COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 555
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 065
Ох, Боже, това е журналистката Антоанета. Мутафчийски говори за политиката да работят болни лекари. Поредната недоразбрала.

# 4 066

Нека да поясни кога е тествана и с какъв тест. Има огромна разлика с този дребничък нюанс.

Е, не! Няма такъв негативизъм, когато нечие мнение или твърдение (каквото е в случая) не съвпадне с "правилното" отношение към НОЩ или правителството. Жената го е казала ясно и категорично, живее там, в центъра на бурята, и има наблюдение от първа ръка. Ама ние пак не - има нещо гнило, особено когато е срещу думите на Генерала.

Аз не оспорвам думите й. Просто искам да уточни.
Видяхме доста от Италия, нищо положително за съжаление.
Съгражданката сама да прецени  ползата от тестването и мерките и реакцията на управниците там и тук.

# 4 067
  • MI
Ами отворете си сами последния бюлетин на Гражданска защита и вижте последната клетка долу вдясно. Така само ще си отговорите. Друг въпрос е, че това са брой тестове (тампони), не брой хора. Защото на един човек често се правят повече от един теста.

# 4 068
Заразяването на медиците с коронавирус се води трудова злополука и по закона за трудовото право следва да им бъде изплатено обезщетение. Незнам как това е уредено в БГ, но много страни го правят. То е като да те пуснат да режеш със струг без предпазни мерки, да изскочи ножа и да ти отреже пръст, ти да продължиш да си работиш щото има норма.
Този въпрос искам да го питат Бойко на следващия брифинг.

# 4 069
Аз не виждам какво толкова възмутително каза Бойко Борисов.
За повечето неща беше прав, опитват се да вземат правилните решения - видно е и в други страни, че никой не знае кое е правилно и кое грешно.
Шефката ни в Щатите каза, че там нищо не се прави и ако може да избира, би избрала да е в България в този момент, защото тук поне се вземат някакви мерки и то доста навреме.
Не разбирам също така какво толкова се заяждат за двата теста, които му се правят на Б.Б. - той е постоянно в контакт с много хора, едва ли държавата е опряла до тестовете, които той е изхарчил.
Медиците на първа линия са оборудвани с предпазни екипи и ако спазват всички изисквания за безопасност, не мисля, че ще се заразят толкова лесно.
Като казват журналистите, че имат информация за еди какво си, трябва да кажат точно от кого и как.
Това в стил " един човек ми каза " , не е достоверно и на Щаба не му е работа да опровергава слухове.
Оплюването на хората от Щаба не ни прави чест - тези хора са на линия денонощно и трябва да им се отдаде необходимото уважение, най- малкото.

Това сериозно ли е ?!?

# 4 070

Чухте ли че икономиката минава на самозадоволяване  с хранителни продукти ? Ще си ядем българските домати . От това по хубаво има ли? Щото до сега имаше много биологични продукти които нашите фермери изнасяха а внасяха и предлагаха  боклук тук ?
Ако изнасяме такава стока ще бъде за качествени неща а не за китайски боклуци .
Разбирате ли че България има шанс да развие икономиката си и да получава прилични пари  а не стотинки като китайците ?
Министър Танева е искала от "великите" вериги да предоставят площи за родни продукти - интервю преди малко по БНТ. Вижте какъв е отговора на същите тези вериги:
https://fakti.bg/biznes/463112-verigi-zaplashiha-s-nakazatelni-p … m-za-bg-produkcia

Те няма да допуснат нашите стоки. Миналото лято видях в Лидл патладжани внос от Холандия на някаква космическа цена, при положение, че у нас беше сезона и патладжани бол.

Направо ми се поввръща от нашия вожд...то бива самочувствие, ама неговото е прекалено...добре, че го възприемам от смешната му страна.

Като им ударят по една тояга, ще се усетят, ако не, да си бият камшиците от България. като правят 2.5-3 млрд лв оборот, не може ли да помогнат на държавата, в която правят пари? Ма не искали. Няма такъв филм. Закон, проверки, актове и те така. А да плашат с евросанкции едно, че е смешно, второ, че е арогантно!

# 4 071
Заразяването на медиците с коронавирус се води трудова злополука и по закона за трудовото право следва да им бъде изплатено обезщетение. Незнам как това е уредено в БГ, но много страни го правят. То е като да те пуснат да режеш със струг без предпазни мерки, да изскочи ножа и да ти отреже пръст, ти да продължиш да си работиш щото има норма.
Имат си застраховка най-вероятно.
Какво по точно да го питат дали ковид се третира като злополука ли?
32 са заразените ни медици май, колко от са се заразили следствие на работата се и липсата на предпазни средства не знам.
Е, нашия първи в случай в Русе бе посрещнат от лекар без предпазни средства, безобразно 😔 едва ли е нямал ръкавици и маска, едва ли не е бил инструктиран.

# 4 072
  • на пъпа на Златията

Нека да поясни кога е тествана и с какъв тест. Има огромна разлика с този дребничък нюанс.

Е, не! Няма такъв негативизъм, когато нечие мнение или твърдение (каквото е в случая) не съвпадне с "правилното" отношение към НОЩ или правителството. Жената го е казала ясно и категорично, живее там, в центъра на бурята, и има наблюдение от първа ръка. Ама ние пак не - има нещо гнило, особено когато е срещу думите на Генерала.

Аз не оспорвам думите й. Просто искам да уточни.

Аз искам да уточни ,  как е в Ломбардия , а не как е при нея в Рим? Дали пък в Ломбардия  няма припаднали и тогава изследвания , сигурна ли е?
Искам да уточни тук кой от лекари и сестри припада  и тогава го изследват и колко са си платили  за това изследване .
А крайните резултати  и отговарят и на изказалата се и на постващата това.
Колко са жертвите в Италия и колко в България .
И последно , искам да си изясня , какъв е интереса  на постналата това ?
Да каже че Мутафчийски нищо не прави ли ?
Ми няма нужда  така заобиколкно да го казва.
Ми да каже кой какво по добро предлага от Мутафчийски?. .

# 4 073

Защо да го питат Бойко? Болниците са търговски дружества и сами си застраховат служителите. Служителите да си прегледат застрахователните планове и така.
Сега някои хора ще разберат защо медицинските сестри се катериха по прозорци - щото болниците са търговски дружества, разбирайте, оперират и разпределят самостоятелно с финансовите си средства, както и другите бизнеси в страната.
Така че, тези въпроси следва да бъдат отнесени към Генерала, Балтов и др. директори/мениджъри на болници.

# 4 074
Въх, ама верно ли ББ е уволнил оня наглец Мавродиев? В тези чудовищни времена да въртиш финансови машинации с държавни пари.
Имало е предаване по тв 7/8, в което се е коментирало надълго даването на 75 млн кредит на колекторска фирма, видях тази сутрин малък откъс докато превъртах, не ми се гледаше. По тази причина вероятно присъстваше биг боса тази сутрин и затова бе изявлението му (без никой да го пита) че се уволнява Борда на Банката за развитие. Явно затова бе допуснат техен журналист на брифинга. Иначе досега всеки ден само Марица, Нова тв, БТВ, Канал 1 и ПИК. Кой въобще чете ПИК, това е толкова жълто и мръсно.
Значи могло и да са полезни журналистите в БГ. А не само да кудкудякат и да си показват новите тоалети.

# 4 075
А, може и една за брифингите Wink И за ББ, че гледам основно това се дискутира тук. + 1 за журналята. Wink

# 4 076
  • Варна
И аз искам да знам за Испания, защото от 20 години прекарвам част от годината там, включително с дете, и такова нещо като тестване по желание за каквото и да е, да не говорим за в случая просто ми се струва в сферата на научната фантастика.
Тестването не беше по желание. Всички от екипа на Bein Sport Espana го минахме защото пътуваме доста, а още тогава се говореше че ще е нещо страшно. И на мен ми се иска всичко това да не е реално, но за съжаление е така.

Тогава не съобщавайте колко теста са Ви направили по начин, създаващ усещането, че това е станало в резултат на многократно, масово и най-вече, безплатно тестване. Защото първият Ви пост навяваше точно такива мисли.
Още повече, че беше публикувано като контрапункт на "стискането" за тестове от страна на ББ.

ББ се мисли за най голям. Той бил взел най адекватните мерки.
Ама тестовете си ги стиска.
Я да тества цяла София, да видим дали ще са само 16 случая на ден...
В Испания ме тестваха 2 пъти преди да замина за Русия. В Питер също минах 2 пъти - след 15 дена пак ще се тествам. Безплатно. Явно Путин не си стиска тестовете.

# 4 077
  • София
До какво е довело затварянето на парковете във Франция? Пропуснала съм.

Довело е до това хората да се разхождат по улици и тротоари, в Париж поне са доволно широки, децата си играят, родителите тичат. Имат право на 1 км от дома за час да се разхождат, но не и в парк, планина и градина. Жилищата им са много мънички, времето хубаво и са масово навън. От видяното в репортажите последните дни нито спазват дистанция, нито са с маски, така си го карат. И сега ги ограничиха в различните градове различно, в Париж могат да потичат и да се раходят до 10 сутрин и след 7 вечерта.

# 4 078
Скрит текст:

Чухте ли че икономиката минава на самозадоволяване  с хранителни продукти ? Ще си ядем българските домати . От това по хубаво има ли? Щото до сега имаше много биологични продукти които нашите фермери изнасяха а внасяха и предлагаха  боклук тук ?
Ако изнасяме такава стока ще бъде за качествени неща а не за китайски боклуци .
Разбирате ли че България има шанс да развие икономиката си и да получава прилични пари  а не стотинки като китайците ?
Министър Танева е искала от "великите" вериги да предоставят площи за родни продукти - интервю преди малко по БНТ. Вижте какъв е отговора на същите тези вериги:
https://fakti.bg/biznes/463112-verigi-zaplashiha-s-nakazatelni-p … m-za-bg-produkcia

Те няма да допуснат нашите стоки. Миналото лято видях в Лидл патладжани внос от Холандия на някаква космическа цена, при положение, че у нас беше сезона и патладжани бол.

Направо ми се поввръща от нашия вожд...то бива самочувствие, ама неговото е прекалено...добре, че го възприемам от смешната му страна.
Като им ударят по една тояга, ще се усетят, ако не, да си бият камшиците от България. като правят 2.5-3 млрд лв оборот, не може ли да помогнат на държавата, в която правят пари? Ма не искали. Няма такъв филм. Закон, проверки, актове и те така. А да плашат с евросанкции едно, че е смешно, второ, че е арогантно!

Убедена съм, че държавата няма да им се опъне...

Ние в Пловдив имахме една свястна бг верига, която предпочитах - Триумф - скоро собствениците й решиха да я продадат на Т маркет и да заложат на туристическия си бизнес с едно хотелче с едно село. Не са можели да предположат какво ни чака, но предполагам, си умират от яд, че сами са си ликвидирали бизнеса...сори, че измествам темата, но немските вериги наистина са дразнещи.

# 4 079
А, може и една за брифингите Wink И за ББ, че гледам основно това се дискутира тук. + 1 за журналята. Wink
Аз предлагам две основни:
Коронавирус-Лъжи, лъжи и пак лъжи.
И
Коронавирус-защо вярвам, че нещата са сериозни.
А тази да си се върне в първоначалния вид, със споделяне на научно доклади, статии и дискусия относно самия вирус. Бойко, щаба, тестовете по света и у нас да се насочат към другите две, в зависимост от това кой е "паникьори" и кой "безотговорен биотерорист".
Пс. Да уточня, че горното е шега, а също и самоирония, защото отдавна съм написала в коя група съм.

Общи условия

Активация на акаунт