Онлайн консултации с педиатър - д-р Нели Митева

• 33 623
  • 553
  •   1
Отговори
# 240
Можете ли да ми препоръчате пробиотик за бебе на такава възраст?

quote author=Д-р Нели Митева link=topic=1201089.msg40701737#msg40701737 date=1588838779]
Здравейте,д-р Митева,

Моето момиченце е на 5 месеца коригирана възрасти 7 месеца реална възраст.
Изцяло на кърма сме и досега акането беше редовно на 1-2 дена. В последно време започна да ака на по-големи интервали като последния път увеличи на 6 дена. От тогава пак не е акала,а днес е 7ми ден. Предишния път ядох сушени кайсий и сини сливи,но сега не помагат. Иначе няма никакви белези за дискомфорт. Усмихнато и активно бебе е.

Пети месец пие Waya без витавин Д и не съм сигурна дали това също не оказва влияние.

Благодаря предварително!
Здравейте! 7 дни не е редно детето да не ходи по голяма нужда. Пробвайте с още различни храни от Ваша страна по принцип, но сега щом не е ходила 7 дни, направете й клизма.  Няма проблем, щом се притеснявате, че може да е от пробиотика, да го смените с друг Simple Smile
[/quote]
Здравейте! Можете Линекс бебе, Био гая, Вая, от 6-месечна възраст може и Флора бимби Simple Smile

# 241
Здравейте, от известно време забелязвам, че синът ми, който е почти на 3г. си криви устата на дясно при говор и при хранене.
Записах час при невролог, но ще се съсипя от мисли докато отидем. Иначе е игрив, всичко е ок, но това ме тревожи. В спокойно състояние, лицето му си е наред.
Здравейте! Ами има различни причини, така че без преглед е трудно да Ви кажа каква е причината. Вие от колко време го видяхте? И само устата ли? Едното око да не се затваря напълно, да сълзи повече, да не може да си набръчка челото от същата страна?

# 242
Здравей те!Захранихме се с 2 зеленчука..но понеже хемоглобина ни е нисък лекарката ни каза да почнем с месото..вашето мнение искам да разбера?И по колко месо да почна да давам първите дни..и последствие по колко месо трябва да приема за деня?само месо или добавено към зеленчук?Благодаря предварително.

# 243
Здравейте имам бебе на 6м, от самото раждане е доста злояда в момента е около 6.300кг. Тя е много чакана и я отглеждаме със страх чесно казано, притеснена съм за много неща в понеделник ни предстоят профилактични изследвания кръв и урина също така по мое желание глюкоза, црп,витамин Д, съветвайте ме необходими ли са други изследвания. Давам от раждането пробиотик Панда и вит Д до кога е хубаво да се дава пробиотик 🙄 И какви витамини може да и давам за подсилване на имунната система предвид положението не излизаме никъде и никой не идва . 🤗 Също да попитам и за глутен да го въведа по схема или направо да си и давам🙄въвела съм почти всички зеленчуци и плодове,  подходящи за тази възраст пилешко, каши . Жълтък още не е въведен

# 244
  • Пловдив
Здравейте! Имам момченце на 3 седмици. Храни се изцяло на кърмя. Опитвам се да давам водичка, но не я иска нито с шише, нито с лъжичка. От няколко дни дупето му е много зачервено. Пробвах судокрем, пудра, бочко и сега слагам преварен зехтин. Може би зехтина най-помага. Струва ми се, че има и леко бяло на езика. Дали е възможно да е гъбична инфекция?

Освен това спи много неспокойно и повръща понякога. Изписаха го 3280гр, а сега е около 3800гр Дали антирефлукс възглавница би помогнала? Доста е лаком и мисля, че преяжда

# 245
Здравейте, искам да попитам как е най-правилно да се дава вит. Д? Педиатърката ми каза между сутрешните хранения. Виждам, че някои майки го дават точно преди хранене. На всички листовки, които съм изчела няма точни указания кога, само препоръчителни дози. Също така направо в устата ли да го давам ( което е малко трудно, тъй като не е само една капка) или с лъжичка? Трябва ли да дам малко течност след това за да съм сигурна, че го е глътнала?

# 246
Здравейте! Благодаря Ви за вниманието и за съветите, които давате! Нашата ситуация е следната и се надявам, че ще можете да изкажете мнение. Преди седмица на малкото ни бебе (4++) се запуши нослето и ни казаха да почистваме с физиологичен разтвор и да впръскваме със Стеримар. Тогава нямаше зачервено гърло. Правихме го, но нещата не се подобриха. След седмица на опити се консултирахме с педиатър и се оказа, че има зачервено гърло. Взеха ни и гърлен секрет, но той показа, че няма инфекция. Там ни предписаха различни медикаменти, които са основно имуностимулиращи, но запушеният нос си остана. Също така ни казаха, че се виждат зародиши на зъбчета. Възможно ли е да е от тях? Как трябва да процедираме? Има ли други изследвания или прегледи, които трябва да се направят? По съвет на лекар трябваше да започнем захранване, но се случи това и реших да изчакам да се оправи. Ако продължи дълго това възстановяване, трябва ли да отлагам още този процес?

# 247
Здравей те!Захранихме се с 2 зеленчука..но понеже хемоглобина ни е нисък лекарката ни каза да почнем с месото..вашето мнение искам да разбера?И по колко месо да почна да давам първите дни..и последствие по колко месо трябва да приема за деня?само месо или добавено към зеленчук?Благодаря предварително.
Здравейте! Започнете да захранвате както със зеленчуковите пюрета - пробвайте лъжичка-две, ако детето го харесва, можете и повече, като постепенно цялото хранене трябва да бъде заместено с това пюре. По принцип се дава месно-зеленчуково пюре в началото - децата го приемат по-лесно като вкус. Иначе, да, съгласна съм, че при нужда се преминава по-бързо от зеленчуково към месно/месно-зеленчуково пюре. Колко нисък е хемоглобинът?

# 248
Дъщеря ми е на 1 година 8 кг. и за първи път вдигна Т 39 градуса. Дадохме панадол и за 4 часа нямаше Т и беше жизнена, след което вдигна 38 градуса. Дадохме 5 капки хексалгин, но за сега не се е повлияла и спи с 38 градуса. Няма други симптоми, изглежда като да я дразни зъб, но не мога да съм сигурна. Как да продължим лечението, ако не падне или се повиши температурата?

# 249
Здравейте имам бебе на 6м, от самото раждане е доста злояда в момента е около 6.300кг. Тя е много чакана и я отглеждаме със страх чесно казано, притеснена съм за много неща в понеделник ни предстоят профилактични изследвания кръв и урина също така по мое желание глюкоза, црп,витамин Д, съветвайте ме необходими ли са други изследвания. Давам от раждането пробиотик Панда и вит Д до кога е хубаво да се дава пробиотик 🙄 И какви витамини може да и давам за подсилване на имунната система предвид положението не излизаме никъде и никой не идва . 🤗 Също да попитам и за глутен да го въведа по схема или направо да си и давам🙄въвела съм почти всички зеленчуци и плодове,  подходящи за тази възраст пилешко, каши . Жълтък още не е въведен
Здравейте! Не виждам причина при едно добре развиващо се здраво кърмаче да пускате излишно допълнителни изследвания. По същата причина, ако няма някакви индикации за приемате на пробиотик - смисъл да продължавате с него, а за вит.Д - той се дава по-продължително време и се преценява от педиатъра, който преглежда детето, за да се намали риска от рахит. Преди да въведете глутен, давайте поне 1 месец безглутенови каши и едва тогава започнете с въвеждането на глутен. Жълтък по схема е редно вече да бъде въведен в менюто на детето.

# 250
Здравейте! Имам момченце на 3 седмици. Храни се изцяло на кърмя. Опитвам се да давам водичка, но не я иска нито с шише, нито с лъжичка. От няколко дни дупето му е много зачервено. Пробвах судокрем, пудра, бочко и сега слагам преварен зехтин. Може би зехтина най-помага. Струва ми се, че има и леко бяло на езика. Дали е възможно да е гъбична инфекция?

Освен това спи много неспокойно и повръща понякога. Изписаха го 3280гр, а сега е около 3800гр Дали антирефлукс възглавница би помогнала? Доста е лаком и мисля, че преяжда
Здравейте! Идва лятото, така че продължавайте да правите опити да предлагате, макар и по малко вода. Количеството храна, която приема детето не трябва да повече е от необходимата му за възрастта, тъй като ако наддава твърде бързо на тегло, рискувате да стане по-тромаво бебе - по-късно да се обръща, да сяда и да проходи; освен това има риск и за рахит, и за ред други неща. Така че, по-скоро, след като се е нахранило бебето, пробвайте отново с вода, отколкото да преяжда и да повръща. Не е лоша идея антирефлуксното положение при всички бебета, но предвид факта, че имате съмнение, че го прехранвате, по-добре първо коригирайте това. За дупето - Тридерм крем не е лоша алтернатива, предвид нещата, които сте пробвали. Сменяйте по-често памперса и избягвайте мокрите кърпи, когато е възможно.

# 251
Здравейте! Започнете да захранвате както със зеленчуковите пюрета - пробвайте лъжичка-две, ако детето го харесва, можете и повече, като постепенно цялото хранене трябва да бъде заместено с това пюре. По принцип се дава месно-зеленчуково пюре в началото - децата го приемат по-лесно като вкус. Иначе, да, съгласна съм, че при нужда се преминава по-бързо от зеленчуково към месно/месно-зеленчуково пюре. Колко нисък е хемоглобинът?
113  a където пише Хематокрит е 0.32 под нормата

# 252
Имам един много важен въпрос.... Бебенце на месец и половина нормално ли е ако изпражненията му са зелени.... Няма температура ....  Има ли вероятност да е настинало?  Или е от адаптираното мляко?Благодаря много....

# 253
Здравейте, искам да попитам как е най-правилно да се дава вит. Д? Педиатърката ми каза между сутрешните хранения. Виждам, че някои майки го дават точно преди хранене. На всички листовки, които съм изчела няма точни указания кога, само препоръчителни дози. Също така направо в устата ли да го давам ( което е малко трудно, тъй като не е само една капка) или с лъжичка? Трябва ли да дам малко течност след това за да съм сигурна, че го е глътнала?
Здравейте! Вит. Д се дава сутрин преди първото хранене, в лъжичка с малко мляко. След което би трябвало да го нахраните, така че важното е да не го изплюе.

# 254
Дъщеря ми е на 1 година 8 кг. и за първи път вдигна Т 39 градуса. Дадохме панадол и за 4 часа нямаше Т и беше жизнена, след което вдигна 38 градуса. Дадохме 5 капки хексалгин, но за сега не се е повлияла и спи с 38 градуса. Няма други симптоми, изглежда като да я дразни зъб, но не мога да съм сигурна. Как да продължим лечението, ако не падне или се повиши температурата?
Следете температурата 24-48 часа, ако не се появи нещо ново, но поддържа ли постоянно висока, която не пада от антипиретици, редно е да бъде прегледана, за да не се изпусне нещо!

Общи условия

Активация на акаунт