2 469
  • Бургас
Трябва ли да си правя електронна регистрация за ваксина, от работа съм включена във Фаза 3 и правихме списъци за РЗИ кой каква ваксина иска,  та сега да чакам ли тази ваксинация или да правя регистрация нова, накрая хиляди ще ме прередят по тези зелени и връзкарски коридори и пътечки....

# 2 470
  • София
Регистрирай се. Ако те ваксинират преди това, можеш да отмениш ретистрацията.

# 2 471
И аз съм в списъка от работа, при личния лекар също, но се регистрирах, вече не е ясно кой ще превари...

# 2 472
НСЧ, при нас никак не беше труден изборът за татко. И наблюдаващият онколог тук, и лекуващият навън съвсем директно казаха иРНК. Разликата за него наистина е голяма. 80% за АЗ значи, че 1:5 все пак развива някакви симптоми. 95% за Пфайзер/Модерна значи, че 1:20 развива симптоми. Това е 4 пъти разлика.

Принципно, най-добрата ваксина е сложената. Аз, ако не бях боледувал, бих си сложил тази, която ми предложат първо. Изобщо не бих се мръщил. Все пак АЗ пази от тежко протичане (хоспитализация и смърт) на 100%. Но при него и леко протичане никак НЕ е желателно.

Освен това имат и съображения, че векторната ваксина афектира ядрото на клетката, а иРНК - не. Вторите използват някакъв слой преди ядрото, за да произведат шипчестия протеин. Не запомних цялото обяснение. За здрав човек - това няма значение. За човек, чиято имунна система е (била) модифицирана и под чекпойнт блокада (като неговата) - не е ясно дали няма.

Иначе административно ми опънаха нервите. Препратиха ме на сто телефона и поискаха хиляда бележки от този и онзи. Надявам се след всички совалки и преводи все пак да му сложат ваксината другата седмица.

# 2 473
  • София
Аз също се регистрирах онлайн, въпреки че от работа също съм записана. Все пак, където стане по-напред. Имам регистрация за 16.03. имаше и по-ранни.

# 2 474
Окуражете ме, че има хора БЕЗ странични ефекти от АЗ.

Общи условия

Активация на акаунт