СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 17

• 21 232
  • 770
  •   1
Отговори
# 660
И преместване в друго училище не може. Има си регламентиран срок, след който не могат да местят детето.
И аз не вярвам, че ще се стигне до това да ги върнат. Но ако случайно се случи, първите 7 дни ще ги пиша по домашни причини, после ще го мисля.

Не може, щот ще е вероятно юни месец - това също го споменахме вече.
Така че в случая си решаваме аз и детето. Е, ако каже, че много му се ходи - ще го пусна. Но едва ли ще иде, ако трябва да е маскиран и да се пържи с часове.

# 661
  • sofia
Да набирам доброволци за квестори между родителите. Мога да отида. Едва ли е кой знае каква философия. Има един инструктаж, минаваш го. То щото през годините е нямало неадекватни квестори учители.
Не е философия... като човек, който почти 15 години е събирал квестори-преподаватели за кандидат-студентски изпити, мога с чиста съвест да твърдя, че се правят на интересни.
Има отговорници за подготовката на материалите, отговорници на сградите, има отговорници за изпитните материали и отговорник на залата - тяхната работа трудна, обикновено всяка година са едни й същи, защото знаят и могат... другите просто пазят. Като се случи някой, който му е за пръв път на отговорна позиция, тогава стават издънки.... щото е много трудно да се обадиш и да попиташ "в тази ситуация какво правя?" или да си прочетеш инструктажа.

# 662
Синдикатът "Образование" към КТ "Подкрепа" с мнение: "Всички ученици да завършат дистанционно..."
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/ideya-vsichki-uchenitsi-da-zavars … avyat-na-maturite

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 13:22 от magareshka

# 663
За съжаление май сме само малко повече тези, които не искаме да пускаме децата на училище. Вижте на какво попаднах във фейса.

# 664
А някой учител може ли да потвърди, че вече има запитване докъде е предаден материала присъствено?
Аз не мога да разбера, след като от самото начало са знаели, че ще е само на присъствения материал, защо досега не събраха и обработиха данните кой докъде е предал в клас, а сега ще ги събират и обработват до 9.05?

Бети, в тези анкети участват и родители на малки деца, които искат да работят. Анкетата би била коректна, ако се попълва само от родители на 7ми и 12 клас.

# 665
А някой учител може ли да потвърди, че вече има запитване докъде е предаден материала присъствено?
Аз не мога да разбера, след като от самото начало са знаели, че ще е само на присъствения материал, защо досега не събраха и обработиха данните кой докъде е предал в клас, а сега ще ги събират и обработват до 9.05?

Бети, в тези анкети участват и родители на малки деца, които искат да работят. Анкетата би била коректна, ако се попълва само от родители на 7ми и 12 клас.

Убедена съм, че нищо не са "знаели". При тях нещата се решават в крачка, ден за ден, според моментното настроение, вятъра и звездната карта.

# 666
  • близо до планината,почти в гората
То учителите не искат да се връщат, ние  се притесняваме за децата. Обаче чак за квестори да бият отбой, не ми беше хрумнало. Става все по-забавно.

# 667
На мен лично най-малкит  проблем ми е какъв материал ще се включа. Младежът си учи и новия. Дори и да приемат да не се включват неравенства и успоредници, ще продължи да си решава тестове с такива задачи, защото това е материал, който ще му трябва и занапред. Не учи само и единствено за НВО.
По БЕЛ положението е същото. Учи си граматиката, учи си произведенията. Но аз не го карам да пише тези до откат, още по-малко да зубри такива.

# 668
Няма как да се изисква декларация, че детето не е заразено. Че не е под карантина - да, но не и заразено, при условие, че тестовете са ненадеждни, а децата често са безсимптомни.

Няма да изискват такива декларации, защото не са необходими. Децата с установена коронавирусна инфекция и под карантина са известни на съответното РЗИ и със сигурност ще бъдат подадени данни в училищата и няма да бъдат допуснати до изпит, дори и родителите да ги пратят.

Това означава, че ще има и информация непосредствено преди датите на изпитите къде изобщо има такива деца, и ще има ли необходимост от дата за втори изпит за тях.

# 669
  • София
Опитвам се да вляза в сайта на РУО, но не мога да вляза в секцията на Прием VIII клас в документите. Някой може ли да провери дали е само при мен или имат общ проблем?

# 670
При мен сайта на руо се зарежда с пускането на браузъра и не го затварям изобщо. Работи си, но няма ново инфо Sad.

# 671
  • софия
Не мога и аз. Пробвах през 2 браузъра.

# 672
  • Пловдив
Онзи ден го отварях, конкретно за Пловдив и беше ок.

# 673
с Мозила това виждам:

# 674
С хром съм, отварям без проблем. Няма нищо ново. Това е, което е пуснала maria77bg.

Общи условия

Активация на акаунт