Онлайн консултации с д-р Милена Янкова – специалист по педиатрия и детска пулмология

• 267 231
  • 4 333
  •   1
Отговори
# 3 690
Здравейте Д-р Янкова,
Правим курс със Назонекс спрей.
След поредното впръскване /6/, детето започва да кашля до степен, че повърна около 100мл храчки и секрет 😳
Това нормално ли е? Макар да се случва вече втори път, при втори курс с Назонекс.
Заради алергичен ринит правим курсове.

# 3 691
Здравейте отново. Може ли мнение за кръвните изследвания на децата? И на двамата е изписан антибиотик Клацид за 7 дни. Има ли нужда от антибиотик според тези изследвания? И всъщност при какви кръвни изследвания се налага антибиотик, защото мисля че децата ми няколко пъти вече пият ненужно антибиотик и мисля да сменя личния лекар.
Това са на малкия 2г, с гноевидни секрети е и кашлица, няма хрипове.

Тези са на големия 4г, с хрипове, бронхит, кашля много, запушен нос.

# 3 692
Здравейте, д-р Янкова! Искам да попитам какво Ви е мнението за сиропа Тонзилик? Предписан ни е от пулмолог за имунната система, но ме притеснява следното : Стимулира секрецията на растежния хормон (GH);Забавен растеж;Нарушения на съня. В чуденка съм дали да го започвам. Благодаря!

# 3 693
Здравейте, д-р Янкова! Днес забелязах тази бяла ивица на крачето на бебето ми, на 5 месеца е? Дали е нормално, само на едното пръстче има..

# 3 694
Здравейте, д-р Янкова! Искам да попитам какво Ви е мнението за сиропа Тонзилик? Предписан ни е от пулмолог за имунната система, но ме притеснява следното : Стимулира секрецията на растежния хормон (GH);Забавен растеж;Нарушения на съня. В чуденка съм дали да го започвам. Благодаря!
Съжалявам, но нямам опит с този сироп.

# 3 695
Здравейте, д-р Янкова! Днес забелязах тази бяла ивица на крачето на бебето ми, на 5 месеца е? Дали е нормално, само на едното пръстче има..
Това или нокътчето му.

# 3 696
Това е нокътчето му.

# 3 697
Здравейте Д-р Янкова,
След поредното впръскване /6/, детето започва да кашля до степен, че повърна около 100мл храчки и секрет 😳
Това нормално ли е? Макар да се случва вече втори път, при втори курс с Назонекс.
Здравейте, първо промивайте и почиствате носа, за да изчистите секретите, след това слагайте Назонекс

# 3 698
Здравейте д-р Янкова. Синът ми е на 6г, и в началото на м. ноември хвана вирус от ДГ. Обичайно - хрема, суха кашлица. На своя глава пуснах пкк, носен и гърлен секрет. Излезе стафилокок в носа, за който педиатър предписа АБ в носа. За кашлицата минахме през Димекс, Проспан, Мукоплант лека нощ. След всичко това, кашлицата стана по-лоша, на слушалка вече се чу и спазъм. Посетихме пулмолог. Минахме 10 дни през орален АБ, Ердомед, Салбутамол сироп,инхалации с пулмикорт. 5 дни след като свършиха лекарствата, дори аз можех да позная, че детето не се оправя. Последва нова проверка, ново лечение - Клацид, Проспан, вентолин, пулникорт. Вече 6-ти ден, кашлицата намаля като честота, но все не и “на звук”. Дори като допра ухо на гръбчето, ясно се чува едно свиркане, като все едно с цигулка. Вече се притеснявам сериозно от продължителността на кашлицата и количеството изпити лекарства без резултат. Има ли още нещо, което изпускам? Благодаря.
Здравейте, трудно е да преценя без преглед. Но яко наистина чувате “свирене” в гърдите трябва да се проведе лечение с инхалации с вентолин, пулмикорт, но не и АБ. От къде сте?
Благодаря за бързият отговор. Не сме от София, но ако е удобно, може ли да се свържа по-късно отново с Вас за евентуален преглед, ако имате свободен час.
Разбира се, че може.
0888884315 - това е служебния телефон

# 3 699
Как да се разпредели нурофен 3 пъти през 8 часа на дете? Не се събират толкова будни часове за деня, а е изписано да се пие няколко дни така. Мога ли да будя примерно детето в 23 часа, за да му дам нурофена?

# 3 700
Здравейте Д-р Янкова,
Здравейте, първо промивайте и почиствате носа, за да изчистите секретите, след това слагайте Назонекс
Той няма секрети от 3 години вече Sad
А в момента носът е проходим.
Водих го на лекар, вирусна инфекция е, но все пак този нос не “функционира” добре. Sad

# 3 701
Как да се разпредели нурофен 3 пъти през 8 часа на дете? Не се събират толкова будни часове за деня, а е изписано да се пие няколко дни така. Мога ли да будя примерно детето в 23 часа, за да му дам нурофена?
Не
Моля ви, нурофена се дава само при температура над 38 - при деца.

# 3 702
Може ли отговор и на моя въпрос?

Здравейте отново. Може ли мнение за кръвните изследвания на децата? И на двамата е изписан антибиотик Клацид за 7 дни. Има ли нужда от антибиотик според тези изследвания? И всъщност при какви кръвни изследвания се налага антибиотик, защото мисля че децата ми няколко пъти вече пият ненужно антибиотик и мисля да сменя личния лекар.
Това са на малкия 2г, с гноевидни секрети е и кашлица, няма хрипове.

Тези са на големия 4г, с хрипове, бронхит, кашля много, запушен нос.

# 3 703
Здравейте,
Детето ми има глисти (острици) видях в акото. След няколко дни пуснах издлдвания и излязоха отрицателни съответно без лечение.  Но явно наистина има , защото си чеше дупето, не спи спокойно вечер, болвшв я корема, сега вече не, скърца със зъби. Бихте ли препоръчали как да се отървем от глистите?

# 3 704
Не
Моля ви, нурофена се дава само при температура над 38 - при деца.

Детето не е с температура, а с възпаление на ставите след прекаран вирус. Изписан е от лекар.

Общи условия

Активация на акаунт