Онлайн консултации с д-р Милена Янкова – специалист по педиатрия и детска пулмология

• 267 197
  • 4 333
  •   1
Отговори
# 3 705
Може ли отговор и на моя въпрос?

Здравейте отново. Може ли мнение за кръвните изследвания на децата? И на двамата е изписан антибиотик Клацид за 7 дни. Има ли нужда от антибиотик според тези изследвания? И всъщност при какви кръвни изследвания се налага антибиотик, защото мисля че децата ми няколко пъти вече пият ненужно антибиотик и мисля да сменя личния лекар.
Това са на малкия 2г, с гноевидни секрети е и кашлица, няма хрипове.

Тези са на големия 4г, с хрипове, бронхит, кашля много, запушен нос.

Според кръвните картини нямат нужда от АБ

# 3 706
Здравейте,
Детето ми има глисти (острици) видях в акото. След няколко дни пуснах издлдвания и излязоха отрицателни съответно без лечение.  Но явно наистина има , защото си чеше дупето, не спи спокойно вечер, болвшв я корема, сега вече не, скърца със зъби. Бихте ли препоръчали как да се отървем от глистите?

Здравейте, щом сте ги видели, значи има глисти, независимо от лаб. изследвания. Трябва да проведете лечение със Зентел. Колко год. и кг е детето?

Последна редакция: чт, 28 дек 2023, 10:58 от Рaдост

# 3 707
Честита Коледа др. Янкова! Благодаря Ви, че ни помагате с консултации в трудните ни моменти с болните деца! Много здраве желая на Вас и на цялото ви семейство!

# 3 708
Честита Коледа др. Янкова! Благодаря Ви, че ни помагате с консултации в трудните ни моменти с болните деца! Много здраве желая на Вас и на цялото ви семейство!
Благодаря ви!
Весела Коледа и на Вас!
Желая ви много здраве и по-малко нужда от консултации!

Последна редакция: чт, 28 дек 2023, 10:58 от Рaдост

# 3 709
Здравейте,
Детето ми има глисти (острици) видях в акото. След няколко дни пуснах издлдвания и излязоха отрицателни съответно без лечение.  Но явно наистина има , защото си чеше дупето, не спи спокойно вечер, болвшв я корема, сега вече не, скърца със зъби. Бихте ли препоръчали как да се отървем от глистите?
Здравейте, щом сте ги видяли значи има глисти, независимо от лаб изследвания. Трябва да проведете лечение със Зентел. Колко год и кг е детето?

Детето е на 4 г, 12 кг. Какво количество и колио пъти трябва да дам.

# 3 710
Здравейте,
Детето ми има глисти (острици) видях в акото. След няколко дни пуснах издлдвания и излязоха отрицателни съответно без лечение.  Но явно наистина има , защото си чеше дупето, не спи спокойно вечер, болвшв я корема, сега вече не, скърца със зъби. Бихте ли препоръчали как да се отървем от глистите?
Здравейте, щом сте ги видяли значи има глисти, независимо от лаб изследвания. Трябва да проведете лечение със Зентел. Колко год и кг е детето?

1 т. от 400 мг Зентел - може да я стриете, за да го изпие. Три пъти през 20 дни по 1 т.

Последна редакция: чт, 28 дек 2023, 10:59 от Рaдост

# 3 711
Здравейте,
Детето ми има глисти (острици) видях в акото. След няколко дни пуснах издлдвания и излязоха отрицателни съответно без лечение.  Но явно наистина има , защото си чеше дупето, не спи спокойно вечер, болвшв я корема, сега вече не, скърца със зъби. Бихте ли препоръчали как да се отървем от глистите?

/quote]
1т от 400мг Зентел - може да я стриете, за да го изпие. Три пъти през 20 дни по 1т.

Виждам, че таблетки те са Зе тел 2 таблетки по 200 мг

# 3 712
Има и опаковки 1 по 400

# 3 713
Здравейте д-р Янкова. Какъв е най-добрият начин за изчистване на задна хрема, която предизвиква кашлица у дете на 4г?

# 3 714
Здравейте, доктор Янкова. Синът ми е на 4г. и кашля от началото на ноември - тогава пи антибиотик защото имаше и бактерия. Кашлицата утихна, но началото на декември се завърна с пълна сила този път заради задната хрема до 22.12 не успяхме да се справим само с инхалации (пулмикот + вентолин) и подсилване на имунната система. От тогава е на антибиотик (Амоксиклав). 23.12 и 24.12 и двете деца(4г. и 5г.) поддържаха температура между 38-40 градуса която не спадаше под 38 дори с Хексалгин. На 25.12 температура нямаше и определено децата бяха свежи и жизнени, като при каката се появи суха кашлица. Вчера  (27ми) температурата се завърна и при двете деца, а кашлицата е дълбока въпреки антибиотика който малкия пие. Сополите са чисти, нямат цвят или нишки. Днес пускаме секрет и снимка. Ако няма подобрение и след антибиотик при липса на бактерия какво следва? Също така имаме направен комбиниран тест от аптека с положителен резултат за грип А, не знам колко е достоверен.

# 3 715
Здравейте, д-р Янкова.

Знам, че не сте УНГ специалист или офталмолог, но бих искала да изкажете мнение.

Синът ми (на 4г.) има уголемена трета сливица и е с постоянна задна хрема, запушен нос и спане с отворена уста. От няколко дни забелязвам, че често примигва с очи, върти ги, сякаш губи фокус, търка ги. Външно им няма нищо, но личи че има дискомфорт. Според вас, това може ли да има връзка със честите му заболявания, хреми, секрети и т.н. или да търся проблема другаде?

Много Ви благодаря! Бъдете здрава!

# 3 716
Здравейте, д-р Янкова! Днес забелязах тази бяла ивица на крачето на бебето ми, на 5 месеца е? Дали е нормално, само на едното пръстче има..
Това или нокътчето му.
На нокътчето му, извинявам се.

# 3 717
Здравейте!

С мъжът ми от вчера сме с доказан от тест ковид. Имаме дете на 2, което за момента няма симптоми. Не сме се отделяли от него, та тръпнем в очакване.
Освен антипиретици при евентуална температура, вит. Д и омеги, за момента има ли нужда от друго, ако прихване и той вирусът от нас? Авирон кидс? Какво смятате за него?
Преди 2 месеца изкара едномесечен курс със изопринозин, та не знам доколко би бил подходящ отново да го приема… Също до преди седмица беше на бета глюкан витамините на easyfish oil. Сега е само на обикновените( вит д+ омеги) Има ли нужда изобщо да му подсилвам с нещо друго организма? Не смея да си “играя” много с имуностимуланти, за да не прекалявам..

# 3 718
Здравейте, д-р Янкова! Днес забелязах тази бяла ивица на крачето на бебето ми, на 5 месеца е? Дали е нормално, само на едното пръстче има..
Това или нокътчето му.
На нокътчето му, извинявам се.
Няма нищо притеснително, такава му е нокътната плочка.

# 3 719
Здравейте, д-р Янкова.

Знам, че не сте УНГ специалист или офталмолог, но бих искала да изкажете мнение.

Синът ми (на 4г.) има уголемена трета сливица и е с постоянна задна хрема, запушен нос и спане с отворена уста. От няколко дни забелязвам, че често примигва с очи, върти ги, сякаш губи фокус, търка ги. Външно им няма нищо, но личи че има дискомфорт. Според вас, това може ли да има връзка със честите му заболявания, хреми, секрети и т.н. или да търся проблема другаде?

Много Ви благодаря! Бъдете здрава!
Според мен няма връзка с честите боледувания, но може да има проблем със зрението. Нека го прегледа офталмолог.

Общи условия

Активация на акаунт