COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 496
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 2 025
#БЦЖ ъпдейт:
Южна Африка vs Covid-19

Inside Covid-19: NYIT’s Dr Otazu on his research BCG may provide shield; How SA medics protect themselves – Ep 12
https://www.biznews.com/inside-covid-19/2020/04/05/inside-covid- … -bcg-vaccine-nyit

# 2 026
Скрит текст:
https://www.healthimaging.com/topics/diagnostic-imaging/chest-x- … us-1st-us-patient

Това са го писали сериозни хора, изследвали го на живо!

A growing body of evidence, however, suggests computed tomography is far more accurate at spotting abnormalities associated with this new virus.

In this case of a 35-year-old man in Snohomish County, Washington, with a travel history in Wuhan and four-day cough and fever, chest x-rays did not reveal lung abnormalities until his fifth night in the hospital and ninth day of sickness overall. Earlier studies, including one published Feb. 22, found that CT detects signs of COVID-19 even before symptoms appear.
Ако обичаш давай източникът!

Определено американците са открили топлата вода.
 Върни се в първата тема и ще видиш колко пъти сме коментирали, че китайците доказваха КВ именно със скенер.  В началото се чудехме защо, докато не почна да излиза информация.
По едно време приемаха за доказани случаите само на скенер, без тест и броя заразени рязко скочи , после бързо се върнаха към доказани само ако има положителен тест.  Не стана ясно защо. Може би защото цифрите станаха много плашещи.
-----------------------------

Скрит текст:
Скрит текст:
Интересно четиво за грипа – http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2019/07/29/19rh006pr.pdf

Цитат
Грипът е силно заразно заболяване, което лесно се разпространява от човек на човек и бързо достига размерите на епидемия.Възрастните хора са заразни около 1 ден преди  и  5  дни  след  появата  на  симптомите.  Поради  по-слабата  имунна  система  на децата,вирусътсе  запазва  по-дълго  време  в  организма  им  и  те разпространяват заболяването през по-продължителен период от време (10 и повече дни).
...
Рискът  от  усложнения  е  най-висок  при  старите  хора,  малките  деца  и  лицата  с определени хронични заболявания. Основното усложнение при грип е бактериалната пневмония,  която  е  вторична  проява  на  грипната  инфекция.  Първичната  вирусна пневмония, т.е. пневмонията, причинена от грипния вирус, е по-рядко срещана, но води до висока смъртност. Сред другите усложнения на грипа са:отит,синуит, миокардит,енцефалит и менингит, влошаване на хронични заболявания като конгестивна сърдечна недостатъчност, хронична обструктивна белодробна болест, астма и диабет.  
Около  40000  души  умират  преждевременно  от  грип  всяка  година  в страните от Европейския съюз. До 90 % от смъртните случаи са при хора над 65-годишна възраст, предимно с придружаващи заболявания.
В  световен  мащаб  сезонните  грипни  епидемии  предизвикват  от  3  до  5 милиона случая на тежки заболявания и от 250000 до 500000 смъртни случая всяка година.
На  всеки  един  смъртен  случай  съответстват  значително  по-голям  брой хоспитализации,  свързани  с  възникнали  усложнения.  Големият  брой заболели по едно и също време повишават рязко нуждите от амбулаторно и болнично лечение и водят до свръхнатоварване на лечебната мрежа.
...

Но щом трябва да се паникьосваме от този вирус, ще се паникьосваме.
Ако това те плаши - при грипа един човек заразява средно още един. При коронавируса един човек заразява средно двама, всеки един от двамата заразява по още двама и така до безкрай. Не е нужно да си математик, за да разбереш, че коронавирусът е по-страшен.

Прикачвам една схема, за да си го представиш визуално и да си дадеш сметка.
И какво като се заразяват? Заразата, сама по себе си, не е проблем, защото ти може да го караш вкъщи като повечето вируси. Усложненията и смъртността са проблем.
Повече заразени значи и повече починали. Не мога да разбера каква ти е идеята като цяло.
От грип умират минимум 250 хил човека на сезон, който обикновено е около 2 до 3 месеца. Максимум половин милион.
За приблизително 3 месеца до тук от коронавирус имаме 63 хил починали.

Грипът е по-смъртоносен.

Нямам спомени, до сега толкова бързо и едновременно да е пламвал целият свят  от някакъв грипен щам. А и нямам спомен лекари да изнемогват, да плачат, частни болници да затварят, здравни системи да се късат по шевовете, а военни камиони да извозват починалите при грип. Нямам спомен в целия свят да са предприемани такива драстични мерки, скапващи всички икономики, заради грип.
63 000 са по официални данни, т.е. доказани с тестове. А колко са починалите без да са доказани и без да влизат в статистиката като починали от КВ? Надали някой знае. А и държавите отчитат различно, тестват различно.
В един клип от китайски крематориум казваха, че само 6,29% от починалите ги водят като такива от КВ. А в официален доклад от Китай от 23- 24 януари, коментиращ какви мерки са необходими, за да не пламне света, се сочи, че имат 1 милион болни.

Ако слушаме теориите на Мангъров за бързо заразяване и да няма мерки, че са безсмислени, че 1 % от населението ще умре, само за България това са  70 000.
А за света?!

Така, че стига с тази дъвка, да сравняваме КВ с грипа.

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 01:53 от Diorela

# 2 027
  • France
Хиляди страници, без мнение на лекар.
Чешем клавиатурите, а паниката върви.
Вирус има. И лъжи има. Но, на лъжата краката са къси.

# 2 028
Скрит текст:
Скрит текст:
Интересно четиво за грипа – http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2019/07/29/19rh006pr.pdf

Цитат
Грипът е силно заразно заболяване, което лесно се разпространява от човек на човек и бързо достига размерите на епидемия.Възрастните хора са заразни около 1 ден преди  и  5  дни  след  появата  на  симптомите.  Поради  по-слабата  имунна  система  на децата,вирусътсе  запазва  по-дълго  време  в  организма  им  и  те разпространяват заболяването през по-продължителен период от време (10 и повече дни).
...
Рискът  от  усложнения  е  най-висок  при  старите  хора,  малките  деца  и  лицата  с определени хронични заболявания. Основното усложнение при грип е бактериалната пневмония,  която  е  вторична  проява  на  грипната  инфекция.  Първичната  вирусна пневмония, т.е. пневмонията, причинена от грипния вирус, е по-рядко срещана, но води до висока смъртност. Сред другите усложнения на грипа са:отит,синуит, миокардит,енцефалит и менингит, влошаване на хронични заболявания като конгестивна сърдечна недостатъчност, хронична обструктивна белодробна болест, астма и диабет. 
Около  40000  души  умират  преждевременно  от  грип  всяка  година  в страните от Европейския съюз. До 90 % от смъртните случаи са при хора над 65-годишна възраст, предимно с придружаващи заболявания.
В  световен  мащаб  сезонните  грипни  епидемии  предизвикват  от  3  до  5 милиона случая на тежки заболявания и от 250000 до 500000 смъртни случая всяка година.
На  всеки  един  смъртен  случай  съответстват  значително  по-голям  брой хоспитализации,  свързани  с  възникнали  усложнения.  Големият  брой заболели по едно и също време повишават рязко нуждите от амбулаторно и болнично лечение и водят до свръхнатоварване на лечебната мрежа.
...

Но щом трябва да се паникьосваме от този вирус, ще се паникьосваме.
Ако това те плаши - при грипа един човек заразява средно още един. При коронавируса един човек заразява средно двама, всеки един от двамата заразява по още двама и така до безкрай. Не е нужно да си математик, за да разбереш, че коронавирусът е по-страшен.

Прикачвам една схема, за да си го представиш визуално и да си дадеш сметка.
И какво като се заразяват? Заразата, сама по себе си, не е проблем, защото ти може да го караш вкъщи като повечето вируси. Усложненията и смъртността са проблем.
Повече заразени значи и повече починали. Не мога да разбера каква ти е идеята като цяло.
От грип умират минимум 250 хил човека на сезон, който обикновено е около 2 до 3 месеца. Максимум половин милион.
За приблизително 3 месеца до тук от коронавирус имаме 63 хил починали.

Грипът е по-смъртоносен.

Тогава, ако имаше възможност да избираш за теб и близките ти - грип или корона - кое ще избереш?

Въпросът не е към мен, но аз бих избрала корона, защото от данните за момента короната е по-безопасна за детето ми.

# 2 029
  • София
Не знам защо се смята, че смъртността е 1%.
Аз като гледам е около 20%. Още не се знае колко от заболелите ще свършат в гроба и колко ще оздравеят.

# 2 030
Ако ви кажат сега, че има хапче за предпазване, не на 100%, но нещо като ваксината... И при нея за съжаление винаги има риск от странични реакции, та ако ви кажат, цената е такава че трябва да загубите почти всичко и да останете на социалния минимум... А има данни, че дори и в малки проценти заболяването може да доведе до най-лошото.
Разбира се, на всички ни е мъчно и трудно, защото промяната на ежедневието ни в известна степен е не съпоставима с нищо до сега... Но не вярвам, че ако живота на близък е на кантара с финансови трудности/ фалит, ще се тревожа повече за второто.
Вече е ясно, че не е грип. Само разпространението и симптомите са сходни. Реално това е едно автоимунно заболяване, може да засегне всички органи и системи, уврежданията на белия дроб се виждат на КТ, но не и на рентген и тепърва ще стане ясно дългосрочно какви ще са последствията за организма.

Виждат се на рентген уврежданията на белия дроб, стига сте вярвали на всичко, което прочетете. Close

# 2 031
За всички успокояващи се с това, че само възрастни и хронично болни са застрашени - моя позната живееща в САЩ е писала, че неин колега и жена му са болни. Той вече е на респиратор в болница след почти две седмици лечение в къщи, тя е все още в къщи с малкото дете и е много зле, нон стоп спи, уговорила е детето да го гледат приятели ако я вземат в болница. И двамата са на 40 години без заболявания.
Това е ужас просто. Дано се оправят тия хора, че малкото дете какво ще прави ако не се преборят.. Не знам...
Ловли, ами детенцето и то ли е заразено. Много е тъжно това, което разказваш. Трябвало е да вземат и майката и детето. дано се оправят милите. Бог да ги пази...

# 2 032
За всички успокояващи се с това, че само възрастни и хронично болни са застрашени - моя позната живееща в САЩ е писала, че неин колега и жена му са болни. Той вече е на респиратор в болница след почти две седмици лечение в къщи, тя е все още в къщи с малкото дете и е много зле, нон стоп спи, уговорила е детето да го гледат приятели ако я вземат в болница. И двамата са на 40 години без заболявания.
Това е ужас просто. Дано се оправят тия хора, че малкото дете какво ще прави ако не се преборят.. Не знам...
Ловли, ами детенцето и то ли е заразено. Много е тъжно това, което разказваш. Трябвало е да вземат и майката и детето. дано се оправят милите. Бог да ги пази...
Те от всички само жената са тествали. На мъжа й му казали, че няма по протокол нужда от тест - били му леки симптомите, въпреки че жена му е била положителна. Него го тестват вече в болницата, след дъжд качулка. Не са ги взели в болница още нея и детето, тя се бори сама в къщи и е в готовност да я вземат. Тези протоколи ще убият много хора, защото бавно се актуализират и са пълна бюрократщина. В БГ прокотола е все още с въпросите дали си бил в чужбина и дали си общувал със заразен завърнал се от чужбина, а това вече на тоя етап е остаряло.

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 01:54 от lovely

# 2 033
Не знам защо се смята, че смъртността е 1%.
Аз като гледам е около 20%. Още не се знае колко от заболелите ще свършат в гроба и колко ще оздравеят.

Това е временна ситуация и не е показателна. Ако погледнеш съседната статистика показва стабилни 5% тежки и критични случаи, които се запазиха 5% още когато заразените бяха доста под половин милион и не е мръднала досега, а и не очаквам да мръдне в бъдеще. Основно от тях се очаква голяма част да починат, но и част от тях да се спасят. Затова очакваната окончателна смъртност би трябвало да е до макс 5%. 5% ще е, ако всички тежки случаи завършат със смърт, което е най-тежкия случай. Тези 21% в момента са на много по-бързо починалите сравнени с бавното оздравяване на тези които ще се излекуват. Този процент ще се качва още, ще достигне пик и ще падне задължително до към 5% и след това още малко надолу според това колко от тежките случаи успеят да се разминат с най-лошото. Чак тогава ще смятам всичко за приключено в световен мащаб.

# 2 034
  • София
Знам, но мисълта ми беше, че още нищо не е окончателно. И смъртността според мен няма да е 1%.

# 2 035
  • София
https://youtu.be/Y-KRGEWXg4Y

Едно интересно интервю с Мангъров, половин час е, човека обяснява по - подробно каква му е тезата. Казва и че за да бъде ефективна една карантина трябва да продължи минимум една година, иначе епидемията би се възобновила с пълна сила.

# 2 036
Очаквам 3-4%, няма как да е 1% при 5% тежки/критични случаи за които казаха че само 20% поставени на апарати оживяват.
1% може да стане само ако открият някакво лекарство, което значимо да се намеси в статистиката за тежките случаи.

# 2 037
  • София
......................

Три пъти те прочетох. Много лекари са спасявали детски животи, поклон пред всички.
Но, не ме интересува  кой как говори, не си мисли, че ме впечатлява и Мангъров, и ББ. Трябва да разбираш какво говорят, а в случая да следиш добрите примери на  други страни, да знаеш  поне английски, за да се информираш, не емоционално, а реално за ситуацията как беше в Китай, как е в Европа и в света. И, ако все пак продължаваш да си за стаден имунитет, мисля, че някъде в света набират такива, записвай се с всичките ти близки.
А къде не се прави това с блокирането? Май наистина трябва да почетеш повече.
Първо , тук, много хора сме с езикови гимназии, давай го по-спокойно, и ние четем книжки на чужди езици, споко!
Къде ще ходя и къде ще се записвам заедно с моите си близки, за да подкрепя стаден имунитет си е мой проблем, пак споко!,  няма ти да ми държиш ръката, друг ще е.

Бърди, това което се предлага от доц. Мангъров е не стаден имунитет, въпреки че по всяка вероятност всички ще минем през това, някои с усложнения, други само като вид хрема, знаеш, че има и такива случаи и то не малко, но основното е да се правят тестове. Това означава тези,  които се хванат на минутата да бъдат изолирани, за да не се предава инфекцията и в това има огромна доза истина. Само по този начин може да се "хване"  и в последствие да се изолира инфекцията. Да, той никога не е предложил стаден имунитет,  ей така да се пуснем по нанадолнището, никога така не се е изразил, ни би си го позволил като лекар, да, и да се спазват условията на карантината, носенето на маски, те предпазват малко или много, изолацията вкъщи и прочие.
Бърди, аз имам собствена фирма с 10 човека млади и умни хора, + шофьори на камиони,  които сега съм пуснала в платен отпуск, плетен, забележи, нали,  не съм ги изхвърлила на улицата.  Точно след месец трябва да се започне работа, нямам друг начин, иначе ще съкратя, ще затворя и ще ги оставя на улицата, как си го представящ...някои от тях издържат семейства, кредити  за жилища......Или успявам да се събера, или разтурям всичко и кой от къде е.  Така че трябва да се започне да се работи. Да, много оттук списващите гледат |Германия, Италия, Франция и аз ги гледам и аз ги чета, но... има и едно НО!! ние не  можем да се съревноваваме с тези страни, те са силни, устойчиви, имат промишленост, те в един момент ще се върнат на работа и ще успеят да възстановят икономиката си, ние - не! Това е страшното, защото този вирус в един момент ще си отиде, но какво ще остане след него..Няма да навлизам повече в икономически въпроси, да, наистина това съм завършила и това работя, но ... излишно е да  коментирам повече. Наистина съм притеснена, какво ще остане след нас и какво трябва да се започва  , а ние изобщо не сме добре икономически. Мисля, че това плаши много хора, мен също. Както искаш го приемай.

# 2 038
Аз бих заложила на 1.5%. Ако приемем за отправна точка кораба и ако приемем, че сега има много скрити, които впоследствие ще ги намерят, че са прекарали вируса.

# 2 039
Пневмонията не минава от антибиотици, приемани перорално. Само вливане.

Другото има силвър лайнинг- радиацията би изтребила вируса Joy

Обаче, се изписват. И то не рядко.

Естествено, че минава от антибиотици, приемани перорално. Не всяка обаче.

Общи условия

Активация на акаунт