В извънредно положение, ще си направим бебчета - няма съмнение !~бебеправене 373~

• 29 506
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, здравейте. Моля да ми препоръчате добър андролог в София за моя близка. Благодаря предварително. Може и на лични да ми пишете.

# 586
Lira, за еутирокс/ л-тироксин е много важно първо да има преглед при ендокринолог и той да види изследванията и на място самата жлеза. При мен ТСХ беше повишено и ми дадоха да пия всеки ден 25, но имах страшно сърцебиене и на първата седмица още си направих тест и се беше свалило наполовина. После разбрах че въобще не ми е нужно, защото е било високо заради бременността и просто по-бавно са се оправяли нивата, но сигурно 1 месец имах проблеми със сърцето, така че много трябва да се внимава.

ggirl, не е приятно че сте изпуснали, но дано дните до другото О ви направят по-спокойни и готови за нови опити! Flowers Four Leaf Clover

Рейв, дано нещата продължат да са си добре и да не я мислиш въобще тази ЩЖ

При мен днес е О и всичките ми приложения познаха, въпреки че до вчера тестовете показваха едни много бледи черти и имах съмнения.

Последна редакция: сб, 09 май 2020, 16:58 от JessitoBG

# 587
  • София
Така е,Jessi,аз нямам такива проблеми, но имам много близка приятелка, на която изненадващо установиха и помня колко дълъг път измина докато се нормализират нещата.

# 588
  • Dope Reach
Ане, Hug
TD03, ходя при д-р. Жекова от Добрич. Засега всеки път ми е оправяла проблема с TSH, но той пък явно бързо се повлиява, защото не ми трябва много време на Еутирокс, за да спадне стойността. Другата седмица ще си избера един ден, в който съм се наспала, за да го пусна. Нали има значение. Напоследък не съм на 100% със съня и затова не ходя.

# 589
Така, 70+ непрочени, ко правите бе момичета златни. Малко по диагоналната минах да знаете.

Първото си е първо на Тикълчето писах вече, ама Анимор, Дахлия честита бременност и на вас!
Рочи и аз се радвам че вървите напред.

Волетче, ти ме накара да се разпиша точно в момента. Заради този пост:
Момичета, аз съм от тези, които ги е срам. ...
Да започна с това, че да се търси проблема, не е равнозначно на инвитро, има множество по-лесни проблеми дето се решават без инвитро. И инвитро да се налага, то ще е след намиране на доказателства защо се налага - първо изследвания.
Мен липсата на разбиране, винаги ми е била болна тема. Може би защото (или пък поради това) съм формирана така, че винаги да се поставям на чуждото място и да се опитвам да разбера. Ама не мога да очаквам това от всички, за огромно съжаление. Само едно съм научила освен това, че никой не ми е длъжен - и то е - ако аз не се изразя, съвсем пък няма да ме разберат.

Нататък Ивето го е казала 100 пъти по-добре от мен:
“Богопомазаните” майки ме плашат, те имат дупка в себе си и често детето плаща цената за неудовлетвореното в друго отношение битие на майка си.
Знам, че не е в характера на всеки, но отстоявайте се. Не се затваряйте и не страдайте. Никой няма право да ви потиска. А хората не спират, всички са комплексари, всички имаме комплекси, но масово хората нямат и възпитание. Извинявайте за тирадата. Просто се вбесявам от предрасъдаци и съжаление, което е чисто и просто старото като света “чуствам се добре, щото друг е зле”. Не е толкова сложно да се държиш нормално баси.
Обаче момичета и от нас зависи. Аз не мисля, ме съм чак такава късметлийка всиииички около мене да са толкова точни хора. Сигурно във времето къде съм им дала урок, къде аз съм се научила да игнорирам кофти хората. Пращам ви подкрепа. Тук разбиране и нормалност ще срещнете.

Аз малко съм встрани сега, че като дойда тука, само почват да ми се правят опити, а още не може ... та да не се чудите ако изчезвам от време на време.
Скорошен успех на опитващите пожелавам Simple Smile

# 590
Момичета, много ми става мъчно като ви чета. Направо не знам как някои хора си позволяват така да се месят в личния живот на другите. Аз имам късмет с роднините и никой не ми е давал никога зор, нито за сватба, нито за деца. Колегите ми следят дали се пие алкохол на разни събития, но директно никой не пита (все пак са немци Wink. Според мен е важно да се почувства човек готов (поне до някаква степен) и наистина да иска детето с всички отговорности, а не да се влияе от външни фактори. Въпросът за децата не ми пречи, аз също съм го задавала (разбира се не директно и само на близки) и веднага се забелязва, дали отсрещната страна иска да сподели нещо или не. Ако не, темата се сменя и готово. Това да има някакъв проблем със забременяването е толкова разпространено, няма абсолютно нищо срамно, да не говорим за проблемите по време на бременността (например процентът аборти в първите три месеца). Още повече, че в днешно време има толкова възможности за помощ - затова благодаря на всички, които споделят пътя си тук.

# 591
Момичета да споделя и моят опит с ТСХ, може да е полезно на някой. Преди години започнах да приемам лекарството през ноща и резултата беше ТСХ под 0, постоянни болки в яйчниците още като ми свърши М, цикъла ми се съкрати от 28 дни на под 23. Споделих с лекаря, не ми обърна внимание. Не знам защо казват половин час преди закуска и продължават да си твърдят едно и също вместо да се вслушат в пациентите си и да променят нещо. Но в моя случай хормона повлия много на М.
Аз тогава зарязах нощното пиене на лекарството заради стойностите. Сега пак приемам лекарството поне 2 часа преди закуска и не мога да вкарам ТСХ в прилични граници от 5-6 месеца и от 137 намалих на 75 вече.

# 592
Добро утро дами! Относно темата за "богопамазаните" майки и всички други "любопитни" приятели и роднини, аз лично избягвам като цяло темата.. Нито съм се хвалила/казала на някого, че правим опити нито подробности и т.н. Аз смятам, че по този начин избягвам злите очи на околните.. Аз съм от хората с доста ограничен приятелски кръг, тъй като съм на принципа - колкото по-малко приятели, толкова по-малко забити в гърба ми ножове.. Разграничавам си ги на близки приятели:3 - 4ма, естествено не с всички мога да говоря на тази тема, и останалите са за "маса".. За роднините също нито дума.. От край време съм ги научила за себе си, че когато му дойде времето нещата ще станат.. Не ми липсва чувството, че нямам на кого да споделя, но това си е може би само при мен, тъй като и аз съм си от затворените.. Да ви кажа честно, по този начин се чувствам доста добре, тъй като не срещам погледи тип "кво стана, няма ли бебе вече, нали правите опити".. Животът е прекрасен, когато му е писано на човек, тогава.. Хубавите неща стават бавно! По пътят към върха, може да се спъваме в доста камъни, въпросът е да не се отказваме при пречка! Дай боже всеки му една такава радост, наречена бебче! Хубав, слънчев, усмихнат, щастлив и изпълнен с радост ден пожелавам на всички ви! 🤗🥰

# 593
Явно, че всяка от нас се справя, както намери за най-добре, но на никоя не е лесно да измине този път. Одри, даде ми повод за размисъл, а именно че няма как да очаквам да ме разберат, ако аз не обясня ясно проблемите си и как се чувствам. Не се бях замисляла над това. Не искам да се изолирам от външния свят, човек е социално същество и винаги търси контакти и опора, но наистина много от хората са ограничени и неразбиращи, което пък ни наранвва и ни кара да се отдръпваме. Благодаря ви, че ви има, тук поне можем да сме истински и себе си Heart
За Еутирокса понеже и аз го бях пила, при всеки действа различно, за това почвайте винаги от най-малката доза - 12.5 ( 25 мг разделено на 2), за да видите как го усвоявате и да се напасне дозата после. Общата препоръка е 2 часа преди храна и кафе сутрин, но четейки във форума най-добре се усвоява, ако се пие през ноща, като цяло е доста индивидуално.

# 594
Мили дами, тъй като съм малко от новите във форума и в бебе правенето, искам да ви попитам/помоля за инфо дали някой е пил вечерна иглика? С риск да се повторя и досадя с мъжлето правим опити от няколко месеца, като по усърдно работим от 2м. Миналият месец получих зацапване малко след овулацията и после обилно кървене, което не знам дали трябва да го смятам за цикъл, тъй като дойде седмица - две по - рано от очакваното.. На прегледа малко ме вкара във филма, че виждала бременност, но... Изписа ми метилирана фолиева кисилина и витамин Д.. Тъй като се напрегнах, че не успя да ми сметне овулацията и бързаше да ми честити за бременността отидох при моята, при която си ходя попринцип.. Уви беше в отпуск и друг док я заместваше.. Беше 262839276151 год., което от една страна си казах "бая опит ще има този дядо, ще ги чатка нещата", но празните приказки, които ми наговори ме отчаяха.. Таа той пък ми изписа Абогерит (вит А и Е) и фолиева.. Такаа.. Взех си фолиевата, вит. Д и абогерита и тук от няколко дни, където съм се заринала да чета в този форум виждам, че вит А не е за предпочитане... И ко прайм ся.. 🤔 Така някак си бих искала да се доверя на този "динозавър", които ми го изписа, а от друга страна, ако няма да има последствия, първата при която ходих щеше да ми го изпише.. Абе спрях го... Днес го пропуснах.. И докато стоя днес на работа скучая и се ровя тук, да се запозная с обстановката, на няколко места прочетох за тази вечерна иглика, та реших и си я купих на своя глава.. Някой я пиели определени дни, други не знам си как, а на опаковката не пише нищо освен препоръчителна дневна доза.. Та някой пие ли тази иглика, за съвет или да си пускам всеки ден  с фолиевата и вит. Д 🤔.. Така или иначе, заради по-продължителния цикал/прокървяване от миналия месец изтървах овулацията, така че този месец съм го писала 0-ев и очаквам да си ми дойде в понеделник, че да свършва и да се мятаме пак 🙈🙊🤷🏼‍♀️

П. С.: ох, пак изпаднах в обяснения и подробности, моля да ме извините🙏🙏

Вечерната иглика се пие, за да направи ЦС (естествения ти лубрикант по време на овулация) по-течен и по-подгодящ за придвижване на сперматозоидите. Аз пия от цикъл до овулация, след това няма смисъл. Този месец направо си течах от нея ☺️, така че  върши работа. Освен това си взехме и Prefert гел за зачеване. Онзи ден го използвахме за първи път, така че не знам дали полза от него, но със сигурност не пречи да пробваме.

Вит.А спомага за качеството на яйцеклетките, обаче е вреден след зачеването, така че може да го пиеш само от цикъл до овулация и спираш. Така съветва Denis в темата за добавките. Аз лично реших да не пия.

Ако имаш колебливи хормони силно ти препоръпвам да си вземеш Агнес (билката Витекс). Аз го пия от март и цикълът ми е като часовник, а хормоните са перфектни.

# 595
Момичета, аз вчера имах положителен тест за  О и поработихме, но си мисля, че винаги изпускаме момента, защото когато започна да се тествам, вече съм в овулация и така нямаме опити преди това Sad
Иначе се радвам на времето, на птичките и ви пожелавам слънчева и усмихната неделя HugNature SunnyFlowers Tulip

# 596
Влизам с въпрос по нещо, което забелязах: от няколко месеца веднага след О почват да ме болят гърдите до цикъла, сега този месец обаче, след като не сме свършили работа, нямам болки никакви. Някакви идеи на какво може да се дължи тази промяна?

# 597
Момичета, аз вчера имах положителен тест за  О и поработихме, но си мисля, че винаги изпускаме момента, защото когато започна да се тествам, вече съм в овулация и така нямаме опити преди това Sad
Иначе се радвам на времето, на птичките и ви пожелавам слънчева и усмихната неделя HugNature SunnyFlowers Tulip
Положителен тест за О означава, че в следващите 12-48ч О ще настъпи. А не, че е в момента. Изследвания показват, че най често е след 36ч. При мен беше обикновенно след 24ч от положителния тест, дори грубо към 30 часа.
Тоест опит на деня с положителен тест е точно опит преди О. Hands V
Действайте и днес и утре!

# 598
ggirl При мен пък е почти обратното. Започват да ме болят седмица преди М. Този път след Ову. Тази нощ пък сънувах, че правя тест за бременност и виждам 2 черти и ви споделям. Тотално съм психясала вече.

Момичета, преди 2 месеца си говорих с приятелка и тя сподели, че винаги и е било странно как има жени, които са разбирали, че са бременни преди положителен тест. Нещо, като 6то чувство. И тя е имала такова чувство преди да види теста. Бременните момичета, вие имахте ли такива случки?

Относно предната тема, според мен само човек, който е минал през подобен път може да ни разбере. Много хора не "влизат в обувките" на другите, освен ако не са имали подобни преживявания. И аз имам познати, забременели в рамките на 1-2 месеца и са ми казвали, че са си мислели, че нямаме  деца, защото не сме искали.. Еми..

# 599
Пълнолуние, дано съня ти е пророчески! Heart
Явно нещо хормоните ни тресат, промяна в климат, нещо такова Bowtie

Общи условия

Активация на акаунт