Малко трудна тема...за болестта рак - тема 4

• 79 481
  • 787
  •   1
Отговори
# 705
Бърза справка в интернет показа, че наистина ракът на тестисите е сред най-добре лекуваните и контролираните.
Повече хора се оплакват от лекари, които дават лоши прогнози и каЕар на хората да си пишат завещанията, а ти обратно Grinning.
Диспансеризацията е последваща стъпка, не е задължителна и не я мисли отсега. Майка ми пет години се лекува в София, а е диспансеризирана в провинцията. Един път не е ходила в диспансера.
Трябва да се направи операция, да си избере лекар, да започне лечение.

# 706
Как минава ТЕЛК без бележка от диспансера.

# 707
Права си за ТЕЛК, но Дай Боже, да не стигат до него.

# 708
Защо да не стигат?Всички с онкологични операции имат право на ТЕЛК.Може да е малка пенсията и социалните,но след като имат право да си ги получават.Иначе какво става,ние работим и внасяме всякакви данъци и осигуровки,а мургавите братя,без да работят и без да са внесли един лев никъде получават пенсии и социални.

# 709
Защото човек може наистина да се излекува и да не стига до ТЕЛК.
Според мен сега трябва да се съсредоточат върху операция и лечение, а после върху диспансер и ТЕЛК. Нямам представа дали изобщо ракът при него е доказан хистологично. Така че да не слагат каруцата пред коня.

# 710
Даже и да се излекуваш напълно,щом имаш онкологична операция имаш право на ТЕЛК,което не ти пречи и да си работиш.

# 711
Именно имал ли си някога онкологично заболяване ти се полага ТЕЛК, до 5 година варира различни %, но след 5тата година си имаме 50%.

# 712
Благодаря ви, не знаех това Simple Smile

# 713
Gossip,
От почти пет години съм в тази тема и не си спомням някой да е споделял прогноза като вашата за 99% излекуване!
Нормално е да сте притеснени и да сте в шок, защото не знаете какво да очаквате. Запишете си въпроси на лист, ако е възможно, ти ходи заедно с него при лекарите, питай и записвай всичко, защото от притеснение се забравя. Заедно ще се справите с този проблем!
Изобщо незнам с каква смелост се изказа така този лекар....
Вече няма да ходим при него във вторник ще е операцията, при доктор Антонов.
След това ще му правят скенер и ще чакаме резултати. Прочетох, че е добре да се иде в диспансер, за да го следи един лекар, а не да обикаляме все при различни.
В Пловдив къде можем да отидем след операцията, как се избира онколог, който да следи състоянието му?
Изчетох доста от темите обаче за Пловдив почти не открих отзиви.
Здравейте! Преди няколко седмици поставиха на баща ми диагноза рак и ние също избрахме лечението да е в Пловдив. Добри отзиви имаме за болница Централ хоспитал. Леля ми от миналата година провежда химиотерапия там, като лекуващият я лекар е д-р Хубенова. Другият вариант е КОЦ Пловдив.

# 714
За КОЦ Пловдив съм чувала добри отзиви за Д-р Антоанета Томова.

# 715
Здравейте! Преди няколко седмици поставиха на баща ми диагноза рак и ние също избрахме лечението да е в Пловдив. Добри отзиви имаме за болница Централ хоспитал. Леля ми от миналата година провежда химиотерапия там, като лекуващият я лекар е д-р Хубенова. Другият вариант е КОЦ Пловдив.

Здравейте, относно Централ Хоспитал-имат добри специалисти, особено шефката на отделението д-р Румяна Илиева. Имам личен опит от лечението на майка, Бог да я прости... Лекува се при тях повече от година. Прекалено много е натоварено цялото онко отделение и все по-малко внимание обръщат на пациентите. Младите стажант лекари, не стават повечето, а основно те правят прегледите. Обяснения не чакайте, нямат време за тях! Или ви дават такива, каквито не отговарят на действителността. Д-р Хубенова е много добър специалист. Проблемът е следния, при химиотерапия, независимо дали е с вливки, или с хапчета, се получават в процеса на лечение доста странични ефекти. При майка, това беше ужасен кръвоизлив от носа. Получи се в неделя. Като онко болна в четвърти стадий, не искаха да я приемат никъде. Щеше да почине от кръво загуба в колата ми.. Отиваме в неделя в Централ Хоспитал, заключено. Звъним на звънеца, както и по телефона на дежурните номера, никой не ни отвори, нито отговориха на обажданията ни. Добре, че след това я приеха в "Свети Георги" на Пещерско шосе, да и удължат с малко живота-от тях съм много доволен. С две думи, вие си решавате, относно баща ви, но Централ Хоспитал, не предлага комплексно лечение. А ако ви се налага да правите операция в гр. Пловдив, бягайте по-далеч от хирургичното отделение на "Каспела", шефът му проф. Росен Димов, твърде много се е комерсиализирал и се изживява, като всичко друго, но не и като лекар, а иначе на по-млади години беше прекрасен специалист.
За КОЦ Пловдив съм чувала добри отзиви за Д-р Антоанета Томова.
Потвърждавам отзивите за д-р Томова, но при нас беше прекалено късно, да се местим от Централ Хоспитал, там!

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 15:44 от AnMary

# 716

Здравейте, относно Централ Хоспитал-имат добри специалисти, особено шефката на отделението д-р Румяна Илиева. Имам личен опит от лечението на майка, Бог да я прости... Лекува се при тях повече от година. Прекалено много е натоварено цялото онко отделение и все по-малко внимание обръщат на пациентите. Младите стажант лекари, не стават повечето, а основно те правят прегледите. Обяснения не чакайте, нямат време за тях! Или ви дават такива, каквито не отговарят на действителността. Д-р Хубенова е много добър специалист. Проблемът е следния, при химиотерапия, независимо дали е с вливки, или с хапчета, се получават в процеса на лечение доста странични ефекти. При майка, това беше ужасен кръвоизлив от носа. Получи се в неделя. Като онко болна в четвърти стадий, не искаха да я приемат никъде. Щеше да почине от кръво загуба в колата ми.. Отиваме в неделя в Централ Хоспитал, заключено. Звъним на звънеца, както и по телефона на дежурните номера, никой не ни отвори, нито отговориха на обажданията ни. Добре, че след това я приеха в "Свети Георги" на Пещерско шосе, да и удължат с малко живота-от тях съм много доволен. С две думи, вие си решавате, относно баща ви, но Централ Хоспитал, не предлага комплексно лечение. А ако ви се налага да правите операция в гр. Пловдив, бягайте по-далеч от хирургичното отделение на "Каспела", шефът му проф. Росен Димов, твърде много се е комерсиализирал и се изживява, като всичко друго, но не и като лекар, а иначе на по-млади години беше прекрасен специалист.
Здравейте! Съжалявам за случилото се... При баща ми положението е доста сериозно за съжаление, не е ясно дали ще може да започне химиотерапия, операцията не е вариант. Отделението наистина е натоварено. С д-р Хубенова комуникираме по телефона, дава подробна информация. Д-р Томова има ли кабинет или приема само в КОЦ?

# 717
До колкото знам приема само в КОЦ на Стамболийски. В дните понеделник и четвъртък преди обед.

# 718
До колкото знам приема само в КОЦ на Стамболийски. В дните понеделник и четвъртък преди обед.
Благодаря!

# 719
Здравейте, бях писала скоро ...
Преди 2 мес откриха на майка ми тумор на яйчниците, оперираха я в Плевен и ги отстраниха, но за съжаление се оказа че те не са първичното огнище и се насочиха след това куп изследвания и прегледи,  днес я изписаха от Варна  Св. МАРИНА с установено огнище в корема и диагноза: карцином на стомаха Т2N1M1
стадий 4, моля ви дайте съвет къде да ходим и какво да правим...
Сега чакаме да кажат дали състоянието и позволява да мине Пет скенер
Силвия, казаха ли нещо за състоянието на майка ти? Има ли шанс да я оперират и да отстранят част от стомаха и лимфните възли?
И без ПЕТ скенер могат да видят какво е положението на самия стомах.
Стадий IV: Стадий IV рак на стомаха описва рак от всякакъв размер, който се е разпространил в отдалечени части на тялото в допълнение към областта около стомаха (всеки T, всеки N, M1).
Ами това просто е разпространението в яйчниците. Не означава, че майка ти бере душа в момента. Засегнал е 1-2 лимфни възли. И има метастази в друг орган - в случая в яйчниците и те са махнати.
Как се чувства тя?

Общи условия

Активация на акаунт