Очакваме ритниче вече от СЕПТЕМВРИйското човече - Тема 4 (2020)

• 36 317
  • 713
  •   1
Отговори
# 570
Много ви благодаря за отговорите, момичета. 1 от големите неща да имаме да купуваме и не мога да избера нищо... Ще гледам да има 2 коша значи и летния да има напълно легнало положение и голям сенник. Иска ми се да е здрава количка и да изкара по нашите улици. яе гледам и да се сгъва лесно и да не заема много място, че колата ми не е от най-големите

# 571
  • София
Полския танк го возех в рено клио - шасито в багажника и летния кош отзад до бебето (ако изобщо го взема, за бърза работа карахме с кошницата на шасито). Също много важно ми беше че багажникът е покрит - иначе каквото сложиш ще се цапа от прахоляка по улиците.
По мое мнение полските са 90% едни и същи - адбор, Ретрус, бейби дизайн и тн. Имаше само едни Тутек дето бяха вече мега тежки и ги отписах. Разликите са мноого дребни, например багажника, бебешкия кош дали да е яйцевиден, сенника на кошницата за кола, такива неща.
А, нещо което не ми харесва в нашата - сенникът на кошницата е захванат с велкро за дръжката, ако си е отделен е по-лесно за слагане/махане.

# 572
  • Terra incognita
Жасминче, на пазара вече почти всички колички са удобни и здрави, пригодени за всякакви настилки, само недей да взимаш с двойни гуми и двойни дръжки, че те са много трудни за управление.

# 573
Аз от 2012 не съм виждала истинска зима Simple Smile Да сме живи и здрави, ще излизаме без прекъсвания Grinning

# 574
Нелка*, а твоята количка каква беше? Беше ли ти удобна? Питам, защото за сега, тези които съм харесала са полски, а всички мнения, които съм чела са че са тежки и нищо друго. Тези, които аз съм харесала са 12 кг. И съветват за италианска.

# 575
  • Terra incognita
Моята е италианска, лека, компактна, с изчистен дизайн. С непомпащи гуми, аз даже не знаех, че има такива с помпащи, от темата разбрах за съществуването им ☺

# 576
  • София
Нелка*, а твоята количка каква беше? Беше ли ти удобна? Питам, защото за сега, тези които съм харесала са полски, а всички мнения, които съм чела са че са тежки и нищо друго. Тези, които аз съм харесала са 12 кг. И съветват за италианска.
Ето тази е нашата. За тежка - тежка е, но и в предишното жилище, и сега нямаме стълби, т.е. бутам си я до вратата на апартамента, вдигам я за товарене/разтоварване и то на части - отделно шаси и кош. Ако имате стълби до асансьора или сте без, силно не препоръчвам.
Управлява се с един пръст буквално, супер стабилна е, кошовете са широки и удобни. Забележка ми е това със сенника на кошницата за кола и основния кош се разши съвсем малко, иначе съм супер доволна. Аз съм и висока, това наклони нещата към полските, защото при тях бебето идва по-високо и не се навеждам когато го слагам/вадя. Веднъж спуках гума.
Иначе и от Грако съм доволна, взехме "лятна" тяхна, супер лека и маневрена, сгъва се с едно движение, но не знам как са за съвсем бебета.

https://moebebe.com/bebeshka-kolichka-2v1-stella-new-york-retrus-2015

# 577
  • Чикаго / София
Бебетата си се извеждат през цялата зима навън. А за нашите бебета, точно това ще е периода в който ще ни трябва коша за новородено. Хем е по-затворен, хем и по-удобен. Април, Май, вече ще могат да седят и може и в по-летния вариянт да минат.

evtixia123 аз също съм в 20 към 21 седмица и все още не съм усетила хубав ритник. Само едно пърхане и то от време на време, дори не всеки ден. Явно девойката е нежна и не много буйна. Или просто корема ми е много голям с доста мазнинки и от него не мога да я усетя Simple Smile В Понеделник бях на преглед, всичко е наред, просто явно по-късно ще усетя истинските ритничета. Не се вкарвай в излишни филми.

# 578
Момичета, матката до къде ви стига? Мерят ли я?
Бях на преглед и при измерването АГ ме пита "28г.с ?" , а аз съм 22-23г.с. Каза, че е доста нагоре (над пъпа поне 3-4 пръста). Бебето отговаря на седмицата си. Каза и че водите са добре, но ще следим.
От размер 22г.с матката да отговаря на 28 ми се струва голяма разлика.

# 579
Здравейте, момичета! Събирам мнения и опит относно естествено раждане след секцио.
Чувала съм, че малко лекари ще се съгласят, защото има риск от руптура на матката и трябва да са много внимателни. Имам позната, която в БГ роди нормално след 2 броя секцио и всичко мина добре.
Аз не бих рискувала.

# 580
Здравейте, момичета. Току що се включих в групата. Виждам че много информация сте си споделили. Аз чакам второ бебче, момче с термин 26.09.2020 г.
Моля ви да ми кажете дали вече  има създадена фейсбук група?
Да заповядат всички, които още не са се присъединили 🤗
https://www.facebook.com/groups/653813475458345/?ref=share

Привет,
Аз съм 20седмица с термин 27.09.-първо дете момиченце.на 41г. съм.
Как да се запиша във ФБ групата

# 581
Момичета, матката до къде ви стига? Мерят ли я?
Бях на преглед и при измерването АГ ме пита "28г.с ?" , а аз съм 22-23г.с. Каза, че е доста нагоре (над пъпа поне 3-4 пръста). Бебето отговаря на седмицата си. Каза и че водите са добре, но ще следим.
От размер 22г.с матката да отговаря на 28 ми се струва голяма разлика.

22гс беше 2 пръста над пъпа.

# 582
Здравейте, момичета..на първата фетална ни казаха 100% момиче, а днес се оказа момче, може да ми промените щъркелчето, още съм много много изненадана 🤭

# 583
  • Terra incognita
Здравейте, момичета! Събирам мнения и опит относно естествено раждане след секцио.
Чувала съм, че малко лекари ще се съгласят, защото има риск от руптура на матката и трябва да са много внимателни. Имам позната, която в БГ роди нормално след 2 броя секцио и всичко мина добре.
Аз не бих рискувала.
Всъщност, самите лекари ми го предложиха като по- добър вариант ( за чужбина става въпрос), в болницата, където ще раждам извършват отдавна такива раждания.
Затова събирам мнения и опит, но все още не съм решила категорично и се колебая.

# 584
Аз след голямо чудене за количка днес видях, че са пуснали намаление в рая тойс точно на цвета дето искам и я поръчах. Много съм доволна. Поръчах cybex balios s lux soho grey - лека и маневрена, в цвета който на мен мн ми харесва, много е компактна, аз съм ниска и държах да ми е удобна и да ми отива на размера.  Аз най вероятно ще родя края на Август, началото на Септември и даже смятам че големия кош ще го ползвам доста дълго време от Август до Март. Наскоро гледах ги една лекция в която казваха, че е задължително ако няма мъгли детето да е навън всеки ден поне за 30 мин. Аз ще се възползвам максимално от това.
https://rayatoys.com/bebeshka-kolichka-cybex-balios-s-lux-soho-grey-silver

Днес имах и 4д среща с нашата бебка и беше много вълнуващо. Вече е 500 грама в 23 г.с, нямам търпение да я возя в количката.

Също така избрахме кошара и корито за къпане и сме готови с големите неща.

Общи условия

Активация на акаунт