Децата на АРТ технологиите, размисли и страсти. 46 тема лятна

• 24 372
  • 410
  •   1
Отговори
# 45
Нас ни е страх за баба и дядо, затова не даваме децата на тях. Краси, имунитета се изгражда с времето, като не ходят на градина допълнително се изнежват децата.

# 46
  • София
На мен ми се струва че до две три седмици градините ще ги пуснат.
Щом и кръчмите отварят.
Те ще са и доста по-малко децата.
Добрия вариант е да са максимално навън, само това спане е сложно, че са нагъсто.
Нашия ще ходи. Вчера се видяхме навън и с други деца, почти всички чакат градината с нетърпение.

# 47
Съгласна съм, че имунитет се гради с времето , но той се измъчи от септември да е все болен, то не бяха ангини, бронхити, грипове, сто вида вируси....изморих се. Сега всеки ден е на село на чист въздух, играе с още две дечица и е просто песен, чак и качи някое кило 😁.

# 48
Чакай да са драсна, че да не ви отърва.
Нашия прием онлайн започва на 2 юни, преди сирените.
Ние излязохме вчера, когато паднаха маските. Иначе сме си самодостатъчни и не ни липсва никой, освен госпожите.

Много ме вбесиха преди затварянето на градините, не ни пускаха да влизаме когато ги водехме, защото дезинфекцирали вечер. Абе ей ало, два грипа минаха, по 6 - 8 деца бяха в група, никой не си мръдна пръста един Доместос да тръкне.

Ние май ще се гледаме цяло лято. Чувам, че за 5 дена ще ги викнат да се сбогуват, и кой от където е дошъл.
И днес Бойко ми се хвали, че имало много малко инфаркти. Ми като си седят в къщи  тия ми ти пенсии, не забравят да си пият хаповете за кръвно.

# 49
Ох, бе Фели Joy
Кви инфаркти? Всичко  е корона.

# 50
Абе мани, направиха ни на маймуни.
Сега се оказа, че нулевият пациент не бил китаец ядящ прилепи, ами Хамерикански войник на мисия. И после нямало конспирация, аа. Мислеха, че ще ни поразредят доста, но се оказахме по-жилави. Сега чакам да ни чипират, и сме готови цъфнали.

Между другото, Анимус са си премахнали телефона за деца в риск, дето ми бодеше очите в детската. Сега да видя каква маневра ще направят, то ясно че нямат да си оставят магарето в калта.

# 51
Ей ме и мен да се включа. 🤣
Много сте писали, чак се изненадах, а и лятна тема вече имаме.
Нашиите сладунковци ги записахме за ДГ от септември.
И в тази връзка да ви питам, някоя от вас слагала ли е на децата  пневмококова ваксина преди тръгваме на ДГ и ако да, какви са ви впечатленията?

# 52
  • София
Че тя пневмококовата нали е от задължителния календар

# 53
Че тя пневмококовата нали е от задължителния календар

Да, първата се прави, след навършване на 1 месец. Но послеслед 2 годишна възраст няма покритие и родителите, ако искат могат да поставят Превенар 13 или Пневмо 23.

# 54
Аз не искам да го пускам до септември на градина, обаче ако ги отворят, сигурно ще се наложи.

Иначе според мен, преди юли няма да разрешат отварянето им.

Не съм му поставяла тази ваксина, даже на знаех за нея.

# 55
  • София
най-късно на 1 юни ще отворят градините.
така си мисля аз.
толкова скоростно всичко отмениха, че няма как да забавят и това.
а и родителите вече са без опции в повечето случаи.
свършиха всякакви видове отпуски, привикват ги да си работят по работните места, а не по къщите.

# 56
Ще видим.

# 57
  • гр.София
Аз не съм сигурна дали ще го пусна. От една страна не ми се иска (защото лепва какъвто вирус мине през градината), но от друга страна се е затъжил за градината и му се ходи. През ден ме пита кога ще си отиде вируса и ще ходи на градина. От една седмица във фейсбук групата госпожите започнаха да пускат всеки ден някакви задачки. Майката на неговата приятелка пусна клипче с нея как отговаря на въпросите и Алекс поне 100 пъти си го пуска...

# 58
И нашите госпожи се активизираха, но всичко се прави с мама, а не ме питат има ли време. Отделно част от нещата са глупави, преброй до три...

# 59
най-късно на 1 юни ще отворят градините.
така си мисля аз.
Мислиш ли? Аз все си мисля, че дори и да ги отворят няма да е за всички. Ще намалят групите и ще вземат на крайно нуждаещи се. Ама кой знае, де. Ще почакаме и ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт