Малко трудна тема...за болестта рак - тема 4

• 81 703
  • 787
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
svetlinar Ето първото, на което попаднах пишейки "СА 19-9" в  Гугъл:

"Неракови причини за запушване на жлъчните пътища могат да доведат до много високи нива на раков антиген 19-9, които се понижават при премахване на причината за обструкция."

Има още доста подобни твърдения. Туморните маркери не се използват самостоятелно за поставяне на диагноза. Да не говорим, че точно този маркер е основно специфичен за панкреас, а аз не видях да се притесняваш от него.

И изобщо, остави хипохондриятя да си почива, наслаждавай се на живота и не си пълни главата с глупости.

# 271
  • София
Uncommon, как си? Има ли подобрение?
При брат ми подобрението продължава. Все по голяма физическа активност има. Мисли дори за изкачване на Черни връх Simple Smile В петък сега му е третата вливка. Дано всички кръвни показатели са в норма.
Аз позакъсах със здравето, но е не смея да се оплача, тъй като ми се вижда бял кахър, на фона на заболяването на брат ми.

# 272
  • софия
Писах преди за  баща ми - карцином на пикочния мехур според Плевен.
Опериран втори път при Давидов в Токуда , тъй като не бе махнат.
Излезе хистологията  от Токуда - няма данни за тумор в материала ...
Два месеца стрес , притеснения и какви ли не мисли в главите ни.Тия са за бой меко казано.

Чудесно!
На баща ми му бяха обявили 8000лв за операция там -Св.Марина.
При Давидов колко платихте?

# 273
svetlinar Ето първото, на което попаднах пишейки "СА 19-9" в  Гугъл:

"Неракови причини за запушване на жлъчните пътища могат да доведат до много високи нива на раков антиген 19-9, които се понижават при премахване на причината за обструкция."

Има още доста подобни твърдения. Туморните маркери не се използват самостоятелно за поставяне на диагноза. Да не говорим, че точно този маркер е основно специфичен за панкреас, а аз не видях да се притесняваш от него.

И изобщо, остави хипохондриятя да си почива, наслаждавай се на живота и не си пълни главата с глупости.

Ааа не само чу се притеснявам ми откачиха на тая тема .
В интернет информация всякаква Sad аз това прочетох :

Основната цел на туморните маркери е най-ранното откриване на злокачествено вещество, когато все още не е възможно да се идентифицира, поради малкия си размер и липсата на клинични прояви. Това означава, че човек живее за себе си и не знае, че „злото” вече е възникнало и може да унищожи жив организъм, ако не се предприемат спешни мерки.

Страх ме е за панкреаса най много ... самоуспокоява ме това , че на скенера изгледа здрав.
Но колко е достоверен скенера като метод на диагностика незнам .
За това реших да питам в тази тема " не сторило а патило "
Предролагайки че сте запознати що за достоверни са туморните маркери.
Благодаря 🌺

# 274
Писах преди за  баща ми - карцином на пикочния мехур според Плевен.
Опериран втори път при Давидов в Токуда , тъй като не бе махнат.
Излезе хистологията  от Токуда - няма данни за тумор в материала ...
Два месеца стрес , притеснения и какви ли не мисли в главите ни.Тия са за бой меко казано.

Чудесно!
На баща ми му бяха обявили 8000лв за операция там -Св.Марина.
При Давидов колко платихте?
Издаде му направление за хоспитализация , след операцията престоя 1 ден извън пътеката - казаха ни преди това 600лв. , заради допълнителния престой платих 665лв.
 А в Плевен  се оперира преди това в УМБАЛ Странски , платил е някакви 150лв. мисля , пак с направление

# 275
Днес бяхме на контролен преглед , обсъдихме хистология и взехме епикриза.
Резултата е : операция на 28.04.20г. в Плевен - УМБАЛ Странски диагноза - С67.0 карцином на пикочния мехур Т2аNxMo.
операция на 01.06.20г Токуда - диагноза N30.8 други цистити - хистология - фиброзна , мастна и мускулна тъкан без данни за тумор.
Доверявам се на резултата на Токуда. Мога ли да си взема блокчетата от Плевен и да си повторя хистологията при тях.

# 276
Да, може да си вземеш блокчета и от двете места, и да ги дадеш за второ мнение.
Аз така бих направила. Дай Боже да е цистит!

# 277
Може да си ги вземеш и да ги занесеш където искаш.Но не ги носи в Токуда,защото ще ти кажат каквото са писали в тяхната епикриза.Занеси ги  някъде другаде и не им казвай предишните резултати.Те си прикриват грешките колегиално.

# 278
А къде е най - добре да ги занеса ? От провинцията сме и нямам поглед върху нещата.

# 279
Не е задължително да е в София,ако във вашия град има онкология занеси ги там или във близък до вас град.Ако ги носиш в София,Токуда и Сити май са  под една шапка,така че потърси друга онкология.

# 280
За София - аз мога да препоръчам доцент Милев в Онкологията и доц. Ана Михова в Трансхеликс. Последните приемат и по куриер.
Кой е гледал блокчето в Плевен?
В момента ми бяга името, но там има много добър клиничен патолог - жена. Масово й се пращат блокчета от София за второ мнение, особено за рак на гърдата.

# 281
За София - аз мога да препоръчам доцент Милев в Онкологията и доц. Ана Михова в Трансхеликс. Последните приемат и по куриер.
В момента ми бяга името, но там има много добър клиничен патолог - жена. Масово й се пращат блокчета от София за второ мнение, особено за рак на гърдата.
Изобщо не пише в плевенската къде е правено хистологичното ... днес ще проуча това , както и дали на мен като дъщеря ще ми дадат блокчетата.В епикризата пише , че е изрязана формацията , а три седмици след това лекаря ми каза , че не е махнато всичко .Поискахме си скенер при конкретен лекар за да проверя какво му е дереджето след тази диагноза и от там разбрахме размера на формацията която е останала.
Много въпроси възникват , изобщо и трябвало ли е да се реже... но той се метна  в Плевен и отсече .Ще направя всичко да си изясня въпроса - има ли тумор човека или не.

# 282
Момичета...и момчета, помощ. За около месец живота ми се преобърна. Оперираха мъжа ми от тумор на езика, като отстраниха около 70%. Но не това е въпроса ми, а имам нужда от много спешни препоръки за центрове за онколечение в София. Засега терапията му е назначена в ИСУЛ, но доколкото знам негов е избора къде да проведе лечението. Назначени са му едновременно и химио и лъче терапия. В нета като че ли най-много се споменава Токуда.  Моля, хора с опит да споделят мнение и благодаря сърдечно предвариелно.

# 283
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Аз останах с добри впечатления от отделението по лъчетерапия в Токуда - там проведоха терапията на мама. Като свидетел, защото често бях с нея, мога да кажа, че отношението към пациентите е добро, мисля, че и апаратите са прецизни и модерни.
Миналата година процедурата беше следната - записва се час за консултация при доктор Лазаров, за който се плаща 75 лева, носят се епикризи и решение на онкокомисията и той назначава терапията. Не се плащаше нищо друго - това при положение, че не е нужен престой там, иначе не съм наясно дали не се заплаща той.
Успех! Flowers Four Leaf Clover

# 284
За Николова от Св.Марина ли говориш ?

Общи условия

Активация на акаунт