COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 748
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 565
В селското стопанство постоянно тече война и ако ги няма препаратите за защита няма да има и добиви.
Именно. Светът се бори с видове болести сред хората непрекъснато. Правят се ваксини, лекарства, науката напредва и стават чудеса понякога. В селското стопанство също вече не може без препарати, при животните също...
Е, как така за един вирус от прилеп дори не може да се намери или да има вече нещо да го пребори, та пламна цял свят. Това кога е било последно да има пандемия и всички страни, ама всички да са засегнати? В моя досегашен живот за пръв път усещам такава безпомощност. Кога сме били така, ако пандемиите са били преди страшни, то науката не е била така напреднала. Та ние сме 21 век хора. Това е невероятно, не се ли замисляте. Нереално е просто. Не, това не е вирусче за мен просто.
Съвсем реално си е, като сме 21 век защо не са открили лек за купчина онкологични и други заболявания и годишно от тях умират много хора.
Грубо ще го кажа - но добре дошла в света на смъртните. За теб ужаса е короната, други хора през годините също са живели с ужаса от други нелечими заболявания и те не са никак малко.
Та - да смъртни сме.

# 11 566
  • BG
PURE,в ето това интервю го сподели Мангъров инфото за ваксината, мисля, че не беше тази, която споменаваш, дано не се лъжа. Каза и още доста верни неща според мен, колкото и да не ни се иска да са такива. От март месец е-https://youtu.be/0XZx4RtTkKU

# 11 567
  • София
Не знам какво пак започнахте да го сочите Мангъров, все едно е плашило.

Мангъров е прав за всичко, което казва, просто не звучи добре на публиката, която предпочита да слуша как спасява човешки животи посредством криене в мазето. И не само че е прав, но и НОЩ, и Бойко и т.н. го знаят и всъщност, без да си признават, малко по малко вървят точно натам, накъдето ги насочва той - стадният имунитет. То друг начин засега няма.
Проблемът е, че Мангъров отива в БиТиВи и почва да обяснява, а то не се прави така. Първо се обяснява на Бойко. Казва му се: "Чуйте, господин премиер, какво измислихте току-що в името на общото благо. Вирусът, имунитетът, интубирането, това-онова..." И тук Бойко кима, казва "Ами да! Ето колко хубаво го измислих!". Отива на брифинг и казва "Хора, измислих го, спасих ви. Ако не се спасите, значи не сте ме слушали. Но ако сте ме слушали, ще се разминем с еди-колко си жервти, сметнал съм, изчислил съм, и премиер съм, и инфекционист съм, хе-хе. Значи слушайте и после ще целувате ръка. Нали, Данче?" (Йорданка Фандъкова: "Разбира се, господин премиер").
Ето така се работи, не с критики, кво е това - със знанията напред. Стратегия е нужна. Мангъров ако разбираше от стратегия, щеше да е шеф на НОЩ и да изпълнява всичко, което Бойко е измислил, ама като няма, си стои прост инфекционист и вярно стана на плашило накрая.

# 11 568
Лятото съм го отписала, заедно  с ваксината предвид неяснотите около трайността на антителата и рецидивите, които вече не изглежда да са единични случаи.  Медикамент, който блокира репликацията на вируса ще е най-доброто, на което да се надяваме и то не за нас, а за децата ни. Междувременно се надявам повечето хора го преболедуват леко и да започне поетапно връщане към нещо като нормален начин на живот.
Не разбирам очакванията за т.нар. групов имунитет - ако този след преболедуване не е траен по какъв механизъм ще се създаде групов?

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 00:22 от Banshee

# 11 569
  • Индия/България
И някакъв индиец, професор май. Първо бяха ги подкрепили, после ги отрекоха. Но момичето, което пише от Индия, каза, че още си държи на своето индиеца.
Да, точно така. Всъщност самият той не е участвал в изследването, но беше подкрепил колегите си с публично изказване в Туитър. Аз си спомням, че това беше още съвсем в началото и стана скандал, след като Китай писна на СЗО, че вечният враг  Индия умишлено  уронва авторитета на страната чрез конспиративни открития. Оттам СЗО и САЩ (!) веднага насметоха и учените, и професора, поискаха незабавно извинение, което така и не се случи от страна на професора. Изтриха му туита (доколкото помня), но той каза, че защитава тезата на изследователите. Тогава в самото изследване индийците твърдяха, че такова "скачване" на 2различни по рода си белтъци, е невъзможно да се формира в природата без чужда намеса. Сега вече и френският професор, който го потвърждава, ме навежда на мисълта, че явно наистина е имало нещо..но всичко си остава заметено.
В Индия по начало си текат доста научни изследвания. Имат институти, "нищят" си техните патогени и други сериозни неща. Последното, което четох е,че в 2 разновидности на прилепи в Керала учените са идентифцирали коронавируси с  подобни на Ковид фрагменти и сега щели да ги изследват по-обстойно.

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 01:12 от Bandit Queen

# 11 570
  • В.Търново
Night_ShadowMOM, значи за тестове сте дали над 500лв, ако сте 4 членно семейство?Ние не бихме могли да си го позволим.
Правихме си аз и мъжа ми.Ако ни бяха положителни щеше да тестваме и децата.
Пак ще си правим за антитела
Аз се чудя да си правя ли за антитела-бързия тест, защото бях болна последно1 месец от средата на февруари до към края на март, ей.........не ми минаваше и това е.Даже още не се чувствам ок.
Чудя се, да се навирам ли между шамарите или не.Дали след толкова време е възможно да са останали антитела, ако съм го изкарала?

Пуснах нова тема за Туризма в България по време на Коронавирус.Някой, ако има въпроси може да пита там.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1205101.new#new

# 11 571
Цитат
Рискови и умиращи не са само и изобщо възрастните, а и много млади хора с хронични заболявания. 10000000 пъти го казаха всички, ама ти си слушай Мангъров.
Аз пак питам за да не слушам Мангъров и че грешното решение е стадният имунитет да бъде изграден от активното население и върху това трябва да работи държавата а не да го спира с драконовски мерки които съсипват икономиката, а това е проблем който не трябва да се неглижира, искам да получа отговор, как си го представят някои хора така да си седим по диваните до откриването на ваксина, защото то нищо няма да се промени след 13 май, нито след 13 юни, нито след 13 август вируса пак ще си го има, пак ще е толкова опасен (малко по опасен от грип), само че с парите за пенсии какво правим до откриването на ваксина, защото тоя месец по диваните е -3 милиарда 2 години по диваните и парите за пенсии заминаха.

# 11 572
  • Другата България
Изобщо не съм го отписала лятото аз, оптимист съм.
И реалист, макар и буквалист.

# 11 573
Лятото съм го отписала, заедно  с ваксината предвид неяснотите около трайността на антителата и рецидивите, които вече не изглежда да са единични случаи.  Медикамент, който блокира репликацията на вируса ще е най-доброто, на което да се надяваме и то не за нас, а за децата ни. Междувременно се надявам повечето хора го преболедуват леко и да започне поетапно връщане към нещо като нормален начин на живот.
Няма един описан случай на рецидив досега. Корейците тествали изписани пациенти след 2-3 дни и се изненадали, че били позитивни.

Иначе ремдезивир действа точно по този начин, затова и му възлагат доста надежди.

За лятото не си правя планове, каквото-такова.

# 11 574
  • BG
Несофиянци, имам предвид "селяните", които са си позволили да осквернят столицата с присъствието и временното си или  не такова местоживеене си имат сключени договори за наем с наемодателя си, предполагам точно с такива ще се върнат в светинята.

# 11 575
  • В заешката дупка
Цитат
Няма информация за "ми не е толкова смъртоносен, споко" на този етап.
В Исландия четете ли колко са заразени, смята се около 1% от населението на цялата държава.  Това прави 3 600 а починалите са 9, смъртност 0,25%. Аз дълбоко се съмнявам че заразените са толкова малко там при положение че там мерките са много по либерални и те са изтествали само малка част от държавата, около 5% и то само за активна инфекция и въпреки това се смята че са открили половината от всички заразени с 5% тестване. А къде отиват хората с антитела щото там са открили половината заразени само с мащабно прс тестване за което тия хора които са изкарали болестта оздравели са, не са умрели няма да ги хване никакво мащабно пср тестване повече, остават завинаги под радара и за него те завинаги ще си останат като незаразени и никога няма да свалят смъртността в официалната стат. за Исландия до истинските и нива. Но това не важи само за Исландия а за целият свят. Но в Исландия са успели да изтестват 5% от населението за активна инфекция,

Кой и къде е сметнал, че 1% от Исландия е заразена и че са хванати половината случаи?

Колко повче или по-малко са заразените в една страна, не завис само от това колко са либерални мерките, а и от това колко ефективно в една страна се откриват, проследяват, тестват и слагат в карантина заразените. Аз бих заложила, че Исландия хваща доста по-ефективно заразените от много други страни по света.

Дори и смъртността в Исландия (брой смътни случаи/брой заразаени), или в която и да е друга страна, да се окаже по-ниска от 0,8%, 0,5% или нещо друго, което е напълно възможно, това не означава, “смъртността на вируса” е “0,8%, 0,5% или нещо друго”. “Смъртността на вируса” е различна в различните възрастови групи.  И това каква ще е смъртността за една конкретна страна, ще зависи от съотношението между възрастовите групи, които са заразени и смъртните случаи в тях. (Плюс разни други фактори.) И, да, според нашия щаб имаме доста благоприятно разпределение на заразата (засега), от гледна точка на това, че не са заразаени голям брой възрастни хора, което със сигурност се отразява и на факта, че към настоящия момент и наличните данни смъртнистта в Исландия (смъртни случаи/излекувани) е 0,7%.

# 11 576
Лятото съм го отписала, заедно  с ваксината предвид неяснотите около трайността на антителата и рецидивите, които вече не изглежда да са единични случаи.  Медикамент, който блокира репликацията на вируса ще е най-доброто, на което да се надяваме и то не за нас, а за децата ни. Междувременно се надявам повечето хора го преболедуват леко и да започне поетапно връщане към нещо като нормален начин на живот.
Няма един описан случай на рецидив досега. Корейците тествали изписани пациенти след 2-3 дни и се изненадали, че били позитивни.
Това означава ли, че пак могат да заразяват?

# 11 577
  • При семейството си
Flip, по принцип си права. В случая, обаче, всички слушат една друга, световна трибуквена организация.

# 11 578
Добре де, след като преболедуването не създава имунитет, защо се очаква това от ваксината?

# 11 579
Цитат
И аз се разочаровах от коментарите ти. Не съм социолог или експерт, за да изчислявам проценти. Има хора и време за това. Ти, ако си, сподели.
Е предполагам че не само ти си се разочаровала, всички от началото на темата, които са се радвали на мненията ми колко е опасен и смъртоносен тоя вирус, сега са разочаровани. Ами съжалявам, аз на черното бяло не мога да кажа, не мога да кажа на данните от Исландия, Банско, Стокхолм, Австрия, че това чудо е изключително смъртоносно, ами съжалявам не е, това е истината.
За другото, което ти написах мълчиш. И не разбирам как сраняваш градове с държави Rolling Eyes
Аз не съм се “радвала “ на мненията ти, особено пък да съм следяла изчисленията ти за % , защото знам,че няма как да знаеш, а сега се убеждавам като виждам как изреждаш в една редица град до държава.
Ти пишеше съвсем други неща, прогнози вируса от какво ще изчезне, как засягал не знам си коя раса и т. н., не ми се рови да търся, ама сега като те чета, откакто беше спрял да пишеш, докато вируса дойде тук- наистина си мисля, че  мнението ти се мени поради други причини- икономически и политически.

Общи условия

Активация на акаунт