COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 038
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 665
Синтезирано от днес, брифинга. Потвърждава се моята отдавнашна теза, че виурса трябва да се лекува още в началната фаза, а не да се чака човек да посинее и тогава да почнат да го лекуват.
Полицаите нямат имунитет, което означава че сме още в самото начало на епидемията и че пикът ще е някъде към септември месец. До тогава явно ще сме си вкъщи изолирани и да чакаме пика.

Цитат
Завърши проучването на полицейските служители. Изследвани бяха 1 016 души. Средната им възраст е 39 години. 1 007 от изследваните са с отрицателен резултат, двама имат данни за антитела, което означава, че са преминали прясна инфекиця, 7 души са положителни за ИГГ, което значи, че са имали среща с вируса и вече имат антитела. 1 човек има симптоми, които наподобяват заболяването, но пробите му са отрицателни, обяви д-р Кунчев.

Засега се оказва съвсем правилна стратегията на правителството и на здравните власти, че масово изследване ще бъде скъпо и недостоверно, заяви ръководителят на ВМА.

Навсякъде в света се говори за удържане в епидемията, все още не е доказано изграждането на имунитет, каза още той.

Утре ще се тестуваме на живо пред вас, ще тестуваме и вас, обърна се Мутафчийски към журналистите, като по този начин иска да покаже пред обществото как функционира масовото тестване.

Според изследванията няма достатъчно данни с болните, които са изградили имунитет - колко време ги пази. Повторно заразени у нас не са наблюдавани.

Вирусът претърпява развитие, което го адаптира към човешкия вид, благодарение на това вирусът придобива някои свойства - по-лесно се предава и по-леко се изкарва, обясни проф. Кантарджиев.

Вирусна инфекция най-лесно се изкарва, когато рано се вземат мерки, каза още той. Така голяма част от хората ще останат само със спомен за гърлобол и хрема.

# 4 666
  • на пъпа на Златията
Това с младите да го изкарат звучи супер, докато човек не срещне млад, който го е карам много тежко без да страда от придружаващи заболявания. Синът ми тренира в Буба баскет и един от треньорите там беше болен, сам го обяви. Сега е изписан от болница и понеже вече го цитираха от медиите, а постът му е публичен си позволявам да дам линк към профила му. Други няколко бяха заразени от юношите, племеника на Тити Папазов също, той сам разказа в медиите, и те са го изкарали по-леко и вкъщи, но все пак при толкова неизвестни не мисля, че си струва да рискуваме с толкова лека ръка и младите. Мое мнение, разбира се.

https://www.facebook.com/boris.brakalov?__tn__=%2CdCH-R-R&ei … Hd8fc&fref=nf

А някой изследвал ли е как ще се въстанови  този млад човек и дали ще може пак активно да спортува?

Интересно ми е че се заразята хора които  активно дишат - като скиорите , спортистите , ..Поемат дълбоко въздух .

# 4 667
Не вярвам Мангъров да има друга причина, освен професионалното си мнение.
Мерките може да не са строги, но не са ефективни и не изглежда да имат край. Идеята им беше да не се претоварва здравната система, обаче здравната система има сега около 30 сериозни случая, и потенциално - незнайно колко в необозримото бъдеще
Няма как да се прецени, кога да се наложат мерки. До тук виждаме ранни и късни, предполагам се търси по оптимален вариант - кога и какви.
Вероятно в началото на май, ще има по голяма яснота. Ще махнат ИП, но ако нещата тръгнат да ескалират, пак ще наложат ИП или поне някакви мерки.

# 4 668
  • София
Значи смяташ, че е лечимо и имат лекарства, но ги ползват за специалните вождове, спортисти, актьори и т.н всички които ги излекуваха. Но е скъпо лечение и затова ще лишат смъртните от него?

Нека и Бърди да каже, но аз понеже видях и лекарствата и цените им... да май има лечение, бяха коктейл от няколко, в никакъв случай само прост хинин или конско лекарство, изключително скъпи. Толкова че никой няма да ги приложи масово на обикновения британец.
Единственият начин, на този етап, днес, да помогнат на тежки,терминални болни в Интензивно- са серуми от преболедували. Съчетано с коктейли лекарства, може би, на основата на "Ремдезивир".
Простите истини- да се кажат.

Интересното е обаче че в Австрия нямат такъв протокол за лечение - не изпозлват противовирусни дори в ICU. Само антибиотици, вит Ц, цинк и съответно обдишването, някои на ЕCМО, някои на CiCa.

Всеки според собствената си здравна система.
Аз съм сигурна, че скоро ще има повече варианти за лечение и съм готова да се хвана на бас с радетелите на стадния имунитет Simple Smile И да уточня, че не е заради гол оптимизъм, а реални разработки на компаниите. Последната, за която научих е за тежките случаи на ковид, дано скоро се появи.

# 4 669
Гледам, че още има неразбиращи, какво значи един болен да заразява 2.5 на ден, при безконтролно разпространение.
Това значи:
1 ден – 1 заразен
2 ден - 2.5 заразени
3 ден – 6.25
4 ден - 15.625
5 ден - 39.0625
6 ден - 97.66
7 ден - 244.14
8 ден -  610.35
9 ден -  1525.88
10 ден -3814.7
11ден - 9536.75
12ден - 23841.87
13 ден - 59604.68
14 ден -149011.69
15 ден - 372529.21
16 ден - 931323.04
Т.е началото на втората седмица заразените ще са милион, на 18-тия ден почти 6 млн. В момента, от доказаните над 1/3 са в болница, така че отделенията ще се напълнят за отрицателно време.
Поради мерките, някой хора за сега не срещат заразен зад всеки ъгъл, но поради горните цифри това може много бързо да се промени.

# 4 670
Неко, аз разбрах, че приемът на течности се препоръчва, за да се отмие вирусът от носоглътката, и вместо да напредва в дробовете, където се прихвща и развива, да отиде в стомаха.
Моля ви се, ще го отмиваме. Вода трябва да се пие, защото организмът трябва да е хидратиран и в добра форма да се бори с вируса. Вирусът влиза в организма и не лази по гърлото, докато стигне до дробовете, за да го отмиваме. Той се инфилтрира в клетките. Просто всеки път като го прочета това за отмиването, си го представям вирусът как се е запънал на носоглътката и се опитва да устои на водната струя. Grinning

# 4 671
Цитат
Аз Мангъров така и не разбрах какво предлага.

Според мен Мангъров предлага стаден имунитет. Това за изолирането на възрастните и болните е чист популизъм. Аз как да се изолирам, като мъжът ми ще ходи на работа? Трябва да имам отделен лично мой апартамент ли? Възрастните често живеят с младите, а и да не живеят, никой не се организира да носи храна на всеки възрастен, да му донесе пенсията и да му плати сметките, да му купи лекарствата. Така, че опазването на рисковите групи е грижа лично на тези групи. Мисля, че накрая тихомълком ще се отиде към стадния имунитет.А вината за смъртта на много хора ще се хвърли върху пострадалите. У нас си е норма жертвата сама да си е виновна.

# 4 672
А сега как се изолираме, като единият ходи на работа, а другия - не?

# 4 673
Здравейте.
Някого търсили ли са го като контактно лице на човек с положителна проба? Каква е процедурата?
Имам пропуснато повикване от МВР и се чудя за какво може да е Thinking.
А нямам особено много контактни лица напоследък Rolling Eyes - освен личната ми лекарка. И там, където ходих за рентгенова снимка, на която се оказа, че ми няма нищо.
Вчера споменаха за заразена рентгенова лаборантка, не споменаха от кой град е.

# 4 674
И аз четох същото. Обясняваха, че първо вирусът се залепва за гърлото и ако тогава го промием с вода - отива в стомаха, където го чакат стомашните сокове и му виждат сметката. Не знам доколко е вярно това.

Не знам как се отмива вирус, който е влязъл в лигавицата, ама ... Веднъж възпалят ли ти се лимфните възли, отмиване няма. Вече е в организма. Има обаче значение какво количество от вируса си приел. Колкото по-голямо, толкова по-трудно се бори.

# 4 675
Цитат

Според мен Мангъров предлага стаден имунитет. Това за изолирането на възрастните и болните е чист популизъм.
Не е вярно, че е популизъм. Изолирането на болните е единствения начин да се предпазят здравите от заразата. Това е основен принцип в медицината - изолира се (затваря се вкъщи) болния от здравия, а не както е сега - всички и болни и здрави затворени вкъщи. Такава глупост никога досега не е правена в световната история. Винаги при епидемии се изолират болните хора, а не здравите.

# 4 676
  • София
Цитат

Според мен Мангъров предлага стаден имунитет. Това за изолирането на възрастните и болните е чист популизъм.
Не е вярно, че е популизъм. Изолирането на болните е единствения начин да се предпазят здравите от заразата. Това е основен принцип в медицината - изолира се (затваря се вкъщи) болния от здравия, а не както е сега - всички и болни и здрави затворени вкъщи. Такава глупост никога досега не е правена в световната история. Винаги при епидемии се изолират болните хора, а не здравите.
Би било глупост ако можехме да знаем кои са болни, а безсимтомните имат отрицателен тест, пък и всеки тест те отчита в момента, след момента вече може и да си заразен. Досега и при грипни епидемии спират всички женски консултации, свиждания, планови операции, а не правят тестове на хората и който е отрицателен да влиза в операция...

# 4 677
Цитат
Аха...това, същото като
"Представете си кръвоносната система като една канализационна тръба, та като ядете мазнини, те се напластяват по тръбата и я запушват.И Воала, имате плаки/ССЗ."
Иди вярвай после на медицината.   Smiley
Медицината не е инженерна наука. В медицината 2+2 е различно от 4. Wink

Винаги при епидемии се изолират болните хора, а не здравите.
Вярно е. Такъв е принципа. Представи си тестват всички 7 млн. от раз. 5 млн. са болни/заразени разпръснати из цяла България. Как ще ги изолираш!
В Италия и Испания /за тези държави прочетох/. Домове за стари хора - изолирани. Един болен влиза и настъпва ужас.

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 10:43 от Mama_Nana

# 4 678
Не видях някой да е писал за още една информация от брифинга. Г-н Мутафчийски сподели информация за начина на лечение в интензивното отделение във ВМА. По точно, за забавяне и не веднага интубиране на  болни. Ще излезне публикация от американски учени и ще включат наблюденията от България.  Поне така разбрах, че до момента не се е действало по този начин.
Пиша всичко това много лаишки. Грам познания нямам по темата.

# 4 679
Според мен Ън има предвид хронично болните, а не болните от коронавирус.

Общи условия

Активация на акаунт