Онлайн консултации с педиатър - д-р Нели Митева

• 33 517
  • 553
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте д-р Митева,
Поради извънредната ситуация с дъщеричката ми (7 месеца) не сме излизали много. За съжаление това й се отрази като неспособност да заспива сама през деня, освен ако не е изтощена и заспи докато я кърмя. Развали й се и на нощтния сън. Денем може да будува от ядене до ядене въпреки усилията ми да я предразположа да заспи.
Детето си има повтарящ се ритъм на деня (Игра, ядене, спане), захранена е преди месец и има ритуал преди лягане. Сега, ако се опитам да я предразположа да спи след
Ще съм Ви благодарна, ако дадете съвет как да подобрим ситуацията!
Благодаря предварително!
Савина

# 316
Здравейте, имам бебе на 6м,направихме и профилактични изследвания, всичко е в норма с изключение на левкоцити при референтни стойности 70 те са 71 и MCHC референтните стойности са 340 при нас са 361. В четвъртък сме на ваксина има ли основание да я отложим 🙄 опасно ли е това покачване
Здравейте! Погледнете добре, мисля, че грешите и не левкоцитите, а лимфоцитите са 71%?
Да съжалявам сбъркала съм 😣 какво е мнението ви

# 317
А само да попитам това нешо опасно ли е.
В повечето случай се касае за козметичен дефект, но все пак мнението на детски хирург е важно.

# 318
Здравейте д-р Митева!
Синът ни е на 4 м. и от около 1,5 м през нощта спи много неспокойно. Върти се наляво-надясно и се "буди" на всеки час(или по-малко) и единственото, което го успокоява е сучене или в редки случаи залъгалка. Приемам вит. Б, както и витамини за кърмачки, защото ни посъветваха, че може да е от някакъв недостиг. Досега не сме правили изследвания.
Също така по препоръка на педиатъра ни, направихме един курс от 5 ампули калциев глюконат(2 пъти дневно по 2.5 мл), но за жалост без ефект, освен че като цяло стана по-жизнен и вече прави опити да се обърне.
През деня също, ако спи сам спи най-много 40 мин и въпреки че му се спи се събужда.
Изключихме възможността да се буди от глад, тъй като наддава добре. Кърмен е изключително. Съюо така не са колики.
Можете ли да ни дадете съвет какво да предприемем или е необходимо да изследваме?
Здравейте! Да сте променяли нещо по отношение на детето, или във Вашето хранене? Или да забелязвате (макар да е още рано) да има признаци на поникване на някой зъб? Преди да пуснете изследвания, известно време трябва да приемате това, което Ви е изписано от педиатъра, за да се прецени дали от него има ефект или не.

Здравейте! Не сме променяли нищо особено(това започна няколко дни преди обявяването на извънредно положение). Педиатърката ни предписа калций и това е. Каза, че е момче и те са по-привързани към майките си.
Пуснахме ПКК и витамини и резултатите са ниски неутрофили еритроцити(10,5%),  нисък ср. Hgb конц. в ер.(26.4 pg), Ca малко висок 2.64, B12 234(латентен дефицит), D3 77.80, Mg 0.83, Fe 10.
Засега педиатърката потвърди, че няма подаващо се зъбче.
Ще сме много благодарни, ако дадете съвет какво би могло да го продиктува.

# 319
А само да попитам това нешо опасно ли е.
В повечето случай се касае за козметичен дефект, но все пак мнението на детски хирург е важно.
Благодаря ви много

# 320
Здравейте. Бебенцето ми е на 5 месеца.  От както се родила и до ден днешен посредата на челото има лека вертикална подутинка, (все едно подута дебела вена, надявам се ме разбрахте),  на какво се дължи и ще отмине ли с времето? И между очичките , от лявата страна на основата на нослето около 2-ри месец се появи синя точка ,(мисля, че прозира вената) , вената ли е и ще отмине ли с времето? Благодаря!

# 321
Здравейте отново, тъй като въпросните изследвания не ни бяха пуснати,  по своя преценка ги направихме и се оказа че бебето няма никакви алергии ( или поне аз така тълкувам резултатите , прилагам снимка). Мисля да започна отново да приемам млечни и други храни, тъй като спирането им доведе само и единствено до намаляване на кърмата, но не и подобрение при детето. Какво да предприемем сега по повод кръвта в изпражненията, щом не е алергия? Възможно ли е наистина да е от силни колики?
Благодаря, Поздрави!

Здравейте Д-р Митева,
бих искала да попитам за вашето мнение.
Синът ми е на 3м и изцяло на кърма. Преди повече от месец се появиха кървави нишки в изпражненията му. Според педиатърката ни е заради мн силните колики които има, но за всеки случай ограничих напълно всички млечни продукти. Проблема обаче продължи ( не всеки ден и не във всеки памперс, но все още има точки кръв или някоя нишка) и отидохме на алерголог, като той предположи алергия към млечния белтък. Изписа противоалергични капки и да сменим пробиотика, както и мн строга диета за мен( без млечни, яйца, ядки , телешко) . Вече над месец съм на тази диета, но проблема продължава. Детето се чувства добре, жизнено, усмихнато и наддава нормално,, но има мн сериозни колики. Според вас какво друго можем да направим в тази ситуация? Има ли тестове които да докажат или отхвърлят алергията? Според мен лично детето няма алергия, но в такъв случай възможно ли е кръвта наистина да е от коликите?
Благодаря за отделеното време!
Здравейте! По принцип често срещана проява при алергия към белтъка на кравето мляко са жилки кръв в изхожданиятата. Да, има изследвания, които могат да бъдат в полза на диагнозата, но е редно да Ви бъдат назначени след преглед. Друг вариант е да се консултирате и с детски гастроентеролог и евентуално той да Ви ги назначи по преценка, тъй като някои са платени и не се правят във всяка лаборатория.
Здравейте! Не, за мен е малко вероятно причината да са коликите. Може да са фисури на ануса, рагади на Вашите зърна и други причини, но отново бих казала, че е добре да се види детето от гастроентеролог за уточняване на причината.

# 322
Здравейте д-р Митева,
Поради извънредната ситуация с дъщеричката ми (7 месеца) не сме излизали много. За съжаление това й се отрази като неспособност да заспива сама през деня, освен ако не е изтощена и заспи докато я кърмя. Развали й се и на нощтния сън. Денем може да будува от ядене до ядене въпреки усилията ми да я предразположа да заспи.
Детето си има повтарящ се ритъм на деня (Игра, ядене, спане), захранена е преди месец и има ритуал преди лягане. Сега, ако се опитам да я предразположа да спи след
Ще съм Ви благодарна, ако дадете съвет как да подобрим ситуацията!
Благодаря предварително!
Савина
Здравейте! Само, ако може да си довършите мисълта, за да не изпусна нещо:  "Сега, ако се опитам да я предразположа да спи след"...

# 323
Здравейте д-р Митева!
Синът ни е на 4 м. и от около 1,5 м през нощта спи много неспокойно. Върти се наляво-надясно и се "буди" на всеки час(или по-малко) и единственото, което го успокоява е сучене или в редки случаи залъгалка. Приемам вит. Б, както и витамини за кърмачки, защото ни посъветваха, че може да е от някакъв недостиг. Досега не сме правили изследвания.
Също така по препоръка на педиатъра ни, направихме един курс от 5 ампули калциев глюконат(2 пъти дневно по 2.5 мл), но за жалост без ефект, освен че като цяло стана по-жизнен и вече прави опити да се обърне.
През деня също, ако спи сам спи най-много 40 мин и въпреки че му се спи се събужда.
Изключихме възможността да се буди от глад, тъй като наддава добре. Кърмен е изключително. Съюо така не са колики.
Можете ли да ни дадете съвет какво да предприемем или е необходимо да изследваме?
Здравейте! Да сте променяли нещо по отношение на детето, или във Вашето хранене? Или да забелязвате (макар да е още рано) да има признаци на поникване на някой зъб? Преди да пуснете изследвания, известно време трябва да приемате това, което Ви е изписано от педиатъра, за да се прецени дали от него има ефект или не.

Здравейте! Не сме променяли нищо особено(това започна няколко дни преди обявяването на извънредно положение). Педиатърката ни предписа калций и това е. Каза, че е момче и те са по-привързани към майките си.
Пуснахме ПКК и витамини и резултатите са ниски неутрофили еритроцити(10,5%),  нисък ср. Hgb конц. в ер.(26.4 pg), Ca малко висок 2.64, B12 234(латентен дефицит), D3 77.80, Mg 0.83, Fe 10.
Засега педиатърката потвърди, че няма подаващо се зъбче.
Ще сме много благодарни, ако дадете съвет какво би могло да го продиктува.
Здравейте! Ами вярвам, че при условие, че детето е било прегледано от колега със специалност и той не е установил основателна и притеснителна причина, вероятно е моментно състояние, което ще отшуми - и бебетата преминават през различни етапи, както и по-големите хора. Важното е да няма здравословна причина, която да го причинява. Simple Smile

# 324
Здравейте! Искам да попитам какви са стойностите за нормална температура при дете на 4 години? Наскоро синът ми изкара вирусна инфекция с температура до 39.5 градуса. Сега вече е здрав, но температурата му сутрин е около 36.5-36.6, след което се покачва до към 37.2-37.3 градуса. Преди вирусната инфекция също съм я мерила и пак е около 37 градуса. Нормална ли е тази температура и измерена ректално трябва ли да махам 0.5 градуса от показаното на термометъра?

# 325
Здравейте. Бебенцето ми е на 5 месеца.  От както се родила и до ден днешен посредата на челото има лека вертикална подутинка, (все едно подута дебела вена, надявам се ме разбрахте),  на какво се дължи и ще отмине ли с времето? И между очичките , от лявата страна на основата на нослето около 2-ри месец се появи синя точка ,(мисля, че прозира вената) , вената ли е и ще отмине ли с времето? Благодаря!
Здравейте! Не мога да изкажа мнение без снимка или без да видя детето наживо...

# 326
Здравейте! Искам да попитам какви са стойностите за нормална температура при дете на 4 години? Наскоро синът ми изкара вирусна инфекция с температура до 39.5 градуса. Сега вече е здрав, но температурата му сутрин е около 36.5-36.6, след което се покачва до към 37.2-37.3 градуса. Преди вирусната инфекция също съм я мерила и пак е около 37 градуса. Нормална ли е тази температура и измерена ректално трябва ли да махам 0.5 градуса от показаното на термометъра?
Нормална температура е до 37 градуса, но много зависи какво ще покаже термометърът от това как я измервате. Правилно е в спокойно състояние на детето, под мишницата, без да вадите нищо от стойността. Ако имате съмнения във вашия, пробвайте с други термометри.

# 327
  • София
Здравейте,
Имам бебе на 2 м. и й се появиха пъпки по корема и гърдите, които по никакъв начин не изчезват. Мислех, че може да са от капките за колики, но въпреки спирането им те не изчезват. А и появата им е само от лявата страна на тялото.
Купехме я само с вода, но пак не изчезват. Сега през ден с вода и на Биодерма АВС дерм - гел. След баня я мажех с олио отново на Биодерма, но времето се стопли и спрях. Ползвам тази козметика тъй като в болницата я ползваха и видях, че няма проблем. Кожата не е суха, не е грапава където са пъпките, но са ситни и зачервени и не минават.
Бебето е на адаптирано мляко - лактана био.

Благодаря предварително за отговора ви.
От колко време са пъпките и разпространяват ли се или се ограничават? Сменяли ли сте перилен препарат или нещо друго? Има ли други оплаквания?

От около 3-4 дни. Седят си само на гърдите и корема. По гърба няма. Забелязах, че в жегата се зачервяват, а после седят по леко червени, но не изчезват.
Не съм сменяла прах. АМ е същото. Само изхожданията са по 1 път дневно. Друга промяна няма.

# 328
Здравейте,
Имам бебе на 2 м. и й се появиха пъпки по корема и гърдите, които по никакъв начин не изчезват. Мислех, че може да са от капките за колики, но въпреки спирането им те не изчезват. А и появата им е само от лявата страна на тялото.
Купехме я само с вода, но пак не изчезват. Сега през ден с вода и на Биодерма АВС дерм - гел. След баня я мажех с олио отново на Биодерма, но времето се стопли и спрях. Ползвам тази козметика тъй като в болницата я ползваха и видях, че няма проблем. Кожата не е суха, не е грапава където са пъпките, но са ситни и зачервени и не минават.
Бебето е на адаптирано мляко - лактана био.

Благодаря предварително за отговора ви.
От колко време са пъпките и разпространяват ли се или се ограничават? Сменяли ли сте перилен препарат или нещо друго? Има ли други оплаквания?

От около 3-4 дни. Седят си само на гърдите и корема. По гърба няма. Забелязах, че в жегата се зачервяват, а после седят по леко червени, но не изчезват.
Не съм сменяла прах. АМ е същото. Само изхожданията са по 1 път дневно. Друга промяна няма.
Може да давате капки Фенистил и сироп Калциев глюконат в съответна за килограмите доза.

# 329
Добър ден.
Бебето ми е на 8 месеца и от около месец е със задна хрема, която не се повлиява от нищо. Първоначално започнахме с инхалации с физиологичен разтвор и сребърна вода, но проблема остана. Личния лекар включи плумикорт по половин ампула сутрин и вечер, но отново не се повлия. От секрета кашля сякаш има храчка на гърлото и не може да я изкара ( рядко кашля около 10 пъти на ден). Дадоха ми направление за Педиатър и той назначи вентолин, спрей Низида, сироп Мукосолван и капки Фенистил. След двуседемичен курс носа продължава да хърка и да се запушва и да покашля от време на време. Пуснахме ПКК с ЦРП и диференциално във норма всичко ( само левкоцитите бяха5,81, но лекаря каза, че са добре), правихме и снимка на която рентгенолога заклчи двустранна пневмония, но двамата лекари при, които ходим гледаха снимката и бяха ктегорични, че не е. Назначи Панцеф, спря вентолина и върна плумикорта. Кашлицата е рядка, но я има, сополите са бистри, а носовия секрет чист. Когато пръсна Низида и след минутки дръпна усещам, че е запушено нослето назад. Детето не е вдигало Т, а когато спи няма кашлица и дискомфорт. Имаше известно време изхождане след всяко хранене, но с ентерол се повлия и се сгъсти. Живеем в малък град и детски  специалисти УНГ и Плумолози няма и в предвид обстановката не ми се пътува с малко бебе. Педиатъра иска отново да пуснем носов секрет, гърдите са чисти, утре пак сме на контрола. С ваксините изоставаме има само една направена, когато беше на 3 месеца, почвам да се притеснявам, че няма да успеем да наваксаме. Кога се очаква да мине тази задна хрема и с какво се лекува, защото явно нищо не действа достатъчно ефективно? Възможно ли е да е алергия и от това, че бяхме повече време вкъщи заради изолацията?
Днес единия лекар ми спомена за муковисцидоза и ми се изправиха косите.

Общи условия

Активация на акаунт