COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 592
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 875
  • Bulgaria
Тези, които си мислят, че всички ученици ще тръгнат на училище и ще отворят детските градини и яслите през май, живеете в някаква паралелна реалност, явно.

# 16 876
  • BG
Влизам да кажа, че световните статистики много ме радват и особено в най-засегнатите държави има голям спад.

Руски учени също застават зад тезата, че вирусът сам затихва за 3 месеца и половина

# 16 877
Скрит текст:
Скрит текст:
Бяха затворени парковете за преминаване, единствено можеше кучетата да разхождат там. Нали затова се оплакваха, че с куче може, а с дете не може.
А сега може ли да се остава там и да се събират на групи  и какво точно са направили с гръмкото отваряне на парковете.............

Вие лично какво искате да правите в парка, което сега не можете да правите.
Аз лично няма значение какво искам и не искам, но не съм привърженик на принципа - слушай ме какво говоря, а не ме гледай какво правя.
От отговора ви разбрах следното. Вие в парка няма да идете, но просто трябва да изкажете мнение и то задължително да е против.
А относно поговорката, кой от говорещите наруши това което каза. Фандъкова я видяхте да седи на пейка в парка, или Мутафчийски събра десет човека да пият бира на пързалката.
С една дума ми казахте едно "нищо".
[/quote]

А вие защо се чувствате длъжна да коментирате моето мнение и да изказвате вашето.
Да не смятам, че тези разпоредби означават отваряне парка, а просто отново разрешават преминаването през парка по асфалтовите алеи без нищо без нищо друго да се прави.

И ти си пишеш така на ангро - като съфорумката може би с контролна цел ще минеш през парка да регистрираш кой какво правел - вероятно лично видяно с гордост донесено на щаба - вижте ги тези как не спазват мерките.

# 16 878
Скрит текст:
На мен ми е нелепо изказване като това от сутринта. За починалия мъж на 80+ години , с хронична сърдечна и белодробна недостатъчност, общо взето една минута му изброява състоянията...после пауза и "това са съпътсващите заболявания към вируса...." сериозно ли!!!
Човек от 20 години на легло с един милион диагнози и после те са СЪПЪТСТВАЩИ на короната, а не обратното.....

Такива хора всяка година си отиват с грипа. Но тогава никой не обръща внимание. Дори лекарите не си дават зор с такива случаи. Когато баба ми на 84 г., без съпътстващи заболявания се разболя от двустранна бронхопневмония, лекарят в прав текст заяви на баща ми, че тя това състояние няма да може да го превъзмогне.

Такива са изискванията на СЗО за броенето на случаите на починали - починали в болници с К-19.
Скрит текст:
Това е за статистиката и няма как да не го правят и в България.
А защо държат всяка смърт да минава за свързана с вируса?
Дали пък не е, за да оправдаят обявяването на пандемия, когато реално нямаше нужда от това?
Защо ли си мисля, че ако има възможност да се изследва всеки починал/или аутопсия, то ще се окаже, че поне 1/3 нямат никаква връзка с ковид?
На СЗО им трябват бройки обаче, затова всички минават под знака на "починал от К 19".

# 16 879
Мисля че дотук беше вече с носенето на маските - хората масово се разхождат и 50 % от тях не носят маски.

# 16 880
  • Bulgaria
Франсоаз* и какво е това друго нещо от което са починали? Инфаркта или бъбречната недостатъчност получени от тромбозата, причинена от КВ ли? СЗО в момента с тези препоръки цели доста да се намали бройката, което въобще не е коректно. Всички държави се сцепиха да измислят какви ли не начини, само и само да прикриват смъртни случаи, само ние се стремим да си ги увеличаваме изкуствено...

# 16 881
Къде могат да се видят забраните, които са наложени във връзка с ИП? Има ли ги на едно място?

# 16 882
  • Пловдив
Скрит текст:
Скрит текст:
На мен ми е нелепо изказване като това от сутринта. За починалия мъж на 80+ години , с хронична сърдечна и белодробна недостатъчност, общо взето една минута му изброява състоянията...после пауза и "това са съпътсващите заболявания към вируса...." сериозно ли!!!
Човек от 20 години на легло с един милион диагнози и после те са СЪПЪТСТВАЩИ на короната, а не обратното.....

Такива хора всяка година си отиват с грипа. Но тогава никой не обръща внимание. Дори лекарите не си дават зор с такива случаи. Когато баба ми на 84 г., без съпътстващи заболявания се разболя от двустранна бронхопневмония, лекарят в прав текст заяви на баща ми, че тя това състояние няма да може да го превъзмогне.
Такива са изискванията на СЗО за броенето на случаите на починали - починали в болници с К-19.
Скрит текст:
Това е за статистиката и няма как да не го правят и в България.
А защо държат всяка смърт да минава за свързана с вируса?
Дали пък не е, за да оправдаят обявяването на пандемия, когато реално нямаше нужда от това?
Защо ли си мисля, че ако има възможност да се изследва всеки починал/или аутопсия, то ще се окаже, че поне 1/3 нямат никаква връзка с ковид?
На СЗО им трябват бройки обаче, затова всички минават под знака на "починал от К 19".
[/quote]

Всъщност Ковид 19 усложнява състоянието им, обостря хроничните заболявания и това води до преждевременна смърт. Хората са можели да живеят още с придружаващите си заболявания, както се писа нееднократно в темата. Или са хора, починали от усложнения, получени вследствие на Ковид 19.
В сайта на нашето министерство в статистиката пише, че еди колко си са лицата, починали с установен Ковид 19, е не че са починали от този вирус.

# 16 883
  • Там,където се събуждам щастлива.
Вие се оплаквате от стражата в Софийските паркове,а нашите полицаи ни радват
https://infopleven.com/%d1%81-%d1%86%d0%b2%d0%b5%d1%82%d1%8f-%d0 … %bd%d0%b0-%d0%bd/

Цветята нали бяха опасни и затова имаше пълна забрана за носене в църквите. Wink (пореден пример как някой нещо си измисля и след това е друго...)

# 16 884

Шофьорът на кмета на Симитли се е заразил на мач в Испания. В момента са болни цялото му семейство. Освен ако не се говори за друг случай.
този мъж визираха . Бил в Испания на футболен мач
https://www.google.com/amp/s/www.flagman.bg/show-news-210590-amp.html

# 16 885
Скрит текст:
Ще отменят ИП и вируса магически ще изчезне? Дори да отменят ИП, мерките ще си останат, а неспазването им най-много да ни доведе до пълна карантина посред лято.

Вирусът няма да изчезне най-вероятно и ще си живеем с него. Ти какво предлагаш - да стоим с рестриктивни мерки докато се реализира болната фантазия на Бил Гейтс за ваксина ли?!

Е, и? Дайте да се хвърлим всички като шарани, докато още не знаят с какво се борят и нямат идея как да лекуват и въобще какъв имунитет се изгражда... Все още има полети, може да намерите начин да отидете в някоя държава с по-либерални мерки от нашите, но то не останаха много такива държави. Защо ли само ние се чувстваме ощетени и накърнени от нещо...
А има ли държава с по-либерални мерки от нашите. И какво ще охлабваме положението като ние въобще не сме го затягали - все се намират мрънкачи по форумите, по улиците, по опашките които да мрънкат от сутрин до вечер кога сме щели да охлабим положението и как правителството измислило всичко за да вземат едни пари.

# 16 886
"Всички държави се сцепиха да измислят какви ли не начини, само и само да прикриват смъртни случаи, само ние се стремим да си ги увеличаваме изкуствено..."
С това не мога да се съглася въобще. Опасността от вируса се преувеличава масово. Очевадно е , че в момента се гледат под лупа  неща, които преди са били забутвани в някой кашон в склада.
Айде да почне да се брои абсолютно всичко- Всички заболявания и всички смъртни случаи с прецизна причина за смърт.

# 16 887
Кои форуми, освен нашия Simple Smile, следят от НОЩ?

# 16 888
  • Bulgaria
"Всички държави се сцепиха да измислят какви ли не начини, само и само да прикриват смъртни случаи, само ние се стремим да си ги увеличаваме изкуствено..."
С това не мога да се съглася въобще. Опасността от вируса се преувеличава масово. Очевадно е , че в момента се гледат под лупа  неща, които преди са били забутвани в някой кашон в склада.
Айде да почне да се брои абсолютно всичко- Всички заболявания и всички смъртни случаи с прецизна причина за смърт.

Докато не се тестват всички починали никога няма да знаем каква е реалната смъртност. Още повече докато някои държави обявяват само хората без придружаващи заболявания. Но ще я видим когато сравнят 2019 и 2020 по смъртност.

# 16 889
НОЩ са доста некоректни в изказванията си. Първо твърдяха, че тяхната роля е да дават съвети и препоръки, онзи ден минаха на тезата, че задачата им била само да дават информация, а решенията да ги взимат политиците...

Каква е огромната разлика между препоръки и съвети и сегашните мнения.
Мнение,съвет,препоръка е все нещо теоретично. Практически изпълнението е на ИВ.
Така че няма нищо некоректно.

Общи условия

Активация на акаунт