Как да разкриете призванието си и най-подходящата му реализация към момента?

  • 8 621
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
  • В градината...
  • Мнения: 15 917
Когато целта на работата са парите, е трудно. Когато работата е сърцето, парите сами идват, като добавка на удоволствието и една хубава изненада. Това не са някакви мои философии и житейски заключения, а са естествени закони. Мисля в едно интервю Маги Халваджиян беше споделял в тази насока. Златни съвети.
И, разбира се, трябва много труд и упоритост. На пръв поглед досадно, но след това порастват криле. Благодарение на вложените усилия израстваме, стъпваме стъпало след стъпало все по-високо и отгоре виждаме, че без труда нямаше да се насладим на постигнатото. Щяхме да се чувстваме като едни обикновени тотомилионери.

# 16
  • Мнения: 9
Здравейте! Темата е много интересна и пряко ме интересува точно в момента. На 25 години съм, завърших бакалавър и магистратура в сфера в която освен Търговски представител няма друг адекватен изобор за работа. Работих около година тази професия, но не я усещам като моята и не искам да се насилвам единствено заради заплатата. Това, което ме влече от 14-15годишна е спорта и здравословния начин на живот. Намерих къде да изкарам курс за групов треньор, а след време имам план да се орентирам и към нутризионизма ( в момента в България не е толкова известен, но постепенно се увеличат специалистите в тази област). На мнение съм, че една от най добрите инвестиции е това да инвестирам в себе си, но Семейството ми не ме подкрепя особено в този избор, затова реших да споделя тук и ако имате съвет към мен ще Ви бъда благодарна ☺

Привет, кариерното планиране е в известен смисъл като работата на лекаря - нужна е много добра диагностика - мотивация, нагласи, таланти, страст, силни страни. В моя опит колко се търси нещо или не не е релевантно към успеха. Виждала съм хора от ИТ сектора да се провалят или други да създават собствена ниша. Когато говорим за фрийлансърство или собствен бизнес, вече познаването на това как се води бизнес е критично важно. Инвестирането в себе си също е добре да бъде смислено. Имам клиенти, които са пръснали хиляди левово по курсове за личностно разивитие без никаква полза. Аз бих посъветвала: 1) инвестиция в екпертиза 2) инвестиця в бизнес знание 3) инвестиция в менторство.

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 10:39 от Редактор***

# 17
  • Мнения: 9
Здравейте!
Извинявам се предварително, че ви занимавам, но ситуацията, в която се намирам от известно време насам е толкова сложна и не знам вече откого да поискам адекватен съвет и мнение.
Мога ли на лично съобщение накратко да ви разкажа за какво става въпрос и ако решите да отговорите?
Благодаря!

Да, разбира се.

# 18
  • www.bg-mamma.com
  • Мнения: 530
Поради увеличените служебни ангажименти на Елица Костова консултациите в темата се прекратяват, считано от 18.06.

Благодарим на Елица Костова за проявената отзивчивост и готовност да помогне в трудния за всички период!

Общи условия

Активация на акаунт