Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Магистър-фармацевт отговаря на вашите въпроси

  • 29 462
  • 261
  •   2
Отговори
# 255
  • Мнения: 4 069
Здравейте. Могат ли да се пият едновременно двата пробиотика Астарте и Синкванон? И двата са предписани заедно с антибиотици, които се наложи да изпия един след друг. Самите пробиотици трябва да продължа да пия в рамките на 14 дни след приема на антибиотиците и в този период съвпадат и двата, но дали могат едновременно?
Благодаря!

# 256
  • Мнения: 875
Здравейте, не знам дали въпросът ми е за тук, но: тези дни ми попадат различни източници на информация за възможни канцерогенни ефекти при прием на сартани. Член на семейството приема Olmezid от 3 мес. и се чувства чудесно, но тези данни много ни стреснаха. Основателни ли са притесненията ни, да запишем ли час за смяна на лекарството?

# 257
  • Мнения: 132
Изписаха ми Б комплекс:

В аптеката ми дадоха този:

Като бях на контролен преглед след около месец питах лекарката дали да продължавам да ползвам същия или мога да купя друг, тя каза, че може.
Та може ли да ми препоръчате някакъв друг?
Разглеждах този на Doppelherz. Имаше ги витамините в 2-3(даже 4 ) пъти по-големи дози от необходимите дневни. Предполагам не е за постоянна употреба, а за профилактика?
Ако има значение за питането проблема е дерматологичен - от време на време по някоя пъпка, петна след акне, запушени пори, черни точки.

# 258
  • Мнения: 103
Привет. Преминавам пред много тежка раздяла след развод и нито мога да ям нито мога да спя, така съм вече 3 месеца. Един ден се държа нормално, на следващия ставам сприхав, не мога да работа, не мога да се концентрирам, нищо не мога да направя като хората.Не приемам никакви медикаменти, алкохол или цигари, има ли нещо без рецепта, което да ми помогне да спя нормално /пробвах мелатонин, за 5 дена имаше ефект после никакъв / и да бъда адекватен, концентриран и да ми помогне да преодолея по-лесно нещата.

Също така ми се налага активно шофиране, така че се надявам на нещо което няма да предизвиква сънливост.

Благодаря.
Здравейте, съжалявам да го чуя. В случая има доста комбинирани продукти, макар и билкови, които според мен биха повлияли добре ситуацията, но при положение ,че се приемат поне за месец редовно. Ако ли нямат абсолютно никакъв или твърде слаб позитивен ефект, би трябвало да отидете на терапевт, психолог или вашият личен лекар. Не бързайте с лекарства изписвани със зелена бланка, така мисля аз. Иначе , както казах , има много добри продукти с комплексно действие при напрежение , стрес , депресии и т.н. , съдържащи 5-HTP, Валериана , Пасифлора, витамини и др. , които успешно могат да подпомогнат вашето състояние. Повлиявайки психичното състояния, това ще окаже влияние и на съня и на храненето ви. Предполагам ,че ви е тежко, но съм сигурен ,че ще се справите, както най-вероятно вече се е случило. Simple Smile

# 259
  • Мнения: 103
здравейте, търся нещо, което да не е силно като кортикостероид,но с подобно действие  и да е серия за мазане и пиене след реакция внезапна към не се знае какво, дали е контактен дерматит или от храна все още не мога да преценя, мерси
Само определена комбинация от хомеопатични монодози изписани от лекар-хомеопат ми звучи като вариант, но също така дерматолог би дал доста по-точен отговор за състоянието. Когато не е ясна причината стреляме на посоки, а това не е добре , целта не е да се правят експерименти, а да имаме точен ясен проблем(или поне приблизително), който да решаваме. За това ще се наложи да проучите по-подробно проблема - ако трябва хормонални изследвания, микробиологични, евентуално психологична причина за появата му и т.н.

# 260
  • Мнения: 103
Здравейте!От около 15 дни започнах приема на витамини Магнезйи+Б комплекс,от тогава имам пукане на червата,къркорене на корема,закаснение на цикала и понякога разстройство,може ли да е от тях.
Ако формата на магнезия е магнезиев оксид(не е задължително само при тази форма), шанса тези пукания и разстройство да са предизвикани от магнезия. Той е заподозрян в случая, разбира се, няма как да съм сигурен, но от описаното така изглежда. Да влияе на цикъла, може би, но не е особено вероятно.

# 261
  • Мнения: 25 441
Въпросът ми е дали при определен здравословен проблем е по- добре да се чай от билка или нейната тинктура(купена от аптека, а не лично приготвена)? Т.е. с тинктурата приемът е доста по- лесен и бърз, но дали действа със същата сила, както чаят/запарката?

Общи условия

Активация на акаунт